Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csocsoszán

    őstag

    Volna egy jó hírem! Remélem itt a fórumon sokakat érdekel!
    Azok után, hogy HUTCHDB azt a hatalmas munkát végig csinálta, és úgy zárta le a mondatait, hogy "viszont itt meg nagyon gyerekcipoben jarnak a dolgok, igy egyelore nekem nem eri meg"
    Bevállaltam egy bootloader nyitást.
    Mivel én töbször leírtam, hogy én nem akarom ezt a több extrát is tartalmazó, úgy mint telefon beszélgetés felvevő, szuper színhőmérséklet beállító, adat forgalom kijelző, Smartcard funkciót tartalmazó számomra nagyon jó DL-00-ás rom-ot lecserélni ezért egy root-ban gondolkodtam. (Pont az előbb említett adaway miatt is, meg az xposed is jól jönne!)
    HUTCHDB leírása a gondokkal kapcsolatban megrémített, gondoltam nem ártana egy profi segítségét kérni! Így megkértem Cunaja-t ha elakadnék segítene e? Nagyon segítőkészen azt írta nyugodtan kezdjek neki, mindent megoldunk!
    Így nekifogtam.
    Nem könnyű minimálisan is összeszedetten írni az elmúlt 2 napról.
    Nekem a bootloader nyitás sem volt túl könnyű feladat, pedig Cunaja írta a "szájbarágos" segítséget, hogyan milyen parancsokat üssek be. (Win10 - letiltani a defendert, adb-t feltelepíteni.) Végül is sikerült, és újraindításnál az a rendkívül szexeli a szememet :B felirat fogad, hogy nyitva a bootloader. A neheze még csak most jön.
    Cunaja utasításait követve álltam neki a recovery telepítésnek! Melyiket? Azt ami az összefoglalóban van. De abban nincs magyar nyelv. Ezért inkább a HUTCHDB által is felrakott kódkérőset telepítettük fel. Cunaja türelmét többször is megköszönve, utasításokat követve csak felbarkácsoltam. Így lett egy nyitott telefonom rajta egy twrp-vel.
    Bizony tényleg kódot kér! De nyelvet lehet állítani magyarra és a mégse-t választva bejutunk a menübe.
    Bizony a belső tárolóra 0-át ír. Megadtam neki a külső tárolót mint mentési helyet és rögtön csináltam egy mentést. Ami sikerült, elmentett 2,6 Gb-ot. Cunaja megerősített ez a mentett rom.

    Na most jönnek a gondok! Reggel megállt a play áruház a névjegyek eltüntek mind az 1500!
    A g-mail visszaraktam működött is! De a play-ről nem lehetett letölteni hibát jelzett. A Xiaomi-nál volt egyszer egy ilyen gondom akármit csináltam nem tudtam rendbe hozni. Na itt szintén hasonló az eset. Újra telepítettem újra néztem az engedélyeket hiába mindent kipróbáltam nem sikerült. Újra telepítés indult. Cumi a köbön, megint a huawei fiók reg. Erről jut eszembe, factory reset után egyből nem lehet belépni (földrajzi okokra hivatkozik)a fiókba de át lehet lépni rajta! Nem kell megijedni, később engedi a belépést!
    Folytatom, újra telepítés megint minden ok. Jön a root. Ez recovery-ből egy pillanat, berakod a külső sd-re azt telepít. Öröm root-olt a teló!
    Igen ám de most jön a fekete leves! Megint megállt a play nem lehet letölteni! Botrány ez a második egy napon belül! Kétségbe esetten írtam Cunaja-nak, hogy most "kötöm fel magam" vissza írt, hogy nyugalom megoldjuk! És készített egy gapps-ot részemre! Azt mondta mivel nem rendszer alkalmazás a play, megoldjuk!
    Megkaptam a gapps-ot és a telepítésre vonatkozó instrukciókat. Gapps külső sd-re twrp-ben factory reset, dalvik törlés. Gapps telepít. (Utána újból root telepít!)
    Na itt van a forduló pont! Szerintem a recovery felrakás után kell csinálni egy factory resetet egy dalvik törlést (Nem Data) és akkor többet a recovery Nem kér kódot és a belső sd már nem 0!
    A twrp úgy kezd működni, mint ahogyan megszoktuk!
    Tehát összegezve bootloader nyitva, recovery twrp, root, Gapps fent, tehát a play rendszer alkalmazás lett. Megint nulláról telepít mindent. Reszketve , hogy mi lesz a play-el.
    Működik jól minden. Hurrá! Gyors teljes mentés a twrp-ből. Na ez már 6Gb!
    Nincs vége! Biztos egyesek unják, hogy túl hosszúra sikeredett az írás, de most jön a csattanó!
    Cunaja megtuningolta a buildprop-ot!
    Azaz jobb lett a fényképek és videó minősége, és a görgetés sebessége a chrome úgy pörög mint a villám . Gyorsabb lett a telóm! Akku fogyasztás még mérés alatt!
    Hatalmas köszönet Cunaja önzetlen segítségének és türelmének! Nélküle nem ment volna! :R
    Köszönöm nektek is a türelmet.
    Ui. Még egy xposed-re megkérem Cunaja-t, ha ideje engedi.

    Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!

Új hozzászólás Aktív témák