- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
-
Mobilarena
OnePlus One - Kína már itt One
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dolphine
addikt
Van új LOS
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
janosibaja
őstag
Silverbaron hívta fel a figyelmet a Cosmic OS-re.
Rövid, egynapos tapasztalatom, hogy olyan stabil, mint a LOS, s annyira testreszabható, mint az AEX .
Hogy a fogyasztása milyen , arról Kano írhatna valamit (ha még fenn van neki a ROM), én folyamatosan frissítek-szinkronizálok mindent, folyamatosan bekapcsolt Bluetooth-szal a Mi Bandomhoz, úgyhogy az adataim nem számítanak.
Azt viszont mondhatom, hogy nekem az egyetlen Nougat lett, amelyiken a sajátja, meg más kamera is jól jut, nem fagy HDR-rel, sem videóval, megy rajta rendben a CameraNext Mod hosszú záridőkkel, videóval. Legalábbis eddig.
-
Dolphine
addikt
válasz janosibaja #35452 üzenetére
Kellett nekem megnézni ez a Cosmic OS-t! Nagyon durván testre szabható!
A hozzászólásokban az utolsó oldalon valaki azt írja, hogy egyelőre leállt a fejlesztése.
I checked their telegram group 5 days ago it seems that the ROM development has stopped ,they will restart the development in while it seemsEzzel a videóval egyetértetek?
A LOS bemutatásánál egy pillanatra feltűnik a Lockscreen. Azt vajon hogyan?Más. Az xda oldalon hogyan és miképpen kerestek rá bármire. Nagyon elveszek benne annyi infó van az oldalon! Kezdő vagyok ilyen téren nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
janosibaja
őstag
válasz Dolphine #35453 üzenetére
Hát... remélem csak egyelőre állt le. A testreszabást én is élvezem, de főként azt, hogy a kamera végre működik. Ez utóbbi miatt háromszor meg fogom gondolni, hogy váltsak, ha továbbra is ilyen megbízható marad.
Figyelemre méltó egyébként, hogy az egyelőre leállt fejlesztést arra a kérdésre válaszolták, amelyik bugos kameráról panaszkodik . Úgy tűnik, akad, akinek rossz a véleménye a kameráról. Mellesleg: az illető videót ír - nyilván elír -, mert a ROM-ban nincs is alapbeállításban videó, csak fotókamera...
-
kano
nagyúr
válasz janosibaja #35452 üzenetére
Nekem sajnos nem ilyen jó a véleményem róla a mai tapasztalat alapján. 2 random reboot rövid egymás után, ez a Linghtening kernel. A kamera Next... V10 a videó felvételnél belefagy a zoomba.
Fogyasztása nem rossz, de a többi... és a Linghtening egy kalap...„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
válasz janosibaja #35456 üzenetére
Én is feltettem a v22-t, de ott is fagyott video közben a zoom.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
válasz janosibaja #35458 üzenetére
Az a baj, hogy szinte az összes AOSP-nek van valami nyűgje.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
fricci
tag
válasz Dolphine #35453 üzenetére
Én ezek közül RR-t használok jelenleg is, az AICP-t nem ismertem majd megnézem. az XOSP-t nem ismertem de nem is értem még az install-t se (egy apk-ra mutat a build letöltő link, a ficsör link 404-et dob) szóval azt nem is fogom kipróbálni. nagoyn sokáig Nitrogen-t használtam, csodálkozok hogy az lett az első (baj nem volt vele de nem is láttam jobbnak mint az RR-t viszont szerintem lassabban javítják a hibákat mint az RR-ben).
-
janosibaja
őstag
Most kipróbáltam, nekem is belefagy a zoomolásba. Más kérdés, hogy egyáltalán nem szoktam zoomolni, se fotózás, se videózás közepette, mert az a tapasztalatom, hogy a szoftveres zoom nem ér semmit, hardveres kéne. Ha mindenáron rá akarok nagyítani, akkor inkább PC-n, utómunkálatok során.
Kicsit kezdem úgy érezni magam, mint amikor valaha életem első két okostelefonját (Samasung Galaxy Ace, aztán Galaxy S PLus) próbáltam szoftverekkel jobb működésre bírni, de maradtak tök sz@rok. Aztán vettem egy Nexust, s az a készülék egyszerűen csak működött minden macera nélkül, mint egy német autó. Lehet, hogy vége a játéknak, faraghatjuk, ez ilyen marad.
Mindenesetre LOS-on nekem a CameraNext azonnal lefagyott, kilépett, s a többi kameraprogram is időként elszállt. A Cosmicon legalább települ és (zoom nélkül ugyan, de) megy. Még.
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz janosibaja #35461 üzenetére
Ez a rom nagyon jó lenne, de szinte semmit sem lehet állítani benne. Ami nagyon hiányzik az a gombok hosszú nyomásra, 2x nyomásra való műveleteinek az állítása.
-
janosibaja
őstag
-
kano
nagyúr
válasz janosibaja #35463 üzenetére
Ez a HalogenOS kamera szempontból tökéletes... de testre szabhatóság szempontjából éppen, hogy kettes.
-
petipetya
nagyúr
Nálam nem fagy a LOS saját kamerája a zoom közben. Viszont fektetett módban nem lehet vele HDR fotókat készíteni, mert akkor hibaüzenettel kilép a gyári kamera és a Bacon kamera is.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
Obyboy
addikt
válasz balazs1022 #35466 üzenetére
Nincs még működő X-posed Nougat-ra (ha jól tudom).
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
kano
nagyúr
válasz balazs1022 #35468 üzenetére
Nekem is hiányzik a 45mp (eddig azt hiszem 1 vagy 2 romban láttam).
-
RetepNyaraB
veterán
Valaki portolta az OOS kamerát
Panoráma, HDR műxik. Mást nem néztem eddig.https://forum.xda-developers.com/oneplus-3/themes/port-oxygenos-stock-camera-cm-t3451721
Bocsi a linkért.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Obyboy
addikt
válasz RetepNyaraB #35470 üzenetére
Semmi gond.
Bedobom klikkelhetőbe: OxygenOS Stock Camera and Gallery Port
És ki is próbálom."Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
kano
nagyúr
válasz Obyboy #35471 üzenetére
Akkor várjuk a fejleményeket.
-
janosibaja
őstag
válasz Obyboy #35471 üzenetére
Nem sok jót ígérnek az XDA hozzászólói.
Vki megnézné, mit művel LOS-on - én most Cosmicon vagyok.
Hosszú záridő, HDR, ilyesmik.......
Még egy kérdés: ha több kamera app van az OPO-n, akkor hogyan tudom megmondani neki, hogy melyik a default? Mert a zárképernyőről swipeolva úgy tűnik, csak az tud elindulni...
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz janosibaja #35473 üzenetére
Az első indításnál amikor indítanád a zárképernyőről, akkor megkérdezi, hogy melyiket indítsa és ott megadsz egy defaultot.
-
kano
nagyúr
válasz RetepNyaraB #35475 üzenetére
Ajjaj...
-
janosibaja
őstag
@kano: Ja, ezt tudom, köszi. Csak miután fölraktam hármat, nem kérdezi meg többé. Ki kéne kapcsolnom az alapértelmezettet, de nem találok ilyet a Beállítások/Alkalmazások, vagy az Alkalmazások/fogaskerék beállításai között.
@RetepNyaraB: köszi, hát pusztán menni megy a többi is.
-
Obyboy
addikt
Kíváncsiságból felnéztem az AEX oldalára. Eddig ha jól emlékszem MiniDinamicGapps és OpenGapp volt a letölthető az AEX-hez, most ezeket lecserélték a BeansGapps-ra. Ismerős ez valakinek? Van valakinek vele tapasztalata?
-
kano
nagyúr
válasz Obyboy #35478 üzenetére
BanksGapps alapokon...
[ Szerkesztve ]
-
Obyboy
addikt
Telenorosok figyelmébe: Érintéses fizetésen alapuló szolgáltatást kínál a Telenor
Bár havi 490Ft-ért nem feltétlen éri meg PayPass-os bankkártya mellett...
(#35479) kano: Köszi az infót.
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz Obyboy #35480 üzenetére
Nem rossz ez, de a 490 Ft tényleg nem annyira csábító.
Én többször vagyok úgy, hogy nyáron, egy szál rövid gatyában megyünk játszótérre (csak a telefonomat viszem, mert lehúzza a nadrágot a pénztárca) és utánam szól asszony, hogy vegyek már 1-2 dolgot a boltban.
Na ilyenkor nagyon jól jön valamiféle mobilos fizetési megoldás (jellemzően a Gránit Pay).„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Dolphine
addikt
A legújabb LOS van a telón, de még a 7.1-hez való SlimGaps. Van értelme utólag feltenni a 7.1.2 alá valót, vagy ne foglalkozzak vele? Igazság szerint működik minden ahogy kell, legalábbis remélem!
A Bacon camera LOS alatt működik rendesen, fektetett módban a HDR is, viszont a záridővel gondok vannak. 8 mp-et állítottam be, a kép el is készült, ám amikor meg akartam nézni a kamera alkalmazáson keresztül, akkor bezáródott a program. Ez még önmagában nem is lenne tragédia, viszont ezután a kamerakép csak egy fekete képernyő volt! Csak az újraindítás segített!
-
scope2007
addikt
válasz janosibaja #35454 üzenetére
na én is beszállok a cosmic os-be
megvárom, hogy feltöltsön a telefon és jöhet az install
lineage mégsem hozta a vártat nekem.. főleg kamera gondok, nekem is az a lényeg, játék pl nem is érdekel márCosmic-OS_bacon_7.1.1_20170322_1.4-OFFICIAL
open_gapps-arm-7.1-mini-20170503root?
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
scope2007
addikt
Na fent van rég, jónak jó, root is megvan
De egy nagy fail van valami miatt
Használom a safeincloud jelszokezelo cuccot
Na gmailról nem tudja visszhozni az adatbázist, szerencsére van több tarhely lehetőség, holnap Dropbox próba, ha az sem működik sajnos dobom a romot xD
Pedig tetszetős, lineage után
Nextcamera v22 simán megyCUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
senior tag
válasz janosibaja #35477 üzenetére
Mondjuk a Camera Next az alapértelmezett.
Beállítások, alkalmazások, Camera Next és itt lesz olyan, hogy Megnyitás alapértelmezés szerint, ebben pedig egy Alapértelmezések törlése gomb.
Így próbáltad? -
janosibaja
őstag
válasz scope2007 #35485 üzenetére
@vinplu: "Van néhány alapértelmezett beállítás" - ehhez a dodonai fogalmazáshoz jutottam el a mobilban a kívánt kamera /Alkalmazások/Kamera/beállításaiban. Kapcsolgattam ki-be, újraindítottam, végre tényleg megkérdezte, mivel induljon, azóta az működik a zárképernyőről.
Köszi neked is, Kanonak is. Kár, hogy az alapértelmezett beállítások között nem lehet megadni a kamerát is, úgy mint a launchert, vagy a telefont, üzenetküldőt, böngészőt.
@scope2007: én nem használok jelszókezelőt, így bajom sem volt vele. A frissen települt Gmailnek tapasztalataim szerint néha több ( néha tíz)percre van szüksége, mire szinkronizálja magát, addig a lefagyáshoz hasonló süket csendet produkál.
Vasárnap óta van fenn a Cosmic, nekem fagyás egy sem volt, kamera is teljesen rendben, csak zoomolni nem szabad vele - de hát a digitális zoom olyan sz@r, hogy úgysem szabad használni. Én a fontosabb képeket az utómunkálatok során vágom meg.
-
csonka
tag
Sziasztok!
Hetek óta figyelem és a cyanogen fiók fogyasztja a legtöbbet az összes alkalmazás közül. Ha kilépek belőle, kijelentkezek, törlöm, milyen hátrányom lesz?
Gyári 13.1.2 a rendszerem.Előre is köszi a válaszokat!
-
RetepNyaraB
veterán
1- rákaptam az aroma telepítős fullgapps-ra. Óvatosan kell vandálkodni, mert ha nem figyelsz, nem fog elindulni a rendszer (pl. kifelejted a launchert ). Cserébe megmondhatod neki centire, mit rakjon fel a gapps csomagból. Ez pl azért érdekes, mert nem tolja tele a /system partíciót szutyokkal. Arra pedig mondjuk nekem azért van szükségem, hogy felmenjen rá az ARISE (a viper jelenlegi fejlesztett verziója, igazából meggyőzött).
2-Kicsit pörgök még a kamera témán:
-OOS-hez való Lightning kernel+ OOS kamera blobs mellett a frissen felfedezett portolt oos kamera már sokkal jobb, egész minimális a különbség jpg-ben a bacon javára (láthatóan a képfájlméret is sokat nő).
-Beállításokban megjelenik a manual mód és úgy látom működik is.
-továbbra is megy a panoráma és a hdr.3- van egy "true stereo" mod xda-n, mely segítségével aktiválhatjuk a telefonhívásokhpz használt füles részét a telefonunknak (earpiece) és ennek segítségével valódi sztereó lejátszást kapunk a teló hangszóróin. Kicsit macerás és persze nem lesz belőle Linn Soundsystem (az earpiece SOKKAL halkabb, mint a dedikált teló hangszóró és torzít is, ha odadugod a füled, viszont szép puha hangszíne van meglepetésre), de ki lehet próbálni. Dirty flash visszacsinálja, ha nem tetszik.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
janosibaja
őstag
válasz RetepNyaraB #35491 üzenetére
Megírnád, hogy a "Beállításokban megjelenő manual mód" mit tud? Hosszú záridő meddig van?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz janosibaja #35492 üzenetére
ISO, korlátozott fehéregyensúly (pár preset), záridő 1/8000-30 sec-ig, kézi élesség.
Nem sok"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
balazs1022
őstag
válasz RetepNyaraB #35491 üzenetére
Find7-es is működik ez a "True Stereo" Nagyon durva. Kb több mély jön belőle mint a hátsókból.
Azt nem tudod véletlen, hogy a mixer patch-en hol lehet több mélyet állítani a hátsóhoz?
Még annyi nálam a hiba h én balra szoktam fektetni a telót és így pont felcserélve szól a bal és jobb oldal.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz balazs1022 #35494 üzenetére
Szerintem eq-t nem lehet piszkálni a mixer.path-ban. Akkor megoldotta volna a fejlesztő, hogy ne torzítson az earpiece. Ezen kívül azért eléggé bezavar a system hangerőbe (halk lesz). Az oldalcseréhez végképp nem tudok hozzászólni
-
scope2007
addikt
-
janosibaja
őstag
válasz RetepNyaraB #35493 üzenetére
Köszi, ez azért elég jól hangzik, én ISO-n és záridőn - meg az élességen kívül - nem szoktam mást állítani.
Ha jól nézem, a Cosmic OS eleve Lightning kernellel jön, akkor kernellel nem kell vacakolnom, magában telepítve simán mennie kell a kamerának, ugye?
Erről a kameráról van szó?
Nem értek én ehhez: a linken háromféle kamera: hybrid, hybrid2 és Oxygen bloobs (mit jelent ez a "bloobs egyáltalán?) van. Melyiket telepítsem a háromból?
-
kano
nagyúr
válasz janosibaja #35497 üzenetére
Az a baj, hogy a lightening kernel egy sz@r. Reboot és bizonytalan működés...
-
RetepNyaraB
veterán
Nem feltétlenül, csak ha bedurcul a ROM-tól. DU-ban pl. teljesen rendben van (NOS-ban nagyon elégedetlen voltam én is vele), bár nem játszom vele, az igaz. Leszoktam a feszültség piszkálásról is; azt mondjuk tényleg nem szereti Utóbbi időben stabilan impulse governort használ, nagyon takarékos és effektív. Csak az I/O-t állítom át row-ra, mert nem érzem elég pörgősnek a bfq-t.
janosibaja@ az oxygen blobs-t tedd fel. De kell hozzá olyan kernel, amely OOS-t támogat, vagy mi, különben nem fog indulni a kamerád és húzhatod újra az egész miskulanciát. A lightningból van ilyen, linkeltem is feljebb. Fingom sincs mi ez a blobs, de nyilván valami, ami meghatározza a kamera világnézetét
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó iPhone 12 Pro Pacific Blue 128Gb független Akku 80% ÚJSZERŰ ÁLLAPOT
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 14 256GB gyári független megkímélt 12 hónap szav
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- iPhone SE 2022(3Gen.) 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./p3813
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest