-
Mobilarena
Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonye
senior tag
válasz tamasas0913 #18896 üzenetére
Ez már megbízhatóbb cégnek tűnik, és árban is egész elmegy. [link]
De nagyon durva, hogy 180 ezre csak mert garis...
A valóságban pedig 1+1 év a gari. 1 év hardver 1 év szoftver. Ezt még annó a huawei mondta. De azóta ez változott? 2 évre adnak hardver garit? -
legenda
A Huawei nem mondhatott (volna) 1 + 1 évet, pláne nem 1 év hardver + 1 év szoftvert, mert 2 év teljes körű gyártói jótállás van - kevesebb sosem volt -, ha hivatalkos hazai viszonteladónál vásárolsz.
Az 1 év hardver + 1 év szoftvert a (sufni, szürkézős...stb.) GSM üzletek kitalciója, mert jogilag olyan nincs.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
sonye
senior tag
A vicc benne, hogy trékomnál vett készülék volt. Nem volt hibája, csak kérdeztem a garit, és ott mondta az ügyfél szolgálatos, hogy 1 éven túl nem nyúlnak a hardverhez. De akkor ezek szerint hülyeséget mondott.
Mindenesetre az a helyzet, hogy kézbe fogva immáron 3. alkalommal a telefont, hát a P20 pro szappantartó és bevágott kijelzőjével szemben ez egy letisztult szép készülék. És az a gyanúm, hogy a bevágásos betegséget már mind megkapják az új csúcsmobilok.
A samsung versenytárs készülékei még szépek, de a huawei szoftvere sokkal letisztultabb nekem.
És persze az 4000-es akku Mate esetén mindent visz nálam -
-Bandi-
tag
Ezt a boltot inkább passzoljátok, volt kis kavarodás barátomnál, cége innen rendel telefonokat, mindenképp dualt keresett, ezért vmi lg t ( talán G6? ) nézett ki először, de az első nem kapcsolt be majd a második nem dualosnak érkeezett, majd mate 10 lite t kért és végül egy oneplus 6T lett a befutó.
[ Szerkesztve ]
Mivel az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak.
-
tamasas0913
tag
-
legenda
A Telekom szereti kiírni az 1 év kötelező jótállást, de attól persze minden esetben megadják a teljes gyártói jótállást, legyen az 2 vagy 3 év. (Samsung esetén például megértem, mert ott a második 12 hónap már csak kiegészítő/korlátozott, de az sem csak szoftveres, hanem hardveres).
Annyi, hogy rajtuk keresztül is intézhető, akkor ők küldik tovább a gyártói/szerződéses szervizbe és ebben a formában a második évben már nem akarnak foglalkozni a készülékkel, próbálnak rábeszélni, hogy vidd/küld oda magad, viszont ha te ragaszkodsz hozzá, hogy tegyék meg ők, akkor kénytelenek.
A Telekomnak 2014 óta nincs saját szervize, azóta semmihez sem nyúlnak hozzá, minden esetben továbbítják a készülékeket a gyártói/szerződéses szervizbe.
Nézem most a Mate 10 Pro leírását a Telekomnál, ők is azt írják, hogy 2 év teljes körű garancia (ami jogilag a jótállás).[ Szerkesztve ]
-
SlayR
senior tag
Egy kis érdekesség a tavalyi Mate 10 megjelenése kapcsán, hogy nem nagyon kultiválták itthon szolgáltatóilag a DUAL Simes változatot, idén ez ez alapján változik: https://www.xda-developers.com/huawei-mate-20-buy-carrier/
-
nmkopasz
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy bluetooth headset (golf b5) esetén a csengőhangot átlehet varázsolni a fülbe? Köszi!
[ Szerkesztve ]
HonorM5p-HuaweiM10p-XiaomiA1-LgG3-HuaweiY3
-
legenda
A Mate 10 Pro kapcsán nem is értettem a dolgot, bár csak a Telekomnál, mert náluk már előtte a Mate 9 is kétkártyás volt, meg azóta a P20 Pro (és sok más típus) is, azt olvastam ez ügyben, hogy a gyártó miatt volt így és nem csak hazánkban egykártyás a szolgáltatóknál a Mate 10 Pro.
---
Megszentségtelenítettem közben a csendőrséget, frissítettem, majd gyári visszaállítás után belaktam az új Note9-et, amit délután hozott a futár.
Lesz mit megszokni, illetve kell majd 1 - 2 nap átszokni, mert van bőven eltérés a két rendszer és telefon között.[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz basaja #18874 üzenetére
Ezektol a mobilos Ali linkektol falnak megyek!
Nyitottatok mar meg PC-n? ... es az "m." elotagot hiaba torlod, nem lesz jo a link (nem lesz asztali verzioju).
Na mindegy, csak mar sokadjara latok ilyet az elmult napokban es halali! (berakom kedvencnek es utana megnyitom asztali bongeszobol belepve...tudtok jobb modszert? ).[ Szerkesztve ]
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
Aryon87
félisten
Nem kis különbség van a kettő közt. Kíváncsi vagyok mit gondolsz majd, pro/kontra jöhet.
Én meg tegnap ellátogattam a Mi storeba, kameratesztet csináltam a mate vs Mi8, Poco és Mix 2s ellen.. Khm, érdekes eredmény született automata móddal velük, nem az lett amit vártam (volna).[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz beyruth82 #18914 üzenetére
Megnezve a kepeket, automataban mindegyik lepipalta a Matet. Az AI es a tulzott zajszures nagyon lerontja az osszkepet.
Gusthy, a DXO-ban nem bizok, az nalam mar mese habbal.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
golyós
addikt
válasz basaja #18854 üzenetére
Letépi a fejed?,
A leghalkabb telefonom idáig, Xaiomi piston füles, Neutron Player.
Filmnézésre használok Mx playert de az is halk, 40 percet buszozok a melóhelyre és nem lehet filmet nézni olyan halk, 200%-os hangerő ide-vagy oda. A buszt és minden mást hallok, a filmen meg fülelek,Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
Aryon87
félisten
válasz zaphod78 #18921 üzenetére
Tudjatok hogy imadom a telot, de vannak ilyen esetek is.
Itt vannak a kepek, mindegyik mappaban benne a megfelelo, nezzetek meg ti is alaposan.
-
tamasas0913
tag
válasz Aryon87 #18917 üzenetére
Automata képeknél én is azt vettem észre, hogy lehetne jobb is a Mate. Valami nem kerek. Olyan fura színbeállításokat művel, hogy meglepődöm. Köze nincs a valósághoz.
Itt egy példa.
A szobában egyáltalán nem volt ilyen sárgás a légkör. Az igaz, hogy lámpafénynél volt. Meg ráadásul a kép kinősége is, hát. Inkább nem is részletezem.[ Szerkesztve ]
Mate 10 Pro
-
Aryon87
félisten
válasz tamasas0913 #18923 üzenetére
Ezert fotozok pro modban, es dolgozok a RAWbol. Atlagembernek boven elegendo amit nyujt automatan, de aki komolyabban foglalkozik vele, erheti meglepetes. Szo se rola nem lehuzni akarom, csak orultem volna ha jobbat mutat a Xiaomi ellen. De ezt az AI es a zajszures szamlajara irom inkabb. Ezzel kellene valamit kezdenie a gyartonak, valamint azt a francos automata HDR-t kellene betennie, es nem kulon modkent kezelni.
A masik haromnal a Mi8 kivetelevel kikapcsoltam az auto HDR-t..
Es meg igy is kijon a kulonbseg.[ Szerkesztve ]
-
tamasas0913
tag
válasz Aryon87 #18925 üzenetére
Igen. Pro módban valóban jobb, de mikor pl nem éjjszaka fényképezek, tudja már a telefon, hogy mit csinál.
Különben pro módban mappal, hogy állítod be? Csak egy példát írj kérlek. Onnan eligazodom. P9-cel nagyon szerettem fotózni, de pro módot csak éjjszaka szoktam használni.Mate 10 Pro
-
Aryon87
félisten
válasz tamasas0913 #18926 üzenetére
Nappal automatizalva van, es egesz jol kezeli az iso es zaridoket. Ejjel ugye manualisan allitom azokat.
-
veterán
Megmondom őszintén a dual sim miatt elkacérkodtam a P20Pro csere gondolatával, az is jobban tetszik, hogy alul van az ujjlenyomatolvasó, kocsiban tartón sokkal jobb így, illetve az általam gyűlölt szoftveres navbart is helyettesíti, nem is beszélve a jobb kameráról, a notch szerintem nem zavarna bár nem tudom, lett volna is egy ember aki cserélt volna, na de 50-et kért rá (2,5 hónapos volt a telefonja, még 270ért vette), annyit ezek nem érnek meg. Egy 6 hónapos P20 pró szerintem nem érhet többet egy új, pár hetes Mate 10 Pronál forintban kifejezve, de hol találok embert aki elcserél egy csúcstelefont gyártón belül egy szinte alig különböző de mégis pl kamerában gyengébb típusra csak mert fél évvel fiatalabb? Ha már cserél, akkor másik márkára hogy azt is kipróbálja sztem.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
tamasas0913
tag
-
nmoric
csendes tag
Sziasztok! Gyors segítséget kérek szépen. Roamingot hol kell beállítani?
-
legenda
válasz rasotamas #18929 üzenetére
A hivatalos viszonteladók legjobb árait nézve, bő 50.000 Ft az árkülönbözet a Mate 10 Pro és a P20 Pro között, ezt gondolom használtan is közel tartja.
A hardveraprón érdemes nézelődni, két hete sincs, hogy láttam ott olyat, aki P20 Pro-t akart cserélni Mate 10 Pro-ra, bár az értékegyeztetés kapcsán nem írt összeget, de gondolom látatlanban nem is tudott, hiszen nem mindegy, honnan származik a készülék, milyen korú és állapotú...stb.nmoric: Szia, Ha az adatra gondolsz, akkor itt:
Beállítások -> Vezeték nélküli és egyéb hálózatok -> Mobilhálózat -> Adatroaming[ Szerkesztve ]
-
veterán
Az megvan hogy a Mate 9 Pro kompatibilis a Daydream-mel, de a 10 Pro nem?
https://tinyurl.com/rasoapro
-
tamasas0913
tag
válasz rasotamas #18937 üzenetére
Konklúzió?
Szarabb a Mate 10 mint a Mate 9?
Szerintem 100 telefonhasználóból 99-et nem érdekel a Daydream.
Máskülönben, ha észrevetted, ezt csinálja minden telefongyárto kb. Egyik szériából kivesz valamit ami az előzőben volt, hogy aztán a következőt megint el tudja adni valami plusszal, mert visszateszi. Elérték a fejlesztések határait a telefongyártók, már szinte csak matekozással tudják kecsegtetőbbé tenni az újabbnál újabb modelleket. Learanyozzák a sz@rt aztán kövi évben lekrómozzák, aztán rezezik. Ugyan azt adják el évről évre picit más köntösben.[ Szerkesztve ]
Mate 10 Pro
-
kp78
addikt
válasz tamasas0913 #18938 üzenetére
Mi az a Daydream?
@kali
[ Szerkesztve ]
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
Long1
csendes tag
Most beszéltem a Huawei ügyfélszolgálattal egy garanciális probléma miatt. Egy nagyon korrekt fiatal srácot fogtam ki aki magától elmondta, hogy nemrégiben változott a garanciális üzletpolitika miszerint már nem csak a Magyarországon a hivatalos helyről vásárolt termékeket javítják hanem az ebbe a régióba szánt telefonokat is. És felhozott egy példát, hogy pl. kint Németországban az MM-ben veszel egy Huaweit akkor azt itthon tutira le tudod garanciáztatni. Annyit mondott, hogy maximum érdemes előtte imei alapján ellenőriztetni.
-
tamasas0913
tag
Ebbe a régióba tartozó telefonokat eddig is javították, mindegy, hogy németországban vetted. Más régióba gyártottakat dobják vissza.
Ezzel nincs is gond.
Itt azzal van amikor 130-ért vesz balaki egy Mate 10-et a sarki GSM-ből és mikor gariztat i kell akkor kiderül, hogy áfamentesen behozott szürkeimportos Kambodzsai kiadás.[ Szerkesztve ]
Mate 10 Pro
-
legenda
válasz tamasas0913 #18942 üzenetére
Ügyintézője is válogathatja, mert ehhez képest, amikor nem olyan régen akciós volt az osztrák Media Marktban a Mate 10 Pro és és többen is rákérdeztek a hazai Huawei ügyfélszolgálatnál, az volt a válasz, hogy itt nem érvényes rá.
Kérdés persze, hogy mikor volt az a nem régi változás, mert a tavalyi változás előtt is úgy volt, hogy az EU régiós rendben volt, aztán azóta nem.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
BK87
senior tag
Sziasztok. Ti melyiket vennétek Huawei Mate 10 Pro, vagy Xiaomi Mi 8? Van itt valakinek tapasztalata esetleg mindkettővel. Kamerában milyenek egymáshoz viszonyítva? Előre is köszönöm.
-
tamasas0913
tag
Szia. Picit olvass vissza ezen és az előző oldalon. Van pár ilyen jellegű megnyilvánulás.
Nagyon szubjektív kinek melyik tettszik. Határozott válaszokat nem fogsz kapni. Alapvetően akik itt válaszolnak a Mate-re szavaznak, de pár hozzászólással visszább pl egy kamera összehasonlítót is talász képekkel az egyik fórumtárstól.
Nekem "Saomi" nem kellene semmi pénzért, de van aki elvan velük.[ Szerkesztve ]
Mate 10 Pro
-
wwhy
veterán
válasz tamasas0913 #18942 üzenetére
Ez NEM igaz.
Olvass vissza, úgy hajtottak el a romániai telefonokkal, mint a pinty. És nem 1000 EUR értékben vettünk Huawei készülékeket Bukarestben ...
Ama ügy nyomán ment jópár hivatalos levél szerteszét, és csak remélem, hogy valóban kicsit körmére koppintottak az itthoni H-nek.[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest