- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ateszpapa
addikt
Köszönöm, akkor már bizonyos, hogy a Telekomos előrendelők még nem kapták meg.
-
zoleeno1
veterán
Szerényen javaslom, a telekomos előrendelők közül inkább az írjon, aki megkapta (ha egyáltalán van ilyen), kevesebb lesz az off
Honor Magic5 Pro; konfig: http://zoleeno1.atw.hu
-
ndavey
tag
Sziasztok!
Visszaolvastam pár oldalnyi hozzászólást, de nem volt szó azokról amik iránt érdeklődnék a következőkben, így aktuálisabb válaszokat remélve inkább kérdezek, mint keresgélek:
1. Olvastam, hogy az SD855-ös készülékek jobbak teljesítményben, illetve fogyasztásban, viszont ezeket Európában nem forgalmazzák. Ennek ellenére van valamilyen lehetőség ilyen processzorral felszerelt készüléket beszerezni úgy, hogy itthon is használható maradjon?
2. A kényelmesebb méret miatt főleg a sima S10-ben gondolkodom. Azonos használatot feltételezve körülbelül mennyivel gyengébb üzemidő várható attól, mint az S10+-tól?
3. Ha esetleg van olyan köztetek aki használt P30-at is, milyen előnyöket és hátrányokat tudna kiemelni az S10-nek ahhoz képest?
4. Illetve szívesen fogadok akár pm-ben is személyes tapasztalatokat, hogy mi az amit szerettek a készüléketekben és amiért ajánlanátok vagy esetleg lebeszélnétek róla.Eddig leginkább Huawei P30-ban vagy P30 Pro-ban gondolkodtam, de az S10-eknek sokkal jobban tetszik a kijelzőjük, illetve valahogy felhasználóbarátabbnak tűnik a szoftverük is.
[ Szerkesztve ]
-
beteg
őstag
A Buds beállításában tudnátok segíteni pls!?
Hogy lehet megváltoztatni azt, hogy a nyomvatartásra melyik alkalmazás induljon el?Csak futni kell!
-
gusthy
veterán
Ami a 855-öt illeti, teljesítményben tényleg jobbak valamivel, de szerintem aki képes érzékelni a 335e és a 350e Antutu közti különbséget, az lop, csal, hazudik
Ami a fogyasztást illeti, valószínűleg nincs nagy különbség: az Exynos procis verzió eredeti firmware-ja nagyon rossz készenléti időket produkált, ez tény, de úgy tűnik, hogy ezt egy frissítés megoldotta. Most tesztelem, a jelek szerint tényleg lényegesen jobb lett a helyzet.Ami a két típus közti üzemidő-különbséget illeti, ne feledd, hogy a 10+ kijelzője is nagyobb, ezért ez nem megmondható. A készenléti ideje értelemszerűen jobb a 10+-nak, de intenzív használat mellett ez kiegyenlítődik.
A Huawei és a Samsung szoftver közti különbség abszolút egyéni ízlés dolga.
[ Szerkesztve ]
-
Be lehet szerezni Snapdragonos készüléket (bár lehet, hogy csak külföldi rendeléssel), de szó szerint nem lesz rá garanciád, még 1 év sem.
Sőt, garancián kívül sem fogják javítani, vagyis úgy sem, hogy fizetnél a javításért. Ennek elsősorban az az oka, hogy némely alkatrész eltér az Exynos-ostól, és e miatt nincs olyan alkatrésze a szerviznek. Vagyis semmiképpen nem ajánlom a Snapdragonos vásárlását.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Teal'C
veterán
Szerintem meg bármiféle összehasonlításról meg egyebekről majd akkor kell véleményt alkotni ha megjelent már mindkét készülék és a felhasználók élesben tesztelik és nem fizetett vagy épp elvakult bloggerek újságírók stb... állításaira támaszkodunk.
Az akkuidőről meg annyi hogy csak az itteni emberek kis százalékának van vele baja ami bármi miatt is lehetett szóval azt kijelenteni hogy tutira megveri majd az elég erős.Ollie-nak viszont teljesen igaza van nem szabad snapdragonost venni mert nem javítjak semmilyen módon formában.
[ Szerkesztve ]
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
gusthy
veterán
Ebben abszolút igazad van.
Másfelől a kolléga most kérdezte azt, amit kérdezett, és egyelőre nincs ilyen tapasztalatunk ennek okán abból lehet főzni, ami van.Amúgy az utóbbi időben rászoktam arra, hogy nagy nemzetközi lapok tesztjeit olvasom, és még a legoptimistább Mobilarena.hu tesztek is általában kritikusabbak, mint az angolszász portálok. Szóval ezen a téren nem állunk olyan rosszul.
Amúgy ami az aksit illeti: mostanra számaim is vannak. Az előző firmware esetén ugyanazon készülék, ugyanazon appok, beállítás stb. esetén a legoptimálisabb esetben 2% per óra volt a fogyasztás, a mostani firmware esetén pedig 0.3%-ot mértem. Ez közel egy nagyságrend.
(nyilván más appok, más fizikai hálózati környezet stb. esetén ezek az értékek nagyon el tudnak térni, de azt gondolom, hogy ez elég radikális különbség.)[ Szerkesztve ]
-
Keksz03
senior tag
Hááát én néztem tesztet, ha csak nem akarsz kukkolni a 10x-50x zoom segítségével vagy vámpír vagy és csak éjszaka jársz ki otthonról én nem mondanám jobbnak a P30 Pro-t egyáltalán. Normál fényviszonyok mellett HDR, színek és az igazi Ultrawide kamera miatt szerintem sokkal jobb mint a Huawei. Videóban és selfie-ben is simán veri.
Akkuban könnyen lehet h jobb lesz mivel a kijelző kisebb felbontású, de ha akarod leveheted az S10-en is én hagytam maxon de ezzel is spórolhatsz picit. Én S10 Plus-t használok, napi átlag 7-8 óra kijelzőidő mellett ha jobb a P30 Pro az pont az a kategória h jó de minek?
Csak ajánlani tudom, ha kicsi a kezed, mint nekem pl akkor a sima S10 jobb lehet, de én még így sem bánom h a Plus-t vettem, életem legjobb telefonja!
Samsung Galaxy S23+ 512GB / LG CX 48" OLED / PS5 / Ryzen 5 5600X, 16GB, RTX 3060 Ti
-
Teal'C
veterán
válasz Keksz03 #3969 üzenetére
Ez a videó úgy szar ahogy van. Már ott elbukik hogy nem egy időben vették fel a videókat, a másik meg az hogy a 3 készülék nem volt egybe rögzítve így a mozgásuk remegés nem fedi a valóságot. De majd tuti lesz 100 másik meglátjuk
-
soultrapp
senior tag
Hello!
Upc-nèl vett már valaki s10e vagy s10-et?
Független,de kíváncsi lennék,hogy XEH rom-os e ???
[ Szerkesztve ]
-
RI/OS
őstag
Valaki aki a speedshopból vette a telefont, kapott már budsot?
-
ndavey
tag
Köszi mindenkinek a hasznos válaszokat! Igazából én is elég sok tesztet nézek Samsung és Huawei oldalról is, főleg youtube-on, viszont kicsit becsapósak ezek mert most is egyértelműen P30 Pro-ban és S10+-ban gondolkodtam, de bementem megnyomkodni őket és élőben annyira szükségtelenül nagynak érzem már ezeket a kijelzőket.. Pedig nincsenek rövid ujjaim, Oneplus 3-ról váltanék ami papíron szinte ugyanakkora, mint ezek, de rájöttem, hogy teljesen felesleges ez a nagy méret. Főleg, hogy most már a jobb készülék-kijelző aránynak köszönhetően még a kisebb modellekkel se lenne kisebb kijelzőm, mint OP3-on, cserébe viszont sokkal kényelmesebb lenne az egykezes használat.
Persze ez is olyan dolog, hogy kinek mi.. Vannak esetek amikor kényelmesebb lenne a kisebb készülékméret (futás, oldalt fekve pötyögés.. )[ Szerkesztve ]
-
Keksz03
senior tag
A HDR minősége akkor is látszik, állóképeknél szintén. Ettől függetlenül mondom, a P30 Pro éjszaka meg zoom tekintetében brutális, minden másban és akkor itt hangsúlyozom hogy szerintem az S10+ veri. Három hete használom az enyémet, ha fizetnének se cserélném le.
P.S: lássuk be az ember a kijelzőjén nézi a képeket, videókat, ahol a Samsung kijelzője verhetetlen, illetve hiába a megapixel dömping végül kikerül facebookra, instára a kép aminek a minősége meg egy kalap sz×rt nem ér szóval jók ezek a feature-ök csak gyakorlati hasznát nem látom az én és szerintem sok ember életében. Ezt csak azért írom le mert hajlamosak vagyunk sokszor elfelejteni h tök jó de mire és hogyan fogom használni, kell ez nekem? Van értelme? Saját példa, hátha segít a döntésben!
ndavey: ezért írtam h ott a sima S10, nekem is kicsi a kezem néha már problémás a Plus mérete egy kézzel, de én pl ezek után sem cserélném le. Ha számít akkor a One UI baromi jó lett és ne felejtsük el h friss a cucc, reméljük ennél még sokkal jobb lesz idővel!
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23+ 512GB / LG CX 48" OLED / PS5 / Ryzen 5 5600X, 16GB, RTX 3060 Ti
-
beteg
őstag
Hali!
Igen, az első napon azonnal rendeltem elő, 8.-án nyitáskor hoztam el, ma kaptam meg a Buds-t.
Bár igazából a Feleségemé.A Buds amúgy sokkal jobb, mint amire számítottam! Azt vártam tőle, hogy halál szar lesz a hangminőség. Annál azért jobb. Mindjárt le is csaptam egy 17 ezres hirdetésre. Annyit nagyon megér. 35-öt biztos nem adnék érte! A füles kínálatban szerintem valahol 20-25 között lenne a reális ára.
Csak futni kell!
-
Teal'C
veterán
válasz Keksz03 #3977 üzenetére
Megnéztem én is egy csomó videót most is épp 3at de azt kell monjam, a zoom tényleg veri happy de az éjszakai mód nem minden estben volt jobb. Videóban még mindíg nem zárkóztak fel szerintem de most valahogy a képek sem olyan korrektek el kell ismernem a Mate20 pro baromi jó képeket lő szinte mindent ver minden helyzetben de ez most nem az ha leveszed a zoom képességet és csak normál meg 2x est nézel akkor az s10+ jobb. De mint írtam várjunk pár képet itthonról a fórumtársaktól.
-
adamsauvage
aktív tag
-
adamsauvage
aktív tag
delutan felszenvedtem odinnal a frissitest tartalmazo romot, a felszenvedtem a gepre vonatkozik 2010es a gep windows 10el, viszont csak ez maradt macbook pro elotti korszakbol, viszont az uj rom valami beszaras, keszenleti ido kiraly, fogyasztas mar normalis es tenyleg smoothabb lett a telefon, nyomtam egy factoryt biztos ami biztos es most jelen pillanatban emelem kalapom a samsung mernokok elott
iPhone 14 pro / Macbook Pro
-
gilfoyle
őstag
-
Lamberd
tag
válasz adamsauvage #3982 üzenetére
Miért kell az odin miért nem jön a frissítés az összes magyar változatra ?
-
Lamberd
tag
Telenoros a készülékem, tehetek fél odinnal garancia vesztés nélkül más régiót, régen független samum volt jól működött az odin, de így nem vagyok biztos benne.
-
gusthy
veterán
válasz adamsauvage #3982 üzenetére
+1
-
A kis méretű telefonok "nagy" kijelzői nagyon becsapósak, mert csak magasságban nagyobbak, és e miatt rosszabb a felhasználói élmény mondjuk egy S10-nél, mint a OnePlus 5-nél, mert előbbi kijelzője keskenyebb (tehát vagy minden kisebb lesz a kijelzőn, vagy kevesebb tartalmat látsz széltében).
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
gilfoyle
őstag
válasz adamsauvage #3990 üzenetére
Hogy lett neked xeh??? TMH volt eredetileg???
-
adamsauvage
aktív tag
Turelmetlen akkor vagyok mikor a baratnom b@szik elallni a kocsijaval a garazs elol en meg nem tudok kitolatni a sajatommal,
a szoftvert viszont azert raktam fel mert javit olyan hibakat amik turelmetlenne tesznek 😉😉
es ha van lehetosegem megelozni draga szeretett telekomunkat akkor miert ne? nem nagy utanajaras es legalabb bekapcsoltam a regi gepemet 😂😂iPhone 14 pro / Macbook Pro
-
rayoliviero
veterán
Végül vettem egy Samsung Clear Cover tokot a helyi SES-ben, de nem érte meg. Kemény tok, bemegy alá a por is és karcol. Annyi előnye van, hogy nem nő tőle a telefon sokat.
Ma megjött a Spigen Liquid Crystal is, amit korábban rendeltem, az viszont nagyon megért 4000-et. Tapintása jobb a Samsung toknál, erősebb is, jobban véd és nem olyan kemény.
-
adamsauvage
aktív tag
válasz rayoliviero #3993 üzenetére
bemegy ala a por es karcol is?
Mi?
????iPhone 14 pro / Macbook Pro
-
rayoliviero
veterán
válasz adamsauvage #3994 üzenetére
A por karcol alatta, mert könnyen bemegy alá.
-
gusthy
veterán
Ez részben igaz, minél hosszúkásabb egy kijelző, fajlagosan annál kisebb a képméret, tehát két 6.1 collos kijelző nem feltétlenül egyforma megjelenítési felülettel bír. De azért az S10 pont 10 cm2-rel nagyobb, mint a One+5, és pont akkora, mint az 5t-é. Tény, hogy a képátló 6.1", szemben az 5t 6.01"-jával, de az kemény 2,5mm különbség. Szóval nem olyan számottevő ez a jelenség.
[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
Update: és ezért cserébe az 5t is meg a sima 5-ös is fél centivel szélesebb és magasabb is (igaz, hogy vékonyabb).
Összehasonlítani az 5t-t érdemes ezzel, az egyik 18:9, a másik 19:9 képarány, az szerintem elég pici különbség.Cserébe az O+5 kijelzője 73, az 5t 80, míg az S10 88.3%-a a teljes felületnek..
[ Szerkesztve ]
-
adamsauvage
aktív tag
válasz rayoliviero #3995 üzenetére
Ha helyesen rakod fel akkor nem lotyog a telefonon, ergo a por sem tud ala bemenni, amennyi megis bejut mert ugye nem hermetikusan van lezarva azt meg le kell nyelni, amugy a hatulja is gorilla glass es nem is a szarabbik fajtabol a sima porban levo kvarcok es egyeb asvanyi anyagok meg nem olyan erosek hogy kart tegyenek benne mert nem eleg erosek hogy minimalis szinten belenyomodjanak az uveg feluletebe,
iPhone 14 pro / Macbook Pro
-
Hidd el, hogy óriási a különbség felhasználói élményben. A feleségemnek vettem egy S10e-t, de szörnyű rajta netezni (számomra) a keskeny kijelző miatt (pont olyan széles az 5.8-as kijelzője, mint az S7 5.1-es kijelzője), mert pont a kijelző szélessége határozza meg a felhasználói élményt. És igen, az S10e kis telefon, aprónak tűnik a Note9-em mellett.
-
gusthy
veterán
Elhiszem, hiszen a ti felhasználói élményetek de szerintem a fő különbség ebben az esetben inkább az edge kialakitasból fakad, az nekem is elég fura. Tehát valójában nem a teljes szélességet érzékeled szélességnek, mert a két széle lehajlik, és ott már nem az igazi olvasni. Ha lapos lenne, szerintem másként látnád - látnátok - látnánk.
Egyébként tényleg pici, azért ezt vettem a Mate 10 pro után egészen aprócska
Amúgy ennél vékonyabb alsó káva már kényelmetlen, nem jó úgy gépelni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DIGI internet
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest