-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
Nem lesz Treble... Egy fórumtársunk indított petíciót is érte, azóta többször is lenyilatkozták, hogy nem lesz...
Igazából, véleményem szerint nem probléma, de ezek szerint én széllel szemben hu... megyek...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
zolka95
őstag
Vannak már stabil Oreo romok?
Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
-
( V )
veterán
szerintem azok a gapps-al települnek.
kamerára viszont ezt ajánlom:
zolka95
Nem láttam, bár úgy általában eléggé lehaltak a fórumok sajnos az utóbbi időben az N5 XDAn
[ Szerkesztve ]
* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
Molylepkeee
csendes tag
Olvasom a hozzászólásokat, és eléggé megoszlanak a továbblépést illetően...
Én bő egy hónapja vettem Honor 8-at. Kb két hétig bírtam a MIUI-t, aztán elkezdtem ROMolni. Sajnos valóban egyik sem stabil. Majdnem mindet végigpróbáltam, de bug hegyek... (A LOS volt a legkevésbé ócska.)
Aztán egy hete elszállt az 1-es SIM slot, (nem tudok hívni és nem is érnek el, de a mobilnet, sms meg működik) aztán rá pár napra a 2-es is, úgyhogy azóta újra az N5-ben a kártyám.
Srácok... Mintha hazatértem volna! Soha többet EMUI, sem egyéb kínai &@!#, csak a Stock(-hoz közeli), ami azt csinálja amit akarok! OP lesz szerintem, bár még passz. -
n0ise
csendes tag
Nano gappsot tettem fel, lehet amiatt nincsenek meg amiket kerestem. De visszatértem gyári 6.0.1 re rootal meg cwm recoveryvel. Az xda-n találtam leírást a sensorok javitására persze root kell hozzá. Így jelenleg 6.0.1+ root van a telón kijavitva a sensor bugot minden tökéletesen mőködik, pihen a fiókban. Elővettem az s7 edgem így az N5 megmarad tartaléknak.
U.i: jóvolt kipróbálni az N5 is de mivel már volt 5x is kissé csalódva de több nexust nem veszek.[ Szerkesztve ]
-
radicspeter1
őstag
AOSIP: nagyon gyors, nagyon élvezhető 8.0-ás rom. Akksi időben nem rosszabb mint a N-es elődök voltak.
+Egy kis plusz előnynek tartom, hogy a háttérben futó folyamatokat magunk is tudjuk kontrollálni, így hosszabb távon jobb az N5 memória kezelése is, ahogy eddig tapasztalom.
[ Szerkesztve ]
[LG NEXUS 5]
-
( V )
veterán
válasz radicspeter1 #55159 üzenetére
akksi idő kb mit jelent? nekem már lassan vezetékes lesz a teló, örülök ha 2 óra SOTot hoz, napi 2 töltés a min. Oké öreg már az aksi, de nem tudom van-e még értelme cserélni, ha az újjal se lehet 2,5 nél többet kihozni...
-
SteveJobs
őstag
Annyi ódát zengetek erről a kék hollóról ki próbálom én is.
Simán ment a felrakása is. -
( V )
veterán
válasz radicspeter1 #55162 üzenetére
és van már rá Xposed?
-
kepeszt
tag
Én most cseréltem akkut,de mivel nem volt egyértelmű számomra az összefoglalóban írt szó,hogy "vigyázzunk" ezért rendeltem egy gyárinak hirdetett olcsóbb fajtát 2800. Rosszat küldtek,majd reklamálás után egy 2015 ös gyártásút,ami két órát bírt,meg magától merült.
Miután megvilágosodtam rendeltem egy gyárit is a központi szervizből 7400.- (ez 2017 es gyártású),-na ezzel már csak kb. 5 óránként kell tölteni.
Időközben megjött az újabb megreklamált 2800ft-os akku is(szintén 2017),és ezzel is kb 5 órát megy.A hivatalos szervizből vásárolt akkura nincs garancia,ha magad szereled be- (de tuti jó)
After market akku jóval olcsóbb,és korrekt,gyors garanciális ügyintézés társul hozzá- (sajnos szükség is volt rá) -
zolka95
őstag
Remélem az N5-öm 2019 nyaráig kibírja. Akkor lesz 5 éves. Majd aztán gondolkodok más telefon vásárlásán.
Sajnálok pénzt költeni telefonra 2-3 évente. Egy telefon legyen már használható legalább 5 évig.
De még lehet azután is fogom használni az N5-öt, ha nem lesz vele gond. Mert minek másik?
Nálam is rohadt gyenge már az akku, de szerencsés vagyok, mert ritkán nyomkodom ha nem vagyok itthon.
Inkább az ágyban használom kényelmesen.Azt meg nem értem, hogy az új akksik miért nem bírják tovább. Még az LG szervizből való sem.
Ez valami olyan sunyiság lehet, mint most az iphone-oknál a tervezett lassulás??
-
Sifre
senior tag
válasz zolka95 #55171 üzenetére
Én azt gondolom hogy a telefon megjelenése óta eltelt 4 évben annyira megnőtt a rendszer és az alkalmazások hardverigénye, hogy sokkal többet megy a processzor magasabb órajelen. Mivel az S800 nem az energiahatékonyságáról híres, ez melegedéssel és akkumerüléssel jár.
-
( V )
veterán
válasz zolka95 #55171 üzenetére
Nekem is a legnagyobb problémám hogy egyszerűen nem bírja az akku csak fél napig, pedig a teljesítményt is alul skáláztam. Emellett a power gomb is kezd megint meghülyülni, a másfél éve cserélt keret meg már megint szanaszét van repedezve, pedig tokban tartom. Apróbb probléma még a jack dugó elhasználódása is, sajnos elég sokszor meghülyül a telefon zenehallgatás közben (folyton a Google hang keresést aktiválja) és nem utolsó sorban a 16GB tárhely is kevés lett már. Uh bármennyire is szeretem, sajnos nem látom értelmét javítgatni (főleg ha gyakorlatilag semmit nem javul a fogyasztása), inkább mint másod telefon megtartani.
Sifre
Én is ezt látom, hogy sajnos hiába a sok Android fejlesztés (project volta stb.) gyakorlatban egyre több energia forrást emészt el a rendszer ill az appok és a megoldás inkább a hardveres fejlődés irányába megy mintsem az általános optimalizáció felé. Bár lehet hogy majd az Android GO ezt ki fogja küszöbölni, bár gyanítom az is csak az újabb készülékekre lesz elérhető hivatalosan.
[ Szerkesztve ]
-
zolka95
őstag
De miért nő az alkalmazások hardverigénye?
facebook, messenger, chrome appot használom leginkább.
A chrome-nak például miért lenne szüksége nagyobb hardverre?De ha régi verziót használunk, akkor sem javul a helyzet.
Valaki írta itt, hogy egy régi messenger verziót használ. Akkor biztos írta volna, hogy nála nem szívja annyira az akksit stb.
Jó, lehet nem figyelte.De kétlem hogy visszanyerném a régi üzemidőt, ha akksit cserélnék + 2015-ös verziójú appokat telepíteném, ha egyáltalán még működnek.
Meg ha a régi verziókkal jobb lenne minden, az szerintem már köztudott lenne és sokan így használnák.
Valaki aki mostanábam vett új, gyári akksit az kipróbálhatná.
-
radicspeter1
őstag
Engem már N5-ön nem is érdekel az akku téma annyira
3+ kijelző idő megvan + hozzá egy power bank és meg van mentve a napom az adott műszakban.Viszont, most kimondott arra gyúrva laktam be a 8.0-ás AOSIP-t hogy minden futó folyamat alkLmazásának tiltom , hogy a háttérben fussanak (Viber, Spotify...) és azt veszem észre hogy 1 Gb-hoz közeli szabad ramom van. Ezzel most azt érzem, hogy nem lassul be a telefon, és hogy a 8.0-nak vagy épp ennek de még soha nem volt soft/hard rebootom sem magától...
Amit nem használok az a Facebook és Messenger páros. Azóta boldogan jut időm másra is BUÉK keménymag!
[LG NEXUS 5]
-
gabro0
őstag
válasz zolka95 #55174 üzenetére
Én írtam hogy régi verziót használok (90-es Messenger). Kb. egy hete raktam fel az legújabbat Playből, nem igazán érzek változást üzemidőben. Ugyanúgy lemerül 2-3 óra kijelzőhasználattal.
A hardverigény meg azért nő, mert kell a felhasználóknak a sok animáció, a millióféle funkció. Meg persze a cégeknek is jól jön, ha több információt tudnak rólad... Chrome esetében pl. modernebb weblapok, millió reklámmal (ha nincs tiltva), csomó js szkript, hogy szép animációk legyenek stb. De maga a Chrome is pazarló, cserébe működik.
Egyébként ha letöröltök majdnem minden appot, varázslatos módon felgyorsul a telefon. A RAM használati statisztikában találjátok ezeket az appokat. Messenger, Instagram páros törlése már önmagában +200MB szabad memóriát jelent.
Ezt nem olvastam sehol, magam tapasztaltam. Más kérdés, hogy ekkor kb. az "okos" részét veszti el a telefon...[ Szerkesztve ]
-
Sifre
senior tag
válasz radicspeter1 #55177 üzenetére
Azért vettem a Nexust anno hogy ne kelljen ilyen dolgokkal foglalkoznom. A vége felé új akkuval is 2 óra alatti SOT volt, ami már nehezen bírta ki munkanap végéig. Plusz zavart hogy már szinte bármitől melegedett mint az állat.
Azt persze hozzá kell tennem hogy egy telefonom sem bírta még közel 3,5 évig.
-
Martinitius
tag
Hangerőgombra ébresztés van benne? Igazából kb ez az egyetlen kritérium ami szükséges lenne nekem, és dobbantanék Linageről. Tragikus ez a másfél óra SoT amit produkál... (7.1.2.)
Ius est ars boni et aequi. // Nexus nagyhatalom vagyok: 3db Nexus 5; 2db Nexus 5X; 1db Nexus 6P.
-
radicspeter1
őstag
Nincs még...
[LG NEXUS 5]
-
Tim82
félisten
Sziasztok!
Nexus 5-höz olyan utángyártott hátlapra tudtok esetleg eBay-es linket, amelyik Qi töltésre képes?
Előre is köszönöm.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz Just486 #55184 üzenetére
Az NFC igen, a Qi töltéshez azonban kell egy ezüstös színű matrica-szerűség is, ami nincs mindegyiken (és kb. lehetetlen szétszakítás nélkül átragasztani a másik hátlap belsejére). Been there, done that.
Watt25: linket kérhetek?
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz Just486 #55188 üzenetére
A képen a kameralencse kivágástól balra, az a kissé szabálytalan alakú valami, a "HH_MIMO 0814" felirat alatt. A gyári és az általam korábban eBay-ről vett utángyártott hátlap között ez a matrica a különbség, az utángyártottal mégsem megy a Qi töltés - az NFC viszont igen. A hátlap rendesen a helyére van pattintva (a Nexus felirat S betűjénél is meg kell ugye nyomkodni).
Ami a rezgőmotort illeti, ragasztva van egyébként kétoldalú ragasztócsíkkal, tehát ha valakinek gondja van az utángyártottban lévővel, simán ki lehet pattintani és át lehet tenni a régi gyári hátlapból az abban lévő rezgőmotort.
-
Tim82
félisten
válasz Just486 #55190 üzenetére
Köszönöm, hétvégén megnézem, hogy ezzel a megoldással "elő tudom csalni" a Qi töltést.
-
Dottore
addikt
válasz radicspeter1 #55193 üzenetére
Kellene ennek a fórum motornak egy +1 opció.
-
( V )
veterán
válasz radicspeter1 #55182 üzenetére
Viszont van már Xposed Oreo 8/8.1 beta
-
zolka95
őstag
Stabil Oreo rom van már?
-
ghost364
senior tag
Csak okulásul: vettem Aliexpressről egy eredetinek hirdetett aksit, aztán adja isten, rosszabb volt mint a 2013-as(!). Pedig még a QR-kód is stimmelt rajta. aztán 5 fok alatt rendszeresne kikapcsolt. Szerencse hogy nem robbant fel amikor töltöttem. Viszont sikerült szereznem egy hibásnak hirdetett 32 gigásat tök jó aksival 10 ezerért, és csak a 2 ezer forintos fő szalagkábel volt benne rossz
Elvileg G2 aksit is lehet bele rakni, ezt próbálta már valaki esetleg? Mert az 3000 mAh, mégiscsak kellemesebben hangzik. -
dkovizoli
addikt
válasz radicspeter1 #55197 üzenetére
Én ugyanígy vagyok a lineage os 15-el.
Új hozzászólás Aktív témák
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Futás, futópályák
- iPhone topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PlayStation 5
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Politika
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest