- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrDreams
tag
válasz #86973952 #2500 üzenetére
A listát elöre is köszönöm, az alapvetö fogalmaknak meg jól utána olvasok. Nekem sajnos van idöm... Egyébként voltam ma a Media Marktban tv-t nézni, de nem mertem megvenni azt amelyiket szerettem volna, se azt amelyiket az eladó javasolt. Most nem sorolom miért nem, eleget offoltam már igy is a topicot. Úgyhogy most se gépem, se új tv.
DrDreams
-
törölt tag
válasz DrDreams #2501 üzenetére
Az nem rossz dolog, ha gép is van otthon. Még akkor sem, ha az csak egy gyengébb netbook 1 giga RAM -mal. Simán lehet ilyeneket venni olcsón, 10 col körül, 1 kg környékén. Vannak olyan műveletek, amiket csak azon lehet csinálni. Pl. ha hazavágtad a telefont, akkor arról vissza lehet tenni a ROM -ot. Lementhetsz egy csomó backup -ot, akár custom recovery -ből is, mert azok nem ritkán egyenként 1-2 gigás méretűek. Itt mondjuk a kamera nem csinál őrületes felbontást, tehát azért elég sok kép elfér az SD -n, de akkor is jól jön.
Persze nem kifejezetten a telefon miatt jön jól egy számítógép. Pl. tartalomfogyasztás, szövegszerkesztés (és a munka részét még nem is írom) sokkal jobb egy ilyen eszköz (az én véleményem szerint).
Csak hogy értsd:
Recovery -t már írtam, hogy micsoda. A custom recovery -re (pl. CWM, TWRP) az is jellemző, hogy sokkal több beállítási és egyéb lehetőség van. Pl. mélyebb mentést is tudsz benne csinálni. Ez azt jelenti, hogy menti a letöltött programokat, a főképernyő elrendezésed, mappákat is (ha pl. másik launcher van fent), meg minden beállítást, SMS -t...stb. Másszóval teljesen arra az állapotra kerülsz vissza, mint amikor azt a mentést csináltad. Olyan mint számítógépnél a biztonsági mentés, amikor egy esetleg fatális hiba után vissza tudsz térni egy korábbi állapotra, ha van mentésed.Ez persze nem annyira mély, hogy rendszer szintű elrontásokat is helyre tudsz hozni. Pl. ha system -ben bogarászol és törölsz ki valamit, akkor nem teljesen biztos (sőt), hogy egy custom recovery mentéssel vissza tudsz állni egy korábbi, működő állapotra. Ilyenkor jön jól egy számítógép és/vagy egy teljes ROM.
[ Szerkesztve ]
-
DrDreams
tag
válasz #86973952 #2502 üzenetére
Tegnap este elég sok mindent átolvasgattam, de azt a cikket nem találtam meg amit még te linkeltél be. Találtam egy jó cikket viszont, Android vs. iOS. Írták az erényeit és hátrányait a két rendszernek. Na meg végre választ kaptam arra hogy miért olyan rohadt drágák az iPhone-ok. Egyszerü volt a magyarázat: megtehetik mert nincs konkurencia. Félre értettél, már nincs gépem, 6 év után eladtam mert szinte alig használtam. Volt több gépem, de ez 6 éve egy elég komoly laptopnak számított, az ára is az volt. A filmeket amik rajta voltak a szomszédom külsö winyójára másoltam. Ha akarja megnézi öket, ha nem akkor majd letörli. A zenéim meg pendrive-on vannak. Azokat nagyon sajnálnám ha elvesznének. Bele is örülnék... Az 'X-aktáim' meg lemezre vannak kiírva. De nem is áll szándékomban már gépet venni. Ha hoznak filmeket, rárakom a pendrive-ra. Csak mivel nem találtam számomra megfelelö 82-es lcd tv-t (találtam csak az nem 60e.volt) ezért még várok. Lesz megint az emag-nak akciója, tavalyi modellekre akár 40% kedvezmény is lehet. Na most megint eltértem a témától, szokás szerint. Akkor a listát ne felejtsd már el vasárnapra! Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
DrDreams
-
törölt tag
ITT van néhány kép az Idol 2 mini s KitKat frissítéséről, a készülék saját témájában az egyik hozzászólás.
Kb. erre számítsatok, szerintem 100% -ban. Nem sok kép, de látszik néhány dolog.
Szerk.:
Ezt írtam feljebb. Más SoC, de ebből a szempontból lényegtelen. Nem az átjárás miatt fontos, ami ez esetben nem lehetséges. Kb. hasonló korú készülék.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DrDreams #2505 üzenetére
Több dologban is más. Pl. GPU, GPS modul...stb.
SoC -ról egy nem új (helyenként elavult), de érthető leírás.
-
DrDreams
tag
Hogy mekkora buzi ez a play. Jön megint hogy van 6 új frissités.. Jó, mondom megnézem. Bla bla, facebook. Na egye-fene ezt frissitem. 31mb. Semmi az ég egy adta világon nem változott, ugyan olyan mint volt. Csak az adatforgalmam csappant. Hagyjanak már engem a frissitésükkel! Hogy lehet ezt letiltani?
DrDreams
-
törölt tag
válasz DrDreams #2507 üzenetére
Ez az app hülyesége, nem a Play -é. Van hogy csak kisebb javításokat küldenek, de nem a letöltött fájl méretével fog növekedni az app mérete. Ezt utána érdemes letörölni.
Frissítés letiltás:
Megnyitod a Play áruházat, bal oldalt fent bökj a "3 csíkra", Beállítások:
- Itt tudod azt is állítani, hogy értesítsen -e. 1. sor.
- Itt tudod állítani, hogy frissítsen -e, illetve hogy milyen módon. 2. sor. -
Marcello83
tag
Az mitől lehet, hogy elment a hálózat? Nincs térerő, csak segélyhívás. És másik SIM kártyával sem működik. Gyári beállítások vissza lettek állítva (hátha valami béna szoftver csinálja) és akkor is ez a helyzet.
Samsung Galaxy S23 Ultra, Lenovo Legion 5
-
bohoc71
aktív tag
válasz Marcello83 #2510 üzenetére
Tedd át a sim kártyát mások telefonba, hátha valóban nincs hálózat.
Meghajlás...Puszi...Taps....
-
ubul23
senior tag
válasz Marcello83 #2510 üzenetére
Vodafontól van a telefon, vagy használtan vetted? Mert ha használtan akkor az lehetséges, hogy letiltotta a szolgáltató mert nem fizették a számlát.
[ Szerkesztve ]
-
Raptorneo
csendes tag
Sziasztok tudnátok segíteni,hogy honnan lehetne letölteni,egy gyári Rom-ot Alcatel pop c7 re? 7041x a tipusa.
Sajnos a Hdd, amire mentve volt, megadta magát.Szeretném az eredeti frissítetlen verziót vissza állítani.Előre is köszönöm a segítségeteket -
Raptorneo
csendes tag
Hibás a telefon és a garancia miatt kellene...
-
törölt tag
válasz Raptorneo #2516 üzenetére
Ezért kérdeztem, hogy mi lett rajta elállítva, mert ha csak ROOT, akkor nem kell vissza flash -elni. Csak vissza kell tenni az alkalmazásokat, ha eltávolítottál belőle. HA le lett cserélve a recovery, akkor elég egy stock recovery. Azt tudok (majd) feltenni, de már korábban is tettek be, talán ketten is gyári recovery -t.
Hogy hibás? Nem használható, be sem kapcsol?
Illetve még ajánlott XDA -n körülnézni, úgy emlékszem mint ha lenne fent néhány gyári mentés a ROM -ból.
Én most biztos nem tudok küldeni, mert csak vasárnap, vagy hét elején megyek haza és gépen vannak a cuccok.
Szerk.: A gyári ROM is nálam van SD -n (annak ellenére, hogy MIUI van fent), de azt csak vasárnap* tudom visszatenni, addig nem nagyon lesz időm. Utána tudok programokat kimenteni, és fellőni netre. Vagy más is meg tudja addig szerintem tenni.
Szervizbe érkezéshez alapvető rendszer fájlok, alkalmazások szükségesek, illetve a gyári ROM és a gyári recovery. Több nem derül ki, mert mielőtt bármit csinálnának felteszik a gépre és fel flash -elik az egész natur ROM -ot úgy ahogy van. Addig hozzá sem nyúlnak.
*Szerk.:
Ezt elírtam, vasárnap vagy hét eleje, nem péntek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Raptorneo #2518 üzenetére
Gyári ROM -ról nem csináltál mentés CWM -ben, mielőtt feltetted a MIUI -t? Gyári állapotról.
Az összefoglalóban említett CWM van fent ugye? Mert akkor elég könnyen tudunk adni gyári ROM -ról mentést, amit CWM -ből vissza tudsz állítani. Utána már csak a ROOT jogot kell eltávolítani simán un-root -tal, meg a stock recovery -t visszatenni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Raptorneo #2520 üzenetére
Tényleg, igazad van. Írtad is az előbb...
Valaki nem tud egy CWM mentést feltenni neki? Én most pár napig ezt biztos nem tudom megtenni, de bárki fel tudja rakni.
Annyit kell csinálni, hogy belép CWM -be (gyári ROM alatt, nem MIUI -ból), nyom egy wipe/factory reset -et (hogy minden felhasználói, beállítási, cache adat törlődjön), aztán csinál SD -re egy mentést szintén CWM -ből. Még ki sem kell lépni, gyorsan megy. Utána meg feldobja egy letöltő oldalra.
HA elakadna vagy nem érteni valaki, akkor segítek benne, hogy mit csináljon.
-
törölt tag
válasz #86973952 #2522 üzenetére
Persze a mentésnek gyári állapotról kell szólnia. A ROOT vagy a letiltások, az mindegy. A cache meg amúgy is ürül a wipe -nál, tehát nem lesz benne semmi utólag telepített program. Pl. TB. DE gondolom más is csinált? Különben hogy állítja vissz a gyári állapotra a készüléket, ha nem csinált róla mentést?!
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
App törlés előtt is érdemes csinálni mentést, mert nem mindent fog visszaállítani a wipe vagy a gyári visszaállítás. Persze ezt nem igazán szokták nézni. Sőt, fogalma nincs a szervizesnek, hogy milyen programoknak kell rajta lennie. Max. az alap dolgokra, mint a Goog Play Szolgáltatások...stb.
DE ezt sem szokták nézni (azért jó ha fent van). A lényeg a gyári ROM, gyári recovery, és hogy ne legyen ROOT -olva.
Szerk.:
Ennél meg nincs KNOX, vagy bármilyen zárt dolog, szóval elég egyszerű a helyzet. Ezért is jó az Alcatel.Nem kell nyitni, kódolgatni, kernel -lel, vagy egyebekkel szórakozni. Csak egy ROOT, custom recovery kell, meg egy ROM, aztán kész.
[ Szerkesztve ]
-
Marcello83
tag
Használt, Vodafone, de most kérdeztem rá az előző tulajnál és mondta, hogy nincs letitlva a készülék. Kíváncsi vagyok mi lehet, mert nem esett le, vagy semmi ilyesmi nem történt...
Ja és a SIM kártya működik más készülékben.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23 Ultra, Lenovo Legion 5
-
törölt tag
válasz Marcello83 #2529 üzenetére
Ahogy előbb írták lehet más gond is. Pl. a SIM foglalatot én is reálisnak tartom.
DE azt hiszem lehet valahogy ellenőrizni, hogy a készülék le van -e tiltva. Ennek a folyamatát nem ismerem, mert nem igazán szoktam így vásárolni.
[ Szerkesztve ]
-
ubul23
senior tag
válasz #86973952 #2528 üzenetére
Nekem is csak töröl állapotról van cwm-es mentésem de ha azt rakom vissza a teljes google fiokom vissza állitásra kerül minden adatommal azt szerintem nem szivesen rakná fel senki bár ha megmondjátok mit kell törölni a mentésböl és hogy hogyan kell feltölteni én szivesen felrakom a mentésemet. Ha vissza van rakva a mentés és frissitem az update zippel ami a downloaded mappában van nem kerülnek vissza a gyári appok? Mert azt néztem hogy abban benne vannak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ezért írtam a wipe -ot, akkor minden törlődik. Felhasználói adatok, cache partíció (tehát a letöltött programok és adataik), beállítások, minden. Kivéve a rendszer módosítások, ha fájl szinten módosít valaki, vagy kicseréli a boot animációt...stb.
1. Gyári ROM.
2. CWM.
3. Wipe.
4. CWM backup SD -re.
5. Feltöltés a net -re.Akkor egy nyers, rendszer lesz. Azért nem szabad wipe és CWM backup között kilépni a CWM recovery -ből, mert ha elindítod a telefont, akkor újra elkezdi beállítgatni a rendszert. Így tiszta marad.
-
törölt tag
Én is mega -ra szoktam mindent tenni. Ott simán fel lehet tölteni. Csak mostanában ajánlott Chrome alól használni, ha nagyobb a fájl. Mert beállhat egy-egy % -nál. Flash player miatt pl. Firefox -nál.
Szerk.:
Ja és persze telefonról is lehet használni. Szerintem nagyon jó lett az alkalmazás. Én telefonról is szoktam feltölteni tömörített fájlokat.Play -ről ingyen letölthető. Akár egy zip app is, aztán már gép sem kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Raptorneo #2540 üzenetére
Ez szerintem MTK Droid Tools -os mentés. DE most biztos nem tudom letölteni, hogy megnézzem. Ezt nem CWM -ből lehet feltenni. Szerintem SP Flash Tool -ból vagy MTK Droid Tools -ból.
"Since i have seen here a little support for our C7 phones, i thought to bring a little contribution by uploading an original backup of mine , only rooted to do this, with no upgrades other then as it came from the shop 3 days ago. The backup has been made with MTKdroidTools v2.5.3 and inside the 7z archive you will find info and log of this backup.
I how that this will help those who bricked their phone or want to restore it as it was.
My model it's 7041X with 1Gb of ram, from Vodafone ES"Szerk.:
Ja és be van tömörítve .7z -re. Olyasmi, mint a .zip.[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
válasz Marcello83 #2529 üzenetére
Pin kódot bekéri? Ha igen, akkor jó a sim foglalat. Esetleg más szolgáltatós simmel nem próbáltad? Csak hogy kéri-e a kódot. így kizárható a foglalat hiba.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
DrDreams
tag
Már harmadjára nézem meg, de ez bizony a mobilarena Alcatel One Touch Pop C7 topicja. Azt tudtam hogy az Alcatel telcsiket kínában gyártják, de azt nem hogy a topichoz is kínaiul kell hozzászolni... Kinek hallt meg kije? Na jó, azért a felét értettem és meggyözött arrol hogy még rohadtul nem jött el az ideje hogy 'büvészkedjek' a telómmal...
DrDreams
-
m.jeno
senior tag
Sziasztok! Egy kis segítség kellene, hogy az ADATKAPCSOLAT-ot, hogyan kellen beállítanom, hogy működjön is, mer egyszeűen nem megy ! Amit eddig tettem - SIM kártya kezelésnél megadtam az adatkapcsolathoz az alapértelmezett szolgáltatót, - a felső menűt lehúzva az Adatkapcsolatoknál szintén megjelöltem a szolgátatót (zöld pont) - és nem történik semmi, ha be szeretnék lépni a netre azt írja, hogy az adatkapcsolat nincs aktiválva, hol lehet vgy kell még állítani valamit? Egy havidíjas feltöltő kártyám van, 2000 perc beszélgetés, 2000 SMS és 2 GB adatforgalom, ellenőriztem a telefonszámomhoz tartozó adatlapot, a felhasznált percet mutatja rendesen, az SMS-t nem használtam és még megvan a 2 GB letölthetőségem is.
Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest