- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LG V30 - vezércsel
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imco
őstag
2A vagy több, az jobb.Ez a hivatalos.Persze van olcsóbb is. Illetve halottam-olvastam olyat, hogy a Kodiban lehet emelni / fájl átirogatással/ az USB-re kiadott áramot. Épp a külső hdd-k miatt. Ez -a leírás szerint-, csak a szoló kodira vonatkozik, pl a rasbianra nem.
Üdv! Imco
-
veterán
válasz 08danikA #24151 üzenetére
De ha nem inditod ujra nem is lesz jo?
En is azt hasznalom, csak en ugy hogy ha hibás mérest kap, akkor varjon 1mp-et és kérje le újból, mindezt addig ismételve amig jó ereményt nem kap. Anno mikor jatszottam vele, max 4 mères volt hibás egymás után.
[kép]
Milyen kábelt használsz? -
Noxy
veterán
Köszi de enélkül is tudom hogy mit jelent, mert évek óta használom a PI1-l.
Amúgy ahány gyártó annyi féle nevet adott ennek.
A lényeg meg ez lett volna:
Ez egy szabvány, tehát elvileg amelyik gyártó implementálja, annak ugyanúgy kéne neveznie és használnia, de persze erről szó sincs: mindegyik televíziógyártó (tisztelet a kivételnek) ad valami fancy elnevezést, ami voltaképpen ezt a szabványt követi, de próbálják arra kihegyezni, hogy a saját termékeik működnek jól együtt. Itt egy lista a lényeges gyártókról, és hogy azok hogyan nevezik a HDMI-CEC opciót:
Hitachi: HDMI-CEC,
LG: SimpLink,
Mitsubishi: NetCommand for HDMI,
Panasonic: VIERA Link, HDAVI Control vagy EZ-Sync,
Philips: EasyLink,
Pioneer: Kuro Link,
Samsung: Anynet+ (HDMI-CEC),
Sharp: Aquos Link,
Sony: BRAVIA Sync,
Toshiba: CE-Link vagy Regza Link
Vizio: HDMI-CEC
Forrás: [link]''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
-
m0h0senator
őstag
Sziasztok,
most ismerkedek a Pi-vel lett egy modell B-m. Szeretnék kérni 1-2 oldalt amivel el tudok indulni az ismerkedés útján.
Köszönöm
An odyssey through the realm of consciousness.
-
válasz m0h0senator #24159 üzenetére
Mit szeretnél belőle csinálni?
Itt leírtam hogyan tudsz telepíteni linux-ot, és pár alkalmazási példa is van hozzá.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Pi2 Model B-re milyen oprendszert ajánlanátok? Média lejátszásra van használva user/pass párossal védett hálózati mappából. Magyar felület, film-sorozat scraper, illetve youtube plugin lenne az extra igény, illetve könnyű kezelés, stabil rendszer az elvárás. Most egy két éves Openelec, illetve egy Debian van dual bootban, de utóbbi kb. egyszer sem volt használva. Emiatt egy tiszta telepítést megejtenék, ami a következő években gond nélkül fog frissülni működni.
Érdemes OpenElecet tovább használni, vagy át kéne LibreElecre? OSMC mennyire stabil, használható? Mit javasoltok? Örülnék, ha a telepítés relatív könnyen menne, nem kéne fél napig pöszmögni terminálban, már ha ilyenre van lehetőség.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Predator2
addikt
Helló
Tudnátok nekem olyan "kötelező" olvasmányt linkelni (magyar nyelven) amiből megtudhatnám mire is használhatnám eme remek kis ketyerét? Miket érdemes megvásárolni hozzá stb...
Ha jól tudom média lejátszót (is) lehet belőle építeni. Kíváncsi lennék mit, hogyan.THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
félisten
válasz BigBlackDog #24161 üzenetére
Az OpenELEC erősen megtorpant, a LibreELEC lépett a helyére.
Az OSMC is teljesen rendben van.
Ha csak a Kodit akarod futtatni, akkor teljesen megfelelő a LibreELEC, az OSMC alatt a Debian nincs lebutítva, így arra több programot tudsz telepíteni.
Magát a rendszert meg nem kell telepíteni, csak kiírni a lemezképet. Ha mindezt egy NOOBS lemezzel teszed, lesz egy sor egymás mellett kipróbálható/használható rendszered multibootban.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
BigBlackDog
veterán
válasz m0h0senator #24164 üzenetére
Akkor szerintem marad (váltok) a LibreELEC. Lényeg, hogy legalább hozza azt, mint a mostani Openelec (magyar felület, youtube kiegészítő, film-sorozat scraper, egyszerűen kezelhető felület, CEC támogatás), csak lehessen frissíteni is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Predator2 #24162 üzenetére
Pl. a januári chip magazinban:
"Összegyűjtöttük és átadjuk a DVD-n az összes Raspberryvel foglalkozó írásunkat. Kézikönyvünket ajánljuk azoknak, akik még csak kacérkodnak a témával, de természetesen hasznos azok részére is, akik már rendelkeznek Raspberryvel. Magyar nyelven ez a legteljesebb tudásbázis, ami jelenleg a mini-PC-hez elérhető (PDF)."Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Gabesz87
veterán
Kaptam egy Pi 3-at karácsonyra, a kérdésem az volna, hogy tudnátok ajánlani egy lehetőleg itthon is beszerezhető, nem túl drága bill.+egér(touchpad) kombót? (De voltaképp nem baj, ha ebay-es). Valami olyat, ami nem túl nagy és ronda, de azért használható, ergonómikus. Azt sem tudom, melyik volna jobb, a 2,4GHz-es, vagy a BT-os? Ezt a kettőt néztem most hirtelen:
1
2 -
lac14548
aktív tag
Ez a CHIP magazin Pi különszám letölthető esetleg valahonnan?
(#24169) wassermann
Ilyennel is menne a távirányítás?[ Szerkesztve ]
/Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
cinemazealot
addikt
válasz Gabesz87 #24167 üzenetére
+1 a Rapoonak, én ezt a bill+egér kitet vettem anno az RPi-mhez. Remekül működik, szűk éve minden este használjuk és még mindig ugyanarról az 1-1 ceruza elemről megy. Az egéren van egy kapcsoló, a billentyűzeten nincs (gondolom, tétlenség után alvó üzembe kapcsol, billentyű leütésre felébred). Standard HID beviteli eszköz, működik PC-vel is.
-
Gabesz87
veterán
válasz cinemazealot #24174 üzenetére
Köszönöm. Igen, ismerem a Rapoo-t, de nem szeretnék külön bill-egér kombót. Direkt azért néztem olyat, amin beépített touchpad van. Túl gyakran úgysem lesz használva, havi 3-5 filmnézés kb. Szóval ekkora összeget nem is szeretnék erre költeni. Ez a 4-5000-es kategória lenne a cél inkább. Amit linkeltem, a BT-os, tetszik. De az AirMouse is érdekes lehet, amit lentebb linkeltek, csak furcsállom az árát....861 Ft??? WTF? Nem tudom, mennyire precíz egy ilyen airmouse egy touchpad-hoz képest. Az ára miatt vonzó elsősorban.
-
-
Gabesz87
veterán
Őszintén szólva ez eszembe sem jutott De mindegy, mert sosem rajongtam a telefonos távirányító appokért. Nekem valahogy furcsa, kényelmetlen, hogy mindig vegyem elő a telefont, oldjam fel, ha pl. meg akarom állítani a filmet, vagy hangerőt állítani. Már megrendeltem a BT-os távot ebayen.
-
zoli1962
csendes tag
válasz Mana86 #24074 üzenetére
Én innen vettem egy könyvet. http://modi-j.webnode.hu/ Nem rossz könyv ,de mindenre nem ad választ. Angol nyelvűt sokat találhatsz.tudod ! a gugli a barátod !
[ Szerkesztve ]
-
vadkörte
addikt
válasz Gabesz87 #24178 üzenetére
Pedig meglepően kényelmes.
Yatse Elég sokat tud, a free is megfelelő, ha nem kellenek a fizetős extrái.
Kore A Kodi "saját" app-ja. Puritánabb, és nem is olyan funkciógazdag, mint a Yatse, de kiválóan lehet vele vezérelni a Pi-t, ha médiaplayer-nek használod.
A billentyűzetnek akkor látnám értelmét, ha nem csak médiakliens-nek akarod használni, és/vagy dual-boot-os lenne a kártya és időnként használnál egyéb oprendszert.
(#24180) sch_a:
Már ha sikerül rávennie a kettőt az együttműködésre.[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
wassermann
Topikgazda
-
Imco
őstag
válasz Gabesz87 #24175 üzenetére
rapoo 2700 beépített touch pados.
Sajna megszűnt, de talán még találsz elfekvőt.
Van helyette E2800 vagy E9180 de az itthon rittka még.
Esetleg egy ilyen?*******************************
Közben látom, berendeltél.[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
szasanyi
félisten
Helló srácok! Gondoltam beköszönök, egyúttal megkérdezem: még mindig nincs a topikban senki, aki 3D BD ISO filmeket néz, vagy szeretne nézni?
A Kodi 17 Beta után már megjelent a Kodi Alpha 18 is, de nálam sajnos csak van ami megy és van ami nem megy (természetesen nem teljes körű tesztelés alapján). Nem igazán értem miért, hiszem - elvileg - mind uo. 3D ISO fájl (amik 40-45GBGB méretűek).
Ha esetleg van akit érdekel a ttéma, esetleg van tapasztalata az említett két Kodi verziókkal, az jó de lenne! -
Gabesz87
veterán
Köszönöm a sok választ, segítséget, tanácsot.
Amúgy projektoron filmezünk, szóval annak a távja nyilván nem használható a Pi-hez. Meglátom majd, hogy válik be a BT-os táv, amit vettem, addig meg míg megjön, használom a telefonos app-ot. Aztán ki tudja, lehet, hogy megszokom azt is. -
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
válasz szasanyi #24190 üzenetére
Amikor nézegettem filmeket, akkor a v17.0-beta3-assal megpakolt v7.90.007 ALPHA LE volt fenn, azzal nem sok bajom volt. 18-ast még nem is próbáltam, bár nem is látom, hogy ebből lenne.
Ezek szerint te Milhouse változatot használsz?[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
szasanyi
félisten
válasz LógaGéza #24191 üzenetére
Huhh az elég régi... igen azt, itt a letöltési linkje ha érdekel. Ezzel (csak filmnézéskor, USB HDD-ről nem hálózatban) semmi problémát nem tapasztaltam azon kívül, hogy nem minden 3D ISO fájlt képes lejátszani. Viszont amit lejátszik az hibátlan.
-
LógaGéza
veterán
válasz szasanyi #24192 üzenetére
Igazából úgy voltam vele, hogy ez stabilan működik, tudja ami nekem kell, akkor minek változtassak rajta?
Bár most bogarat ültettél a fülembe Kipróbálom, és visszajelzek.[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
telectronic
csendes tag
Hali,
Timelapse-et akarok csinálni.
Begyűjtöm a képkockákat, majd az rpi-n szeretném összefűzni AVI-ba képeket, de a 48-50-ik kép után killed történése következik be.
Valahol feljebb lehet állítani az ffmpeg által használt erőforrás korlátot ?Köszönöm
[ Szerkesztve ]
miért nem lehet idióta arckép nélkül regisztrálni?
-
félisten
Yatse/Kodin játszom éppen le egy filmet, de nem találom a kontrollgombokat a telefon kijelzőjén, csak a tévén a nyilakkal ugrálva.
Nemrég még a főképernyőt elhúzva egy lejátszóképernyőre jutottam, amit most nem találok.Megvan ez még valahol?
Köszönettel: MaCS
-
vadkörte
addikt
válasz MaCS_70 #24197 üzenetére
A kontrollgombok (nyilak) helyén egy üres felület (olyan, mint egy tapimotkány?) van? Ha igen, akkor a felület jobb alsó sarkát tapicskold hosszan. Így vissza tudsz lépni a kontroll felületre.
(ha nem ez a probléma, akkor lehet, hogy a vacsi mellé beszlopált a cider-től lelassultam és nem fogtam fel a lényeget )Üdv. V. Körte
-
félisten
válasz vadkörte #24198 üzenetére
Nem, a kontrollnyilak megvannak -- éppen az a baj, hogy csak ezek vannak.
Eddig, ha az egészet elhúztam oldalra, egy olyan felület csúszott a helyére, amin rendes jejátszógombok voltak meg csúszka.
Köszönettel: MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- +monitor+ i5 4570 /8-12-16GB DDR3 / 240GB SSD /takarítva, telepítve / Lenovo M73
- Topton N100 (4mag,4szál) 1xDDR4, 1xNVME, 2x2.5Gbit LAN, SATA PORT HIBÁS GÉP
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest