- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 5 összefoglaló
Kérlek olvasd át mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
No.01
őstag
válasz kovbandi82 #3550 üzenetére
User error Az osszefoglaloban levo regi MIUIHU-ra klikkeltem es azt lattam, h meg a kettovel ezelotti ROM az alapja. Azert erdekelt, h azon kivul miben kulonbozik a hasonlo alapon nyugvo Multihoz kepest.
Azota jott, h elerheto a legujabb igy most azt toltom lefele es kiprobalom. Ha masert nem azert mert magyar es, h mert van OTA.
-
Karavik
veterán
válasz kovbandi82 #3547 üzenetére
Egyetlen bug azért van benne, hangfelvétel hívás közben nem működik. china dev, xiaomi.eu, miui.hu kiadásokra egyaránt vonatkozik. Ezen kívül tökéletes...
Azon pedig felesleges vitatkozni szvsz hogy melyik a jobb xiaomi.eu vagy miui.hu mert egyik se jobb és egyik se rosszabb. Mindkét esetben china dev ROM az alap és ugyanazokat global módosításokat tartalmazza mindkét kiadás. Lényegi különbség nincs közöttük. Természetesen kisebb eltérések azért vannak, mint pl a köv integrációk: TWRP (xiaomi.eu), Swiftkey (miui.hu), MIUI HU app (miui.hu), multilangual (xiaomi.eu), 3 utas újraindítás (miui.hu)...(ezt utóbbit őszintén szólva nagyon hiányolom a xiaomi.eu-ból)
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM]
-
Én is mindig azt irtam, hogy ugyanolyan jo mindketto. Mindnek van elonye es hatranya.
A hangfelvetelt meg soha nem hasznaltam, ezert nem figyeltem fel ra.
Mellesleg klon appot hasznal vki? Legutobb amikor haaznaltam, a gyari FTP kliens nem tudodd csatlakozni. Valaki mas megprobalna?
Twrp frissitesre van Multotool, 2 katt (vagy 3), igaz telepiteskor kenyelmesebb lenne, viszont Nekem most magatol ujrarakta frissiteskor a SU-t.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Arra vigyázzatok, hogy a MIUIHU-n ne innen töltsétek le a ROM-ot, mert véletlen a Mi5-ös letöltésekhez a Mi3 "cancro" ROM került be !!
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
kbyte1024
veterán
Uraim segitsetek picit ez es a redmi note3 pro kozt vacilalok. Szerintetek?
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
-
havri1
félisten
válasz kovbandi82 #3528 üzenetére
Igazad van, téved pár percet, de nekem ez kb több mint elég.
13:05-kor kezdtem a töltést 65%-ról. (Igazából 13:03-kor 63%-ról, de erről nem sikerült képet lőni)
13:35-kor lett 90%, ekkor vettem le, tehát 30 perc alatt töltött 25%-ot úgy, hogy közben használtam a készüléket. Tehát jelenlegi arány az 0.83% per perc.72%-nál sikerült neki kalkulálnia, akkor 100%-ra vetítve 30 percet írt, ami 0.93% per perc. Nem téved olyan sokat szvsz. Tévedés jogát fenntartom!
Végül megnéztem a töltőjét, nekem is q3-as ha az azt jelenti. Még nem próbáltam, félek attól az átalakítótól.
[ Szerkesztve ]
havri
-
Ne felj tőle, max zsugorcsovel vagy szigszalaggal rogzitad össze, ettől függetlenül én is vettem rendes, EU Qc3-as töltőt
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz kovbandi82 #3562 üzenetére
A legnagyobb zsugorcső 2mm amim van, de jó ötlet, köszi!
Amúgy ez a gyorstöltés, rendszeresen használva, nem nyírja ki az aksit vajon?[ Szerkesztve ]
havri
-
MODERÁTOR
Biztos valamelyest csökkenti az élettartamot, de ha nagyon kinyírná, akkor szvsz nem csomagolna minden gyártó ilyen töltőt az új telefonokhoz. Nem mindenkinek van otthon 3 másik töltő(ami mondjuk telefonhoz is jó, nem csak valami kacat).
Persze ez csak szvsz.
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
törölt tag
Ugye nem az egész töltési fázis lineáris, nagyjából olyan 80%-ig mehet gyorstöltéssel, és utána vált át normál töltésre. Ezért szokták úgy megadni, hogy 0-ról 75-80%-ra mennyi idő alatt megy fel. Ez általában olyan 30-40 perc, és után még majdnem ugyanennyi a maradék töltési idő.
Nem maga a gyorstöltés nyírja ki az akksit, hanem a melegedés, de elvileg a QC3-ban valamit javítottak már ezen, a QC2 még nem volt a legjobb. Használat közben töltésnél viszont mivel melegszik a telefont amúgy is (főleg játék, böngészés, stb), így a töltési sebeségből visszavesz, mert egyszerre két hőforrás nem szerencsés a készülék belsejében. A gyorstöltések közül amúgy a VOOC a legjobb igazából, ott szinte egyáltalán nem melegszik az akksi.
-
Sajtinnyo
csendes újonc
Az termeszetes ha torlom az osszes appot a hatterbol es 4gb-bol valtozoan csak 2-2,4 gb ramom van?
-
havri1
félisten
Köszi az infót!
havri
-
-
MODERÁTOR
Ha valaki esetleg beállítana egy olyan témát, ami 6x4-es elrendezésű, arra figyeljen, hogy a widget-ek ne legyenek így teljes képernyőre méretezve(maradjanak össz 5x4-ben), mert utána nem lehet visszaállni sima témára. A Home alkalmazás nem tud betölteni. Vissza kell váltani 6x4-re, és visszaméretezni(vagy task manager-ből visszalépni a témákra ha még lehet, vagy értesítésekből belépni a beállításokba, és onnan a témáknál).
Most szívatott meg épp..
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Azokat a részeket online tölti be, másmilyen nem is lesz
-
őstag
válasz kovbandi82 #3573 üzenetére
Hát nem tudom, de az előző 6.6.30 nem volt csirkelábas az tuti, mert válogattam benne
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
őstag
Nem létezik. Most visszanéztem eddig az EU ROM volt fent, annak is a 6.7.11-es kiadása, és ott angol volt minden nem csirkelábas
-
Ha jól tudom, a témákat máshonnan szedi a Hu meg a Multi, valami ilyesféle rémlik.
De valami van, mert egyes témákra hiába kerestem rá multin nem leltem[ Szerkesztve ]
-
-
Karavik
veterán
xiaomi.eu-ban nincsenek csirkelábak sehol, témákban sem...
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM]
-
MODERÁTOR
A multi téma apja tényleg nem csirkelábas, a miuihu viszont jobb téma appal rendelkezik. Ott van egy külön szekció, ahol v8 témák vannak csak, a multiban úgy kell levadászni egyet-egyet, plusz abban nem tűnik el testreszabás menüpont, ami a multiban vagy egy éve probléma.
Everybody lies.
-
No.01
őstag
Egy dologgal szivok csak, bar lehet semi koze a MIUIHU-hoz... a MiFit allandoan leall. (2.1.6) Megprobaltam visszarakni a 2.1.5-t ill a 2.1.4-et, de mindegyikkel ugyanaz a helyzet. Telepul majd mikor az engedelyeket keri mind leall. (Tiszta telepitest nyomtam ahogy a forumon irtak, sot nyomtam egy restartot is)
Otlet?
-
enginev3.0
félisten
Érdekes hiba, legujabb EU rom
Bekapcsoltam a mobilnetet, megy is, de nincs kint a kis ikon hogy 4g vagy H+ vagy semmi, szóval mintha nem lenne bekapcsolva
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
válasz enginev3.0 #3587 üzenetére
Net van ettől függetlenül?
Meg az Alpha tesztkor egyik rls mindket kartyara jelezte a H+-t, pedig ugye csak egyik lehet 3g/4g-n, a másik 2g-n -
No.01
őstag
válasz enginev3.0 #3587 üzenetére
Meg tesztelnem kell, de mintha ez lett volna nalam is MIUIHU-n a reggel... Net volt, ikon nem.
-
enginev3.0
félisten
válasz kovbandi82 #3588 üzenetére
Net volt, utána kB fél óra múlva megjelent az ikon
-
moco22
aktív tag
Első romfrissítésem MIUI-n sikerült!
Kicsit értelmeznem kellett, mert nem nőci módon lett leírva, de kilogikázva mégiscsak sikerült
Köszönöm a leírásokat azoknak, akik megcsinálták. ♥Samsung S22 Ultra
-
törölt tag
Két kártya használatával mennyivel fogyaszt többet a telefon úgy általában, mint egy kártyával? Nem nagyon használtam még két kártyás telefont, és igazából a második kártya csak passzívan kellene, néha netbank miatt sms-t fogadni, de semmi kimenő hívás/üzenet/mobilnet. Érdemes állandóan bekapcsolva hagyni, mert úgysem fogyaszt sokat, vagy inkább kapcsolgatni, amikor éppen kell?
-
havri1
félisten
válasz #16820480 #3593 üzenetére
Ez jó kérdés! Pont tegnap tettem bele a céges kártyámat is, elég fura így használni.
Viszont eléggé fejlett ez a funkció, pl megjegyzi, hogy melyik számot melyik kártyával hívtam utoljára, az lesz az alap ha következő alkalommal hívom, stb, tetszik, csak szokni kell
Ez akkor lenne van, ha egyik kártya mondjuk céges, korlátlan beszélgetéssel, másik meg korlátlan net, és a kettőt így egy telefonban lehetne használni..havri
-
törölt tag
Nekem az egyik kártya egy külföldi kártya, és kizárólag sms fogadásra kell, semmi másra. Most egy olcsó kínai tabletben van, de akkor ha működne minimális kompromisszummal Mi5-ben, akkor azt fel tudnám számolni, és a helyére valami normális, olvasásra is alkalmas eszközt tenni.
-
hakydakillah
senior tag
Nem annyira MI5 kérdés, de meg szeretném kérdezni nincs-e valamilyen android – MIUI trükk a youtube megtévesztésére? Gondolok arra, hogy nálam sokat megy youtube, és ugye ilyenkor nem mehet háttérben, nem csinálhatok a telóval semmi mást, és a képernyőnek is aktívnak kell lennie. Engem ez eléggé bosszant, nincs rá valamilyen trükk?
-
havri1
félisten
-
enginev3.0
félisten
válasz hakydakillah #3596 üzenetére
Playben vannak alternatív yt kliensek amik futnak a háttérben nem? Vagy ha zenére kell akkor soundcloud?
-
batabe
senior tag
válasz hakydakillah #3596 üzenetére
Van rá xposed modul is, http://repo.xposed.info/module/com.pyler.youtubebackgroundplayback
[ Szerkesztve ]
S22Ultra snapdragon / Garmin Venu 2 Plus
-
hakydakillah
senior tag
válasz enginev3.0 #3598 üzenetére
Gyerekeknek van playlist mesékre, ezért gondoltam nem-e lehet valamit vele kezdeni, de nem. Aztán kerestem googlen, elég sok alternatív progit találtam melyeket viszont már blokkolnak. Gondoltam hátha valaki itt ismer olyat, amelyik még működik.
havri1 – nem, ott is lelövi
batabe – nekem érintetlen a teló, ez nekem akkor sajna nem megy
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A B20-as 4G nyomában
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest