- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
válasz Intruder2k5 #17549 üzenetére
Meg bizony!
De tanultam is belőle! A recovery mód nem mindig örök életű ...Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
nababika
aktív tag
Egy kis segítség kéne. Van egy Linksys X3000 rooterem amihez wifivel csatlakoztatva van egy HP nyomtató. A nyomtató ip címe mindig változik. Hogyan tudok neki állandó ip címet adni? Kerestem a rooter beállításaiban de nem boldogulok vele, mert félek, hogy elállítok valamit és még net sem lesz. Ha lehet a magyarázat olyan 5 éves gyerek szintjén történjen.
-
csixy
addikt
válasz nababika #17552 üzenetére
Amikor fel van csatlakozva a nyomtató, akkor nézd meg a DHCP client table menűben a nyomtatód MAC címét és a DHCP reservation menüben ossz ki neki egy fix IP címet (egy olyan IPcímet az alhálózatodból ami a DHCP intervallumon kívül esik ,tehát ha mondjuk DHCP-t osztasz 192.168.1.100-tól 192.168.1.200-ig akkor oszd ki neki mondjuk a 192.168.1.222-es vagy a 192.168.1. 22-es címet például.)
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
MODERÁTOR
-
swoody
senior tag
válasz Intruder2k5 #17557 üzenetére
Hmmm jézusom, hogy nem gondoltam erre.
Nem konkrétan egy weblapnál jelentkezika probléma, hanem konkrétan minden oldalnál, de viszont ha játszok ott nincs semmi lagg szóval nem értem miért csinálja ezt.
Köszönöm szépen a tippet.
-
MODERÁTOR
-
ketele69
tag
Sziasztok!
A nyomtatómat wifi-n szeretném a számítógéppel összekötni. A netet egy TP-WR841ND routeren keresztül kapja a számítógép.
A nyomtatón a wifi opciót bekapcsoltam (a jelszót is beírtam, elfogadta) világít a wifi led, de a számítógép mégsem látja azt.Mit kell még beállítani, hol lehet a hiba? Nem nagyon értek a hálózati beállításokhoz.
Köszönöm.
-
MODERÁTOR
-
ketele69
tag
válasz Intruder2k5 #17561 üzenetére
Kábeles DigiNetem van, ha jól tudom ott nincs fix IP cím... ilyen esetben mi a teendő?
-
MODERÁTOR
válasz ketele69 #17562 üzenetére
Szia!
Jól tudod, nincs fix IP cím! És miért kellene teendőnek lenni? Nem a WAN IP cím számít, hanem amit a router ad a printernek! Ezt vagy a routerben, vagy a printerben tudod megnézni! De másrészről jó lenne állandósítani, ezt is mindkét helyen meg lehet oldani, mert ha most feltelepíted a nyomtatót teszem azt 192.168.1.15 címmel, és holnap már 192.168.1.25-öt kap, akkor megint nem fog működni!
Belépsz a routerbe, és a dhcp kliens listában látnod kell a nyomtató ip címét!
[ Szerkesztve ]
-
ketele69
tag
válasz Intruder2k5 #17563 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ, a kérdésemből is látszik mennyire nem értek ezekhez a hálózati dolgokhoz
Akkor ha jól értem, megnézem a routerben (dhcp kliens lista), hogy milyen IP címet kapott a nyomtató és azt kéne "állandósítani".
Utóbbit hogyan tudom megtenni, mármint az "állandósítást"?Köszönöm!
-
MODERÁTOR
válasz ketele69 #17564 üzenetére
Két módon is lehetséges!
A routerben megkeresed a statikus DHCP beállítások menüjét, ahol az IP címeket MAC címhez lehet kötni, így adott MAC című eszköz mindig ugyanazt az IP-t fogja kapni! Az említett menü router típusonként máshol található!
A nyomtatóban is beállíthatod, ezt szintén annak használati útmutatójában, fix, vagy statikus IP cím beállításaként keresd!
-
chatran
őstag
válasz Intruder2k5 #17535 üzenetére
-
ketele69
tag
válasz Intruder2k5 #17565 üzenetére
OK! Köszönöm!
-
MODERÁTOR
-
VIBO
őstag
Hi.
Miért van az, hogy http://192.168.0.1/-en a modem menűje jön be és nem a routeré?
http://192.168.1.1/-en ahol eddig volt a router helye most nincs semmi.iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
csixy
addikt
Hogy is van ez? Lehetne picit bővebben feltenni a kérdést?
Mert az eddgiekből csak annyit lehet érteni, hogy van egy modem és az el is érhető, egy korábbi router viszont nincs a helyén (tiszta bool algebra) . :.-);
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
chatran
őstag
válasz Intruder2k5 #17568 üzenetére
Bratyómnak így rendszertelenül szakadozik a nete. Nálam most okés. Az lehet gond, hogy n-esre van állítva a wifi?
-
MODERÁTOR
-
chatran
őstag
válasz Intruder2k5 #17572 üzenetére
Auto-n volt és úgy szakadozott bratyónál, most mixed b+gre állítottam. Egyelőre így most jó neki.
Sima WPA-val nála minden oké volt, de nálam a wifi adapter egyáltalán nem látta a routert.
Szóval vagy neki jó vagy nekem. -
MODERÁTOR
-
lovas001
aktív tag
sziasztok nekem lenne egy olyan problémám hogy adott egy router (tp-link TL-WR 740n) ehhez van egy kábel netes digi 80/25 ös netem. Azt csinálja a routerem hogy müködik kapcsolat is van viszont ha valamien honlapot kéne behozni nem tud csatlakozni a szerverhez vagy időtullépés miatt vagy csak annyit ír hogy nem lehet csatlakozni a szerverhez. Miután ujraindítom a routert minden flottul megy egy olyan mint a villám. vettem egy másikat és ugyan ez a történet zajlik. Egyik napról a másikra beállítás/ konfig módosítás nélkül. Valaki esetleg tud rá valamien megoldást?
Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
Chrystall
senior tag
Sziasztok!
Van egy modemünk, ami Wifis, a UPC-től kaptuk, szóval vezeték nélkül is adja tovább a jelet házban. De sajnos az emeleten elég gyenge a jel. Van egy TPLINK TL-WR740N routerem is még plusszban, ezt be lehetne állítani arra, hogy a UPC-s modem jelét felerősítse? Betenném mondjuk a lépcsőhöz, hogy hátha úgy az emeleten erősebb lenne a jel. Van ezekben ilyen funkció? Ha igen, mi a neve, mert én a kézikönyvben nem nagyon láttam, de lehet csak azért mert nem tudom mit kéne pontosan keresni.
-
swoody
senior tag
válasz Intruder2k5 #17559 üzenetére
Nah így utánna olvasgatva kezdem érteni mi is az a DNS probléma, nem szeretek úgy csinálni valamit, hogy nem tudom miért csinálom.
Az, hogy hibázik a szolgáltató dns szervere csak abból lehet rájönni, hogy az oldalak nem jönnek be csak elszórtan?
De viszont ha hibázik akkor miért van az, hogyha a routeren belül nyomok egy disconnect/connect-et akkor egyből megjavul. -
Topikgazda
válasz Chrystall #17576 üzenetére
Repeater funkció kellene neked ami alapból nincsen ebben a router-ben így vagy teszel rá valamilyen 3rd party firmware amely tudja ezt, vagy kábelen kötöd össze a HGW-vel AP/Switch módban.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
lovas001
aktív tag
válasz Gubek-Einste #17579 üzenetére
2 éve van ez a routerem és a sebessége mindig jó volt kizárólag kábelen használom és u torrent illetve skype használja általában a skype nem is szakad meg illetve a játszom netes játékkal ott sem megy fel a pingem és nincs laggom sem csak honlapok betöltésénél nem tud csatlakozni ha ha ilyenkor megpingelem a routert akkor is timed out a reakciója és ennyi. ilyenkor amikor így hirtelen "belassul" viszont a router-be sem tudok belépni mert azt sem tölti be.
-
Topikgazda
-
lovas001
aktív tag
a beállítása 5 mega/sec fel pedig 1,5
-
lovas001
aktív tag
és a router logjából kiszedve azt írja lcp down
-
q13579
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni a következőhöz.
Jelenleg van egy Linksys wrt54gl routerem. TV-n szeretném a wlan jeleket fogni, ami a routertől legalább 25 méterre van. (egy emelet különbség, tehát födém, illetve 4 válaszfal legalább).
Sajnos a jelerősség már igen gyenge, viszont nekem szükségem lenne a folyamatos stream lehetőségre akár fullhd-ban is. (Chromecast-et szeretnék használni a tv-n).
Kérdésem!
Mi lenne a legjobb ár/érték arányú megoldás?
1) Új router, ami 100%, hogy képes ezen a hatótávolságon is elfogadható sebességre? Ha igen, milyen?
2) Valamilyen közbenső megoldást beiktatni egyfajta jelerősítést gyanánt? Itt milyen megoldások lehetnek?
3) Vennék még egy wrt54gl routert és a 2) ponthoz kapcsolódva két router lenne otthon. Az egyik lent, a másik fenn. (Természetesen a 2-es számú router az 1-es által kibocsátott jelet adná tovább, nem lenne közvetlen WAN kapcsolata)
4) Fejleszthető-e az wrt54gl mondjuk egy erősebb antennával?
A lényeg, hogy fullhd filmet tudjon átlőni a wi-fi. (pl full-hd youtube video)
Előre is köszönöm az ötleteket.
-
Chrystall
senior tag
válasz Gubek-Einste #17578 üzenetére
DDWRT van a TP Linkre installálva a gyári Firmware helyébe, és abban van egy olyan a Wireless Mode kiválasztásánál, hogy Client Bridge. Nem esetleg ez lenne a repeater funkció?
-
Dr Smoke
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy DLINK DIR-605l routert, mert a régi TP-LINK tönkrement. ADSL-t használok és egy régi HUAWEI MT800u-T modemem van. A probléma a következő. Random időközönként megszakad az Internet kapcsolat fél és egy percekre, akár többször is óránként. A routert már többször reseteltem, beállítottam újra, semmi változás. Ha csak a modem van közvetlenül a számítógépre csatlakoztatva minden rendben van. Mi lehet a gond? -
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz q13579 #17584 üzenetére
A router-t mindenképpen cserélni kell, ezzel már nem érdemes szórakozni mert alig lehet valamivel jobb a helyzet bármit is teszel.
Ha nincsen 60-70 Mbps-nél gyorsabb neted akkor elég lehet egy TP-Link 841ND v8 vagy Asus N12 D1.
Ha kell a gigabites LAN működés akkor TP-Link 3600/4300, Asus N15U/N16/N56U, Netgear 3500Lv2.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
q13579
senior tag
válasz Gubek-Einste #17588 üzenetére
Nincs és valószínű 50-nél nem is lesz gyorsabb netem.
Amire szükségem van az az, hogy HD filmeket wi-fi-n keresztül képes legyen gond nélkül streamelni akár 20 méterrel arrébb is. (pár válaszfal és egy emelet különbség).
Tudom, hogy nagyon fapados a megfogalmazás, de nem tudom egyszerűbben leírni . Úgy nem szeretnék nagyobb beruházásba kezdeni, hogy az eredményét se tudjam megbecsülni. Ha tuti elég egy sima router csere, megoldom. Ha viszont már azt is fejleszteni kell valamivel, akkor lehet másban is érdemes lenne gondolkodni.
-
MODERÁTOR
válasz q13579 #17589 üzenetére
"Amire szükségem van az az, hogy HD filmeket wi-fi-n keresztül képes legyen gond nélkül streamelni akár 20 méterrel arrébb is. (pár válaszfal és egy emelet különbség)."
Erre garanciát senki sem fog tudni adni neked, sem olcsó, sem drága router esetén se!"Ha viszont már azt is fejleszteni kell valamivel, akkor lehet másban is érdemes lenne gondolkodni."
20 méter távolság az többnyire áthidalható 25-30 méter UTP kábellel! Jól bírja a födémet, a válaszfalakat, a kanyarokat, és viszi a 3D FullHD-t is! -
q13579
senior tag
válasz Intruder2k5 #17590 üzenetére
Chromecast-et szeretném használni, azon pedig sajnos nincs utb bemenet.
-
swoody
senior tag
válasz Intruder2k5 #17559 üzenetére
Szia,
Nslookup használatával megnéztem amikor pont sz@rakodott egy oldal betöltése és ezt kaptam válaszként. "DNS request timed out. Ttimeout was 2 seconds."
Szóval akkor tuti nem a router a bibi hanem a szolgáltató dns-e?
Érdemes ezt jelenteni nekik, tudnak valamit csinálni?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz swoody #17592 üzenetére
Szia!
Itt még azért kérdés, hogy a gépeden mi a DNS szerver? Egy konkrét külső IP cím, vagy pedig a router címe? Utóbbi esetben az is lehet, hogy a routered tréfál meg! Emiatt (is) szeretem én jobban, ha DNS-ként direktben van a kliensnek megadva a szerver címe, és nem két lépésben történik a lekérdezés!
-
swoody
senior tag
válasz Intruder2k5 #17593 üzenetére
Nslookup az első ip-t adja ki. [link]
-
MODERÁTOR
-
swoody
senior tag
válasz Intruder2k5 #17595 üzenetére
De ez a probléma gondolom nem csak engem érint, hanem globálisan minden digi-st, nem?
Köszi szépen a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz swoody #17596 üzenetére
Én erre innen nem tudok válaszolni neked, hogy pontosan mi okozza ezt a kimaradást...Ahhoz, hogy előbbi állításod helyeközel bizonyítani is tudd, meg kellene próbálni más előfizetői végpontról ugyanezeket, mert így még akár azt is mondhatják, hogy pl. vírus van a gépeden! Vagy bármi mást... Ismerjük a szolgáltatókat, műszaki problémát beismerni nem kimondottan szeretik, ha ők tehetnek róla!
-
swoody
senior tag
válasz Intruder2k5 #17597 üzenetére
Egy DNS szervert lehet pingelni?
Szerencsére eddig nem volt problémáma a digi-vel, csak jót mondhatok róla.
-
MODERÁTOR
-
swoody
senior tag
válasz Intruder2k5 #17599 üzenetére
Nah most jutottam el odáig, hogy kiis tudjam probálni.
Pingel nem kapok választ dns szerverre akkor se, ha nslookup-al meg kapok, lehet ez már bonyolult nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest