- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!
Aktuális:
Kölcsönjáték nyilvántartó
Új hozzászólás Aktív témák
-
delibab
senior tag
egy kis segítség kéne!
Tegnap illetve pár napja is laggoltam multi közbe, ezt betudtam annak, hogy simán szar a netem, aztán tegnap megosztottam az iPad-ről és akkor tűnt fel, hogy a nat type 2 még ha az itthoni ruterről megy akkor nat type 3... utánanéztem és hát vissza kéne állítanom type 2-re! Ehhez kérnék egy kis segítséget! előre is köszi!
" Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “
-
Gebriel
veterán
Az MGS valoban nem a multirol szol. MGO szol a multirol.
Viccet felre teve. MGS4 mellett futo MGO volt eddig jatekos palyafutasom egyik legkedveltebb multis jateka..kb megunhatattlan.
Nem veletlen, hogy a fanok a MGO szerverel leallasa utan sajat szervert csinaltak. Tudomasom szerint ez konzolon egyedulallo.
Lehet barmit mondani, de az 100%, hogy nagyon komoly szerepet tolt be a multija az mgs kedvelok koreben.
Tetmeszetesen maga a singel resz egy mestekoreben önmagabban is megalmegallja a helyét.[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
válasz delibab #54551 üzenetére
Itthoni ruterről megy akkor nat type 3... utánanéztem és hát vissza kéne állítanom type 2-re! Ehhez kérnék egy kis segítséget! előre is köszi!
Eléggé összetett kérdés, ha a lakásban több router is használatban van, arra kellene csatlakoznod vagy kábelen, vagy wifi-n ami közvetlen a modemhez kapcsolódik:
Hogyan alakulnak NAT típusok router állítgatás nélkül:
(Valóságnak nem teljesen megfelelő, egyszerűbb érthetőség érdekében ábrázolás):Nat type 1 elérhető router mögül is.
Idáig sajnos csak negatív tapasztalatom van ezzel kapcsolatban.
Részben betudható szolgáltató által kapott szerény képességű router-nek, továbbá az én tapasztalatlanságomnak router konfigurálás terén. Lehetőségeimhez mértem ki fogok próbálni pár drágább készüléket, ami borítékolható: 5-10 ezres készülékekkel Nat type 1 kizárt, mivel ezekbe butított romot tesz a gyártó.
(Drágább modellek is kelendőek legyenek).Közeljövőben ezzel kapcsolatban fogok majd írni.
Addig is akinek van tapasztalata router mögül való NAT type1 beállítással kapcsolatban az nem tartsa magába!
Ami érdekel:
-Router pontos típusa.
-Mit hogyan kellett állítani cél érdekében.[ Szerkesztve ]
-
PandaMonium
őstag
A router ára nincs összefüggésben azzal, hogy milyen NAT típusú lehet a PS. A legbutább firmware-ben is van már UPnP, DMZ és/vagy port forwardolás 2015-ben. Két lehetőség van, mindkettőhöz statikusra kell állítani a PS IP címét annak menüjében. Az első, hogy a router felületén a DMZ menüpontban engedélyezzük a DMZ-t a PS4 IP címére; A másik pedig az, hogy port forwardol az ember a PS-re. Ehhez a szükséges portokat megtalálja mindenki a neten egy gyors Google kereséssel. Ennek menete routerenként változó, de általában a LAN menüben van egy Port Forwarding menüpont, ott lehet megadni a portot, annak a típusát (UTP/TCP/mindkettő) és az eszköz belső IP címét. Sajnos ha mindent jól csinál az ember még akkor sem garantált a NAT1, de NAT2-vel is tökéletesen használható lesz minden, sőt sok esetben egyáltalán nincs ilyesmire (DMZ/Port forwardolás) szükség mert az UPnP elintézi a dolgokat. Ha van rá igény összedobhatok egy részletesebb posztot ezzel kapcsolatban.
What I cannot create, I do not understand
-
A`rpi
addikt
válasz PandaMonium #54559 üzenetére
Igény van rá, pontos típus FW verzióval.
Lépésről lépésre mit állítottál, nat típe1 érdekel engem csak.
NAT type kettő nekem is sikerült, fentebbieket beállítottam, (anélkül is megvolt.) de egy sajnos nem sikerült idáig 3 router-rel próbálkoztam.Szóval a részletes leírást várom abban az esetben ha NAT type 1 sikerült router megül.
-
törölt tag
Hát ez egyáltalán nem biztos, hogy a routereden, vagy a tapasztalatidon múlik. Nem egyszer van olyan, hogy a szolgáltatód úgy natol téged, hogy azt nem is tudod (nincs publikus ip-d, a wan portodon más az ip, mint amit pl. a whatsmyip dob vissza). Vagy van publikus ip-d, de a szolgáltatód szűr bizonyos portokat, és ez mondjuk pont beleesik a psn használjtaiba. Vagy van a mégrosszabb eset, hogy a tesz azt adja vissza, hogy type1-ben vagy, ami a tesztelt portokra igaz is, csak az alkalmazaás használna olyat, ami szűrve van.
Ezek bármely esetén nem fog menni a type1, sőt, néha menni fog látszólag, valójában meg nem. Szal ahhoz, hogy ez tutira menjen, a wan-od előtti hálózatról is mélyebb ismeretek kellenek(kellenének), de ezket az információkat sokszor a szolgáltatók ki sem adják. -
PandaMonium
őstag
válasz #20844032 #54561 üzenetére
Így van. Ezen felül nincs is értelme ezen görcsölni mert ahogy írtam az UPnP nagyrészt elintézi a dolgokat. Gyakorlatilag a NAT1 csak annyit jelent, hogy tárva nyitva áll a szerver és a géped között a kapcsolat, de a NAT2-nél is megérkeznek a packetek, csak esetenként adódhat probléma.
Akkor van inkább ennek jelentősége ha az embernek gondja akad egy játék online részével, akkor érdemes megpróbálni forwardolni az ahhoz szükséges portokat.
What I cannot create, I do not understand
-
A`rpi
addikt
válasz #20844032 #54561 üzenetére
Fentebbi ábrán, ha modemet direktbe kötöd a PS-el, és Type 1-et mutat, akkor ez router mögül is megvalósulhat. (megfelelő router, és beállítás mellett)
Szolgáltató felül mi hogy valósul meg a gyakorlatban az más kérdés, ez ellen nem lehet tenni semmi.
Én olyan összeállítást szeretnék összerakni, amivel adott router adott beállítás mellett Type 1 mérhető. Ha ezt mutatja tesztben, akkor én azt gondolom helyi hálózat felől amit lehetett a felhasználó elkövetett.
[ Szerkesztve ]
-
delibab
senior tag
Köszönöm a sgeítséged!
Az a helyzet, hogy a szomszédba megy a kábel egy routerbe és onna megint csak kábelen jön át az én routerembe... korábban nem volt gondom vele, néha lassú volt, de tegnap meg ma is használhatatlan már... akkor ezek szerint idáig is type 3 volt csak nem figyeltem...
Eseteg a gyik-ben leírt dns beállítás segíthet? vagy rossz az egész és fizessek a netért mint mindenki?
az igazsághoz tartozik, hogy még életemben nem állítottam be routert..." Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “
-
marilllyo
veterán
Azért ez a Planetside 2 eléggé lehúzkodós játék.... Gondolom ha nem veszek hozzá kreditet akkor ...kb semmi értelme?!
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
gyuromoj
veterán
Na múlt hét péntek óta az első nap amikor nem kapcsoltam be a PS-t hogy toljam a Witcher-t.
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
delibab
senior tag
válasz Gebriel #54574 üzenetére
maradjunk annyiba, hogy elvettek az életemből pár órát telefonon, személyesen, meg mindenhogy a saját baromságuk miatt... ja, és mindenre 30 napjuk van...
ez mondjuk személyes, de a másik, hogy van a piacon jobb, olcsóbban... az mondjuk megint csak az én bajom, hogy nálunk nem elérhető...
" Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
marilllyo
veterán
válasz front3r #54582 üzenetére
Nekem az origins is bejött.
Nehezen tudom egyébként elképzelni a superman játékot. Embereknek esélyük sincs ellene....vagy mindenki kriptonit lőszerrel lőné? Vagy Zod és csatlósai ellen kell nyomulni? Szupermen azért eléggé OP. Nem tudom mi lenne neki kihívás...
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
Mister_X
nagyúr
válasz marilllyo #54584 üzenetére
Hm... valóban Superman a szuperhősök alfája és omegája, nincs nála erősebb, még Son Goku sem. Superman valós erejéről, pontosabban annak limitjéről nincsenek információk.
Miként nézne ki egy Superman játék? Egy francos time challenege az egész, megakadályozni a rosszfiúkat, természeti katasztrófákat, idegeneket, Lex Luthort, stb. mielőtt kárt csinálnak. Ezt megfejelni azzal, hogy kéne hétköznapi életet is élnie
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
front3r
őstag
válasz Mister_X #54586 üzenetére
Ha már Dragon Ball!
Egyes helyeken elérhető az első rész belőle. 18 év után újra!PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, iPad Pro(2021)
-
tuki2200
senior tag
válasz marilllyo #54568 üzenetére
Amíg nem ered el a 15-os szintet nem enged ki a Koltyrbol (gyakorló pálya), hogy rendesen megtanulj játszani, ott tenyleg nehéz pénzt össze szedni, de ha tudod mit szeretnél pl engineernel az automata őr tornyot meg a medicnel gyorsan tölteni életet nem össze vissza vásárolni par nap alatt meglehet csinálni, ha elérted a 15-os szintet felajánlja h vissza kapod az összes pénzed es ujra elkoltheted, es ha kijottel a gyakorló részből lesznek qestek, feladatok stb. Amivel mar eleg rendesen jon a pénz 1-2 óra alatt. Akar 1000 credit is feltéve ha ügyesen játszol
-
d3tox1c
senior tag
Ezt a Dying Light-ot csak en latom csunya, bugokkal teli jateknak?
Meg mindig nem ertem hogy lehettem ilyen barom, hogy megvettem :/
Ha nem lenne digitalis, mar menne is ebayre. -
vonSux
őstag
válasz d3tox1c #54591 üzenetére
természetesen nem csak Te látod annak más szerint meg tök jó. Ilyen ez.
[ Szerkesztve ]
-
RunnyJuggler
aktív tag
válasz d3tox1c #54591 üzenetére
Játszottál a withcer 3-mal?
Egyébként a dying light tényleg nem egy nagy durranás, csak vannak páran, akiknek nagyon bejön. Viszont coop-ban mint minden játék, ez is nagyon jó móka. Single-ben dög unalom lehet...(#54592) vonSux Bejött ez a videó. Kár, hogy nem az értelmes emberek a híresek a yt-n, és így ilyenből kevesebbet látunk.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
vonSux
őstag
válasz RunnyJuggler #54594 üzenetére
kösziszépen
-
N@idia
őstag
válasz vonSux #54592 üzenetére
Már nem azért, de egy olyan játékot akartál megkedvelni ami kimondottan Coop-ra épül még is mit vártál ? Egyedül játszani a Dying Light-ot baromi unalmas és 1 óra után kukába vágnád, de haverokkal jó sokáig leköti az embert mi RunnyJuggler-el 4x vittük végig igaz 4.-dik végigjátszásnál már szinte speed run módban toltuk mindent tudtunk mi merre van Viszont a mellék küldetéseket nem igazán kezdtük el, de az is biztos lesz olyan jó, mint a story csak nem igazán jutok mostanába gép közelébe, de ami késik nem múlik....
[ Szerkesztve ]
Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.
-
vonSux
őstag
válasz N@idia #54598 üzenetére
Azért ne zaklassol fel az, hogy nekem nem tetszett, ennyi nincs ebben Amikor megvettem számomra nem volt nyilvánvaló, hogy csak és kizárólag coop-ban játszható (miért is lett volna? az only coop, multi játékoknál ezt általában jelzik, a konkrét esetben erről szó nincs). Egyébkénként a videóban elhangzik, hogy többen játszva jó lehet (de ezzel együtt biztos vagyok abban, hogy van olyan akiknek single is bejott), szóval nemigen értem amit írtál.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz vonSux #54599 üzenetére
Minthogy nem is az. Én egyedül játszottam, rohadtjó volt úgy is. Pont olyan, mint akármelyik sandbox, csak más a nézet meg a téma a megszokotthoz képest. Sőt, sehol nem éreztem, láttam, tapasztaltam benne, hogy ez aztán mennyire coopra lett kitalálva. Coopban tolni bármit az jó móka, ennyiről van szó, semmi többről.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Lexus, Toyota topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mobil flották
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4