- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mate 20 pro témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
Köszi a tippet, talán meg is csinálom, hogy ha esetleg kellene, jobban működjön, de default-ra maradok már az arcfelismerésnél, mert az még 1x se hibázott, ráadásul kényelmes is.
Sokat számít nálam a le- és feltöltési sebesség wifin, gyakran mennek ide-oda GB-ok. Azért mértem le, mert meglepett, hogy milyen gyorsan jött le egy nagyobb adag adat. (Megnéztem, hol tart a letöltés, és már végzett.) Sagemcom F@ST 5670 router van itthon 2 gigás nettel, Sirocco ennyit tudott, megtaláltam. Feleségem S10e-je már kicsivel jobb, de a Mate 20 Pro veri mindegyiket.
-
TheGall
újonc
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki?
Lányom megörökölte mate 10 pro telóm én pedig vettem magamnak egy mate 20 pro készüléket. Mindkét telefonra rátelepült a Miui 12 es, amely egyik gépen sem okozott különösebb gondot /fennakadást.
Azonban!
Lányom és én is sokat fotózunk a telefonjainkkal. Azt vettük észre, hogy a képek semmilyenek mindkét eszköz esetén. Semmi kiemelkedőt nem tapasztalok a mate 20 pro - n, olyan, mintha lebutították volna a készüléket fotó - szoftveresen, s a lányom is visszasírja a Honor 8-át, mert azt mondja, hogy sokkal szebb képeket tudott azzal készíteni, mint a mate 10 pro - val!
Én korábban a mate 10pro val szép képeket készítettem, de mióta átálltunk a Miui 12 re, azóta nagyon tényleg gáz a fotózott képek minősége! (hiába is kapcsoljuk be a "Nagy felbontás " opciót - így is nagyon gyenge a minőség és meg sem közelíti az ebben az anyacikkben leírtakat)!
Más is járt így?
Mit lehet tenni, hogy visszaállítsuk azt, ami korábban jól működött? -
Szpisti
addikt
válasz TheGall #18155 üzenetére
Lányom örökölte meg a Mate 20 Pro-mat, de semmi ilyesmit nem tapasztalt, továbbra is szuper képeket lő...
Nincs véletlen üvegfólia a kamerán? Nekem az okozott problémát anno, különösen vakuval...
Ha egyik sincs esetleg az egyik telón megpróbálhatsz egy gyári beállítás visszaállítását, hátha csak valami szoftveres hiba, bár ennek kicsi az esélye, pláne hogy mindkét telón szinte egyszerre jelentkezett a dolog... -
TheGall
újonc
válasz Szpisti #18156 üzenetére
Köszönöm Szpisti, de sajnos nem ilyen jellegű a hiba!
Nincs fólia semelyiken és mind a két telefonnal Hard resettel kezdtük. Sajnos még az elején felugrott rá az újabb verzió és azóta ez van!
A mate 10 pro topicban is írta wrrs kolléga, hogy:
... "
Kb. a megjelenéskor vettem a telefont, makulapatika még most is.
Anno, az első fotók készítésekor le kellett ülnöm. Ha ma visszanézem is elcsodálkozok.
Ma volt egy kis erdőjárás. Panorámával, és sima fotóval rögzítettem. Azt kell mondjam, ezt a telefont sikerült az alsó polcra rakni, DIREKT! Bizonyos részeken vállalhatatlan a kép, egy maszlang. Hiába fluid minden, terhelhető a hardver, minden porcikája még bőven elég, 128GB tárhely, stb. ezt így látni valami förtelem.... "és sajnos mi is ezt tapasztaljuk! (Rááll a szemünk sajnos)
Ők is keresik a megoldást, ha tudtok bármit jelezzétek!
Köszönöm szépen! -
Kis Tigris
tag
Tényleg vissza van butitva a kamera a frissítésekkel??? Más is tapasztalta? Most akartam újra venni (2 éve volt, még az elsők közt vettem), pont a kamera miatt :/
-
Yahhher
aktív tag
válasz Kis Tigris #18158 üzenetére
Szia.
Nálam minden rendben!Üdv B.
-
Fred23
nagyúr
Nekem kifejezetten tetszik, amit látok, de nem tudom, régen milyen volt.
-
Vovi1
aktív tag
Az M10pro fórumban már írtam, hogy a 10-es fotó minősége mintha sokat javult volna, a 20-as romlott. Az összehasonlítást nem a telefonon, hanem nagyfelbontású monitoron kellene nézni. A telefonos fotók a saját kijelzőjükhöz vannak optimalizálva. Szerintem ebben a 10 pro most jobb, mint a 20 pro, eddig fordítva volt - saját képek alapján. Jönnek az új kütyük, azt kell venni..... pl.M50pro, a világ legjobb kamerájával, jelentsen ez bármit is.
-
antal750
aktív tag
Nálam is minden rendben a képekkel. Esetleg a mester MI-t próbáld meg letiltani és úgy lőjj képeket. Szerintem szuper képekeket készít a teló
-
TheGall
újonc
Nem akartalak elkeseríteni és persze lebeszélni sem, bocs!
Egyszerűen amíg nálam volt a mate 10 pro valahogy sokkal szebb képeket készített a gép, mint a frissítés után. Persze az is lehet, hogy szimplán csak még többet vártam már a mate 20 pro - tól és ahhoz képest kevésnek érzem valamiért! Nem is foglalkoztatna, ha azt látnám, hogy ez csak nekem probléma, de többen is tapasztalnak hasonlót, azért is kérdeztem rá itt köztetek is, hogy Ti mit tapasztalatok ez ügyben!
Köszönöm az észrevételeket!Köszi antal750, azt még nem próbáltam (pedig illett volna... 🙂)
[ Szerkesztve ]
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Tudom ennek annyi az esélye, mint a lottó ötös találatnak, főleg úgy, hogy nem is lottózom, de ha esetleg valakinek lenne bontatlan Spigen Neo Hybrid tok-ja ehhez a telefonhoz, akkor vevő lennék rá, mert már sehol nem kapni és a sajátom sajnos megrepedt, de hála a toknak a telefonom sértetlen.
Előre is köszi!
-
Kis Tigris
tag
válasz Fred23 #18160 üzenetére
Hát ez az :/ Nekem az elsők közt volt Mate20 Pro-m, s tudom hogy rég milyen fotókat készített. S félek hogy ha most megvenném és ami nektek természetes, lehet nekem visszalépés lenne :/
Ezért vacillálok hogy meg merjem e venni...Itt van pár, amit még az első Mate20 Pro-k egyikével csináltam:
Szóval nem tudom, hozza e ezeket a minőségeket jelenleg is...
-
Fred23
nagyúr
válasz Kis Tigris #18167 üzenetére
Szépek, különösen a macsek és az autó.
Nekem harmadlagos szempont volt ennél a telónál a fotós teljesítménye, nem is lőttem még 6-8 képnél többet vele, azoknál is csak az volt a cél, hogy x infót megörökítse. Mégis meglepett az egyik kép, hogy milyen jól sikerült (leginkább a színhűség), de persze ha nincsenek az embernek hatalmas elvárásai, ez nem is lehet olyan nehéz.
Amúgy ha jön még új EMUI a telóra, lehet, megint változik kicsit a fotók képminősége. Nekem bőven elég, amit most kapok, elég volt a Sirocco tudása is, ezé meg jobb.
-
Kis Tigris
tag
válasz Fred23 #18168 üzenetére
Régen nagyon adta. Nekem fontos a minőség: nemrég adtam el profi fotós szettem (Full Frame szett), most a hobbi szettet is árulom. Beleuntam az obi cserélgetésbe, 10 kiló cucc hordozásba. Ezért akarok egy olyan telót újra, amit csak előkapok, s lehet vele kicsit kreatívkodn a magam örömére. A Mate20 Pro ilyen volt. De sajna sok fórumon olvasom, hogy az emui 12-vel gallyra vágták több telefon kameráját ezzel a hülye optimalizálással :/
Most a P40 Pro-t és a samsung S20 Ultra-t nézegetem, mint azternatíva.
De őszintén szólva sztem egyik sincs olyan jó képek terén, mint a Mate20 Pro volt még az Emui 10-el :/
(még egy pár régi Mate20 Pro fotóm
-
sixpak
nagyúr
válasz Kis Tigris #18169 üzenetére
S20 ultra nem tudom mennyire jó kamera terén, én S21 ultrára váltottam le a M20Pro-t, még év elején....elég jó a kemerája.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Fred23
nagyúr
Nekem kompakt fényképezőgép van itthon, de mint kiderült, nem is használom, mert én meg nem vagyok ezek szerint annyira igényes. Tán 3x használtam 3 év alatt.
Ennyit tudott a Nokia 8 Sirocco, ha lesz valamikor kedvem hozzá, csinálok a Mate 20 Pro-val egy fotózós napot, és majd hasonlítgatok. De pár kép alapján jobb a Nokiánál -viszont ez engem annyira nem mozgat, mert elégedett voltam korábban is a telóm fotós tudásával. -
sixpak
nagyúr
válasz Kis Tigris #18173 üzenetére
Nekem lassan 1 éve nincs meg a M20Pro, nem tudom milyen most.
De tény, hogy kiváló kamerája van a Huawei-nek....de nekem az S21U sokoldalúbbnak tűnik.
Persze auto-n vannak gondok néha mindkettőnél, de manual módban azért lehet jókat lőni vele, ahogy a M20P-val is lehetett.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Szpisti
addikt
válasz Kis Tigris #18173 üzenetére
A mostani frissítésről nem tudok nyilatkozni, mert lassan egy éve a lányom használja, de ő nem panaszkodik rá... Viszont az eredetihez képest is én jobbakat fotózok az S21U-val...
-
TheGall
újonc
Nagyon jók a képek minden szempontból!
Nekem is fontos lenne hogy jó minőségű képeket csináljon a telefon. Közben a lányom ott tart, hogy vissza akarja adni a mate 10 pro t, mert annyira elégedetlen a készített képek minőségével.
Most már csak az a kérdés, hogy hogyan tudnám vissszaállítani a telókat a korábbi szoftverre és hogy esetleg mit veszthetek vele?
Ha valaki tudja a tuti megoldást, ne fogja vissza tudását 🙂 biztosan más is gondolkodik benne! -
spileraaa
senior tag
Huawei CP60 menyire éri meg beruházni?
most 9000 ft-bol kijönne újonnanErdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
anonymus89
addikt
Ha már töltő én ezt is használom.
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
spileraaa
senior tag
válasz anonymus89 #18182 üzenetére
Huawei CP60 mellet vagy helyet?
Mivel jobb mint a saját márka?Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
Emu
őstag
Már több mint 4 éve használom a telót nagy megelégedéssel, viszont az utóbbi időben több pixelhibát felfedeztem rajta (eddig biztos, hogy nem volt). Ez azt jelenti, hogy kezdi elérni az élettartam végét a kijelző? Vagy nincs köz hozzá?
-
spileraaa
senior tag
válasz anonymus89 #18185 üzenetére
akkor ha jól értem otthon a CP 60 van?
nem tudom menyire érné meg befizetni rá
mert most elég megfizethető áron vanErdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
furumc
csendes tag
Segítséget/véleményt szeretnék kérni!
Első gazdas mate 20 pro-m 3 éves, gari nélkül.
Accubattery szerint 79%os az akksi. Cserélném szívesen.
Huawei szervizbe érdemes vinni?
Mit javasoltok? -
jencsikdani
tag
Sziasztok régen volt a fejlesztői beállításban "Bluetooth hangerő szinkronizálás" más telefon "abszolút hangerő"-nek hívja. Nekem ez a beállitás eltünt de fogalmam sincs mikor tüntetett el. Másnak is eltünt vagy nekem bugol ? Vagy esetleg a Huawei pakolta el valahova máshova?
Huawei Mate 20 pro --> *Xiaomi 12T*
-
hari73f
aktív tag
válasz jencsikdani #18190 üzenetére
onnan eltűnt, az biztos.
nekem is mindkét Mate20Pro telón. -
hari73f
aktív tag
válasz jencsikdani #18192 üzenetére
a Mate9 pro még tudja :-)
épp most hirdettem meg
-
Hajmási01
csendes tag
Sziasztok. Amit hiányolok az a beállitásokban az a Zseb mód (segít a csengőhang és rezgés intenzitásának fokozatos növelésében). Egy másik modelnél:a honor 7 ben még megvolt ez a funkcio,de ebben a modelben nem találom. Nekem nagyon hiányzik. Tudja valaki hogy hethet -e valahogy ezt a funkciot rátenni?
-
Hajmási01
csendes tag
válasz jencsikdani #18195 üzenetére
Köszönöm. Már próbálom is.
-
Hajmási01
csendes tag
válasz jencsikdani #18195 üzenetére
Köszönöm szépen. De ez nem az a funkció amit keresek. Ez csak a véletlen érintéseket akadályozza meg a készüléken, ha a zsebemben van a telefon, de nem hangositja a csengést.
-
Hajmási01
csendes tag
válasz jencsikdani #18199 üzenetére
Azért köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
- iPhone XR 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 81%/p3814/
- Bontatlan Iphone 14 Plus Starlight + Armor tok
- IPhone 13 Pro 128GB alpesi zöld akku 95% 12 hónap szavatosság
- IPhone SE2 2020 64GB gyári független új akku 12 hónap szavatosság
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest