- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
~~~ HUAWEI P8 ~~~
Főbb szabályok:
1. Olvasd el az összefoglalót! | 2. Használd a keresőt | 3. Kérdezz, válaszolunk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Dual SIM? Mert akkor sanszos, hogy nem EU -s a készülék.
Szerk.:
Kérdezz rá. Meg arra is, hogy mi a típus száma (több is van), abból már minden kiderül. Azt sem árt megtudni, hogy milyen FW van rajta, illeve van -e benne magyar nyelv. Magyar nyelv hiánya pl. UK verzióknál előfordul Huawei -nél, de kínai verziókban általában szokott lenni.Garancia persze egy másik kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Természetesen mindezt jószándékból írom. Huawei -nél nagyon nem mindegy honnan van a készülék, bármit is mond a bolt. Egyrészt régión és országon kívül esők (pl. az említett Anglia) esetében eltréhet a szoftver és a verzió is. Másrészt pedig, hogy ennél a márkánál nem mindegy milyen disztibútortól származik a készülék. Csak abban az esetben látja el a TeleMax a szervizelést, ha magyar disztributortól van.
A "majd mi intézzük a garanciát, csak így működik" módszernél nagy a valószínűsége, hogy nem az. Használt készülékből eredő letiltás miatt sem, amit persze megoldanak, de nem hivatalosan.
Ráadásul úgy tudom, hogy dual SIM Magyarországon (SEM) lesz hivatalosan, ami a garanciát és a telefon értékét is élből máshova pozícionálja.
Persze a te dolgod, meg nem akarom az ördögöt sem a falra festeni. Segítség gyanánt írom.
-
djbelo
senior tag
válasz #86973952 #303 üzenetére
Köszi! Minden tanács jól jön! Itt szerintem az lesz az első, hogy megnézem majd hogy dual simes -e? Tehát ha dual simes lenne a készülék akkor van gáz ugye?De szerintem az lesz amit Famalac írt, hogy az egyik nano sim a másik micro sd Nemtom pénteken kiderül,de a többi Huawei készülékkel eddig nem volt gondom amit innen rendeltem!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Semmi sem kizárt, meg azért ennél a cégnél nem ritka a Ctrl+c, Ctrl+v. Gondolom ez a specifikáció is az, mivel oda van írva az aljára, hogy tájékoztató jellegű.
Huawei 2 tálcával oldja meg az egészet, tehát technikailag ugyanúgy néz ki, csak a single SIM -nél nem tud SIM -et kezelni a második foglalat, csak SD -t. Dual -nál vagy egyiket, vagy másikat kezeli a második foglalat.
-
daser97
tag
Ez a kirin dolog mennyire hozza a szintet a gyakorlatban?
A mai csúcshoz viszonyítva.
Ill. a GPU?[ Szerkesztve ]
-
daser97
tag
válasz monti0222w #310 üzenetére
Köszi a választ
-
törölt tag
válasz #16820480 #312 üzenetére
Igen, ezt írtam én is. Rendelgetések miatt. Bár sokan félnek tőle, de egy-két Huawei -en rendszeresen használtam (és használok most is) moddolt kínai ROM -ot. Egyedül a Telenorral van gond, a többit mind "felcustolom" (3G és 4G hálózaton oda indított és onnan érkező hívások torzítanak, a többi szolgáltató jó).
Viszont szokott lenni néhány gyárilag pucolt verzió, amiben nincs magyar nyelv. Pl. angol, orosz, spanyol SW -nél. Nem ritkán szolgáltatós, pl. Tigo.
Melyik verzióban rossz? Nálam csak EU -s volt. Amúgy P7 L00 -ban (china dual) is volt egy-két ilyen, volt kínai karakter is.
Viszont a korábban általad kérdezett (másik témában) Cloud+ hozzáférést sikerült megoldanom VPN -nel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #86973952 #313 üzenetére
Igen, akad biztosan olyan verzió, amiből kieszdik, elvileg a szolgáltatók elég sokat módosíthatnak rajta, még akár a funkciók nevébe is beleszólhatnak (bár ilyet én még inkább csak a Vodánál láttam azt hiszem).
Nálam most egy kínai verzió van, de a magyar fordítás elvileg azonos kell legyen az összesben, sőt, még termékek közt is.
Örülök, hogy megy a Cloud+, bár vpn-nel nem a legkényelmesebb azért...
-
törölt tag
válasz #16820480 #314 üzenetére
Igen, pl. Voda van hogy beletesz olyan funkciókat a Huawei FW -kbe, ami EU -s verzióknál nincs (Pl. 2.3 alatt csak náluk volt EU -ban fényképező hang némítási lehetőség). Ez viszonylag ritka és inkább korábban volt jellemző, mert azért már egységesebb. Pár dolog persze még különbözik, ami sanszos hogy ennél sem lesz benne az alap SW -ben (bár lehet már kínaiból is ki van véve előző EMUI -khoz képest). Pl. 4G kapcsoló, Drive mód, hang profilok...stb.
Magyarítást nem tudom megállapítani, mert sokáig nem volt nálam. Az is EU -s volt. Majd köv. hónapban megint kerül hozzám egy. Ami nekem feltűnt, hogy jó a színhűség, talán Huawei -ek között a legjobb, viszont betekintési szögben, napfényben láthatóságban közelében sincs a P7 -nek. ÉS nem is mindig éreztem a P8 előnyét normál használatban (mindig max. fényerőn használom a telefonokat). Bár ugye ennek is meg van az oka. Meg szerintem a P7 -nek van a legjobb kijelzője a Huawei készülékek között, és járt már nálam szinte az összes (középső kategóriától felfelé) az elmúlt 2 évben. Ez szubjektív vélemény.
Rengeteg előrelépés van az elődhöz képest, szerintem sokkal több, mint anno P6 és P7 között. Ettől függetlenül úgy érzem csak "teszt" készülék lesz. Az A72 -es magokat és néhány + dolgot jobban várok jelenleg. DE nekem bejött a telefon.
Igen, Cloud -hoz kell vagy 10-15 perc, de utána már nincs szükség a VPN -re, mert újraindítás után sem dobja el a bejelentkezést. Tehát csak belépésig van rá szükség, utána teljes értékű program lesz VPN nélkül is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #86973952 #315 üzenetére
Nekem a kijelző nem volt igazán feltűnő, mondjuk én csak beltérben használom, meg amúgy sem igazán sokat, de nem tűnt sem igazán kiemelkedőnek, sem rossznak. Lehet, hogy erre nem vagyok annyira érzékeny, de ilyen kategóriában régen nem láttam már olyan kijelzőt, ami nem tetszett.
Sok előrelépés van a P7-hez képest, ez igaz, de úgy összességében nekem nem annyira jön be a készülék. Továbbra sem igazán tudok megbarátkozni az EMUI-val, sok gyári alkalmazás nagyon logikátlan és bonyolult felépítésű szerintem (kamera, zene, fájlok például), rengeteg funkciót akarnak beletolni, és ahogy fokozatosan adják őket hozzá, úgy túlságosan bonyolult lesz az egész, elvész az ember az opciók közt.
Én igazából hardverből azt várom, hogy lemenjenek végre 20nm alá, mert a mostaniak (még a 410-415-615-810-es Snapdragonok is) mind 28nm-es csíkszélességen készülnek, az meg melegszik, mint a fene. Nem értem, hoyg miért nem képesek egy normális középkategóriás SOC-ot csinálni, ami takarékos és nem melegszik.
-
törölt tag
válasz #16820480 #316 üzenetére
Nekem is több olyan van, ami EMUI 3.1 -ben nem tetszik. Felületében a legjobb a 3.0, de funkciók/használhatóság tekintetében 2.3 -nak komoly előnye van bármelyik későbbi verzióval szemben (szerintem).
940 -nel már elvileg lemennek 16 nm -re, és várhatón azzal lépnek be igazán a felső kategóriába a Kirin SoC -k. Illetve akkor is, ha 20 nm lesz, de azt ugye a fent említett okok miatt sem lenne jó választás. A "húzkodós" A53 ugye még nem ez a kategória. GPU -ban sem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Közben most látom, hogy Kelet-Európa frissítés, azt mi (mint Magyarország) még nem kaptuk meg. Huawei -nél a Nyugat-Európa régóban vagyunk, akkor jön meg, amikor a németekhez.
Bár én azokat is használtam korábban.
Szerk.:
A készülék verzió természetesen azonos: GRA-L09.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #86973952 #317 üzenetére
Én a 2.x-et nem nagyon használtam, de kinézetre nem jött be, nagyon régies. A 3.x sokkal jobb lett, bár pár helyen elég vegyes a layout, ami azért gáz, mert bizonyos appokban máshol van (és mást csinál) a Menü gomb, a Beállítások, meg ilyesmi. Ezt azért cégen belül illene megoldani...
Azon gondolkodom, hogy GPU-ból miért nem tesznek erősebbet bele? Mondjuk olyasmit, amit a QC chipek mellett van. Vagy az licences, és nem tudnák használni? Mert általában GPU-ban marad el a Kirin.
-
törölt tag
Érdemes class10-es sd-t beszerezni, vagy elég lehet egy class6 -os is? Főleg itt a fotózásra gondolok.
-
manokaki
addikt
Valaki esetleg tudja ,hogy bekapcsoláskor mennyi a szabad Ram ?
Attila
Attila
-
djbelo
senior tag
Sziasztok! Az első nap után, nagyon meg vagyok vele elégedve! Akik a fényerő kevesellik azokat nem igazán értem! Most voltam kinn vele tűző napsütésben s rendesen lehet látni a kijelzőt! Ami kicsit furcsa nekem az a méret! Nem kicsi, na! De biztos meg fogom szokni! Egy dolgot nem értek rajt hogy a hangbeállításnál a DTS hang opció nem él!
-
djbelo
senior tag
Köszönöm!! Valóban! Szerintem jól szól nagyon, bár nem a gyári fülessel használom!
Más: Van a menüben egy olyan funkció, hogy "beszéd érzékelés" tegnap próbálgattam, s bekapcsolva hagytam. Mentem egy rendezvényre (le hallkitottam a telót) majd egyszer csak elkezdet angolul beszélni!
Persze magam sem tudtam mi van vele Elég cikki volt! úgy hogy hazaértem s ki is kapcsoltam azonnal az a funkciót![ Szerkesztve ]
-
djbelo
senior tag
Lehet kapni a T.-mobilnál is! Bár előfizetés nélkül nagyon vastagon fogott a ceruzájuk!
-
djbelo
senior tag
válasz s3nsitivity #335 üzenetére
Igen látom! Tegnap délután még 215e.ft volt! De így sokkal jobban néz már ki!
-
s3nsitivity
addikt
Ennyiért már baráti.
Főleg, hogy céges számlával hoznám részletre. Az havi 5 ezer a részlet. Ha levennék a fejest és lemenni 130 környékére akkor tuti kihozom. Még érdekel a root, esetleg custom rom, hogy lesz rá
A fránya kirin miatt nemnem azokotrszokott lwnnilenni" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
törölt tag
válasz s3nsitivity #337 üzenetére
Én is azt várom, hogy levegyék róla a fülest, az kb. 15-18e ft minusz.
-
s3nsitivity
addikt
válasz s3nsitivity #337 üzenetére
Szép volt az utolsó mondatom.. Hülye SwiftKey nem javít mostanában
" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
törölt tag
válasz s3nsitivity #339 üzenetére
Korábban az ősrégi kernel miatt voltak a gondok custom -ozásnál. Bár MIUI, Baidu, nem hivatalos CM (ami felejthető) akkor is volt.
HRT kernelezés, KangVIP tool szinte biztos várható. Xposed -del szerintem még mindig problémák vannak az EMUI miatt, de 3.1 -en még nem próbáltam.
-
s3nsitivity
addikt
Valaki megtenné, hogy futtat egy manual compatibilty tesztet a storeból?
A gyári kamerában van manuális mód?
" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
Csehlala
csendes tag
Sziasztok!
Most szereztem be egy ilyen telót, S4-ről váltottam. Milyen autós tartót javasoltok a használatához? Ezek a nanopadosak (odarakom, ottmarad), mennyire megbízhatóak? Tudtok vmit ajánlani?
Köszi!
-
törölt tag
Idézet a Huawei-től.
"Átküldhet fotókat, videókat vagy játékokat a telefonjáról egy nagyobb képernyőre,
például tévére, hogy kényelmesebben megtekinthesse őket.
Ha a TV támogatja a HDMI-t, egy Android TV, vagy hasonló vezeték nélküli eszköz
vásárlásával használhatja ezt a funkciót."Tehát mi is van most akkor? Simán csak egy "tyúkbéllel" nem megoldható?
Amúgy milyen a Huawei garanciális szervize?
-
djbelo
senior tag
válasz s3nsitivity #341 üzenetére
Szia! lefuttattam:
Gyárilag: ISO, Fehéregyensúly, + képbeállítás van!Famalac (#343)!
A telemaxról nekem csak pozitív tapasztalatim vannak![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
djbelo
senior tag
válasz s3nsitivity #347 üzenetére
-
Attiba
tag
Sziasztok!
Pénteken én is csatlakoztam a klubhoz . Egy Samsung S4-ről váltottal. Egyenlőre szokom az új rendszert, de az első benyomások nagyon pozitívak.
Lenne pár kérdésem: a rezgést valahol lehet állítani, annak erősségét? Mert én egyáltalán nem találtam ilyet...
Valamint a zenelejátszóban nincs hangszínszabályozó? vagy előre beállított hangszínkép?
Tokot mit ajánlotok hozzá? Egyenlőre sehol nem lehet kapni, csak max. külföldről rendelni.
ThxIphone 16 Pro, Apple Watch Series 10, Airpods Pro 2, Samsung 55QN95B,
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest