- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
ludaslajos
csendes tag
válasz Intruder2k5 #13594 üzenetére
Szia!
Bocsi, hogy az este eltűntem de pici gyerek van a háznál és vele akadt egy kis teendőm :-)
Hogy van-e IP cím azt sajnos nem tudom mert fogalmam nincs hol kell megnézni :-(
Egyébként dughatom a router LAN portra is vagy közvetlenül a gépre kell dugnom? -
Williams
aktív tag
válasz Intruder2k5 #13601 üzenetére
-
MODERÁTOR
válasz Williams #13604 üzenetére
Tehát a gép IP címe stimmel (192.168.1.7) és ezzel a beállítással nem aktív? Hát ez elég érdekes, mert ennek működnie kell! Itt nyitottnak mutatja a 1412-es portot, amikor a kliens is megy?
Ha továbbra sem jó, akkor állítsd be így az UPnP-t, és próbáld a klienst is arra átállítani!
Apropó, a kliensben nincs kitöltve a külső, WAN IP cím? Nem lehet, hogy a MAC változás miatt a régi routered más WAN IP-t kap, és arra van belőve?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz ludaslajos #13602 üzenetére
A gépre kell dugnod, mert a router nem fog IP-t kérni tőle! Aztán pedig...
Start menü -> Futtatás -> cmd
Majd a megnyíló ablakba ipconfig /all
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz ludaslajos #13603 üzenetére
Egyébként ez egy Edimax EW-7203APg AP! Másik kép a panelről...
Próbáld meg rádugni a gépre, aztán elérni ezen a címen...
[ Szerkesztve ]
-
Williams
aktív tag
válasz Intruder2k5 #13605 üzenetére
Valami nem jó?
Error: I could not see your service on 89.133.225.139 on port (1412)
Reason: Connection timed out -
MODERÁTOR
-
ludaslajos
csendes tag
válasz Intruder2k5 #13606 üzenetére
Win7 op. rendszernél nem találom a "futtatás"-t :-(
A címre pedig azt írja, "a kapcsolat alaphelyzetbe állt"
Egyenes vagy fordított kábellel kellene, hogy működjön?
Úgy emlékszem anno a barátom fordított kábellel próbálta. -
MODERÁTOR
válasz ludaslajos #13610 üzenetére
http://windows.microsoft.com/hu-HU/windows7/What-happened-to-the-Run-command
A kábelt sajnos én sem tudom biztosan, de szerintem mennie kellene sima kábellel is!
-
ludaslajos
csendes tag
válasz Intruder2k5 #13611 üzenetére
Meg van a "futtatás" :-)
Viszont ezt írja: A Windows nem találja az "ipconfig/all" fájlt!
Lehet, hogy Win7 alatt nem vagy nem így működik?
Egyébként akkor mi ez a herkentyű és ha életre lehetne kelteni akkor mire lehetne használni?
Ha működne és még megvan a városban a szolgáltató aki ezt a mikrohullámú internetet szolgáltatja akkor ezzel lehetne internetezni?
Esetleg másvalamire használható lenne? Mert ha nem akkor nincs értelme erőlködni vele :-( -
ludaslajos
csendes tag
válasz Intruder2k5 #13611 üzenetére
Müxik a "futtatás" megint én voltam a béna :-(
Ezt kaptam eredményül de nekem semmit nem mond :-(
Itt a kép:[ Szerkesztve ]
-
Lajkó
őstag
válasz Claude Leon #13599 üzenetére
Sajna a MAC alapján a google nem dobott semmit. Esetleg van valami oldal, ahol összegyűjtik ezeket?
-
MODERÁTOR
válasz ludaslajos #13613 üzenetére
Na ja, de ezt akkor kellene futtatni, amikor az a kütyü van rádugva a gépre...
-
ludaslajos
csendes tag
válasz Intruder2k5 #13615 üzenetére
Rá volt dugva :-)
Ráadásul mindkét kábellel próbáltam (egyenes,fordított) és mind a kétszer ezt adta.... -
BDave
őstag
Sziasztok!
Hogy tudnám Wifi-vel átküldeni a netet egy Cisco EPC3925 modemből egy Netgear WNR2000v2 routernek? A helyzet röviden: a router át lett állítva acces point módba (a Ciscotól kapja az IP címet DHCP-vel, routernél a DHCP használatot letiltottam) és mind a két eszköz hálózatára fel lehet csatlakozni Wifin. Én most azt szeretném, hogy a két eszköz is Wifin keresztül kommunikáljon egymással. Mit kéne beállítanom ehhez?
Várom a válaszotokat, hálás köszönet!
-
Tonyk
veterán
Sziasztok!
Szereztem egy Asus RT-N16-ot. Tomatot tennék rá. Előtte elő kell-e készíteni DD-WRT Minivel vagy egyből mehet rá a legfrissebb Tomato? (olvastam ezt is, azt is) Van erről valakinek testközeli élménye?
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Zsoti90
csendes tag
Hali. Az lenne a problémám hogy mobilnetem van telenor hipernet, mikor a gépbe közvetlenül volt becsatlakoztatva akkor frankón max sávszélességgel mert 21 megával, de mióta routerrel megvan osztva azóta csak 12 megát bír maximum, próbáltam a router beállításoknál bügykölni, de sehogy se jön össze, hogy kihasználja az egészet mi lehet a probléma? Amúgy tp-link TL-MR3220-as routerem van.
-
bacus
őstag
válasz ludaslajos #13616 üzenetére
az ábra szerint a 192.168.1.1 -en kellene elérned az eszközt.
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
bacus
őstag
válasz ludaslajos #13623 üzenetére
Akkor valamit nem jól csinálsz. A kérdés az volt, hogy egyáltalán kapsz e tőle IP cimet, ahhoz NE legyen semmi más rádugva.
utána nézzük meg mit kapsz az ipconfig /all parancsra
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
MODERÁTOR
válasz ludaslajos #13623 üzenetére
Állíts be fix IP címet a vezetékes, Helyi kapcsolatra!
IP: 192.168.2.10
Maszk: 255.255.255.0Utána klikk ide...
-
MODERÁTOR
-
ludaslajos
csendes tag
válasz Intruder2k5 #13625 üzenetére
Állítanám én de az az igazság, hogy ez nekem kínaiul van
Én nem vagyok olyan profi mint ti ezért nekem szájbarágósan kellene leírni (persze csak ha van rá időd és van hozzá türelmed), hogy hol és mit is kellene beállítanom! Win7 rendszerem van és egy laptopról próbálgatom ami közben Wifi-vel a neten van. -
MODERÁTOR
válasz ludaslajos #13627 üzenetére
Akkor nézzük a másik oldalról! Minek küzdesz most ezzel? Mire akarod használni? Mert ugye a szolgáltatóra csatlakozni nyilván nem fogsz tudni vele! Ha meg csak kíváncsiságképpen, érdekességnek, akkor hozzáértés nélkül nem biztos, hogy megér ez ennyit!
[ Szerkesztve ]
-
ludaslajos
csendes tag
válasz Intruder2k5 #13629 üzenetére
Hát igen, ezt már én is kérdeztem egyszer csak nem kaptam rá választ :-(
A kérdéseim így szóltak:Egyébként akkor mi ez a herkentyű és ha életre lehetne kelteni akkor mire lehetne használni?
Ha működne és még megvan a városban a szolgáltató aki ezt a mikrohullámú internetet szolgáltatja akkor ezzel lehetne internetezni?
Esetleg másvalamire használható lenne? Mert ha nem akkor nincs értelme erőlködni vele :-( -
MODERÁTOR
válasz ludaslajos #13630 üzenetére
Az internetszolgáltatóhoz tuti nem fogsz tudni csatlakozni, mert oda nyilván más is kell, mondjuk MAC cím regisztráció, különben a fél város rajtuk lógna ingyen!
-
ludaslajos
csendes tag
válasz Intruder2k5 #13631 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy esetleg ebben a kütyüben benne vannak a belépéshez szükséges adatok.
Persze részemről ez csak feltételezés mert én nem értek hozzá. -
MODERÁTOR
válasz ludaslajos #13632 üzenetére
Nem... Egész biztos, hogy nincsenek! Ha van is benne valami, az már nem tartozik érvényes előfizetéshez, így nyilván nem fog beengedni sem azokkal!
[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
válasz ludaslajos #13632 üzenetére
Nem ennyire egyszerű a dolog, szerintem ne erőlködj vele.
-
ludaslajos
csendes tag
válasz Intruder2k5 #13633 üzenetére
Az internetezéshez, (szolgáltatóhoz való csatlakozáson) kívül valami másra használható?
Esetleg a mostani Wifi hálózatom hatókörének növelésére alkalmas ez a kütyü? -
MODERÁTOR
válasz ludaslajos #13635 üzenetére
Arra esetleg lehetne, de csak egy adott irányban, mivel ez nyilván egy irányított antennával van egybeépítve!
-
ludaslajos
csendes tag
válasz Intruder2k5 #13636 üzenetére
Egy irányba az bőven elég lenne mert a laptopot néha használnám a háztól különálló melléképületben lévő műhelyemben is de ott most a Linksys routerrel nagyon gyenge a jel ezért nagyon akadozik a net. Eredetileg is azért vetem meg a bolhapiacon mert azt hittem, hogy ez csak egy antenna amit a routerre kötve megnövelhetem vele a hatótávolságát de amikor itthon szétszereltem akkor jöttem rá, hogy ez nem egy sima antenna.
Erre a feladatra hogyan lehet használni? Ez is komplikált beállításokat igényel, vagy én is aki nem ért hozzá megtudnék birkózni vele? Esetleg ebben tudnál (szájbarágósan, hogy én is értsem) segíteni? -
MODERÁTOR
válasz ludaslajos #13637 üzenetére
Hát ne haragudj, de ez így, hogy még IP címet sem tudsz beállítani, elég nehézkes lenne, én nem biztos, hogy vállalkozok erre! Elképzelésem szerint megvalósítható lenne, mondjuk ha felszereled a műhely falára, ráirányítod a Linksys-re, és egy kábelt meg behúzol a műhelybe, és azt dugod a notiba! De ehhez előbb be kellene tudni lépni...
-
ludaslajos
csendes tag
válasz Intruder2k5 #13638 üzenetére
Ok. természetesen semmi gond!
Esetleg még annyit elárulhatnál, hogy ennek az IP címe megváltoztatható-e mert ha igen és az eredeti tulajdonosa (szolgáltató) megváltoztatta akkor mi van? Ez esetben van-e megoldás megtudni a címét?
Esetleg egy reset visszaállíthatja az IP címét a gyárira? -
MODERÁTOR
válasz ludaslajos #13639 üzenetére
Igen, ha van reset gomb, azt ajánlott lenne használni! Áram alatt ~10mp!
-
Tonyk
veterán
válasz Intruder2k5 #13621 üzenetére
Köszi!
Ill. még annyit kérdeznék, hogy látom, hogy két verzió is támogatott K26, K26RT-N és hogy perferáljam inkább a K26-ot. Ez igaz így?
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
MODERÁTOR
-
petiwr
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy lenne egy wifi az iskolában amit a kedves tanárok akik nem konyítanak a hálózathoz meg semmi ilyesmihez lekódolták és nem tudok fel lépni. Viszont tudom a felhasználó/jelszót hogyan tudnék be jelentkezni vele mert nem engedi a tplinklogin.net en mivel nem vagyok azon a hálózaton. Van valami féle megoldás erre?
-
Williams
aktív tag
válasz Intruder2k5 #13609 üzenetére
Igen. Bár nem vágom milyen lista ez, mert mutatja a már rég nem rá csatlakozó cuccokat is?
-
MODERÁTOR
válasz Williams #13646 üzenetére
Ez a DHCP kliens lista, és a gépek itt a csatlakozástól számított 24 óráig vannak alapértelmezés szerint, ugyanis ekkor jár le az IP cím bérleti idő! Szoftveres tűzfalat használsz? Az nem lehet, hogy abban lett valami rosszul beállítva, mondjuk amikor az új router csatlakoztatásakor új hálózatot észlelt? Nekem ez nem igazán hihető, hogy minden jól van beállítva, és mégsem működik! Se UPnP-vel, sem pedig manuálisan... Az, hogy egy Port Forward ne működjön, mondhatni lehetetlen, még gyári fw-vel is, nem Tomato-val!
-
Williams
aktív tag
válasz Intruder2k5 #13647 üzenetére
Win saját tűzfala műxik.
Lehet meghülyültem, de kikapcsolva a win tűzfalát, működik aktívban, és visszakapcsolva is megy az aktív mód... Semmit nem állítottam benne... Most akkor mitől lett jó? -
MODERÁTOR
-
Williams
aktív tag
válasz Intruder2k5 #13649 üzenetére
Most megint rá próbáltam, bekapcsolva a tűzfalat nem jó, kikapcsolva meg jó... Mi lehet a gond? A régi routerral mindíg jó volt bekapcsolt tűzfallal.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest