- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S9 és S9+
Kérlek olvasd át az összefoglalót, mielőtt a fórumban kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
$R64
tag
Hi all. Nba mobile live -el tolom ezerrel. Van hogy az eventeknel a 2.5perces meccseket autoplayre rakom. 30 -40 masodperc utan lekapcsol a telo. Hogy tudom kiloni a beallitasokbal, hogy ha jatszom es autoplaybe-mozgokep van ugye. Szoval hol az a beallitasi pont ahol meg tudom akadalyozni a kikapcsolast? Koszike
-
e-newsee
addikt
Ha felműtöd Samsung féle Routins alkalmazást (nem bonyolult), akkor azzal szerintem simán meg tudod oldani, hogy ha xy alkalmazás fut, akkor a képernyő lezárási idejét beállítsa valamilyen egyedi értékre, vagy akár végtelenre. Nekem pl olyan van beállítva, hogy ha játék fut, akkor lenémítja a telót.
A telepítésről tudnak itt páran infót adni, vagy esetleg keress rá, valamelyik hozzászólásban tuti, hogy le volt már írva régebben.
Az sem biztos, hogy ehhez más hasonló ütemező alkalmazás nem jó. Próbálj ki párat a Play-ről![ Szerkesztve ]
"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
A munkám miatt igen fontossá vált ismételten a hívások rögzítése...
Ahhoz hogy a hívásrögzítés újra menjen, elég rootolni a telefont, vagy más beavatkozás kellene?A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
vilmaboy
őstag
Van leírás róla hogy hogy kell? Gondolom thai sim is kellene. Ez törli az adatokat és a beállításokat?
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
csorbajeno
veterán
válasz vilmaboy #33710 üzenetére
Azt hiszem, hogy Oldman2 kolléga ajánlotta fel, hogy neki van thai SIM-kártyája és kölcsönadná a romcsere idejére. Gyakorlatilag letöltöd a thai romot, Odinnal felteszed és a thai SIM-mel bekapcsolod. Hogy a SIM-reset csinál-e gyári visszaállítást, azt nem tudom, így az adatvesztés miatt javaslom, hogy mindent ments el a romcsere előtt.
-
pcnet
addikt
-
kiskeni
aktív tag
Fiúk/lányok, van pár hsz ami mostanság született és amiben a hívásra panaszkodnak, hogy lassan épül fel vagy ilyesmi. Csatlakoznék én is. Nekem minden jó, felépül a kapcsolat, viszont kissé gyakran fordul elő olyan, hogy recseg a hangom a túloldalon... Mindegy mit csinálok, lószart nem értenek belőlem. Van bárkinek is bármi ötlete mi lehet ez? Volt már SIM csere, FR (többször is a teló megvásárlása óta), de nem akar elmúlni és kb. azóta él, amióta megvan a teló. Ami érdekes, hogy maga a hardver nem hibás, mivel hangot hibátlanul felvesz, szóval nem is értem.
A tech-es részlegnek a Telekomnál bejelentettem a hibát most először, kértek két konkrét esetet amikor megtörtént hogy kivizsgálhassák, meg telefonszámot és készüléktípust. Meglátom mi lesz.
[ Szerkesztve ]
Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
pusszycat
nagyúr
válasz kiskeni #33714 üzenetére
Mikor bejelenteted hallották a recsegést? Egyébként 2 mikrofon van lehet az egyik recseg. Hangfelvételnél használja mindkét mikrofont?
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/105 kg.]
-
csorbajeno
veterán
válasz kiskeni #33714 üzenetére
Nem traktorból kell telefonálni
Viccet félretéve, ezek szerint akkor a várva-várt VoLTE sem hozta meg a megoldást Kíváncsian várom, hogy mi lesz a Telekom vizsgálat eredménye. Hátha a részükről van valami hiba a rendszerben. Más telefonnal próbáltál már telefonálni? Értem ezt úgy, hogy minden körülmény (hely, SIM, hívott fél) azonos, csak a telefon más. Akár másik S9, akár másik készüléktípus. -
kiskeni
aktív tag
válasz csorbajeno #33716 üzenetére
Nem, viszont a fix szűk kör, akikkel tutira beszélek telefonon tisztán érthetőek mindig. SIM cserét még ugyan nem próbáltam, mármint olyanra cserélni ami nem az én telefonszámomhoz tartozik, de a hiba fennállása óta már vagy 2x legalább kaptam új SIM-et, ezért is nem próbáltam ki még. Arra gondolok még, hogy esetleg az előfizetésemmel van valami, ami miatt ebben a telefonban ilyeneket produkálok hívás közben, mert már konkrétan ez az egy dolog van ami cserélhető még, de nem lett cserélve. Minden más már lett, FR volt, SIM csere volt, frissítések települtek azóta már tucatnyi is, szóval egyáltalán semmi ötletem nincs. Hardver hiba is kizárva, ugye hangfelvétel meg videó tökéletes mindig. És nem, a VoLTE sem hozta meg a változást, ígyis úgyis hibázik. Ám könnyen megeshet, hogy a gyenge térerővel is összefüggésbe hozható, mert a mai esetnél volt ilyen, hogy tesóm szólt a traktorhang miatt, ki mentem majdnem a házból és máris jobb lett, sőt. Így bele gondolva a hétvégi példánál is szar térerőm volt, de erre meg tökéletes ellenpélda mikor városban fordult velem elő ez jó térerő mellett. Meg amúgyis, mi ez hogy traktorhangja van az embernek rossz térerőnél? Tudtommal akkor szakadozik a vonal és szaggatottan hallod, nem pedig az MTZ-t hallod beindulni A másik ellenpélda meg a többi emberke akikkel beszélek. Náluk miért nem szarakodik ilyen 1-2 pálcikás térerőnél sem a telójukon? Lehet, hogy nem is a mikrofonom a ludas, hanem valami más? Lehet hogy a teló modem lenne érzékenyebb a kisebb térerőre és az okozná ezt? Nem akarok hardveres hibával szopni megint főleg úgy, hogy legutóbb nem is hardveres hibám volt, mégis bele szereltek -.- Akkor valakit lebökök. Nem tudom, Samsung üzletben képesek helyszínen végrehajtani valami hardver tesztet? Mondjuk a pécsi üzletükben? Az van hozzám közelebb, viszont mikor legutóbb jártam ott a TMX-ben kötött ki a telóm, amit nem akarok. Akkor inkább szopok tovább ezzel a hibával, ha helyszínen egy nyamvadt hardver tesztet sem tudnak elvégezni.
Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
Kroni1
veterán
válasz kiskeni #33718 üzenetére
Valahogy mikor olvastam az első hsz-edet, sejtettem, hogy te is Telekomot fogsz említeni.. Neked céges kártya csinálja, vagy lakossági előfizetés?
A lassú kapcsolódás probléma után már nem is mertem leírni, de nálam is megszaporodtak S9 óta ezek a hivások amikor az első fél-percben vagy egyből vagy némi jó működés után de nálam is szarakodik a hang.. Persze sose lehet tudni melyik félnél van a hiba, de mivel gyakoribb és olyannal is előfordul amikor a másik fél a megszokott munkahelyen és én is, ezért azt gondolom nálam a hiba. Én egyre inkább úgy látom, hogy ez a kettő (S9 és T) sajnos bizonyos esetekben nem igazán szeretik egymást..
-
-
vilmaboy
őstag
válasz csorbajeno #33720 üzenetére
Nemrég volt ilyen gondom. Akkor ezt írtam.
Jó ideje fent áll egy olyan probléma a telefonnal kapcsolatban, hogy hívás közben A hangminőség egyszer csak átvált olyanra mintha egy gödörből beszélnének, vagy nagyon távolról, Majd egy idő után visszavált teljesen tisztán hallható tökéletes minőségre. És ezt így váltogatja oda vissza. Ugyanezt csinálja a telefon hangszórója és a headset is, úgyhogy a telefonom a ludas vagy pedig valamelyik beállítás.
Voda flottás előfizetés. Volte-ot kinyomtam, de az sem.oldotta meg. Szívok vele 1 éve kb én is.A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
Gaberiellb
senior tag
Sziasztok! Kb 3 hónapja használok s9+-t nagyon szeretem! Viszont sikerült szerezzek egy makulátlan mate 20pro-t. Valamelyiket el szeretném adni, de jobban hajlok a mate 20 pro eladására.
Szerintetek melyik a jobb, természetesen már túl vagyok mindenféle öszehasonlító videón, nehéz a döntés. KösziEurocom Sky X4c(P751TM1-G)
-
glacious
addikt
válasz Gaberiellb #33723 üzenetére
Ha nem fontos, hogy a háttérben mindig fussanak az appok, nem zavar a notch, illetve szeretnél jó készenléti fogyasztást, akkor huawei.
-
Vitaqo
senior tag
Nekem csak a UI meg a features ami döntő. Megszokott funkciók miatt használok Samsungot. A ledes okostok, a felület, a testreszabhatóság.....Nekem ez mind a Samu mellett szól. Persze észérv alapján lehet Mate 20 a nyerőbb, pontos specifikációját nem ismerem. Nekem ez a szubjetív véleményem.
-
csorbajeno
veterán
Ez a kérdés szerintem teljesen szubjektív és most az előttem szólók hozzászólásait fogom kicsit összemosni a sajátomban. Szóval, mennyire vagy igényes a felhasználói felületre, mennyire izgulsz a SOT-ra, mennyire zavar a notch, a Samsung által nyújtott extrákat mennyire tudod megszokni a Huawei által kínáltakkal. Pl. nekem sok beállítás és fontos jegyzet van a Samsung Cloud-ba mentve, illetve a Dex-et napi szinten használom(azt hiszem, hogy a Mate is tud hasonlót, de annak a felülete távol állt tőlem, amikor próbáltam).
-
vihartigris
őstag
Nekem van egy funkció ami nagyon bejött az S9+ ban, amit ha jól tudok akkor csak a Samsung telefonokban van, ez pedig valami smart telefon.
A lényege, hogy az eddig számomra ismeretlen számokhoz megpróbál nevet (tulajdonost) keresni.
Ez leginkább a potenciálisan csalás számoknál jön jól.
bármi reciproka a semmi
-
Ferenczi Áko
addikt
Hasonló cipőben jártam, nekem fontos a fotózás, és csalódás volt, hogy a Huawei-el normális felbontásban csak 4:3 arányban tudtam fotózni,teljes képernyőn úgy emlékszem csak 6 mpixel volt..
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
Gaberiellb
senior tag
Köszönöm a választ mindenkinek, végül marad a samu, két nap mate 20 használat után erre jutottam. Hozzá teszem nem rossz telefon, de valami, fogalmam sincs mi, nem stimmel! S9+-nál nincs ez az érzésem!
Eurocom Sky X4c(P751TM1-G)
-
csorbajeno
veterán
válasz vihartigris #33727 üzenetére
Ez a Hiya, ami integrálva lett a rendszerbe a Samsungnál, de külön telepíthető bármely telefonra is a Play áruházból.
-
samu74
addikt
-
Parallaxis
addikt
válasz Ferenczi Áko #33728 üzenetére
csalódás volt, hogy a Huawei-el normális felbontásban csak 4:3 arányban tudtam fotózni
Akkor csalódtál az S9-ben is, mert itt is ez van
-
vihartigris
őstag
válasz csorbajeno #33730 üzenetére
Ezt nem tudtam, akkor majd telepítem a céges Xiaomi-ra is.
bármi reciproka a semmi
-
HawerKing
őstag
Sziasztok, eddig mikor toltottem a telot mutatta hogy hany ora mulva tolt fel maximumra. Most eltunt :( csak anyit ir hogy milyenfajta toltesén van es azt nem hogy mennyi ido mulva tolt fel :( Mi lehet a gond????
▂▃▅▇ Nothing Phone 1 - 11T - Tab S2 - Tab S3 ▇▅▃▂
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz Parallaxis #33732 üzenetére
Nem igazán. Itt 16:9 megy 9,1 megapixeles felbontásban..
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
Gaabor80
aktív tag
Használ valaki nem gyári hívás (dialer) applikációt? Olyan érdekelne ami reklámokól mentes, stabil, és lehet adott kontakthoz hívó SIM-et megadni.
-
csorbajeno
veterán
válasz Ferenczi Áko #33737 üzenetére
De a 16:9 az nem teljes képernyős. A teljes képernyős módban az S9 is csak 7,9MP. De hogy miért, azt én sem értem.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Ferenczi Áko #33737 üzenetére
Lol. Ha 16:9 teljes méret kell, max felbontásban, akkor az S6 tesók egyike a Te telód.. Azóta mindegyik csak 4:3 arányban fotóz max felbontással, ez alól a Samu sem kivétel. És a csökkentett felbontás meg nem a legjobb minőséget hozza. A teljes képernyős kamerának meg semmi értelme, attól nem lesz nagyobb a képed, mint abban a pici ablakban
Bocs kihagyhatatlan volt ez a hsz, csak látom a mentett oldalaknál hogy szépen pörög a topik (2000+ hsz mióta nem vagyok tulaj), kíváncsi voltam, ezúttal mi a pörgés tárgya, de látom nem unatkoztok
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
törölt tag
válasz csorbajeno #33739 üzenetére
Mert 4:3 oldalarányú a szenzor (4032x3024 pixel).
Ha 18.5:9-ben fotózol, akkor azt csak úgy tudja megoldani, ha ennek a tetejéből és aljából vág le, márpedig akkor csak 4032x1962 (vagyis ~7,9millió) pixeled marad.De szerintem nem baj az, ha nem tölti ki az egész képernyőt, kevés fotónak áll jól az ennyire széles képarány.
-
e-newsee
addikt
válasz #16514048 #33741 üzenetére
Ezt nem kellett volna off-ba tenned.
Úgy néz ki, itt sokan nincsenek tisztában vele, hogy hogyan csinálja a telefon (kb az összes) a különböző képarányokat.
Pedig igen egyszerű módon:
LEVÁGJA a 4:3-at!
Wooowww, it's magic!
[ Szerkesztve ]
"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
-
A Knox védelem állapota a készülék Beállítások menüjében leellenőrizhető-e valahol?
-
Aryon87
félisten
válasz Ferenczi Áko #33746 üzenetére
Nagyon úgy tűnt a hszből
Na meg.. Ki akar csökkentett felbontású pixeles képeket?[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
e-newsee
addikt
válasz Ferenczi Áko #33748 üzenetére
Ne haragudj, azt hittük, a minőség miatt fontos a minél nagyobb felbontás egy adott képarány mellett. De ha csak a tv képaránya számít, akkor még a 8MP is sok, mert hát úgyis a képarány a lényeg. Elég a legkisebb, 3,7MP, az még a 4K tévét is kitölti.
[SARCASM OFF]"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
A Telekom gyári függetlenként értékesíti a készülékeket, míg a Telenornál és
a Vodafone-nál az aláírt hűségidő lejárta után az adott szolgáltatónál lehet
igényelni a hálózati zár feloldását.
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest