Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz sebgutkopf #5683 üzenetére

    Az egyben lévő hátsó sornak azért van negatívuma. Leginkább az alsó kis fogaskerék kopik meg, sokszor láttam olyat, hogy a sor tökéletes volt, de alul már kinyírta a nyomaték. Főleg ebike-on. Aztán lehet venni 90 ezerért komplett GX 12-es sort. Míg Shimano-hoz 10 ezer ft az alsó két fogaskerék. Nem mindegy azért.

    Illetve a 12-es Shimano váltás felnőtt a feladathoz, nagyon stabil, pontos, gyors, simán hozza a 12-es XT a GX szintjét. Azt is megkockáztatom, hogy bekapcsolt kuplunggal jobban feszíti a láncot mint a GX.

    Bár nyilván nem vagyok pro, de valahogy engem soha nem zavart ha harap egy fék, lehet azt adagolni, csak hozzá kell finomodni. Szerintem megszokható. Viszont a Shimano fékben az ásványi olaj nem igazán bántja a tömítéseket, nem igazán veszi fel a vizet. Ha nem cserélsz a fékben 2-3 évig olajat, akkor sem lesz kb semmi baja. Mondjuk ezt nem ajánlom, mert azért koszolódik, de az átlag felhasználókra nem az a jellemző, hogy szigorúan betartják a karbantartási periódusokat. Ugyan ezt eljátszod a sram fékekkel és összerohad az egész, mert rengeteg vizet vesz fel. A Sram fékek sokkal hisztisebbek a DOT olaj miatt. Rengeteg összerohadt sram fékkel találkozom, a felújítása meg sokszor nem éri meg. Azt aláírom, hogy a DOT olaj tulajdonságai jobban kedveznek az extrém körülményekhez, mert nem vándorol a nyomáspont, de pusztítja is a féket. Átlag felhasználókat nézve, sokkal több előnye van a Shimano fékeknek. Megbízhatóbbak, könnyebb légteleníteni és beállítani is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák