Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hsrasus

    aktív tag

    gondoltam már leírom a tapasztalataimat, hátha van akinek segít pár dologban.
    szóval már több mint fél éve nyüstölöm a készüléket, ez az első okostelefonom (előtte nokia 5310 volt amivel nagyon meg voltam elégedve). barátnőmnek nokia lumia 820-a van így érdemben azzal tudom összehasonlítani mással nem. szerintem nem vagyok elvakult fun, uh talán némileg objektív amit leírok.

    kezdeném a SZEMÉLYES pozitív benyomásaimmal:
    - egy ujjas kezelés, már annyira ráálltam, h csak a hüvelykujjammal vezérlem, hogy igazából mindig kell pár perc ha barátnőm telefonját veszem kézbe mire rájövök, h ez nem úgy működik. szerintem ez nagyon jó és kényelmes.
    - böngésző háttérben, hallgatom a youtube-ot és közben válaszolok egy mailre, a 820-nál ez biza nem így van. de mondhatok mást is, játszok (RR3), jön egy üzenet, látom, mert elkezd villogni a led, játék közben kitekintek és megnézem mi az, ha akarok válaszolok, ha nem vissza a game-be minden töltögetés nélkül.
    - HUB, minden üzenet egy helyen
    - az elkészült képek is szerintem jobbak.
    - a frissítések alkalmával eddig mindig azt mondtam neki, h OK, nem kellett csinálnom semmi mentést és MINDEN adatom szépen megfelelően megmaradt a telefonomon, ahogy annak lennie kell. és bár nem teszek fel leak-et (ez elvi és lustaság beli kérdés) a folyamata elég egyszerű és nem jár semmi dádá-val. új készüléknél, talán meg is éri, mert szerintem a 10.2.1 nagyon sok olyan funkciót hoz majd, ami még jobá teszi a rendszert (vagy gonoszkodni akarnék mondhatnám azt is, hogy bepótolja a logikusan elvárható eddigi hiányosságait ;] )

    alapvetően elmondható, hogy a telefonban a legnagyobb királyság maga az OS.

    a problémáim eredő oka nem feltétlenül maga a készülék, azonban azért is megemlítem őket, mert nem tudom másnál / más OS-nél ez hogyan van:
    - billentyűzet: bár elvileg királyság kéne legyen gépelni vele, de nekem egyszerűen nemmegy gyorsan, lehet én vagyok béna, sőt az "ü" betűt rendszeresen elbaltázom elsőre, bár az is igaz, h nagyon vastag és nagy ujjaim vannak.
    - zene: a zenelejátszóban nem lehet mappa szerint rendezni őket, ahogy anno az 5310-esemen, ez eleinte kifejezetten idegesítettel, azóta nagyjából megszoktam
    - GPS: a 820-al összehasonlítva siralmas, mert nincs OLYAN SZINTŰ, OFFLINE navigáció ALAPBÓL a készüléken, bár egy ideje már nem is érdekel, mert a 820-al szoktunk navigálni inkább, de azért hozzáteszem a Miero DON'T PANIC-ot próbáltam, korrekt, de nekem SZEMÉLY SZERINT nem nyerte meg a tetszésem
    - Kontaktok: ez számomra a legidegesítőbb, mert az 5310, egyszerű logikus (csak az van ott, amit én hozzáadtam) telefonkönyve után egyszerűen nem tudom benyelni ezt az idióta, minden hozzáadódik a kontaktlistámhoz, ha akarom ha nem dolgot. Skype, FB, még az anyám kínja is, van ami 2x, és azután is ha letiltom, h ne legyen ott, 1-2 valamiért csak besurran valahogy. egyszer megpróbálom majd rendbe tenni, csak rá kéne szánnom magamat, addig meg csak zsörtölődök.

    egyébként pedig, ami szerintem világkirályság az új Nokiákon az a cinemagraph gifkészítő, nagyon remélem csinálnak ilyet majd BB10-re is és akkor már, hogy új ötlet is legyen a kamerát kéne megcsinálni, h lehessen slowmotion-ban felvenni. :C :DD

    na bocs a szóf0s@sért.

Új hozzászólás Aktív témák