-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note 4 Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
válasz lleynad #3842 üzenetére
az (szerintem) semmi.
beaglepuppy; nem tudom, hogy az milyen vastag papír, de ha szemre nem látod a nagy rést, akkor nem hiszem, hogy gond lenne.
dodicsaba; inkább legyen 0.1 - 0.2 mm - ami szinte észre sem vehető - hézag, cserébe nem törik/reped az üveg minimális behatástól, legyen szó feszítésről vagy keretre leejtésről. (nem írok gyártókat és típusokat, ahol pont ez volt az egyik probléma)
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
törölt tag
válasz Parallaxis #3849 üzenetére
Köszi, soha nem jöttem volna rá
-
legenda
attól függ, hogy mekkora résre gondolsz, mert mint írtam is, meg a net is tele van vele, a note 4 első szériája kijövetelekor túlzott réseket tapasztaltak bizonyos daraboknál - ott sem mindegyiknél -, azok nyilván nem okésak, de akik később vették, azok már kevésbé tapasztalják vagy egyáltalán nem, de a 0.1 vagy 0.2 mm vastagságú papír benyomhatósága már nem gondolom, hogy probléma lenne, a problémás daraboknál sokkal nagyobb hézagról van szó.
nokia és sony telefonoknál is volt/van ilyen, 920-ból például olyat láttam, hogy ránézésre is durva volt, de emlékeim szerint itt a fórumos témájában is említve volt.
amikor én hazahoztam a note 4-et, a doboz kibontását követően ellenőriztem, mivel lelki szemeim előtt lebegett ezen fórum kapcsolódó írása a hézagos hibáról, bár azzal is tisztában voltam, hogy a későbbi szériáknál már nem problémás a dolog, így azért is nem bontottam ki átvételkor az üzletben a dobozt, hanem csak itthon, bíztam benne, hogy semmilyen probléma sem lesz, és szerencsére így is lett, minden téren.[ Szerkesztve ]
-
legenda
azt lenne jó tudni, hogy az első szériában mennyi volt a tényleg problémás, mert már akkor is írták, hogy abból sem mindegyik, de szerintem azt sem tudjuk meg, mert nem is mindenki foglalkozik vele, tehát olyan is előfordulhat, hogy valakinek viszonylag nagy a rés, de nem érdekli, illetve az ellenkezője is, hogy már a 0.1 mm vastagságú papír benyomhatósága is hatalmas probléma, pedig bőven nem az.
megszoktam már, hogy ha csak néhány problémás darabról van szó, a neten annak is kihasználják a hírértékét, pláne a csúcskategóriás készülékeknél, lásd még például iphone 6 típus(ok) hajlíthatósága...stb.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
-
legenda
az csak a páratlan számozást érinti akkor, a g3 is hasonló problémával küzd, pedig a gyártó is eltérő...
engem (szerencsére) szeretnek elkerülni az ilyen hibák, amikor az s4 kijelzők repedtek/törtek sorra, akkor is bátran hurcolásztam a farmernadrág zsebében és nem volt probléma, meg néhány embernek a keret is pattogzott, de én hibátlan állapotban adtam el 9 hónap után, de más telefonokat is említhetnék, szóval mindegyikhez úgy állok hozzá, hogy csak nem lesz vele gond, és rendre bejön.apaszka; 11 éves telefon?!?! az tényleg jól bírja...
a program szerint csak egy éves múlt.[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
Na de akkor most őszintén.
Ujjlenyomat olvasó ON.
Most beszéljünk csak az egykezes hüvelykujjas módszerről, mert -nálam legalábbis- úgy a leggyakoribb.
Otthon nyugalomban okkal móddal jól működik, de utcán sétálva, autóban ülve, tömegközlekedésben, boltban etc.. előkapjátok a zsebből és egy kézzel hüvelykujjal 10/9 -es pontossággal egyből fel tudjátok oldani?Hát nekem ez annyira hihetetlennek tűnik, hogy elmondani nem tudom.
Most hogy jöttem haza, beálltam a garázsba, mondom felkapcsolom a zseblámpát nehogy valamibe hasra essek, de legalább 10x el kellett húznom az hüvelykujjamat egy kézzel, hogy hajlandó legyen feloldani, miközben fél percet állok egy helyben...Az úgy rendben van hogy 10/9, de inkább 10/10 ha kétkezes módban a mutatóujjamat vertikálisan elhúzom a home gomb közepén. na de ez sokszor elég kényes kivitelezés
Komolyan érdekelne, nem lehetek annyira noob, hogy ennyire ne tudjam egy kézzel feloldani, ha másnak megy
Ja és nekem semmi rés, legalábbis nem észrevehető, és nem áll meg benne semmi sem.
Egyre jobban megbarátkoztunk már, le is veszem lassan a hirdetést. Azért egy custom rom nagyon elférne ide is, hogy még pattogósabb, gyorsabb, okosabb legyenzack - Octa verziós ugye
Amúgy mit számít ez?
Nexus 5 fele ennyit se kap, mégis kenterbe veri sebességben a létező összes androidos telefont egytől egyig.. -
leslien
nagyúr
válasz DeathAdder #3870 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
Leonardo91
senior tag
Srácok! Még mindíg semmi hír erről a ledes tokról?
[ Szerkesztve ]
| Samsung Galaxy S24 Ultra Titán 1TB | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Tab S8 Ultra |
-
privacy99
senior tag
válasz DeathAdder #3870 üzenetére
Én 2 kezes feloldásra írtam a 10/9-et, mindig két kézzel oldom fel, sőt mindig két kézzel használom. Kicsi kezeim vannak, nem is tudnám 1-el
Tehát te úgy gondoltad, hogy megfogod 1 kézzel, majd a hüvelykujjadat végighúzva ilyen ferde állapotban próbálod feloldani? Úgy természetesen nem fog menni, nekem se menne, nyíl egyenesen kell végighúzni a közepén, csak már annyira hozzászoktam/ráéreztem, hogy nekem szinte mindig elsőre megy, de kell a másik kezem, hogy tartsa a telefont természetesen.
Alapból szerintem ez egy két kezes telefon, máshogy én nem is használom (talán hírek lapozásánál elég 1 kéz is).
-
Parallaxis
addikt
válasz Leonardo91 #3872 üzenetére
-
Leonardo91
senior tag
válasz Parallaxis #3876 üzenetére
Köszi, elő is rendeltem
| Samsung Galaxy S24 Ultra Titán 1TB | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Tab S8 Ultra |
-
zack
nagyúr
válasz Parallaxis #3875 üzenetére
Nem tudom mit bénáztok ezzel az ujjlenyomat olvasóval. Nekem 10/10 sikerül, de valószínű 20/20 is menne. Egyébként nem használom, mert mindig velem van. Nem tud belenézni senki.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
DeathAdder
veterán
válasz privacy99 #3873 üzenetére
Ja hát értem, akkor viszont nálam kiesett az ujjlenyomat olvasó, vagyis szerintem így kb. semmi értelme az egésznek
Én szinte mindig egy kézzel használom a telefont, egy kézzel írok, egy kézzel navigálok etc.. böngészéskor, vagy értelemszerűen a ceruza használatakor használom csak két kézzel, de nekem ez így nagyon körülményes. Nem mindig szabad mindkét kezem, és nem is mindig tiszta. Koszos, csipszes kézzel meg nem nyúlok a telefonhoz.
Egyébként a hüvelykujjamat is megjegyezhetné 10 különböző tartásban, és akkor nem lenne gond. Tudtommal ez almáéknál nem probléma..
Nem értem, ha válaszolni akarnak a konkurenciára, akkor miért nem csinálják meg rendesen.Na akkor egy újabb fícsör amit ki kell kapcsolnom
-
davidi
tag
Háttérképet hogyan lehet betenni zárolt képernyőre vágás nélkül? Hiába töltök le megfelelő, vagy akármilyen méretűt, mindenáron ki akarja velem vágatni a közepét
Létezik erre megoldás, vagy én vagyok béna?
http://tiszavolgyidavid.com, iPhone 14 Pro, Mac mini, MacBook Air M1
-
Parallaxis
addikt
válasz #59816064 #3880 üzenetére
Én is így adtam meg, beállítás után, itthon nyugalmi helyzetben 10/10-es, de utközben tokból előhúzva volt, hogy 10-ből egyszer sem ismerte fel, nekem meg nincs türelmem ilyesmivel vacakolni, mikor használni szeretném a készüléket.
Lehet védeni, de ez akkor is eléggé béna koncepció a konkurens megoldáshoz képest (ami azért is vicces, mert még a Huawei-nek is sikerült jól megoldani ezt). -
pohár
félisten
válasz DeathAdder #3879 üzenetére
egy ujjadat itt is le tudod húzni sokféleképpen (jobbra döntve, egyenesen, balra döntve, és ezek között), hogy bármilyen körülmények közt feloldja majd
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
a8l
aktív tag
Nem tudtok olyan boltot ahol van független Exynosos 910C arany színű gyári garis 200e körül vagy kicsivel alatta?
-
DeathAdder
veterán
Igen, pl a mutatóujjammal az ég világon semmi gond nincs 10/10, de az egy kezes hüvelykujj nálam akkor is nagyon rossz. Mondhatni a 10/3 már jó eredménynek számít, de a 10/0 is elég gyakori, no nem otthon, hanem odakint a rohanó világban, és nekem nem áll módomban megállni fél percre és ezzel vacakolni
Különben is nekem Taskerrel be van állítva mindig, hogy amikor otthon vagyok ne is legyen képernyőzár ha kikapcsolom.
[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
Amikor az apple kijött ezzel az ujjnyomatolós bullhsittel, hogy nesztek parasztok, ez kell nektek, akkor sem értettem milyen létjogosultsága van és így vagyok ezzel manapság is.
Nem próbáltam, vélhetően nem is fogom, mert nincs rá szükségem. Na de hogy a használatától még agyvérzést is kapjak? Lónak a szerszámát, azt.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
pohár
félisten
válasz DeathAdder #3888 üzenetére
hát a hüvelykujjadat regisztráld 10 verzióban, úgy próbáltad?
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
legenda
válasz S e t h #3889 üzenetére
pont ez a baj, hogy aki nem próbálta, az nem is tudja, milyen hasznos kényelmi szolgáltatás - már aki megfelelően regisztrálja az ujjlenyomatát, és a későbbiekben nem okoz problémát a használata.
igaz, pont az apple csinálta meg profin, azt tényleg minden szituációban lehet egy kézzel is használni, hiszen nem kell húzni, hanem csak megérinteni, de a note 4 esetén is használható azért, ráadásul sokkal jobban, mint például az s5-nél, ahol a samsung először bevezette.
a jót könnyű megszokni, így én már nem pötyörésznék be kódot, jelszót...stb, az biztos.[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
válasz S e t h #3889 üzenetére
Én gyorsnak és kényelmesnek tartom. Kicsit kiforratlan az látszik, de még ha 2-szer kell próbálkoznom (de általában elsőre megy), akkor is gyorsabb (vagy ugyanolyan gyors), mint egy kód vagy egy jel bevitele.
Azért azt fontos hozzátenni, hogy igazából ez egy high-tech extra, gyakorlati haszna nem sok van, de lehet vele villogni
Pont ugyan olyan, mint a telefon hátlapján lévő pulzusmérő.. első nap vicces, második nap még a baráti körben lehet vele szórakozni kicsit, harmadik naptól senkit nem érdekel (belevéve a tulajt is).
Azért én még mindig többre tartom ezt, mint az Apple-t, aki úgymond semmit sem csinált, csak kapok egy nagyobb 5, 5S-t.
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz DeathAdder #3891 üzenetére
pedig valamelyik videóban láttam, hogy ugye kéri a rendszer, hogy húzd le 10x az ujjadat a regisztrációkhoz, és ott csinálta csak a hüvelykujjával, úgy szinte bárhogy tartod az ujjad, be fog engedni
vagy akár a lehetséges pozíciókban megcsinálod a hüvelykujjaddal, a maradék 2-3 pedig a kétkezes mutatóujjad lesz
-
Fejvadi
nagyúr
Az én ujjlenyomat olvasóm mindig működik. Ha bárki csak egy újjal is a telefonomhoz ér eltöröm az ujját.
-
rankesz
veterán
válasz guriga1234 #3898 üzenetére
Muhhaha, ott a pont!
Egyébként meg én úgy állítottam be az ujjlenyomat olvasót, hogy mind a három helyre a hüvelykujjamat regisztráltam 2x10 alkalommal, így gyakorlatilag 60 minta volt ugyan arról az ujjról. Így tényleg hatékonyan működött.
-
Parallaxis
addikt
válasz rankesz #3899 üzenetére
Hatékonyan, csak kényelmetlenül, mert csak egy adott kézzel oldhatod fel.
Mi van akkor, ha csak a másik kezed szabad?
Mi van akkor ha a készülék az asztalon fekszik, nem akarod kézbe venni, csak gyorsan valamit meg akarsz nézni (ilyenkor a hüvelykujj alapból nem jó megoldás, a mutatóujj lenne célravezető)?Szóval nem megoldás, hogy ugyanazt az ujjat regisztráld be az összes helyre (ráadásul én ezt is megpróbáltam, de hétköznapi használatnál ez sem vezetett jobb eredményre).
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest