Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tav-Csoves

    őstag

    válasz geryboro #34405 üzenetére

    NFC-s Qi töltő(Matrica):

    Olyan matrica melyben olyan tekercs(csek) vannak, mely(ek) képes(ek) az akkumulátor és a hátlap közé téve az érintkező lábakra ráillesztve vagy tölteni a telefont, vagy NFC-vel kommunikálni.

    Itt jól kátható a vezetéknélküli töltésért felelős lábak (3 (+,-,kommunikáció) db)
    A matrica tetején, pedig 2 láb van, az felel az NFC-ért.

    NFC-s akkumulátor:

    A Note 3 gyári akkumulátora ilyen. Az akkumulátor tetején 4 db érintkező van. Ebből kettő a töltés leadása/felvételére szolgál, másik kettő pedig az NFC kommunikációért felel. Ha az akkumulátor felső részét lápafényben megdöntöd, lehet látni a tekercset, mely nem kör, hanem téglalap alapban lett huzalozva.
    Az akkumulátor tetejére rá is kell, hogy legyen írva ez: Near Field Communication

    NFC-s Sim:
    Ebben már nem vagyok 100%osan biztos, de elnézve a dolgot azt jelenti, hogy amikor vásárolsz, akkor a mobilelőfizetésed egyenlegének terhére tudsz fizetni a kasszánál. A folyamat kb úgy néz ki, hogy egy program futna a telefonodon, és PayPass fizetés esetén a telefon hátildalát hozzáérinted a terminálhoz, ekkor az NFC matrica/akkumulátor kapcsolódik a SIM kártyáddal, s az átutalás lezajlik. Egyébként ez a metódus a legbiztonságosabb fizetési módhoz tartozik. (Ha használsz SIM pint, és kijelző zárást)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák