- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
benfolds
őstag
köszi, viw és tomy86!
-
Atawallpa
aktív tag
Akik főzött romokon gondolkoznak, azoknak talán érdekes lehet: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1731643
A sebesség tekintetében nincs nagy különbség még a túlhúzott procival sem. Inkább a kinézet és a használhatóság a különbség.Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni
-
fPApi
őstag
Ha elkezdek próbálkozni a különféle rom-okkal, akkor a SUS-al mindig vissza tudom rakni a gyárit?
-
tomy86
addikt
Atawallpa válaszát támogatom Ha már romot cserélgetsz, akkor van root és cwm. Egyszerűbb cwm-ből csinálni egy mentést a jelenlegi rendszerről, amit utána 5 perc alatt vissza tudsz tenni. Ráadásul így olyan rendszert kapsz vissza, mint a romcsere előtt volt (telepített progikkal, beállításokkal stb.) és rögtön használható, nem kell újra belakni.
[ Szerkesztve ]
-
matepalfi
aktív tag
Ha nyitom a bootloadert akkor a sus-al vissza lehet zarni?
-
Atawallpa
aktív tag
-
Gattsu
tag
Ez az ötödik androidos telóm, de most balfaszoskodok. Még egy egyszerű root sem megy. 2.3.4 van fent, .62-es, de nem tudom sehogy sem rootolni. Próbáltam az SE-Fórumos leírást, ki is írja, hogy az eszközöm rootolva van, de semmi. Factory reset után is lagos nekem a 4.0.4, úgyhogy oda meg root+cwm kellene, de kernel csere csak nyitott bootloaderrel megy, viszont ha még egy rootot sem tudok megcsinálni, inkább még nem kezdek bele. Valaki tudna adni egy értelmes leírást, hogy mit mivel hogyan .62-es buildnél, 2.3.4-en?
Toshiba l650d 146 / SE K800 / x360 slim 250GB /Galaxy S / Xperia Ray
-
csibusz0314
aktív tag
válasz csibusz0314 #5938 üzenetére
Valaki ? (#5938) csibusz0314 :/
-
Atawallpa
aktív tag
A GB 0.62 és a 4.0.4 nem rootolható.
A 4.0.4 esetében a kernelcserés dolog azt jelenti, hogy gyári 4.0.3 kernelt teszel rá. Az megy. Más kernelt (pl: ami ebben van nem tudsz rátenni zárt bootloader mellett.Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni
-
Atawallpa
aktív tag
válasz csibusz0314 #5968 üzenetére
Az talán segít, ha a videofelvétel beállításai között kiveszed a képstabilizálás funkciót. Ez többeknél jobb felvételt eredményezett, azért ne várj tökéletest.
Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni
-
Gattsu
tag
Valaki tudna nekem linkelni olyan szoftot, amit flashtoollal fel tudok rakni és rootolható? Lehet 4.0 is és gb is, csak találjak már valamit.... Google nem segít.
-
Atawallpa
aktív tag
válasz csibusz0314 #5973 üzenetére
Úgy gondoltam, hogy ez egy telefon. Ne videokamerás, fényképezős videofelvételt várj tőle. A HD videofelvétel esetében a kártyára írási sebesség is lehet gond.
-
Gattsu
tag
Na kész a root. Felraktam egy másik gyári romot és így már jó lett. Végre eltűntethetem a reklámokat és a gyári appokat a root uninstall-al. Ez de hiányzott már (2 nap után is )
Legközelebb jön a bootloader nyitás gyárilag, majd egy cwm és egy costum ICS rom.Toshiba l650d 146 / SE K800 / x360 slim 250GB /Galaxy S / Xperia Ray
-
na vazze
csendes tag
Sziasztok !
Vettem egy használt telenoros xperia rayt . Azt produkálta hogy a kijelző lezárása után kb 5 perccel semmire nem reagált . A bekapcsoló és a home gombra sem . Akksi ki majd vissza bekapcsolás után lehetett használni , de ha letettem ugyan azt csinálta . Frissítettem ICS-re attól meg egy idő után belassúl és újra indul . Valaki járt már igy a telefonjával ? Van valami ötlet mitől lehet ez vagy vigyem szervizbe ? -
Gattsu
tag
Lenne egy kérdésem: ha nem official módon akarom nyitni a bootloadert, hanem s1tool-al, akkor mindegy, hogy milyen fémmel kötöm össze a földet és a testpointot? Vagy mindegy, hogy mivel? Nincs itthon multiméter és elég sok leírásban azzal csinálják. Egy sima drót nem jó?
-
Gattsu
tag
Még valami nem tiszta. Tényleg jó lenne egy normális leírás ezekről...
Most van egy 2.3.4-em, rootolva, cwm moddal. Ezzel viszont nem érek semmit, mert ha fel akarok rakni más romot, akkor jelenleg vagy a jjrom vagy a másik elérhető. Ehhez viszont 4.0 (. mennyi????) kell, hogy fent legyen. Ezt viszont megint rootolnom kell és a cwm-et is fel kell raknom újra, tehát semmivel sem vagyok előrébb, mint 2 órája. Szóval a kérdésem az, hogy melyik gyári romot rakjam fel, amit tudok rootolni, és amire rá tudom rakni a jjromot? 4.0.4? 4.0.3? 4.0.4ből melyiket? Ha a 4.0.4, akkor cserélgethetem a kernelt flash közben? Valaki írjon már valami konkrétat, ne minden egyes lépést guglizni kelljen és még így sem egyértelmű semmi...Toshiba l650d 146 / SE K800 / x360 slim 250GB /Galaxy S / Xperia Ray
-
Gattsu
tag
Akkor megvárom, hogy ő mit mond. Most ez a 4.0.3 nem is lagol.
Tehát akkor majd felrakok egy 4.0.4-et, rá egy 4.0.3 kernelt, azt rootolom és visszateszem a 4.0.4-es kernelt, ha jól értem. Így lesz 4.0.4-es rootolt romom, amire fel tudok rakni egy cwm-et. Majd erre mehet egy costum rom.
Előjött értesítési sávban, hogy frissítés elérhető. Ezt el lehet valahogy tűntetni?
[ Szerkesztve ]
-
Atawallpa
aktív tag
Először is elnézést, de nem vagyok 0-24-ben a fórumon
Ha jól tudom a cwm a firmware-t rakja fel, kernelt nem tud cserélni (bár lehet nem így van).
Ezért van az, hogy a custom romok esetén is először a custom kernelt fel kell rakni fastbootban és utána a firmware-t. Emiatt és mivel a JJ azt írta, hogy 4.0.4-rte telepíthető, ezért úgy gondolom, hogy előbb rakd fel a 4.0.4-et, kernelcserélős módszerrel rootold és tedd fel a cwm-t majd utána tedd fel a JJ romot. A rom felrakása előtt javaslok egy backupot a mostani rendszeredről.
JJ rom felrakása és kipróbálása persze csak saját felelősségre.[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
válasz csibusz0314 #5976 üzenetére
GB 2.3.4 és nem akadozik!! (stabilizátorral sem)
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
ronda
aktív tag
Van valakinek sejtése arról, hogy miért van az, hogy azonos rendszerbeállítások mellett, azonos futó programokkal miért van két-három napig 100 mega körüli szabad ram, aztán egyszer csak szintén pár napig csak 50 körüli? Mèg egyszer: tök azonos minden körülmény. És újraindítás után is. Meg az is rejtély számomra, hogy miért fut a háttérben a térkép kétszer? Egy 6-7 és egy 20-23 mega körüli terkep folyamat is szerepel a futó programok listában (sőt! azt sem értem, hogy egyáltalán miért megy?).
"Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?" Galaxy S21
-
Atawallpa
aktív tag
A térképre az a sejtésem, hogy a beállítások/ helyszolgáltatások alatt engedélyezve van Google helyszolgáltatása és a hely és google keresés.
Ekkor azt hiszem, hogy folyamatosan nyilvántartja a helyedet (mobilnet esetén a tornyok adatai alapján), hogy ha megnyitod egyből bepozicionáljon. Ezért fut kettő.
Igazán nem látom át, hogy a maps használata kinek jó. Jó, aláírom, hogy az elején érdekes, hogy a haverok (akik engedélyezték a helymegosztás) helyét látni lehet, hogy emrre megy, hova tart, de ez egy-két hét alatt lecseng szerintem.Tényleg: ki mire használja a maps-et?
Az hogy miért van időnként különbség: talán mert akkor frissít emaileket, play store-t (esetleg automatikus frissítés be van kapcsolva a marketen?).
-
Atawallpa
aktív tag
App ajánló (hátha másnak is bejön):
ha valaki szereti a letisztult egyszeű fájlkezelőt, annak ajánlom a miui romokban megtalálható mi file explorert (az apk-t letöltöd és telepíted, más dolgod nincs).
Rootolt telefonok esetében a rootban is lehet vele "turkálni". 500 Kb körüli.
Sima világos verzió: Mi File Explorer v3.0.3 LIGHT Itt vannak a képek is, hogy hogy néz ki.
és a kedvencem a sötét verzió: Mi File Explorer v3.0.3 DARK
Ha frissül, akkor az értesítési sávon kapsz értesítést, hogy frissült és töltsd le, vagyis nem kell a fórumot hetente nézni.Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni
-
-
fPApi
őstag
Zárt bootloaderre két jónak tűnő ROM-ot látok az XDA-n:
- [ROM_Ray_Unlocked&locked bootloader]SuperleggeraV2_Official 4.1.B.0.431
- [ROM][GUIDE][RAY/ARC/ARC-S/NEO/NEO-V] JJ's Hybrid ROM 3.1 Stable (LOCKED BOOTLOADERS)A JJ's Hybrid-et az előzőek alapján többek feltették gond nélkül. De mi a helyzet a Superleggera-val? Azt feltette már valaki, mennyiben különbözik a JJ's Hybrid-től?
-
Atawallpa
aktív tag
A Superleggera egyik tesztelője voltam Gyors, letisztult, tuningolt, hasonló a JJ romhoz. Az se rossz, nálam ette az akksit (másnál nem). Egy éjszaka alatt normál bekapcsolt módban 11%-ot esett, így áttértem a JJ romra.
Viszont most tesztelést alatt van az xda-n egy MIUIv4 rom zárt bootloaderre, ha lesz rá bátor jelentkező.Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni
-
tomy86
addikt
A maps kérdés jó és én sem értem.
Az utólag telepített progijaim közül kettőről tudom konkrétan, hogy miért használja a helymeghatározást. Egy NHL-es és egy NFL-es program, ami a meccsek kezdési időpontját helyi idő szerint mutatja. De ezek akkor indítják a GPS-t, amikor elindítom a programot, tehát nem a google adatait használják.
Ráadásul a google helyszolgáltatás sem sokat ér (van aki tudta már valamire használni?). Párszor kipróbáltam. 5km-es körzetben nem talált sem benzinkutat (én 7-ről tudok) és ATM-et sem (abból is tudok vagy 10-et a közelben). Mindezt a fővárosban. -
válasz Atawallpa #5992 üzenetére
Mondom. Arra használom mint a térképet: ha valamit meg akarok keresni. A műholdképeknek köszönhetően pedig látom is hogy néz ki a keresett cím.
Navigációm nincs és nem is lesz. mindenhova odatalálok, még külföldön isNálam nem is tudom, minek van fent
Én ugyanezt elmondhatom a f@szbúkról. Kezét-lábát törném annak aki belerakta a rom-ba!
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Mercedes topic
- Nagy chili topic. :)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest