- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Lenovo P70-A téma összefoglaló
Fontos információ, hogy a Flashtools használata során SOHA ne nyomjatok a FORMAT-ALL opcióra!
Flashtools használata előtt MINDIG legyen mentés. Bővebben az összefoglalóban található leírás hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Dave Crank #12900 üzenetére
Köszi
-
zambozoli
aktív tag
Szeretnék segítséget kérni!
Van egy TWRP-s 141-es komplett mentésem NVRAM is!
Telefonon van egy 134-es gyári flashtoollal format-all feltett rom!Nem kérdezzétek, gyerek belepiszkált!
Kérdés hogyan tudom az TWRP-s 141-es mentés NVRAM adatait használni, hogy normálisan, IMEI-kkel vissza tudjak térni a 134-re?
Köszönöm!
Üdv:ZZ
-
beg
veterán
válasz zambozoli #12903 üzenetére
Nem jó a 141? Mert akkor csak flashtool, 141, arra twrp és mentés vissza.
Ha nem, akkor a világ összes p70 drivere (főképp a cdc) és ez a link figyelmesen.
Természetesen nem a g2f driverek és rom kell, hanem a p70. A lényeg a maui leírásokban van. Tehát:
Driver
Flashtool-al 134-ez feltenni, természetesen nem lesz imei
Maui az előbbi link szerint.Sok türelem és inkább itt kérdezz ha elakadsz. Itt pár p70-es maui művelet, #9294 hsz. is ezek alapján lett sikeres.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
beg
veterán
válasz zambozoli #12905 üzenetére
Elvileg jó lehet, de találkoztam az ellenkezőjével is, hiába volt twrp nvram mentés és adat is volt benne, vissza is ment, de egy következő fw után megint ment a levesbe.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Dave Crank
senior tag
Gyári 5.1-re, ami az összefoglalóban is be van linkelve, hogy rakok TWRP-t?
Próbáltam már többet, több scatterral is, de vagy PMT change, vagy mi, vagy végig megy a sárga csík, mintha oké lenne, de aztán hiba...Keresek B-Sensual | BK Style | Disco*s Hit kiadatlan dalokat... pü!
-
-
nagyúr
Sziasztok!
A gyári 4.4 alatt volt olyan funkció, amivel appokat lehetett zárolni, hogy a rendszer ne lőhesse ki. Ezt 5.1 alatt hol találom? Ha nincs ilyen funkció, akkor milyen appal lehet megoldani? A banki alkalmazásnak kellene mennie háttérben, hogy megjöjjenek a push üzenetek.
Köszönöm -
NextError
tag
válasz Dave Crank #12908 üzenetére
frimeware upgradet próbáltad? (a format all-ra rá ne nyomj!)
-
Msteve73
újonc
válasz MotoL7_Sanyi #12895 üzenetére
Köszönöm a leírást, beállítottam, de nálam sajnos még mindig nem megy a GPS.
Tud valaki olyan megoldást ami miatt nem veszítem el a garanciát, és a telefon stabilitását? -
kenatti
csendes tag
válasz Msteve73 #12912 üzenetére
Hello.sztem tolsd lé az összes appit a play áruházból ami kell, majd tiltsd le a play.t.ujrainditas után jó lesz addig amíg nem kell ismételni vmi a playbol...akkor ugyanez a lepees, play aruh engedélyezés töltsd le ami kell play frissítéseket eltávolítani majd a teljes play aruh.letiltani.ez nem érinti a garit.
-
picaro
tag
Tesztelem pár napja az S139 gyári lollipop-ot és igazából minden rendben van vele. (az alap tapasztalat hogy sokkal gyorsabb mint a kitkat és az akksi is tovább bírja (szvsz)..) Egy valamit viszont nagyon hiányolok. Az pedig a csengőhang beállítás külön a két sim-re. Tud erre valaki valami mókolást esetleg root alatt?
Van egy app elvileg ami jó lenne erre, de tele van reklámmal, azt inkább kerülném..''A csábítástól csak úgy szabadulhatsz, ha engedsz neki.''
-
NextError
tag
válasz Dave Crank #12913 üzenetére
Evileg downloaddal is mennie kéne sztem
-
Msteve73
újonc
válasz Villanyász #12915 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom, remélem nálam is működik, ha nem akkor marad az S139 kipróbálása. Ha jól vettem ki akkor ez "gyári" és így nem ugrik a garancia? Ha valami miatt még sem jön be, akkor van lehetőség visszaállításra?
-
nagyúr
Rom tapasztalataim:
Gyári 4.4: jó, sok funkcióval, de a bluetooth hihetetlenül rossz benne. Kapcsolódási problémák vannak, ráadásul az autóm fejegységére néha magas frekvenciás sípoló hangot küldött (más romokkal ez sosem fordult elő tehát, nem a hardware és nem is az fejegység hibája. Egyértelmű software probléma.) Utóbbi időben előjött GPS probléma miatt sem maradhatott...
Gyári: gyors, talán az egyik leggyorsabb rom, ami megfordult a készüléken. Viszont rettenetesen le van butítva. Ráadásul nem találtam meg benne azt a funkciót sem, amivel appot lehet kizárni, hogy a rendszer becsukja. Ezáltal hiába telepítettem egy banki alkalmazást, nem kaptam meg az üzeneteket, csak ha kézzel beléptem az alkalmazásba. A többi romon ez sem volt probléma. Nem lehet a SIM kártyákhoz eltérő csengőhangot rendelni.
MIUI: fel sem ment a telefonra, pedig nagyon kíváncsi lennék rá.
CM12.1: sok beállítási lehetőség, van duplakopp, gyakorlatilag ez volt eddig a legjobb. Már csak az üzemidőn kellene csiszolni.
CM13: gapps telepítés után a google szolgáltatások folyamatosan FC-t dobott... Kuka.
Ezek az én tapasztalataim. Talán marad a CM12.1 visszarakása...
[ Szerkesztve ]
-
zambozoli
aktív tag
Olyat lehet, hogy egy 32bites (141-es) romra fashtoollal feltolok egy 64bit TWRP-t és kapásból telepítek egy 64bites romot.
Pl.: Flyme OS 5.6.4.19 (esetleg valaki használja, vélemény, tapasztalat?)Üdv:ZZ
-
beg
veterán
-
nagyúr
válasz Dave Crank #12923 üzenetére
Egyszerűen nem lehetett használni a telefont utána, mert csak FC-zett folyamatosan... Na mind1, visszaraktam a CM12.1-et, az legalább a leginkább működőképese eddig.
-
F4f0rg1
csendes tag
válasz MotoL7_Sanyi #12895 üzenetére
A gyári 4.4.4-es Android rendszeren jelentkező GPS problémát nálam csak ideiglenesen orvosolta a Google Play beállításainál a 4. pipa kivétele. A probléma sajnos ismét jelentkezett. Nálam az egyedüli megoldást eddig az alkalmazásokon belül megtalálható Google Play frissítéseinek törlése jelentette. Ezen túlmenően ugyanezen a beállításokon belül kivettem a pipákat az alkalmazás frissítéseivel kapcsolatos két checkboxból is. Ha nem frissül a GooglePlay, nem is tudja elrontani a GPS-t
-
nagyúr
Sziasztok!
Feltettem a CM12.1-et (ami az összefoglalóban van).
Azt vettem észre, hogy a belső tárhely a 16 GB helyett csak 1 GB
Bementem TWRP-be és ott is ezt látom. Mi a túró történhetett????Úgy raktam fel, hogy először flashtools-szal a 64-bites AOSP v2-t, majd TWRP-bő a CM12.1-et. Valamit elronthattam?
-
Tinuszka
tag
most látom, hogy a 4pda.ru-n (számomra) új MIUI rom van fenn, mégpedig a multirom_p70a_6.7.28_v5.0.2_b102
van köztetek aki már felrakta? Tapasztalat? Illetve egyáltalán hogyan érdemes, és milyen mentésekre van szükség, hogy gyorsan menjen?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hát hallod...
Olvasgatom a topicot - én bevallom, elvagyok a P1m rommal - és azt, hogy állandóan hol ezt teszed fel, hol azt, aztán néha majdnem téglásítasz, aztán újra beleesel romolgatásba
Pl. ez az alig van tárhely dolog, erre kimondottan emlékeztem is, hogy már volt róla szó, hogy mit kell tenni ilyen esetben.
Lehet neked inkább egy zárt rendszerű telefonra lenne szükséged? -
Dave Crank
senior tag
Gőzöm sincs, hogy mitől volt ez neked, nekem nem volt ilyen baj.
De amúgy én is visszaraktam a CM12.1-t, a legutolsót, és éjszaka 2%-ot merült most, úgy, hogy egyenlőre semmi apk nincs rajta, csak google, de azokat tiltottam, hogy ne ébresszenek/tartasanak ébren, és akkunál is kivettem az automata profválasztót.
Este már nem volt kedvem belakni...., kíváncsi vagyok, hogy ez mennyiben fog változni, ha fent lesznek az appok.Keresek B-Sensual | BK Style | Disco*s Hit kiadatlan dalokat... pü!
-
nagyúr
válasz Dave Crank #12934 üzenetére
Ezt az akku automata profil választót hol találom?. Köszönöm
-
ncc1701
veterán
válasz Dave Crank #12934 üzenetére
Semennyire, mindig 1-2%-ot merül éjjel nekem is.
-
nagyúr
válasz Dave Crank #12937 üzenetére
És tényleg, éppen csak a szemem nem verte ki Köszönöm
-
ncc1701
veterán
válasz Dave Crank #12937 üzenetére
Alig merül, illetve néha helyesbí az akku 10-15%-ot, de ez vmi akku firmware probléma, rom függő. Pontatlan a % kijelzés, ugyanahhoz a töltöttségi szinthez mutathat mondjuk 86%-ot, de 71%-ot is. Illetve ilyenkor lehet az, h mondjuk 30%-ról lemerül 5 perc alatt.
-
cool13
őstag
Sziasztok!
Most éppen a gyári 5.1 van fent. Hirtelen, két kérdésem van. Hol lehet kapcsolni a mobilnetet? A gyors beállításokat, lehet szerkeszteni? Mást beletenni stb?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz cool13 #12940 üzenetére
Ha emlékeim nem csalnak (de nem vagyok benne 100%-ig biztos), akkor a gyári 5.1 alatt a gyorsbeállításokat minimálisan lehet szerkeszteni, de talán csak a sorrendet variálni. Hozzáadni szerintem nem lehet.
A mobilnetet vagy a Beállítások --> SIM kezelés (lehet, hogy más a neve kicsit) alatt, vagy a Beállítások --> Adatforgalom menüpont alatt próbáld megnézni.
-
cool13
őstag
Csak olyan van, hogy figyelje az adatforgalmat. sim kártyák alatt pedig, csak ki tudod kapcsolni a kártyát. Vagy kiválasztani hogy melyikkel mit csináljon a telefon. Sms, hívásfogadás mobiladat. De magát a netet nem tudom kikapcsolni sehol. Azt hiszem megy a levesbe. Van másikmagyarul tudó jó 5.1 Rom?
-
nagyúr
válasz cool13 #12942 üzenetére
Valahol biztos be lehet állítani, csak nálam nem sokáig volt fent.
Én a CM12.1-et ajánlanám, de csak saját felelősségre
- 5.1-es android
- van duplakopp (és egyéb gesztusvezérlés)
- tud magyarul
- rengeteg beállítási lehetőség van
- alapból rootolt
- SIM-enként különböző csengőhangot lehet beállítani.A felrakása úgy törtánik,hogy flashtools-szal fel kell tenni a 64bites AOSP-t. Ez tartalmazza a 64bites TWRP recovery-t is. Ha felment, akkor mehet a TWRP-ből a CM zip flashelése. Gapps-et külön kell hozzá feltenni, amit az opengapps-ről tudsz leszedni (a Neked megfelelő tartalmú verziót).
Ha az 5.1-es AOSP felrakása után esetleg a belső tárhelyed csak 1 GB-lesz, akkor nyomj egy full wipe-ot a TWRP-ben, majd egy format data-t.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz cool13 #12945 üzenetére
Romok az összefoglalóból:
CM12.1
AOSP 5.1 64bit v2Gapps: [link]
Itt ki kell választanod:
Platform: ARM64
Android: 5.1
Variant: ezt Neled kell tudnod, hogy milyen Google apps-eket szeretnél (pl. pico-ban ha jól emlékszem csak Play van, meg nagyon alap google rendszerappok)
Ezt is TWRP alól kell flashelned, mint a CM romot.Szerk.: lassú voltam
[ Szerkesztve ]
-
Vegyigyümi
tag
Sziasztok!
Gyakorlatilag pontosan 1,5 év használat után kezdi feladni a P70-m.
Egy kirándulás során túlmelegedett waze alatt, lefagyott zebracsíkos kijelzővel. Azóta gps elveszett, soha nem találja, ha egyszer bekapcsolom a keresést nem találja és már kikapcsolni sem tudom a funkciót, csak újraindítással.
Hogyan tudom kideríteni hogy hardveresen vagy szoftveresen van-e gáz?Olvastam [picaro] hozzászólásában valamit a gps mizériáról, de nem találtam az előzményt, vagy a leírást.
Tudtok segíteni?
Amúgy kerestem alternatívát, hogy mire érné meg cserélni, de csak a zuk z2 / z2 pro - t találtam, ami megfelel az elvárásnak (méretben cca p70, max full hd, min 2 nap üzemidő, nem visszalépés p70-hez képest hardveresen és 100 rugó alatt) az meg itthon hivatalosan nem kapható.
Ami nem kék, az más színű.
-
F4f0rg1
csendes tag
válasz Villanyász #12943 üzenetére
Google Play Áruház elindítása / baloldalt felül klikk a 3 db. vízszintes csíkra, amely a menürendszert megnyitja / Beállítások (a menü alsó részén lesz). Itt találod meg azokat a checkboxokat, amelyek egy részéből érdemes kivenni a "pipákat". Én az alábbiakból vettem ki:
- Alkalmazásfrissítések (felülről a 2. checkbox)
- Az alkalmazások automatikus frissítése (3. checkbox)
- Gmailes útvonalak használata (4. checkbox)A fentieknek akkor van értelme, ha előtte a GooglePlay frissítései is törlésre kerülnek. Ezt a telefon beállításainál tudod megtenni, az 'Alkalmazások" menüpontban.
-
Vegyigyümi
tag
válasz F4f0rg1 #12949 üzenetére
Királyság van!
Ezt a "Gmailes útvonalak használata" pipát én is kivettem, és újraindítás után máris működik a gps!!!
Elmennek oda ahova gondolom...Nem töröltem a playes progit, nem frissítettem és a gyári Lenovo securityben nekem eleve le van tiltva a "play szolgáltatás", "play áruház", "google alkalmazások" hely hozzáférési engedélye.
Mégis magához tért ettől a pipa kivételtől.Köszi srácok!!
Ami nem kék, az más színű.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest