-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
vacs
veterán
válasz dkovizoli #55700 üzenetére
Én is feltettem a friss First Ever 9 Pite romot, egész jó a rendszersebesség egy 5 éves telefonhoz képest!
(^)(>.<)(^)
-
biega
aktív tag
A nem hivatalos LineageOS 15.1-t használom Nexus 5-ön és tegnap feldobtam az 5X-re is, majd érdekes dolgot tapasztaltam, sokkal "simábban" fut az 5-ösön, mint az 5X-en, valahogy jobban sikerült optimalizálniuk.
-
lafaty80
addikt
Ööööö, elővettem a fiókból a telót, gondolván hogy régebben szanaszét rom-olgattam, de most megfogott ennek a romnak a telepítése. Az oldalon sincs erre utalás, vagy csak béna vagyok, de nem tudom mit csináljak a rar file-lal vagy a benne lévő .win file-okkal (hajjj, én még factory megoldásos voltam )
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
biega
aktív tag
Lemaradt a lényeg az előző hozzászólásomból:
Boldog karácsonyt kívánok minden kedves fórumtársnak -
vacs
veterán
Tényleg egész jó ez a First Ever 9 Pite rom, tök jó stabil, minden működik és gyors is!
Illetve egy kis OFF:
Pitét hozott a OnePlus a fa alá: OnePlus 5 & 5T megkapta a hivatolos android 9 Pite-t, igen az enyém is!
Na azért ez is igen korrekt támogatás...(^)(>.<)(^)
-
SteveJobs
őstag
Én meg rendeltem megint egy új akkut a n5 be!
-
rover45
őstag
Eddig 100%os megelégedéssel használtam a 14.1-es Lineage romot, de a 2-3 napja kiadott friss verzió mára azt produkálja, hogy ha bekapcsol a képernyőzár akkor többé nem éled fel a kijelző, hiába nyomok bármit.
Egyedül a hosszú kikapcsolásra reagál, amivel ugye újraindul.
A telefon él, ha hívnak csörög (de kikapcsolt kijelzővel), az értesítések megjönnek, a hangerő gombok állítják a rendszerhangerőt, de teljesen sötét minden, csak a restart segít -
vacs
veterán
-
rover45
őstag
válasz dkovizoli #55716 üzenetére
Feltettem a dicsért pitét (nevetségesen egyszerű volt).
Ezzel ugyan azt csinálja, annyi különbséggel, hogy 5ből 2szer jó, a maradék három alkalommal pedig ugye megnyomom a bekapcsoló gombot, a háttér világítás felkapcsol de a képernyő teljesen fekete marad. A bekapcsoló gomb másodszori megnyomására a háttérvilágítás kialszik, tehát visszazár.
2-3 ilyen próbálkozás után viszont rendben feléled a kijelző.Nem igazán találok rá magyarázatot. A 14.1es LineageOS-sel kezdte, azt mindent törölve újraraktam, akkor is csinálta, most az ismételt minden törlés után a 9essel is csinálja ... de ha hardver hiba lesz, akkor miért jó 5ből 2szer?
-
rover45
őstag
válasz dkovizoli #55718 üzenetére
És ez okozhat ilyet, hogy egyszer jó egyszer nem? Olvastam már itt párszor korábban, hogy voltak gondok a bekapcsoló gombbal, meg is érteném ha ez lenne a baja, csak ebben nekem az a fura, hogy a háttérvilágítás minden gombnyomásra felkapcsol, tehát valami történik.
Amúgy a 9-es Android így 1,5 nap használat után:
- nagyon simán, könnyeden és gördülékenyen fut
- határozottan jobb lett a fogyasztásom, egyáltalán nem merül olyan gyorsan!
- nagyon hiányzik a hangerő gombos feloldás, teljesen megszoktam már (a Lineage ezt tudta alapból)
- egyelőre megszokhatatlannak tűnik az átalakított három alsó gomb, ami ugye már csak kettő
- nem jönnek meg a Messenger üzeneteim, csak ha belépek az alkalmazásba, először azt hittem beállítási hiba az értesítéseknél, de ott látszólag minden rendben van. -
SteveJobs
őstag
BUÉK ! Mindenkinek!
Bár tök átlag ez a mai nap is! -
rover45
őstag
Sziasztok!
Fejben eljutottam a váltásig Nem igazán örülök neki, nagyon szeret(t)em ezt a telefont!!!
Most egyelőre az A2 van előttem, mint esélyes, 57-62 között megvehető itthon.
De úgy érzem teljesítménybe még ez is sok nekem.
Facebookom nincs, csak Messengert használok telefonszámmal regisztrálva, e-mailezek, néha twitter, viber, whatsapp.
Ami az A2-vel kapcsolatban zavar:
- az a nagy mérete, már az N5 is határeset volt nálam,
- az NFC hiánya,
- illetve úgy érzem, nincs szükségem egy 60 ezres telefonra
Esetleg lenne bármi alternatív javaslatotok?Van még egy alaplaphibás N5-öm otthon, megfogom próbálni a bekapcsológombot kicserélni, hátha...
-
Just_Reboot
addikt
Sziasztok!
Milyen akkut érdemes venni és honnan ami hozza a gyári kapacitását?
Illetve a repedt keret cseréje mennyire macerás?
-
gabro0
őstag
Elérkezett a váltás ideje, végül második próbálkozásra lett egy elfogadható telefonom. Második, mert az első (Oneplus 5T) nem jött be.
Szóval egy kis összehasonlítás a Nexushoz (16/2GB) képest, bő 2 hét használat után:
- kamerák: minden szempontból jobb. A színek minden körülmények közt természetesebbek, éjszaka is meglepően jó fotókat lő. Stabilizátora is jobb. Előlapi kamera a N5-höz képest elképesztő. Nem gondoltam volna, hogy lesz egy telefonom, amibe értelmes szenzor kerül. Nincs szépítés alapból (de bekapcsolva is alig észrevehető [bár hidegen hagy, nem használom az előlapit]). Makróképeket nem nagyon lehet készíteni vele, ebben jobb volt a N5. A HDR képeket kicsit soknak érzem néha, hiányzik az a fajta arany középút, amit a N5-ben használtak. HDR nélkül pedig pont olyan csapnivaló képeket készít, mint a szeretett telefonunk.
- sebesség: hozza az elvárhatót, bár a multitasking nem az igazi, ami kicsit lehangoló. Ennél azért jobbat vártam.
- kijelző: Egy szó: (P)OLED. A fene vigye el. A minimális plusz akkuidőért és a feketéért beáldozzák a színhűséget és a sérthetetlenséget (kényesebbek az OLED kijelzők). Plusz még be is ég egy idő után, ha nem akarnád időben cserélni. Szuper.
- akkumulátor: 5-8 óra kijelzőidő, használattól függően. Felüdülés a Nexus után. 3-4 naponta töltöm.
- hangszóró: elég jó, ráadásul kettő van belőle (A Nexuson is szólt mindkettő, egy Magisk modot készítettem ehhez anno.) Ezt már eleve sztereóra tervezték. Hangerőben is többet tud, mint amire nekem szükségem van.
- jack hangminőség: Na ezen a ponton visszalépés történt. Először is nincs beépített jack csatlakozó, csak átalakítóval megy. Az átalakító kábele pedig egy puha vacak valami, pár megrántás után kuka így ránézésre... Mindennek tetejébe Type-C-s, tehát a port se örül a ráncibálásnak... Hülye egy megoldás.
Másik dolog, hogy nekem nem nyerte el a tetszésem a hangszíne, míg a Nexusé jó volt, ezt közepesnek mondanám. Külföldi tesztek írták nagyon erős jelet ad ki, a GSMArena tesztfelszerelését ki is akasztotta. Nos ezt én is meg tudom erősíteni, 50%-nál nem bírtam feljebb tolni, 32Ω-os fejhallgatóval.
- notch: nincs
- gombok: határozottabb a nyomáspont, viszont egy oldalon vannak és fordítva, mint szokták más gyártók.
- méret: nagy, talán túlságosan is
+ vízállóOneplus 5T (128/8GB)-hez képest:
++ kamera mérföldekkel jobb
+ vízállóság
+ zenelejátszás közben nincsenek mikrolagok
+ jobb a fogása
○ minimálisan drágább
- nincsenek olyan jó hardveres gombjai
- kijelző nem az igazi
- nincs beépített jack csatlakozó
- multitasking hagy némi kívánnivalót maga utánÉs hogy milyen telefont írtam le ebben a jó hosszúra sikerült bejegyzésben? Google telefon továbbra is, de már a Pixel szériából, azon belül is a 2 XL (64/4GB). Annyival még kiegészíteném a kijező részt, hogy egy picit is oldalról nézve már kék a kijelző, de ez engem annyira nem zavar. Az már annál inkább, hogy közel se olyan szépek a színek, mint a Nexuson vagy az 5T-n. Koloriméterrel majd megpróbálok javítani rajt', de ez még odébb van.
Maradok továbbra is a fórumban és van egy olyan érzésem ez a választás is kompromisszumos, az igazi utódot még mindig nem találtam meg. Talán egy Pixel 3, de annyit nem adok érte.
vacs összehasonlítását (N5 vs 5T) itt találjátok.
[ Szerkesztve ]
-
ElGatto
aktív tag
Hi!
Én Xiaomi Mi 8 - ra váltottam.
Teljesen korrekt telefon ár/érték arányban szerintem korrekt! -
vacs
veterán
válasz gabro0 #55729 üzenetére
Helló.
Elég érdekesen írtad meg, először azt hittem, hogy véletlenül maradt ki a telefon neve, de aztán a végén csak kibökted!
Szerintem jó választás, bár a 4/64 hosszú távon kiderül mire lesz elég (N5-ben is nekem a 2 giga ram lett kevés 2018/2019-re)!
Kamerában egyértelmű, hogy az egyik legjobb telefon, méretben kb O+5T.
Vigyázz rá!
(én továbbra is elégedett vagyok a O+5T-vel)
SteveJobs: szerintem meg jól néz ki a 2XL, kinek mi ...
ElGatto: a xiaomi szoftvere nagyon más egy Nexus/Pixel (akár OnePlus) szoftvertől, aki megszokta, megszerette, annak a miui egy halál (mondom ezt úgy, hogy exem Redmi telefont használ, én állítgattam be neki és hát voltak vele problémáim).
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
ElGatto
aktív tag
200% - ig egyetértek. Első körben kicsit szokatlan és hiányzik is a google puritánsága + van néhány érdekes fícsör ami idegesítő. Viszont ha megszokod simán együtt lehet élni vele, lehet rá launchert rakni stb. ami után már van egy jó kis telefonunk.
Ezen kívül a mi 8 fórumban mindenki szét romolja ezt a telót is
[ Szerkesztve ]
-
zolka95
őstag
A Oneplus 6/6T telóval szemezgetek, de még kivárom az újat és akkor döntök melyik lesz pontosan.
Viszont 30-40 ezer egy kijelző ebay-ről. 6T-nél több.A Nexus 5 idejében is ennyibe került egy kijelző a telóba? Tudja valaki? Mert most 5-6 ezerért árulják, 1-2 évvel ezelőtt is ennyi volt kb, csak már akkor is jó pár éves készülék volt az N5.
Mert a oneplus-t is több évre tervezem használni. Hiába ritkán töröm el a telefon kijelzőjét, akkor is becsúszhat egyszer és olyankor mit csináljak ha nincs garancia?
Idővel csökkenhet a kijelző ára külföldi oldalakon?A sima OnePlus 6-ot már nem is lehet kapni a hivatalos oldalról. Árukeresőn találtam boltokat, de azok mennyire megbízhatók garancia terén?
[ Szerkesztve ]
Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
gabro0
őstag
válasz lord.lakli #55739 üzenetére
és kisebb felbontású is Az lehet, de kisebb a pixelsűrűsége
Az összehasonlításomat még két dologgal kiegészíteném:
A Pixel 2 XL-ben van barométer, míg az 5T-ben nincs. És az átvitel is USB 3.1 szabványú, szemben az 5T-vel, ami 2.0-s.[ Szerkesztve ]
-
zolka95
őstag
válasz lord.lakli #55739 üzenetére
Igen, kínai vacak, de a OnePlus kijelzője nem? Azt is ebay, aliexpressen néztem.
Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
vacs
veterán
válasz zolka95 #55738 üzenetére
Nekem fagyalllo pár éve 23K-ért cserélte a kijelzőt N5-ben (természetesen gyárira)!
Ehhez képest a O+6T gyári kijelzője $90 (kb 25K), egyáltalán nem drága!
Tessék itt a OnePlus alkatrész árlista!
Nem mellékesen a O+ nem ad ki a kezéből gyári alkatrészt, ezért az ebay-es csak utángyártott és még drága is!
Gyári garanciával a futár ingyen viszi és hozza!
(^)(>.<)(^)
-
zolka95
őstag
Egy telefonhoz sem találtam még olyan f@sza tokot, mint ehhez a spigen neo hybrid silver-t
Pedig az annyira tetszik nekem, hogy húúFigyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
zolka95
őstag
Nexus 5 alkatrészt vennék!
Konkrétan az alsó nyákot, amin az usb aljzat van.Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
Új hozzászólás Aktív témák
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest