- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Magisk
- Instagram közösségi fényképezés
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Google Pixel 7 | 7 Pro topik
(szerkesztés alatt)
A topicban bárminemű termék hirdetése, árulása, kínálása TILOS!
VOLTE alapból működik VOWIFI nincs***!
5G a decemberi stabil kiadás óta van!
(**VoWiFi beállítást igényel, leírás itt, de nem mindig mindenkinek működik)
Specifikációk, tesztek
Új hozzászólás Aktív témák
-
K82
őstag
válasz dominating #5800 üzenetére
Ha vezeték nélkül akarsz 20W-ot, akkor csak és kizárólag a gyári megoldás a jó. Minden más QI wireless töltő meg fog állni 10-12W-nál függetlenül attól milyen töltőfejen keresztül táplálod meg.
Ha vezetékes akkor olyan keress ami támogatja a power delivery szabványt (PD 3.0), onnantól fogva a márkája szinte mindegy csak ne noname kacat legyen. Amit linkeltél Xiaomi is tökéletesen megfelel, feltéve ha USB-C kábellel használod.[ Szerkesztve ]
Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
K82
őstag
válasz dominating #5802 üzenetére
Félreértesz, ha vezeték nélküli a töltő akkor teljesen mindegy milyen +/- teljesítményűt veszel, a 20/23W-os gyorstöltés csak a gyári Pixel Stand 2-vel fog menni.
-
Bilux
veterán
Lehet mint utána olvastam csak a szokásos mókolás. Ideiglenesen kell a telefonba egy támogatott országbeli fizikai SIM vagy elég lenne e-sim is.
Nem tud valaki egy német Vodafone, Telekom, O2, 1&1 szolgáltatói simet?
[ Szerkesztve ]
Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
Technoman
őstag
Sziasztok!
Eddig inkább olvasója voltam a topiknak, mint résztvevője. Sajnos előbb kell vennem telefont, mint ahogy azt terveztem, mert az e heti felhőszakadásos túrám során a kedvenc telóm (Huawei P30 Pro), úgy néz ki, beázott.
Szóval, adva lenne ez a 7 Pro, amit kinéztem és még megfizethető kategóriában lenne (400-600k-s telefont nem szeretnék venni). Mi az ami nem müxik rajta az 5G-n kívül?
Hackelni nem szeretek, így köszönettel nem érdekel a mókolás.
Ami nekem lényeg:
- a minél jobb fotózás. Olvasom a 7 MA-s tesztjét. Ebben említik a "gömbpanorámás" felvételi lehetőséget. A pro is tudja, mindenfajta külső kütyü nélkül, a 360°-os fotó készítést? Milyenek az esti képek (ebben a P30 Pro, nagyon ott volt)?
-az NFC-s fizetés, banki appal (MKB vagy minek hívják mostanában) ill. a bankolások/utalások.
Mennyire "gagyibb" a sima 7-es, a Pro-hoz képest?
Köszi, előre is a válaszokat. -
jUUh
Topikgazda
válasz Technoman #5807 üzenetére
Fotózás: sose néztem de tudtommal Google Camera tudja évek óta mobiltól függetlenül a 360°-as fotókat. Neten angolul magyarul ezermegegy' kamera teszt van. Szerintem Pixelek főleg Night Sight-tal tökéletesen jók éjszakaira, kézből is. Az Astrophotography része meg konkrétan zseniális tud lenni.
Nfc fizetés megy, utalás bankolás természetesen szintúgy megy.
Nem gagyibb egyáltalán. A 7 Pro többet tud bizonyos dolgokban (pl.: 120Hz kijelző, kamerák). Neked kell eldönteni, hogy szükségesek-e neked ezek.
Samsung Galaxy S23+
-
válasz dominating #5800 üzenetére
"(csatlakoztatva, nem töltődik)"
Ez csak annyit jelent, hogy még kezdődött meg a töltés. Akár 1 percig is eltarthat, amíg a töltő és a telefon egyeztet a töltésről. Utána indul a töltés. Legalább is vezeték nélküli töltés esetén, ha nem teljesen optimális a pozíció.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Technoman
őstag
válasz vadászcsiga #5810 üzenetére
Na ez egy nagyon jó kérdés.
A beázás is csak sejthetem, mivel onnantól meghülyült a teló. Ki-be kapcsolgatta az alkalmazásokat. ill. a "telefon nem optimálisan fut" feliratokat kezdte el feldobálgatni. Mivel van egy kis szervizes múltam, tudom hogy a beázás nem mindig jelenti az azonnali meghibásodást/működésképtelenséget. Tegnap az egyik túra appot, ma a bankom appját nem nyitotta meg. Mivel a teló már bő 3 éves, gondolom eddig bírta a vízállóságot.[ Szerkesztve ]
-
Peter.70
addikt
válasz tomboy0013 #5812 üzenetére
Baromi jó az 5X kamera
Ez a zoom-ot jelenti? -
ghiottone
nagyúr
válasz vadászcsiga #5815 üzenetére
Ezt vagy 1 hete kezdték el általánosan kitolni a telefon appra. Anno már márciusban láttam: [link]
Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
Divinity
őstag
válasz vadászcsiga #5815 üzenetére
Én is tegnap pislogtam nagyokat, hogy mi történt itt, kicsit bazári lett a nagy üres területtel, legalább a kontak képet kirakhatná nagyobbra mert az tényleg nem hülyeség, hogy elérhetőbb helyen vannak a gombok
return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
Technoman
őstag
Nem"tom, csak az a furcsa, hogy szegény családtagom még rosszabbul járt. Az ő telefonjánál (A52S 5G Samu) már a töltést sem fogadja el a teló. Állandóan az "azonnal húzza ki az USB-t, mert vizet érzékeltem" üzit dobja fel és ki-be kapcsolnak az appok (mint nálam) S mivel mindketten, kedden, egy túra keretében, a Magas-Börzsönyben, sz@rrá áztunk a viharba, gondoltam ezt. Egyébként még SOSEM csinált ilyet a telóm. Eddig NAGYON megvoltam vele elégedve.
[ Szerkesztve ]
-
K82
őstag
válasz Technoman #5807 üzenetére
Megy minden úgy ahogy illik, egy-két embernél fordulnak elő anomáliák VoLTE-ügyben és leginkább a Vodánál (én is vodás vagyok, nálam november óta egyszer szállt el a hálózat amin csak a restart segített).
NFC-s fizetés/Google Pay rendben, ehhez kapcsolódóan az ujjlenyomat-olvasó amivel meggyűlhet a bajod mert az nem a legjobban sikerült része a telónak (megint csak egyénfüggő, van akinél 10/10 mindig mindenkor, nálam ez nem feltétlen van így).
Ha fotó, akkor viszont szerintem nincs párja a Pixeleknek. Nem igazán hagy manuális beállítási lehetőségeket a gyári kamera app de nagyon nehéz technikai értelemben véve rossz képet lőni vele, izgő-mozgó gyerek/háziállat/akármi mellett mással nem nagyon van esély megörökíteni a pillanatot. Nem véletlenül portolják a gcam-et szinte mindenhova ahova lehet.
Azzal is számolj h a Pixeleknek/Google kamerának jellegzetes képi világa van, ha kicsit visszapörgetsz nem is olyan sokat pont volt téma h ugyan más telefont használnak de vagy hiányzik a gcam vagy nem fényképeznek annyit.
Fototrenden is érdemes megnézni mit tud egy Pixel vagy jól beállított gcam port. Pont néztem vissza a saját cuccaimat és találtam egy fotópárt, az egyiket én lőttem Pixel 3-mal míg a másik P10 Proval készült. A helyszínt ismerve nagyon közel készültek a képek egymáshoz képest, a kompozíció kicsit más de durva a különbség. Éjszakaiból is találsz pár példát, az utolsó ilyenem pont a 7-essel készült pár hete.
A sima és a Pro között minőségbeli különbség nincs, ha el tudnám viselni a kerekített kijelzőt és a méretet akkor a sokoldalúbb kameraszett miatt a Pro-t vettem volna, de van egy határ ami felett már kényelmetlen a használat.Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
sgg
tag
Sziasztok,
Van olyan aki digi hálózatán használja a pixel-7-et vagy pro-t? Bár sokáig nem lesz, mindjárt átkerülünk a voda hálózatára. Ott mennyire megy? Pest megye északi részén vagyok. Net nyilván megy, a hivásra gondolok elsősorban. Nagyon gondolkozom egy 7pro-n sokkal sokkal olcsóbb mint a Samsung U23.
-
MacEdm
tag
Már 1-2 hete érzékelem, hogy sokszor elmegy a 4G-m és átvált EDGE-re olyan területeken ahol régebben volt 4G-m. A hívással nincsenek gondjaim, csak a net gyengélkedik néha. (yetteles vagyok)
Ez mitől lehet?Meg amit tegnap érzékeltem a kocsiban ülve messenger videóhívásban voltam és egy 10-15 perc után kiírta, hogy túlmelegedett a telefon és automatikusan kikapcsolta a mobil netet, aztán kellett egy 5-7 perc mire visszakapcsolt.
Ennyire melegedős lenne a telefon? Kicsit félek, hogy még itt sincs a nyár, nincsenek még azok a nagy melegek aztán ilyen történik. (Pixel 7 Pro) -
tomboy0013
veterán
A videó chatre youtube tesztekben is panaszkodnak hogy túlmelegszik tőle a telefon. Akárcsak a 6-os szériánál. A Tensor sajnos ilyen. Őszintén nem értem mi francért kell a Google-nél ezt a Samsung gyártotta valamit erőltetni. Tudnám én is élvezni ha LTE kapcsolat alatt például nem merülne érezhetően gyorsabban a telefon, de hát ez van.
-
K82
őstag
válasz tomboy0013 #5830 üzenetére
Ha LTE alatt érezhetően merül, nézdd majd meg 5G-n... Visszatértek a régi emlékek amikor folyamatos aktív használat mellett a power bank is csak szinten tartani tudta a töltöttséget.
-
laskr99
addikt
Hát nem tudom ti mit csináltok a telefonnal. De nekem 4G alatt kibír bőven 1 napot, oneplus felet bírt, merült mint a titanic. Nem tudom mi a különbség de érdekes.
Itt reggeltől használtam olyan fél 11-től a telefont, youtube, google, fb, zene stb. 15;30-21 közt meg munka, majd megint nyomkodás hajnali 2ig. Majd elfelejtettem feldugni tölteni, reggel 5%on volt 10kor
Melegedés:
Egyedül kamera, folytonos videó közben dobta fel, hogy leállhat a videó mert túlmelegszik, de ez kb 10p 4K 60FPS közben. A kamerám nem enged ennyit egyszerre, nemhogy telefon[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
Sajnos én is azt tapasztalom hogy durván melegszik ez a telefon.
Az elmúlt két napban sokat voltam a szabadban, végre itt a jó idő, persze óvatos voltam és az eddigi negatív tapasztalatok alapján semmi sötét nadrág (ami szintén über gáz, nem vehetsz fel bármilyen gatyát, mert a teló megsül a zsebben...), de így is egész végig baromi meleg volt!
2-3 óra alatt lőttem kb 60-70 képet és a telefon szét sütötte a lábam a zsebemben.
Utoljára a honor 6plusz telefonom volt ilyen, melegben nem lehetett fényképezni vele, 1xüen kifeküdt, de az egy 2014-es telefon.Kíváncsi vagyok én is hogy a még melegebb napokon hogy áll majd helyt.....mert kezdem megszokni, és (már/egyenlőre) nem akarok megválni "tőle", ugyanis a fényképezős képességei tényleg zseniálisak.
-
laczkaba
aktív tag
Egyre jobb a 14-es béta.
-
gabro0
őstag
Nekem is melegszik, legalább annyira, mint a Pixel 2 XL. De még sima, nagyrészt statikus oldalak böngészésénél is, ami kicsit lehangoló :/
A Messengeres videohívásnál próbáljátok meg bekapcsolni a hívás idejére az akkukímélő módot, ekkor átáll más CPU/GPU governorra és leveszi a képfrissítést. A merülést mintha a folyamatosan maxon pörgetett processzor okozná.
-
jUUh
Topikgazda
Nem érzem sose, hogy abnormálisan forró meleg lenne a Messenger hívásokon kívül.
Amit észrevettem, hogy a sima Facebook app törlése óta az idle is drain is jobb. Bár ez hogy WiFivel mindennel ugyanúgy simán 20%-at merül éjszaka ez egyszerűen nevetséges, Google fanboyként mondom, hogy bekaphatják azt a bizonyost. Asszony' iPhone 13 Mini-je meg merül mennyire, 3%-ot ugyanennyi idő alatt?
Samsung Galaxy S23+
-
dbus
csendes tag
kb 2023.02 hóban jöttem el a Voda tól egy sima Pixel 7 el és prepad el mert a 3g lekapcs után beszélni az Volte hiánya miatt már nem igazán tudtam. Most Telekom de ott ahol használnám sokat a 4G -t sok lehet a Telekom ügyfél mert borzalmas a sebessége. Visszamennék a Vodához, főképp az e-sim miatt mert a fizikai sim kellene másra és a telekomnál nincs még esim prepaidben, ha tuti működik már Volte+Pixel+Voda+Prepaid es négyszög. Van esetleg valaki akinek ilyen van egyben ? Köszi
-
jUUh
Topikgazda
válasz vadászcsiga #5842 üzenetére
Kinti meleggel nem fűteném feleslegesen, melegedik alapból is
Samsung Galaxy S23+
-
tomboy0013
veterán
Durva hogy így merül este a sima 7, nálam a Pro 4-5% körül merült mikor kipróbáltam 2 alkalommal aktív wifivel és bekapcsolt SIM-mel éjszaka (csak kíváncsiság kedvéért). Egyébként repülő módba teszem éjszakára extrém akkukímélővel, stabilan 2% 7-8 óra alatt a merülés mértéke. Ha az LTE adatkapcsolat nem aktív, csak mondjuk otthon vagyok wifi hálózaton akkor nagyon jó a készenléti idő is, alig merült. Ha útra kelek és bekapcsolom az adatokat, Bluetooth-t és helymeghatározást akkor érezhetően rosszabb a készenlét, de élhető.
[ Szerkesztve ]
-
jUUh
Topikgazda
-
JoHn123
tag
Sziasztok! Olvasgatom a forumot, par ev Samsung utan visszaternek egy sima Pixel 7-el, telenor fizikai simkartyaval. Ugy latom kulonosebb problema mar nincs a keszulekkel, ha igaz az 5g is megy: rootolni mindenkepp fogom. A fentieket olvasva egy napot az akksi mindenkepp kibir? Nem jatszok, csak foto, net bongeszes. Atnyergelnek egy S20FE samsungrol. Velemeny?
[ Szerkesztve ]
-
jety91
őstag
válasz JoHn123 #5846 üzenetére
Nekem a rekordom 46 ora volt (nem neztem SOT-ot sajnos, elfelejtettem), de atlag hasznalat mellett estere 60-65%-on szokott lenni a telefon. Boven kibir egy napot meg ha sokat fotoztam, akkor is estere 40%-ig merult le. Lehet nem szamitok hardcore juzernek a tobbiekhez kepest, de nalam fenyeveket ver az eddigi xiaomi telefonjaimra, ami allandoan kilotte a process-eket es sosem jottek meg az ertesitesek ra, cserebe viszont estere 25%on volt a semmitol...
Pixel 7, Yettel-es fizikai SIM-el
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest