- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeon.hu
nagyúr
#?*@&!
-
törölt tag
-
törölt tag
Zöld erdőben jártam,
péhéttel találtam,
................................. !!!!!! 4 !! négy ! 44!!! -
törölt tag
-
törölt tag
Felpróbáltam egy KangVIP -es B608 -as ROM -ot, ami L05-L07 -re való, és eddig remekül működik.
Ami problémás lehet és még "nézegetem", az a Play... még nem tudom menni fog -e.
Mindenesetre KangVIP igen hasznos, majd írok erről néhány szót. Már egy ideje vadászok olyan ROM -ra, amiben használható.
Ugyanakkor van még benne Huawei Cloud+ tárhely, Drive mód, Profilozás, ...stb.
-
törölt tag
válasz #86973952 #8958 üzenetére
Play -t működésre lehet bírni, szóval rövidesen jövök egy leírással.
Néhány szó arról, hogy miért is jó a KangVIP:
Xposed és modulok nélkül mókolható egy csomó minden, így nem vágja haza semmi a témázást. Igen, témázás tökéletesen megy mellette.Ilyenkor a beállításokba kerül egy Advanced setting menüpont, ami annak ellenére, hogy a ROM tökéletesen magyar, angol lesz. Majd megnézem lehet -e ezt magyarítani, de annyira nem is lényeges, mert egyértelmű benne minden.
Néhány fontosabb dolog belőle a teljesség igénye nélkül:
- Értesítő sáv.
Személyre szabható az akkumulátor (animáltan), ki lehet tenni az értesítőre az aktuális letöltési sebesség kijelzést, áthelyezhető az óra (akár középre is)...stb.- Navigációs sáv.
Navi sáv elrejtő gomb vagy a képernyő lezárás a navi sávra tehető, programozhatók a meglévő navi gombok (hosszú megnyomás esetén), torzulás nélkül állítható a navi sáv magassága.- Kikapcsoló menü.
Bővíthető a kikapcsoló, illetve az újraindítási menü. Pl. újraindítás recovery -ben.- Kikapcsolható a boot hang.
...stb...stb...stb.
Itt egy kép is (már cseréltem közben a témát):
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zeon.hu #8960 üzenetére
Felmegy.
Most nézem meg mindjárt, hogy rendben visszamegy -e a B609 general. Sanszos, hogy igen, de néhány keleti ROM -nál már volt olyan gondom, hogy törölt olyan system mappát (pl. custpack), amit a gyári ROM -ok nem tesznek vissza.
Szerintem ennél nem lesz ilyen gond, de azért inkább letesztelem.
Szerk.:
Nem ennél volt ilyen, de mivel itt nem tudom kimenteni az összes partíciót, a general meg azért a végtelenségig nem pakol mindent vissza, így inkább letesztelem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Úgy néz ki minden rendben van. General is rendesen vissza mászott, illetve gond nélkül fel is tudott állnia gyári rendszer.
Az összefoglalóban már benne van:
KangVIP B608 ROM:
Az esetlegesen felmerülő károkért felelősséget nem vállalok!
Néhány újdonság:
- Kínai app center, meg néhány kínai app.
- Értesítési panelen 4G és Mipop kapcsoló.
- Profilok.
- Cast.
- Driving mód.
- Huawei Cloud+
- KangVIP Tool rengeteg a felületet és működést érintő beállítással (pl. navi-, értesítési sáv).Letöltés:
- P7-L05_07-B608.zipElőkészület:
Különösebb előkészületet nem igényel, ha lehetőség van rá gyári kernel -re telepítsd, de nem jelent problémát az sem, ha custom, DE GYÁRI ROM van fent. Tehát a telepítés valamelyik EMUI 3.0 ROM -ról javasolt.Telepítés menete:
1. Wipe.
2. Telepítsd a ROM -ot.
2. reboot system now
3. YesA ROM ROOT -olt, így nem szükséges recovery -ből a Su -s zip telepítése.
A set_immutable.list eltávolítva.
Play Áruház beállítása:
1. Beüzemelés és netre kapcsolódás után egy sárga-zöld doboz (kínai karakteres HiMarket, ami egy csomagtelepítő) jelezni fogja, hogy elérhetők/letölhetők a Play Áruház egyes elemei.
2. Az értesítési sávon nyomj rá erre a sorra, amivel megnyílik a HiMarket.
3. Nyomj a 3. "soron" (Google Play) lévő zöld kínai karakteres gombra.
4. Várd meg, amíg letölti és telepíti.Ezzel még nem vagy kész, mert csak a Play szolgáltatásokat és a fiókkezelőt telepítetted.
5. Telepítsd a PlayStore_v4.8.20.apk -t.
Telepítés során engedélyezd az összes jogosultságát, ahogy más programoknál is szükséges.
6. Megnyitás gomb.
7. Add hozzá a fiókodat, üzemeld be, és ezzel kész is vagy. -
törölt tag
Arra gondoltam csinálok egy rövidített összefoglalót, ami lecseréli a mostanit a fejlécben. Az aktív, tehát a blogomban lévő persze továbbra is marad, ahogy az oda mutató link is.
Szerintem azért lenne jobb, mert a fejlécbe már rettentően sok lenne az anyag, illetve nem kellene frissítgetni.
Mi erről a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
-
-
-
zeon.hu
nagyúr
este csinálok egy batman navi sávot, ha valakit érdekel, szóljon bátran.
fekete-sárga lesz a terv szerint (értesítő sáv piros-sárga)-
ilyen a home gomb:#?*@&!
-
törölt tag
B613 -as KangVIP alatt kicsivel több az extra.
Pl. ez az akksi ikon nem is rossz,
de a navi sáv magasságát is le lehet csökkenteni 36 dip alá. Utóbbi már értelmetlen, mert 36 dip már elég alacsonyan van. DE van pl. Screen filter, illetve belekerült a beállításokba a Touchplus fóliás menüpont is. Meg egy-két dolog, majd mindjárt leírom.
Play megy, és egyszerűbb belőni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
KangVIP B613 ROM:
Az esetlegesen felmerülő károkért felelősséget nem vállalok!
Néhány újdonság:
- Kínai app center, meg néhány kínai app.
- Értesítési panelen 4G és Mipop kapcsoló.
- Profilok.
- Cast.
- Screen filter.
- Touchplus fólia menü.
- Driving mód.
- Huawei Cloud+
- KangVIP Tool rengeteg a felületet és működést érintő beállítással (pl. navi-, értesítési sáv) (új verzió).Letöltés:
- P7-L05_07-B613.zip
- Patch_P7_B613-L05_07UI.zipElőkészület:
Különösebb előkészületet nem igényel, ha lehetőség van rá gyári kernel -re telepítsd, de nem jelent problémát az sem, ha custom, DE GYÁRI ROM van fent. Tehát a telepítés valamelyik EMUI 3.0 ROM -ról javasolt.Telepítés menete:
1. Wipe.
2. Telepítsd a ROM -ot.
3. Telepítsd a patch -et.
4. reboot system now
5. YesA ROM ROOT -olt, így nem szükséges recovery -ből a Su -s zip telepítése.
A set_immutable.list eltávolítva.
Play Áruház beállítása:
1. Telepítsd a PlayStore_v4.8.20.apk -t.
Telepítés során engedélyezd az összes jogosultságát, ahogy más programoknál is szükséges.
2. Megnyitás gomb.
3. Add hozzá a fiókodat, üzemeld be, és ezzel kész is vagy. -
Jadro
veterán
Na fent is van, lássuk a medvét. Elsőre már jöttek popup ablakok kínai feliratokkal, mert a nyelvet még éppen próbáltam kiválasztani. Nem tudom mire nyomtam rá.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
törölt tag
Ez viszonylag egyszerű most. Amit a képen látsz:
Értesítési:
- KangVIP animált akksi kijelzés.
- KangVIP óra áthelyezés.
- KangVIP egyéni szöveg kijelzés.
- Gyári betűkészlet.
- Flat EMUI térerő ikon.Főképernyő:
- P8 -as Magazine téma háttere.
- P8 -as Spark téma ikonok.
- Mókolt gyári óra widget.Navi sáv:
- Gyári ikonok.
- KangVIP programozott gombok.
- KangVIP POWER/LOCK gomb.
- 96 dip navi sáv magasság.zeon.hu:
Persze, minden működik a témázásban. Ahogy feljebb is írtam.(#8982) Jadro:
Van google címtár.[ Szerkesztve ]
-
Jadro
veterán
válasz #86973952 #8983 üzenetére
Eddig nagyon baba, vannak benne klassz dolgok. Viszont a névjegyzékem még nincs meg, pedig nyomtam újabb visszaállítást, hátha elcsesztem valamit. Erre van tipped?
Szerk: Kifejtenéd bővebben mire gondolsz? Pont ez a problémám, hogy nem szinkronizálja le a google cimtáramat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azt én nem tudom, mert nem használok Google szinkront, csak azt írtam, hogy kapcsolódok, elvileg szinkronizálnia is kellene. Csak mail fókra használom a google -t, amit természetesen rendben le is szinkronizál.
Az viszont biztos, hogy én vCard -ba mentem (.vcf fájl), arról gond nélkül visszateszi az összes telefonszámot.
[ Szerkesztve ]
-
Jadro
veterán
válasz #86973952 #8987 üzenetére
Ezzel a fő bajom csak az, hogy az eszközeim közt nem lesz meg a szinkron. Az nagyon kőkori ha mindig lementem a legfrissebb állapotot és hurcolom az eszközök közt. ( Még ha fizikailag nem is hurcolom, mert mondjuk dropboxba teszem.)
A naptár szonkron megy.
-
törölt tag
Gondolom azért nincs benne ez az opció, mert kínai ROM. Ott meg nem lehet forgalomba hozni, olyan terméket, amin Google app -ok vannak. Csak utólag lehet rátenni. Bár lehet ezt is meg lehet oldani egy app -pal, ezt nem tudom. Sosem használtam.
zeon.hu:
Viszont 4 ikonnak még ki kell találnom a nevét, hogy változtatni tudjam. Értesítési függönyön. Mert EU ROM -okban kevesebb van (+ a KangVIP által használtak).- 4G
- Értesítéskezelése
- Mipop
- Screen filterHA nem menne, akkor megkérdezem az oroszokat.
[ Szerkesztve ]
-
Jadro
veterán
válasz #86973952 #8989 üzenetére
Igen valószínűleg ez a gond. Viszont így elég gáz. A vcf oké, áttettem, de pl hívóképek amik szintén gugliban vannak nem mentődtek bele természetesen. Így ez nekem macera nagyon. Keresgélek, aztán ha nincs más megoldás, megy vissza a mentés. Pedig egész jó cuccok vannak benne...
-
törölt tag
válasz #86973952 #8992 üzenetére
Nos, ugyanaz van, mint MUI -nál.
- Telekom irányába, vagy onnan érkező hívás gond nélkül megy 4G -n is.
- Telekom 4G mobilnet szintén megy.- Vodafone irányába, vagy onnan érkező hívás gond nélkül megy 4G -n is.
- Vodafone 4G mobilnet szintén megy.- Telenor irányába, vagy onnan érkező hívás nem megy 4G/3G.
- Telekom 4G mobilnet megy.Tehát aki Telenor irányba is indít hívásokat, az a beállításokban, felül az ... Egyebek alatt Mobilhálózat, Preferált hálózattípus, Csak GSM -re állítsa.
Majd ezt beírom az összefoglalóba is.
Jadro:
Majd rálesek én is, bár nem ígérem, hogy ma.[ Szerkesztve ]
-
Jadro
veterán
válasz #86973952 #8994 üzenetére
Találtam egy progit, amivel leszipkázta a gugli névjegyeimet képestől. Szinkronizál oda-vissza, úgyhogy minden oké.
Ez a hívásbug ismét komoly. Nem szeretném kapcsolgatni, mivel mobilnetezek és ha 4G-n marad akkor nem érnek el Telenorból? Akkor mégis megy vissza a mentés. Pedig d jó lett volna...
Vagy félreértem? Pl ez nekem megy simán Telekomból: +36 20 200 0000: Telefonos ügyfélszolgálat
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem bug, csak nem EU -s. Telenornál mindig ez van. Mindjárt megnézem egy XDA -s kiegészítővel, de szerintem nem segít rajta.
Szerk.
Minden megy simán, csak ha Telenor -t hívsz, vagy onnan érkezik a hívás az nem. Az csak 2G -n. ÉS mindegy milyen hálózat kártyája van bent.Ja várj, mire van rakva a Mobilhálózatban Neked? ÉS melyik ROM -ot tetted fel? B608 vagy B613?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mármint itt mire van téve:
Beállítások --> Vezeték nélküli & hálózatok részben, tehát a 4. sor ... Egyebek --> Mobilhálózat --> Preferált hálózattípusJadro:
Mindjárt küldök PM -ben egy telefonszámot, azt csörgesd meg. Az én Telenor -os számom (nem szükséges szám kijelzés), nem veszem fel. HA nem jó, akkor már nem fog rendesen csöngeni sem. Csak ilyen torz lesz.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kupon kunyeráló
- AliExpress tapasztalatok
- Androidos tablet topic
- Formula-1
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mercedes topic
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest