- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
Tv
senior tag
válasz Intruder2k5 #12951 üzenetére
Köszönöm a választ. A melegedés problémára esetleg nincs ötleted? Vagy túlmelegedés nem okozhatja a dolgot?
-
MODERÁTOR
Konkrétumot eben nem tudok mondani! Természetesen, általánosságban véve minden meleg alkatrésznek jót tesz a hűtés, miáltal növekszik az élettartama, és ha előzővel még nem késtél el, akkor stabilabban működik! Tehát meg lehet próbálni...
De nyilván jót tesz neki az is, ha nem terheled feleslegesen, tehát ne engedj több kapcsolati szálat a torrentnek, mint amivel a sebességedet ki tudod használni! Ez a mai fiberpower és optikai netek korában már gyorsabb letöltés mellett is elérhető akár 50-100 szálon, tehát a torrentkliensben ne legyen 1000 kapcsolat engedve! Ja, és persze nem WiFi-n torrentezünk!
-
Tv
senior tag
válasz Intruder2k5 #12953 üzenetére
Értem. Én arra gondoltam, hogy a felső burkolaton fúrok néhány szellőzőlyukat, illetve ilyen kicsi ram hűtőbordákat ragasztok a melegedő ic-kre.
-
MODERÁTOR
Először próbáld meg a tető nélkül csak a bordákkal, ha úgysem lesz jobb, akkor felesleges szétfúrni az egészet! Arra ügyelj, hogy a borda és a chip közti kötőanyag a lehető legvékonyabb legyen! Én kétoldalas ragasztószalaggal szoktam feltenni ezeket, ha nincs a bordán gyárilag öntapadó!
-
MODERÁTOR
-
acsati
aktív tag
válasz Intruder2k5 #12950 üzenetére
Ugye az IP beállításoknál átállítottam statikusra akkor hozott elő, beállítási lehetőségeket. Ott írja az IP címet, meg az átjárót, de ez a kettő különbözik, nem tudom az jó-e. Hálózati előtag hozza 24 és a DNS (1)-hez beírtam a 8.8.8.8-at a DNS (2)-höz meg a 8.8.4.4-et, de így sem tölt le oldalakat
Mit csinálok rosszul? -
Tv
senior tag
válasz Intruder2k5 #12955 üzenetére
Jogos Vannak ilyen kicsi ram-hűt bordáim amiken kétoldalű hővezetőragasztó van. Gondolom az jó lesz.
-
MODERÁTOR
válasz acsati #12957 üzenetére
Nem használok Android-ot, de itt volt szó hasonlóról...
http://itcafe.hu/tema/router_gondok/hsz_12751-12800.html#msg12783
-
MODERÁTOR
-
Tv
senior tag
válasz Intruder2k5 #12960 üzenetére
[link] Így néz ki a panel. A két Broadcom-ra meg a Samsung ram-ra kellene gondolom. Esetleg a 12V-os feszstab.-ra, ami majdnem a két broadcom között van oda is érdemes (egy fórumon olvastam valami ilyesmit, hogy arra is tett egy fószer)?
-
Topikgazda
válasz Tegla80 #12947 üzenetére
Nem kell gigabites a HD videók továbbításához, sok média lejátszón csak 100-as port van.
Router-re kötött vinyóra nem éppen jó megoldás HD videó lejátszás, kevés ehhez a router.
Nem kell CAT6-os kábelt beszerezni, jó lesz a CAT5E is.
Az új router úgy kösd be, hogy az egyik LAN portba menjen a D-Link-ből jövő kábel, a DHCP off, a LAN IP a D-Link tartományába legyen de ne essen a DHCP-vel osztottak közé.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
-
legenda
válasz barotisanyi #12945 üzenetére
tudsz te magadnak ajánlani valamelyik másik regisztrációddal, és ugye csak linksys lehet, mert azt reklámozod az összes regisztrációddal, csak és kizárólag azért jársz ide, már sokadik néven!
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Tegla80
addikt
válasz Gubek-Einste #12962 üzenetére
ez jó hír,mert akkor elég a kisebb asus is
hd film: maradunk az xvid nél(kisebb-gyorsabb)Az új router úgy kösd be, hogy az egyik LAN portba menjen a D-Link-ből jövő kábel, a DHCP off, a LAN IP a D-Link tartományába legyen de ne essen a DHCP-vel osztottak közé.
miért így??
a másik is WAN ba kap LAN ból és megy tökéletesen,mint írtam
mivel is jobb úgy ahogy Te írod?(nem vok szaki,nemértem mi a technikai különbség, a kivitelezés menne sztem . most is fix dhcp foglaláson vannak amúgy a dlinkben,még a másik router is. )[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Topikgazda
válasz Tegla80 #12965 üzenetére
Ezzel a beállítással mindenki lát mindenkit, egyetlen hálózatban van az összes eszköz. Előnye, hogy egyszerűbb a beállítások és a kezelése, hátránya, hogy egy LAN porttal kevesebb van de ez 3rd party firmware alkalmazásával elvileg kiküszöbölhető.
Ha a WAN portba van csatlakoztatva akkor el is van szeparálva a hálózatnak az a része, bonyolultabb a kezelés, figyelni kell az ütközésekre.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Vegha
senior tag
Sziasztok,
TP-LINK TL-WR841n-es routerre cserélném a szomszédnál T-online-os ADSL-jén működő dlink routert, de sehogyan sem akar csatlakozni a netre az új router. Először nem tudtam kiszedni a t-onlineos jelszót a dlink routerből. A szomszéd kért új jelszót a szolgáltatótól, utána ezzel próbálkoztam. Az a furcsa, hogy az automatic wizard DNS beállításokat kér tőlem mintha FIX (vagy DHCP) csatlakozás lenne a szolgáltató felé, holott tudtommal az T-online-os ADSL PPPoE-s. A PPPoE-t választva beadom neki a felhasználónév/jelszó párost, beállítom a wifit és hosszú perceken keresztül próbál konnektálni, aztán feladja.
Kipróbáltam a routert az én Altanet (alternatív szolgáltató) adsl vonalamon és ott tökéletesen működik ! (asszem mac clone nélkül ráadásul). Az új jelszóval sem lehet gond, mert azt dlink routerbe beírva az is hibátlanul működik. Valakinek van ötlete hogy mit felejthetek el ? -
Vegha
senior tag
válasz Gubek-Einste #12968 üzenetére
Miért, mi a probléma azzal a modemmel ? Nem ilyen modem van náluk, hanem egy Huawei.
Én attól tartok, hogy szolgáltatót kell majd megkérdeznem hogy ők mit javasolnak, de elég rossz tapasztalatom van a T-vel, ezért fordultam előbb hozzátok. -
MODERÁTOR
Sajnos a TP-LINK ilyen! Itt a topikban is rengeteg ilyen PPPoE probléma volt már, aminek egy része valóban a fentebb linkelt D-LINK modem, és a nevezett router párharcára vezethető vissza, de ugyanilyen PPPoE hibák voltak már DIGI-vel is, ahol még modem sincs, csak egy LAN kábel! Sajnos a T-t szerintem hiába fogod hívni, mert az nagyjából így fog lezajlani...
- Router nélkül próbálta?
- Igen, és úgy működik!
- Akkor a probléma a routerrel van, esetlegesen 5000Ft+ÁFA díj ellenében tudunk segíteni a saját eszköz konfigurálásában!Lehet nálad most Huawei-vel is ez jelentkezett! Gondolom a router logja tele van a hibaüzikkel, amik valami PADI/PADO request timeout problémákról szólnak!
-
Vegha
senior tag
válasz Intruder2k5 #12970 üzenetére
Értem, köszi. Logokat bevallom meg sem néztem.
Nem is gondoltam volna, hogy ilyen negatív konstelláció is előfordulhat (modem vs. router). Ha legariztatom az vajon segít ? Szoftver frissítést eddig nem alkalmaztam rajta (mert nem úgy tűnt, hogy a routerrel lenne gond), Érdemes vele foglalkozni ? -
MODERÁTOR
-
Vegha
senior tag
válasz Intruder2k5 #12972 üzenetére
Remek kilátások : ( Megpróbálok firmware-t frissíteni, ha nem segít, akkor kicseréltetjük másikra. Nagyon köszönöm a felvilágosítást!
-
MODERÁTOR
-
Btx-001
csendes tag
Sziasztok!
Linksys EA2700 routerem van, a wifi beállításai a következők (értelem szerűen jelszó is be van állítva):
A problémám az, hogy a wifi nem működik. Amikor három hete megvettem szintén ez volt a gond, állítgattam több mindent aztán elmentem otthonról és mire hazajöttem és bekapcsoltam, hogy tovább kísérletezzem vele megjavult. Egyik ismerősömmel arra tippeltünk, hogy a lakótelepen egy másik wifi-vel ütközhettem és mire hazajöttem ő észlelte a gondot és más frekvenciát állított a sajátjának.
Azóta 1 napnál hosszabb időre sohasem kapcsoltam le viszont múlt héten pénteken leállítottam.
Ma indítás után újra jelentkezett a probléma. Csatlakozás után az első weboldalt gond nélkül megnyitja, de teljesen már nem hozza be és ha egy linkre kattintok akkor már nem tölt be semmit az iphone-omon. A laptop-ommal rá se tudok csatlakozni. Mind a kettő a 2.4 ghz-s wifi-t látja.
Próbálhattam "Channel with"-et 20 Mhz-re állítani és a "Channel"-nél is vagy 5 különböző frekvenciát, de nem oldódott meg a probléma.
A szüleimnél is ugyanilyen router van, csak egy jóval olcsóbb verziója (10 000 forintos), azt is én állítottam be négy hete és az tökéletesen működik - mondjuk azon csak 2.4 ghz-s wifi van.
A kábeles net-tel sincs semmi gond - ezt a hozzászólást is a liknsys-en keresztül küldöm - ezért én wifi-problémára tippelek!
Szerintetek vigyem vissza garanciára vagy én bénáztam el valamit?
köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Btx-001
csendes tag
válasz Intruder2k5 #12976 üzenetére
Szia!
A honlapon van újabb firmware viszont amikor megadom neki (a router menüjében - Administration - Firmware upgrade), hogy check for updates, akkor kiírja, hogy aktuális.
Most kireseteltem és újra beállítottam, nem változott semmi. Próbáltam a "Network Mode"-nál a Wireless-B Only-t és 2,427 Ghz-t de az se oldotta meg.
Amikor felconnectál a telefon akkor 10 másodpercig tök jól megy meg tök gyors, utána meg nincs net. Mindig ezt játssza el akárhányszor rácsatlakozom!
-
MODERÁTOR
-
atike
nagyúr
Üdv!
Nem igazán gondom van, de kérdésem az lenne...
Szóval adott egy TP-Link WR543G router.
Meg lehet azt benne valahogy oldani, hogy a wifi-n csatlakozott eszközök ne érjék el a hálózati megosztásokat, azok "csak" netezni tudjanak? De annak viszont gond nélkül kellene mennie... Sima web, email, youtube, torrent az ami...
-
MODERÁTOR
-
atike
nagyúr
válasz Intruder2k5 #12981 üzenetére
Valami olyasmire gondoltam, hogy a fizikailag "rádugott" eszközök kapnak valami fix ip-t és a wifi meg DHCP-zik... És akkor ugye meg is van a tartomány ahova a wifis eszközök ip-t kapnak és akkor arra valami ip filteringes megoldás... vagy ilyesmi... esélytelen?
-
Topikgazda
Legegyszerűbb erre a VLAN alkalmazása vagy ha az adott router támogatja (gyári vagy 3rd party firmware-rel) a wifi teljes elszigetelését. Ha jól tudom erre nincsen ebben a router-ben lehetőség.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
atike
nagyúr
válasz Gubek-Einste #12983 üzenetére
Nem, ez sajnos valóban nem tud vlan-t...
Egy adott IP-címet esetleg le tudok tiltani az elérhetőség szempontjából? Mert lehet az is elég lenne... De a sima IP filtering résznél hiába adtam be, hogy milyen IP cím (akár IP cím tartomány is) ne érjen el egy adott IP-t - simán elérték utána is...
-
MODERÁTOR
-
atike
nagyúr
válasz Intruder2k5 #12985 üzenetére
Értem, köszönöm.
És ha nem ragaszkodom semmihez, csak ahhoz, hogy legyen wifim (sma-s antennás) és lanom is, akkor melyik a legelső lépcsőfok? Mármint ami gyárilag is tud ilyet (VLAN?)... Mi a legolcsóbb, amibe be lehetne ruházni?
-
MODERÁTOR
Gyárilag tudjon VLAN-t? Hát az nem SOHO router szerintem, hanem legalább egy Mikrotik RouterBoard! Azt viszont egy átlagos otthoni felhasználó nem tudja beállítani!
[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
válasz Intruder2k5 #12987 üzenetére
Nézelődtem, és ezt találtam...
Nem túl drága (viszonylag ), de tud mindent elvileg... Lehet még keresgetek.... Köszi azért a segítséget...
-
MODERÁTOR
-
kiju
csendes tag
sziasztok! kicseréltem ma modemet és simán megy a routerrel a net.köszönet a segítségért Intruder 2k5. :-)
-
MODERÁTOR
-
drugbaron1
tag
Sziasztok! A minap vettem egy Tp-link TL-ER6020, elég szépen és sikeresen be is üzemeltem, minden megy rendesen ahogy kell értem ezalatt a p2p, játékot meg mi egy mást, de sajnos egy dolgot sehogy se sikerül beállítani, pedig elméletben a Firewall ->Access Control -> Access Rules nél kellene beállítani, hogy mely portok legyenek úgymond favorizálva, vagyis amik elsőbbséget élveznek, de sehogy sem jön össze, ha egy ember is p2p használ a hálózatban, a ping nagyon megugrik. Ennek a routernek konkrétan nincs emulátorja a neten, de viszont nagyon hasonlít erre [link] ha valaki tudna segíteni azt megköszönném?
-
Claude Leon
senior tag
válasz drugbaron1 #12992 üzenetére
Szia!
Az esetleg előfordulhat, hogy az Advanced->Traffic control alatt kéne keresned ilyesmit?
-
drugbaron1
tag
válasz Claude Leon #12993 üzenetére
azt már beállítottam sajnos és csak elő jön a hiba!
-
atike
nagyúr
TPLink TL-WR1043ND alkalmas lehet az este taglalt problémám megoldására...?
Felvetettek egy olyat (csak mivel már nem vagyok otthon, nem tudom leellenőrizni), hogy azt nem lehet-e megcsinálni, hogy ha a router címe mondjuk 192.168.1.1, a vezetékes hálózaton fixen 192.168.1.x címeket adok - akkor mi lenne, ha a wifi-s DHCP-vel osztott címeket 192.168.2.xxx -re osztaná? Mert akkor ugye elvileg a wifis és a vezetékes eszközök nem látnák egymást... Ez reális? Van ilyen? Soha nem csináltam még...
-
Claude Leon
senior tag
Hogy ne lássák egymást, a routernek is kellene mind2 tartományban 1-1 ip cím, mivel ha a .2.x-re beállított nem látja a .1.x tartományt, akkor az oda beállított routert sem.
Ez nem is lesz igazi védelem, mert akármelyik kliens beállít magának fix ip-t, megfelelő netmaszkkal, onnantól azt lát, akit akar.
De ahogy olvastam errefelé, openwrt-n meg lehet oldani, hogy wifi-re csatlakozók ne lássanak bele a vezetékesekbe (tökmindegy, milyen ip címmel)
[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
válasz Claude Leon #12996 üzenetére
Jogos, csak felvetették én meg lusta voltam normálisan átgondolni, kipróbálni meg csak este tudom majd, így beírtam ide, hogy hátha van rá valakinek valami gondolata... És hálistennek volt... Köszi, akkor ez a vonal (is) felejtős...
Nem is értem amúgy, hogy miért ilyen nagy gond azt megoldani, hogy adott IP címről egy másik adott IP címet ne lehessen elérni... Elvileg az IP Filtering erre lenne pont, csak valamiért nem bír normálisan működni...
Szerk:
...és mi kell az openwrt-hez...?[ Szerkesztve ]
-
Buvana
aktív tag
Barátomnak d-link di-524 routere van digi nettel. Kérlek segítsetek, miért van az, hogy én távolról el tudom érni a routerét akár ip-címe alapján, de host-name -el is, mert beállítottunk neki egy no-ip-s szolgáltatót, ő viszont a saját hálózatán akár a külső (netes) IP-címét, akár a hostját írja be, minden böngésző csak "homokórázik" nem tud a saját routeréhez kapcsolódni, mert 101-es hibát ír ki. (connection reset by peer) Mit csinálunk rosszul? Köszi!
(̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے~~~~
-
atike
nagyúr
válasz Claude Leon #12999 üzenetére
Firewall - IP Filtering ha jól emlékszem...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest