Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • UHHH

    senior tag

    válasz Grave_444 #85402 üzenetére

    Kedves Grave444!

    A kétezres évek hajnalán költöztem Pécsre, barátnőm miatt. Röviden összefoglalva: Kár volt! Agglomerációból jöttem, itt minden olyan balkáni. Először azt beszéltük, hogy ő jön, de aztán meggyőzött sajnos.
    Ha megtehetném, mennék akár Veszprémbe, vagy majdnem BÁRHOVA EL, azonnal! Kanada, Norvégia túl hideg, Málta túl meleg, UK-val nem volt bajom.

    Valahol volt egy remek EU-s térkép, amin látszik, hogy Pécs és környéke a mindennek a LEGALJA, sajnos nagyon el vagyunk maradva az EU átlagtól is. Hasonló volt, mint ez, de jobban kiéleződött a Dél-Dunántúl, mint elmaradott régió.
    A fizetés sem éri el (nem csak szerintem) a veszprémi (vagy akár egy debreceni) színvonalat.
    Nem csak a topictárs érezte, hogy Pécstől elfelé még a közlekedés is kultúráltabb s a fű is zöldebb.

    Szóval tartósan nem biztos, hogy ideköltöznék, bár amíg barátnőd tanul, addig sima liba. Csak itt ne maradj sokáig, mint én. Ha befejezte a tanulmányait, akkor hajrá, keressetek valami megfelelőbb és ÉLHETŐBB
    helyet. Azóta szakítottunk barátnőmmel. Jelenlegi barátnőm még tanul, szóval még mindig itt vagyok.

    De most nagyon pörög a gazdaság, amíg nem jön az újabb gazdasági válság.

    Kicsit elkanyarodtam:
    Kertváros/Rózsadomb jó hely, mivel sok a zöld és lehet sokat sétálni, s a távfűtés is jó dolog, mivel nem égetik a csizmát vagy elhalt dínókat a szomszédodban, talán. Bár fizetni nem szeretnék távfűtést, de séta közben élvezni az előnyeit, az remek dolog. A buszközlekedés is jó, be lehet járni a városba, bár vannak fantom buszok és jól mondta a topictárs, hamarabb kell kimenni a megállóba.
    Az autóközlekedés a dugóidőkben elég szar, a csatornafedelek kerülgetése remek gokart gyakorlat.

    Gondoltam pár szóban leírom a Pécs környékén történő kirándulás nagyszerűségét és az elmaradott régiónk helyzetét, de kicsit megszaladt a billentyűzetem. ;]

Új hozzászólás Aktív témák