- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tachion86
tag
válasz viewdetails #4339 üzenetére
Újraindítás után tényleg jó lett. :-)
-
Ádám16
addikt
válasz bluemirage #4350 üzenetére
Tavalyi telefon révén szerintem a főbb op.rendszer frissítést meg fogja kapni jövőre, de véleményem szerint minimum két év, mire újra főverzióra váltanak. Tehát én 8.2-re, esetleg 8.5-re számítok jövőre, amiben nem lesz eget rengető változás/sokkal több fícsör. A 8.1-be elég sok puskaport raktak.
Btw nézve az összehasonlítást a GSMArena-n, amit linkeltetek, egyáltalán nincs olyan érzésem, hogy rosszul döntöttem. Személy szerint a 925 jobban tetszik, és nekem nem áll erre a cerka, hogy Snapi800 van a 930ban, a kamerával pedig így is elégedett vagyok. Ha már kameraphone kéne, akkor az 1020 felé mozdulnék. Persze, újabb SoC, FHD, és egyebek, de
(21 évesen ugyan)már kinőttem ebből a "mindenből mindig a legjobbat, hiába nem használom ki" dologból. Amit egy telefonnak tudnia kell, azt a 925 2014-ben tökéletesen megcsinálja, szóval szerintem jó helyre fogsz érkezni mobiltech téren nyár végén.+ Valaki kérdezte, hogy mik a készülékspecifikus hibák. Leírnám a tapasztalataimat:
- "Kijelző foltosodás", ami hihetetlenül túl van kapva. Korom sötétben, mikor pl. alvás előtt vagy, és megy a Glance, akkor 3-4 fekete 1-2mm átmérőjű sötétebb "paca" található. Ha aktiválod a kijelzőt, semmi. Dehát vehetjük hibának, hisz kinek mit definiál a fogalom
- Nálam a szürke menüknél (pl zenelejátszó háttere, ha nincs albumborító a háttérben...) szövetmintás a kijelző. Linkeltek már róla képet, de ha valakit érdekel, én is készíthetek párat.
- A készülék jobb felső sarka a hátlapnál tényleg kicsit (hogyismondjam) le van válva, és ezért ki tudsz hozni belőle kisebb recsegést, ha akarsz(!)Mást 1 hónap alatt nem véltem felfedezni.
[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
Én is így vagyok vele, hogy a 930 már túl nagy, és hiába van benne erősebb HW, úgyse használnám ki annyira.
A kamera meg szerintem sem annyival jobb a 925nél hogy megérné a 930 árát.A frissítésekhez meg annyit, hogy én is reménykedem benne, hogy a 2017 az tényleg 2017 lesz.... szerintem a wp9.0 még odébb lesz.
Köszönöm a válaszokat,
A foltosodás miatt én nem aggódóm, a recsegés miatt viszont annál inkább, de reméljük egy jobb példányt fogok majd ki, recsegés és jackhiba nélkülit.
Én a 925 mellett tettem le a voksom, már csak idő kérdése és megjön nemsokára.
Remélem jól döntöttem. -
ozeviktor92
tag
Befáradtam Telenorba 72órán belül a vásárlástól számítva. Porszem a kamera lencsén+recsegő hátlap+foltos kijelző. Porszemet és a foltokat nem látták az eladók hátlap meg nem befolyásolja a működést így nem cserélik. Jogos ez? 2napja veszek egy elég drága telót erre küldjem el 15napos bevizsgálásra, hogy igazat mondok e. Érdekes hozzáállás ez...
-
Ádám16
addikt
válasz ozeviktor92 #4354 üzenetére
Ha teheted, Menj be egy masik Telenorba, Ennyit tudsz tenni.
-
ozeviktor92
tag
Bemegyek én ugyan abba, lefotóztam a port is, megmutatom a kattogó hátlapot meg amit a Nokia Care írt levelet, hogy ismert a kijelzőhiba és garanciális gond 72órás cserét erőltessem. Nameg most vettem észre, eddig nem próbáltam fülessel...lötyög az egész jack csatlakozó. Ha erre is azt mondja, hogy nem akkor felhívom onnan a boltból a nokia care-t aztán oldják meg egymás között. Egyébként:
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz ozeviktor92 #4356 üzenetére
Aki most vesz ilyen telefont a szolgáltatónál, annak ajánlom, hogy csak bontatlan csomagolásút vegyen át, mert amit pl. ozeviktor92 kolléga visszavisz, mivel vigyázott rá és nincs rajta hiba, simán visszateszik a csomagba és várja a következő vevőt. Először elém is olyat tettek le, aminél át volt vágva az átlátszó ragasztó, úgyhogy rögtön kértem is egy másikat. Rendes volt egyébként (Telekom), hozott egy másikat rögtön, szó nélkül.
Ma reggel vettem le a töltőről 6-kor. Az összes rajta lévő program frissítve, aminek volt frissítése, telepítve kb. 5-6 további, folyamatos birizgálás, netezés, fénykép, állandó wifi vagy mobilnet bekapcsolva és most áll 34%-on. Energiatakarékos mód nem volt bekapcsolva, de a glance screent nem használom, mert van órám, csak a duplakatt megy. Ez elfogadható nagyjából nem? Mert nekem annak tűnik.
-
őstag
válasz ozeviktor92 #4358 üzenetére
Valószínű a korábbi tulaj parkettacsiszóló volt, úgy jutott oda a porszem. A gyárban biztos nem...
-
félisten
Sziasztok
Ennél a szériánál tud valaki olyat, mint a 920 esetében volt, hogy szereti más szolgáltató kártyáját is mindenféle buhera nélkül?
-
Lall
veterán
válasz szabonagyur #4360 üzenetére
Telenorosok állítólag függetlenek.
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
Rigormortiis
veterán
válasz viewdetails #4344 üzenetére
Cseszhetem, ha a 930on nincs Glance Screen, ami azért a wp 8 egyik fő fícsöre. És a 925 veszett jól néz ki, ami nálam az ultimate érv
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
félisten
-
Polllen
nagyúr
válasz ozeviktor92 #4356 üzenetére
Ha neten rendelted, visszakérheted az árát indoklás nélkül 2 hétig. Uh ha nem akarják cserélni, sztorno.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
HKorn
veterán
Akksi idő milyen átlagban?
710-et használok most, 3G off, napi 5-10 perc telefon, böngészés inkább, kis whatsapp, este wifin van folyton és 2 napot lazán elmegy, ezt hozza vajon a 925 is?Run&Ride
-
ozeviktor92
tag
Bevittem reggel a telót. Közöltem, hogy cserét szeretnék. MEgmutattamképeket+amit a Nokia írt. Cserélték azonnal. Ennek pormentes a kamera és ahogy látom nincs folt a kijelzőn, hátlap sem recseg, ellenben a jack picit itt is mocorog. Ez mindnél ilyen?
-
Auratech
őstag
Ma megnéztem a telót közelebbről. Könnyebb, mint az omniám..tetszik. Sajnos csak fekete van flottában, de valahogy túlteszem magam rajta.. Müködésre pompás, bár ahogy láttam, nem a legfrissebb szoft volt rajta (2 csempés ikonsorok, vagy csak ilyen volt a beállitás..)
Az egyetlen kérdés, hogy makró módban mennyi a közelpontja, ami még éles?
Szeretnem "összeugrasztani" a távcsövemmel, mint az omniát (logout blog). Ütős páros lenne. A katonai optika fényereje, lencserendszere elkepesztő minőseget produkál az alkalmas telefonok érzékelőjével.
Auratech Field Recording
-
l925
tag
válasz viewdetails #4344 üzenetére
ez tuti. sajnos új WP-s telefonok amúgy is kurva ritkán jelennek meg na már most elég érdekes lenne ha a 925 már nem lenne frissíthető hanem csak a 930 vagy a 1520
-
k-adi
nagyúr
Szerintem a 930nak még lesz egy kis beleszólása a 925 árába, ha nem is olyan nagy de szerintem lesz... (hiszen a 930 lenne a következő a családban, nem?) vagy kiüti a webshopból. Én ezt a kettő variációt tudom elképzelni...
Most már csak ki kéne találni, hogy Ttől vegyem vagy kockáztassak egy telenor függetlent? (original persze)
[ Szerkesztve ]
-
Auratech
őstag
válasz ozeviktor92 #4371 üzenetére
Köszönöm! A 6-7 cm elég. Akkor még az okulárban van annyi állítási lehetőség, hogy a teló autofókusza ideálisan működhessen.
Ma is megnéztem egy boltban, alaposabban. A fotós dolgokat is próbáltam.
Egyet el kell mondjak. Az Omnia7-nek teltebbek a színei és nagyobb a fényereje is. A zöld téma a nokián olyannak tűnt, mint a sárgászöld a samun. Mondjuk az kicsit túlszaturált. A fényerő azonban kisebb.
A videós képességei kiválónak tűntek.. Szóval megvenném.
Egy picit a keret nagy, de ki lehet békülni vele...
65-ért (flottás két év hűséggel) nem kapható jobb teló.
(Nekem ez kb pont olyan, mintha iPhone6 lenne)
Veszek hozzá príma hátlapot, vízhatlan tokot és elleszek vele pár évig..Ami miatt kell: Áráért a legjobb fotós telefon, fullos navi, MS integráció, Droid szóba sem jöhet..
Tényleg a képernyő védő fólia hogy ül meg az ívelt sarkon?[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
Auratech
őstag
Hülye kérdés, lehetséges, hogy kap raw mentést a fényképezője?
Auratech Field Recording
-
BobTail
őstag
válasz Auratech #4376 üzenetére
Nem valószínű. Az előző hsz-edre reagálva pedig a kijelző színét lehet variálni a Lumia színprofillal (hideg-meleg-szaturáció), és sokat lehet az alapértelmezett beállítások vele javítani! Illetve, ha automatikus a fényerőszabályzás, és kimész napra, akkor sokkal fényesebbre állítja, mintha manuálisan a "nagy"-on lenne - és mindezt "kontrasztos megjelenítés" nélkül teszi!
-
Auratech
őstag
válasz BobTail #4377 üzenetére
Ez megnyugtató. Reméltem, hogy van még tartalék..
A raw nem életfontosságú de mivel fizikai akadálya nincs, majd XDA-s fiúk lehet, megcsinálják... Az is elég talán, ha a JPG tömörítés 100%-on megy.
Az egyetlen süllyesztett fizikai WIN gombot azért nagyon hiányolom. AZ omnián ez gyönyörűen meg van oldva.
No meg remélem újra lehet indítani akku kivétel nélkül is...Auratech Field Recording
-
waces
aktív tag
válasz Auratech #4375 üzenetére
no offense és no flame, de a komoly fotós fényképezőgép az nemlétező fogalom (és ideértem a 1520,1020 párost is). egyszerűen a technológia miatt. mivel a körömnyire zsugorított képrögzítő felület (aka ccd) képtelen lesz igazán jó képet készíteni. a saját mezőnyükben kell kezelni ezeket a "kamerákat", jó facebookra meg instagramra de semmi több. de itt még az se segítene ha rawban tudnának fotózni.egy alsó középkategóriás kompakt szintjét hozzák. ha az megfelel, akkor mindegyik lumia jó lesz neked, ha nem, akkor meg egyetlen mobilos kamera sem.
Every living creature on earth dies alone.
-
Auratech
őstag
válasz Auratech #4378 üzenetére
Csak most fogtam fel, ki is válaszolt ... Ezek szerint nyugodtam megvehetem a 925-t, ha neked is megfelel..
Egész nap a lótás-futás mellett gyakran látok olyan akciót, hogy azonnal fotóznám, de omniával reménytelen és a végeredmény is nagyon szerény..
A 808 már tényleg nem pálya, kell a 4g, a 1020 meg ronda nekem. A 1520 túl nagy. A 930 meg túl drága lesz, hogy elázzon a bringán...Marad a 925-öd "kompromisszum".
(Az omniám végnapjait éli bár lehet évekig eltart az agóniája...)Auratech Field Recording
-
DearMan
tag
Nos, hétfőn megrendelem a gépet a Telenortól így belépek a klubba! Van valakinek tapasztalata a Head kemény tokokkal? nagyon jókat látni ebay-en.
-
Auratech
őstag
Majd megmutatom neked, mire képes egy 60x20-as uv szűrős polarizált térképészeti optika és egy teló..
Amit írtál, hülyeség. A telókamerákban CMOS szenzor van, A 808 és a 1020-as legtöbb szituációban jobb képet csinál, mint egy 100 000Ft-os G1-es, amit használok a suliban. Használunk még a fotóórán többféle kompakt fényképezőgépet: Nikont, Fujit, Samsungot. Valamint egy HD2500-as Fuji bridge kamerát is. Az egyik képzős gyerek 1020-át kölcsönkérve, hasonlítgatva egyedül a Nikon D3200-al (alap 18-55 obi) tudtam egyértelműen jobb képeket csinálni, mint a 1020.
A kompakt gépekben sokszor kisebb a szenzor, mint a 1020-ban.
A 1020-nak nincs saját mezőnye... Egy bajom van vele- "csunya" és bumszli.. és makróban nem megy közel... Amúgy a kiskompaktok eladásai siralmasak... Lassan ellehetetlenül a kategória...Ezt Omnia7-el (+távcső) kézből, 50m-ről kattintottam. Az omnia színhibás (vöröses elszíneződés a fókuszban) ezért a ff.
A 925 színvisszaadása kiváló...[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
Auratech
őstag
Auratech Field Recording
-
BobTail
őstag
válasz Auratech #4383 üzenetére
És ekkor még nem volt Nokia Camera, ami sok szempontból javítana ezen az összehasonlításon a Lumia 925 javára
1020-ban valóban messzebb van a legkisebb fókusztávolság, de ezt a 3x zoom behozza + a lencsékkel/objektívekkel is jobban lehet szórakozni a zoom miatt
-
Auratech
őstag
Jövő héten minden kiderül....Mikor kézben lesz. Azért a vásárlás előtt egy próbát teszek a távcsővel a Telenornál. Megszokták a rigolyáimat, már nem néznek hülyének... Feladták..
Ideális esetben egy 925kellene 41 Mp érzékelővel a 808-ból, a Z2 ip67 kialakításával és képével..
Mindig a kompromisszum.....Auratech Field Recording
-
thami
tag
"Nem ritkán csak mono mikrofont találunk rajtuk." Végül is a mondat helyes. A mindig az tulajdonképpen nem ritkán van...
-
santa clause
aktív tag
Mennyire karcolódik a kamera lencse, azért kérdezem mert eléggé ki lóg és én utálom a tokot!? Köszönöm
-
BobTail
őstag
válasz santa clause #4391 üzenetére
Karcálló üveg végi, és kicsit süllyeszte van, illetve a telefon nem az egész kamera területén támaszkodik, hanem annak alsó peremén.
-
tony_snow
tag
Sziasztok!
Mostmár szinte biztos, hogy ez lesz a köv. telóm. Sony Sp-ről váltok, elegem lett az androidból.
Csak még azt nem tudom, hogy hol vegyem. Láttam Telenornál egész jó árban van. Náluk tényleg független ez a telefon? Mert magyar és angol kártyával is használnám.
Viszont haverom eladja az övét 56.000-ért, Londonban vette, ott a szolgáltatója alapból adott egy kódot amivel lehet magyar kártyával is használni. Majdnem 1 éves a telo, hibátlan állapotban van, van hozzá vezeték nélküli töltő is. Szerintetek megéri 56-ért? Csak várni kell rá 2-3 hetet, és láttam most, hogy 81e Telenornál, és ha független, akkor lehet nem várok, hanem inkább megveszem újonnan. -
őstag
válasz tony_snow #4393 üzenetére
Telenor 81 tHUF vagy független 2 év gyári garis 92-94 tHUF esetén még a gari a megfontolandó.
Az egyik esetben a telenorba kell vinned, talán kicsit többet várni és bízni a telenorban.... akik bizonyos esetekben szintén egy szerződött partnerhez küldik a telefont.
A másik esetben közvetlenül viheted Nokia szervizekbe. Az, hogy ez kinek mikor mennyit ér meg és kinek milyen tapasztalata van egy szolgáltatói illetve egy gyári garival... az változó.
A Nokiának több szerződött szervize van az országban.
Példaként egy független Sony esetén: A Sony-nak tulképpen csak a Cordon Budapesten... de a vidékieknek' pl. a Mediamark leadópontként működhet. Onnan pedig lehet, hogy csak hetente küldik tovább a készüléket...Meliora sunt bono inimica
-
törölt tag
válasz bluemirage #4395 üzenetére
a telenornál vásároltat is viheted rögtön a nokiához
-
thami
tag
Mi ez a 925 eladási láz most hirtelen? Mire váltanak?
-
tony_snow
tag
santa clause, bluemirage köszönöm a válaszokat!
Szerintem valamit félreérthettem, hogy a Telenornál független lenne a 925. Nekem így már jobban megéri az ismerősöm használt telóját megvenni, ha az újat függetleníteni kell. Plusz nem tudom a vezeték nélküli töltő a csomag része-e alapból, mert haverom ad azt is. -
viewdetails
addikt
válasz #35104512 #4396 üzenetére
insomniac
Viheted, de nem szeretik. Egyébként meg szolgáltatóknak elég erős mostanság a ráhatásuk a Jabilra, egy hét alatt megfordul egy szolgáltatós készülék.tony_snow
Nem része az alapcsomagnak, 8-10e HUF a QI hátlap. Telenornál többen is vásároltak és független a készülék, Telenoros szoftverrel, a beszámolók szerint megy más kártyákkal is, olvass vissza.[ Szerkesztve ]
Great Dane rulz : http://goo.gl/TiJ6O
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sweet.tv - internetes TV
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest