Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz vornia #16129 üzenetére

    Egyáltalán nem sántító. Semmit nem számít hogy xiaomi. Egy fénykép minőségét az optikai elemek, a képérzékelő, a hozzá tartozó kamera firmware/driver és az ehhez tartozó képfeldolgozási algoritmus határozza meg.
    A note3 és a Note4 között ezek közül semmi, még egyszer mondom _semmi_ közös nincs. Ezzel az erővel egy Galaxy Note8-at vagy ájfóntent is próbálhattál volna, az se mondaná meg kevésbé hogy milyen képet csinál a note4.
    Nekem mindegy, azt nem veszel amit csak akarsz! :DDD :DD
    De egy olyan helyen ahol van Edigital bolt, nem igaz hogy nem találsz legalább az általam felsoroltakból egyet ahol tényleg note4-et lehet próbálni.
    A te esetedből is látszik, hogy a redmi3 algoritmusa véletlen elbírt ezzel a fényösszeállítással, nem kellett utánállítani, a note3-é épp nem, ott kellett volna egy kattintás. Pedig mind a kettő xiaomi. Aztán lehetne olyan esetet találni, ahol meg a note3 jó automatán, a redmi3-on meg kéne állítani. De hogy ezeknek a note4 kamerájához mi köze, az még mindig nem jön le nekem, mindhárom készülék kamera szempontból abszolút és teljesen különböző.
    Túl sok különbség amúgy nincs köztük, szokásos xiaomi kamera, egy olyan készüléket se tudtak még csinálni, ami akár egy felső középkategóriásnak tartott kamerájú telefon képminőségét el tudná érni, a mi6-al és társaival bezárva, bár a közösség még mindig reménykedik, hogy egyszer a xiaomi megrázza magát, és csinálnak egy olyan telefont, aminek tényleg jó a kamerája, és nem csak a reklámban meg a mintaképeken, hanem a valóságban is.
    A redmi szériában meg aztán különösen, az eredeti redmi 1 mikor kijött, arra azért néztünk egyet, hogy annyi pénzért több mint megfelelő képeket produkált, aztán azóta a képminőség csak lefele megy. A divathullámokat lovagolják meg, könnyebb ezekkel a haszontalan feature-kkel legénykedni, mint normális képminőséget kihozni a hardverből.
    Ha elég volt a redmi3 képminősége, akkor szerintem a note4 is meg fog felelni. Jobb nem lesz, de nagyon rosszabb sem, ismét javaslom a személyes próbát hogy eldönthesd.
    Modolt google camera szoftverrel hdr+-os bohóckodással tarkává varázsolt képeket meg a note4-el is ugyanúgy elő lehet állítani.

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák