- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 5 összefoglaló
Kérlek olvasd át mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karavik
veterán
China ROM esetén még kevesebb a szabad RAM, mert a kínai bloatware appok tömkelege kompenzálja rendesen google szolgáltatások hiányát, ráadásul ezen felül ott is fel kell telepíteni a google installert, ha használni is szeretnénk a telót...szal ott duplán gáz.
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM]
-
libus
őstag
Ráillő 9H üvegfóliát lehet rá venni valahol a 2,5D lekerekítés miatt?
Melyik tokot/bugyit érdemes rá megvenni? Link esetleg ezekre?
Melyik ROM-ot ajánljátok rá? Magyar nyelv fontos lenne.[ Szerkesztve ]
Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
őstag
Xiaomi mr5 EU rom most hétvégén nem is jött ki vagy csak én nem találom a letöltési linket?
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Karavik
veterán
Aki official global dev 6.9.8 ROM-ot használ az csekkolja legyen oly kedves, hogy ez alábbi két bugot javították-e benne:
Állítólag global dev-ben javítva, de china dev-ben és erre épülő custom ROM-okon még nem.
Más, fyi:
QQ zárt miui beta team csoportban olvastam, hogy januárban lesz 7-es droid alapú frissítés Mi5-re...
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM]
-
-
Karavik
veterán
-
Karavik
veterán
Hetek számának kijelzése a naptárában, quick ball elrejtése a képernyő szélén, mint új feature-ök már elérhetőek a 6.9.8 globál dev és china dev kiadásokban egyaránt. És természetesen ezekre épülő custom ROM-okban is, mint xiaomi.eu, miuihu
-
Karavik
veterán
válasz enginev3.0 #4810 üzenetére
Additional settings-ben találod. Bárhonnan elérhető shortcutokat lehet hozzárendelni (touch assistant volt a neve régebben) most ez elrejthető a quick ball képernyő széléhez történő kihúzásával
-
vagyula
senior tag
Megkapta végre a mai kiadásban az "újdonságokat" a Mi5.
Háromujjas képernyőkép készítés, Új biztonság app, színes ikonok a beállításokban...miui.hu
-
Tomace91
senior tag
Ha esetleg valaki T-mobile-os és tud MMS-t kapni az segítsen beállítani kérem, mert hiába próbálom beállítani a t-mobile oldalán található adatok segítségével, egyszerűen folyamatosan az jön hogy nem jön meg az MMS nincs mobilnet, közben meg mobilneten csinálok mindent...
-
Karavik
veterán
válasz Tomace91 #4814 üzenetére
Fura... Én is Telekomos vagyok és semmit sem kellett külön beállítanom ahhoz, hogy kapjak MMS-t. Ma is kaptam, semmi gond vele... Minden ezzel kapcsolatos beállítást (APN) alapértéken használok xiaomi.eu ROM-al.
[ Szerkesztve ]
-
[KgP].Robot
aktív tag
Sziasztok
Pentek ota vagyok Mi5 tulaj. Mi3rol valtottam. Kovetkezot vettem eszre ma. Mégpedig azt, hogy ma sokszor nem ment a fingerprint. Megprobaltam feloldani alvasbol, egyszer rezeg, h helytelen es feldobja a minta bekerot. Tobbszor nem is engedi. Power gomb be, ki csak, hogy elaludjon a screen de ezutan ugyan ez van. Csak mintaval tudom feloldani. Miutan feloldottam megint jo egy darabig. Nem tudom van-e koze hozua de online radoi ment vegig.(TuneIn)
Eddig nem tapasztaltam hasonlot. (Mondjuk tegnap spontan restartolt a zsebemben)
MIUIHU 6.8.12-n vagyok.Van esetleg valakinek otlete?
-
törölt tag
válasz [KgP].Robot #4817 üzenetére
Azt nem szokta szeretni, ha nedves az ujjad, de néha amúgy nekem is csinál ilyet, nem tudom mitől függ, nem vettem észre még következetességet benne. Azt tudom, hogy újraindítás után elsőre be kell vinni a mintát, de utána elvileg jó az ujjlenyomat.
-
Karavik
veterán
válasz vagyula #4812 üzenetére
+ új rendszerhangok, új music app, és AC gombbal módosított számológép.
Nekem bejövős... Remélem péntekig az additional settings menü is színes ikonos lesz, nem csak a főmenü.
[ Szerkesztve ]
-
Karavik
veterán
válasz vagyula #4820 üzenetére
Igen tudom, úgy értettem, hogy remélem Ingbrzy péntekig megoldja (mindenesetre javasoltam neki). Mert most kicsit furán néz ki, hogy a Settings menü színes ikonos, az Additional settings menü ikonjai pedig monokróm. Azonos stílus jobb lenne szvsz...
Szerk:
Péntekig meglesz a színes ikonos Additional settings menü is...
[ Szerkesztve ]
-
Karavik
veterán
válasz [KgP].Robot #4817 üzenetére
Töröld a mentett ujjlenyomatod és vedd fel újból úgy, hogy az ujjbegyből nagyobb, átfogóbb területet tudjon beolvasni a scanner, tehát ne minden érintéskor ugyanabba a pozícióba tedd le az ujjad.
-
havri1
félisten
válasz [KgP].Robot #4822 üzenetére
Engem az érdekelne, hogyan zárod a hívást headsteten?
Nekem Piston 3 van, de a középső gomb ha röviden nyomom, csak mute, hosszan semmi...(#4823) Karavik:
Én is így csinálom, és mindig nyit a scanner.
Egészen vízszintesen kezdem, majd 180 fokkal ellentétesen zárom. Sose volt gond, akárhogy érek hozzá.[ Szerkesztve ]
havri
-
Fanyuvo
tag
Üdv,
MIUI 8.1 (6.9.1) eu ROM van a telefonomon és sorba jönnek az indiai holiday-ek (ma éppen Onam nevű fesztivál van miközben a calendarban Holidays in Hungary van beállítva.
Megoldás? -
Karavik
veterán
Így van, én is hasonlóképpen, csak én függőlegesen kezdem és 90 fokkal elforgatva fejezem be...
Más fyi:
a tegnapi 6.9.12 daily kiadásban annyi minden változott, hogy eddig kb az összes heti frissítésben együttesen nem volt annyi változás...
-
Karavik
veterán
válasz Fanyuvo #4825 üzenetére
Ez egyszerű, a Google calandarban vedd ki az erre vonatkozó események megjelenítése mellől a pipát és kész. Mivel a MIUI calendar a Google-vel szinkronizál, így a MIUI calendarból is eltűnnek ezek a nem kívánt események.
[ Szerkesztve ]
-
Fanyuvo
tag
válasz Karavik #4827 üzenetére
Megvan a hiba. A Google Calendar nem volt fent a telefonon. A MIUI-s calendarban viszont nem látszott, hogy van valami local cucc.
Thanks.Ui: Nektek csinált már olyat, hogy nem szinkronizált az app miközben "le van lakatolva" a memóriában?
Nekem most a Hangouts csinálta, hogy most kaptam meg egy üzenetet amit 3 napja írtak nekem, mert csak most léptem bele.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Fanyuvo #4828 üzenetére
A lakat csak memóriában tartja (elvileg), de attól nem futnak a háttérben a szolgáltatások. Külön be kell állítani az autostart alatt, meg érdemes az akku kezelésnél is megadni, hogy engedélyezze a háttérben futást.
És még ez sem garancia: Yahoo mail néha értesít időben, néha órákkal később. -
sz_abika
addikt
válasz Karavik #4826 üzenetére
Ja, örülök is neki marhára, mert a GPS jelvétel valami katasztrófa lett
Már egyszer megfogadtam magamnak Xiaomival, hogy ha találok egy releaset ami beválik, azt nem bántom utána, de most valamiért csak lecseréltem a 7.14et pedig semmi okom nem is volt frissíteni
PSN: xszabikax
-
Karavik
veterán
válasz Fanyuvo #4828 üzenetére
Szívesen, de gondoltam, ha azt írom, hogy a Google calendar-ban vedd ki a pipát, akkor ebből egyenesen következik, hogy a Google calendar-t először fel kell telepíteni
Anno telepítés után nekem ez volt az első dolgom, hogy ezeket az indiai ünnepeket száműzzem a telóról...
[ Szerkesztve ]
-
Karavik
veterán
válasz Barthezz2 #4833 üzenetére
és (#4828) Fanyuvo:
Nekem elég autostartba tenni azokat az appokat ahonnan értesítéseket várok (viber, tapatalk, gmail...etc). Nekem eddig így nem volt gond azokkal az alkalmazásokkal amiket használok, de más fórumon is olvastam, hogy bizonyos alakozások esetén (pl. whatsapp) nem működik a push notification (ez lehet app issue is...)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Karavik #4834 üzenetére
Nekem pont WhatsApp alatt meg hibátlanul. Inbox néha megy, néha késik, Yahoo mail szintén. Hangouts általában megy, fb messenger is...
Whatsappnál amúgy az lehet még, hogy ha be van jelentkezve böngészőben is az ember, és aktív fülön van, akkor később értesít telefonon.
-
listi
tag
-
zolikaDB
veterán
Udv mindenki!
Tobb, mint 2 ev Mi3 utan valtanak valami "csillagrombolora"
Amit tudni illik: a verhetetlen ar/ertek miatt vettem anno a Mi3-at, kicsit paraztam a kinaitol, de mai napig semmi nem volt vele, ami miatt Kinaba kellett volna kuldeni gariztatni. Kiegeszitok vannak, a kernelforrasok kiadasa utan ROM-olgattunk is, de visszatertem a MIUI-ra a gyari extrak miatt.
Eljart folotte az ido, olyan telefont keresek, ami:
- tamogatott szoftveresen (kernel, ROM-ok)
- ar/ertek jo
- porogjon, mint az allat
- smooth legyen a rendszer
- gyari szoftveres extrak
- igenyes kivitel
- ne toltogessen ujra a bongeszo ha a hatterben fut a messenger, meg az instagram (2016-os ceges Galaxy A6 megteszi)
- kb 4-5 ora kijelzoidonek azert orulnek
Mi a velemenyetek? A Mi5 teljesiti-e ezeket a kovetlemenyeket?
Illetve: ugye itt nincs olyan hektikus RAM kezeles, mint az uj Oneplusnal, h mindent lelovoldoz, ha kell, ha nem? Attol tartok, h MIUI 8 ala is keves a 3GB RAM... A 4GB-os verzio arat meg sokallom kicsit... -
-
havri1
félisten
válasz kovbandi82 #4840 üzenetére
Nejem Mi4-en is ez a rom van ami nálam (miuihu utso dev) 3gb, gyerek Redmi 2 pro-n is 2gb, de nem panaszkodnak. Ameddig én használtam a mi4-et, szintén Miui8, nem volt ram gondom.
Fb, fb messenger, viber, gyári böngésző állandóan memóriában.Szerk. zolikaDB: a fehér 64/3 most 90 körül van spemallon, 2 év garival. Jól gondold meg, ez egy baromi jó készülék. Nagyon meg vagyok vele elégedve, minden téren.
[ Szerkesztve ]
havri
-
válasz zolikaDB #4841 üzenetére
Igy igaz, a LeEco akár kedvezőbb áron is elérhető, és nem is igazán tudok felhozni okot, amiért ne azt választanám, ugyanúgy van egy magyar csapat, ami honosított romot készít hozzá. A Xiaomi mellett esetleg a nagyobb csapat, külön elég nagy fórum és persze a Miui rom szól.
#4842 havri1: nekem sincs gondom a ramkezeléssel. 2 giga elégséges Miui alá. -
zolikaDB
veterán
A háttértár nem érdekelne... Csak a RAM, meg, h smooth legyen a rendszer. A standard verziót mondod 307$-ért?
kovbandi82: na ez az... A magyar csapat alatt tibcsi0407-et érted a PH fórumról? Figyelj, az említett használat mellett nálam a Mi3 újratöltöget, bmit csinálok, bmilyen ROM-mal, ez mindig is így volt...
Ezért gondolom, h a 3GB határeset. -
whYz
őstag
válasz kovbandi82 #4840 üzenetére
Hat en a sajat tapasztalatom alapjan irtam.
Global dev a letorolhetetlen bloatwarekkel es gyari bongeszo 1 tab nyitva (semmi mas app): [link]
Kemeny 46MB szabad. -
-
tibcsi0407
félisten
válasz zolikaDB #4845 üzenetére
Ketten vagyunk Keeperv85 mesterrel.
Most én egy időre áthajózok Zuk Z2-re, azt is érdemes megnézned. Bár a MIUI-t annyira megszerettem a Le 2 Pro-n, hogy már azon is gondolkoztam, hogy miért nem Mi5-re esett a választásom.
De szeretek úttörő lenni a fórumon.utdetailing.hu
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A B20-as 4G nyomában
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest