-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dReFiX
senior tag
Hogy lehet a PP-n lévő pénzt a már csatolt kártyára visszaküldeni ? Köszi!
-
KISDUCK
addikt
Paypal regisztráción gondolkodom, mivel 1.hsz-ben nem volt "semmi" ezért kérdem: csak úgy lehet regisztrálni, hogy bankkártyához van kötve, olyan megoldás nincs, hogy csak számlát hoz létre és utalok rá? Mennyire biztonságos a dolog, mert a számlámról nem szoktam leemelni a fizut csak annyit mindig ami épp kell, kissé féltem a szerény bérem amit összeszedek.
-
MODERÁTOR
válasz albinolynx #8934 üzenetére
Eleve nem értem, hogy tudtál e-bayes vásárláson belül nem ezen keresztül fizetni? Ha megveszel valamit, akkor szépen végigmész a meneten, és a végén a PP felületén kell fizetni.
Ha megvettél valamit, miért nem fizetted ki rögtön?
Maximum írhatsz az eladónak az ügyben, hogy már kifizetted neki... De ha hivatalos döntésre kerülne a sor, akkor nem hiszem, hogy jóváírják neked, mivel 1000 helyen le van írva, hogy ne fizess ki semmit az e-bayen kívül... Mekkora összegről van egyébként szó? -
albinolynx
őstag
válasz pepe091 #8954 üzenetére
Kérlek szépen ez gyönyörűen meg volt komponálva: beetettek, hogy ne fizessek, mert olcsóbb lehet a szállítási díj. Erről küldenek majd számlát. Ez ebayen belül történt üzenetváltás. Utána egy külső gmail címről (paypal) kaptam egy számlát, amiben részletezve van a licit díja + csökkentett postaköltség. Nos, ez a számla lett kifizetve...
Ez akkor bukó, hiába van üzenetváltás ebayen belül, hogy küldenek számlát a csökkentett postaköltséggel?
500$ feletti összeg sajnos...Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
MODERÁTOR
válasz albinolynx #8955 üzenetére
Akkor más tanácsom nincs, csak az, hogy az adott tranzakcióra nyiss egy case-t (ha tudsz), mivel nem tudsz megegyezni az eladóval, eszkaláld Claimmé, és írj le pontosan mindent, mi hogyan történt, és majd kivizsgálják az ügyet. De ezt a rád nyitott case-ben is megteheted. Vagy ott is. Más remény nincs csak, hogy a PP a te javadra dönt.
-
albinolynx
őstag
válasz pepe091 #8956 üzenetére
Mivel gondolom nem hülye van a vonal túlsó végén (legalábbis nem annyira hülye, mint én), mit tudnak vele tenni, ha már nincs pénz sem azon a paypal számlán? Milyen mélységig tudnak utána nyúlni?
Írtak olyat is nekem, hogy ha két paypal fiók között eggyel tovább küldi, akkor ennyi volt. Nem lehet bebizonyítani, hogy az a pénz "az a pénz"... Ez nem tudom mennyire igaz, egyáltalán nem látok bele ezekbe a dolgokba. Viszont ennyi erővel már a valós bankszámlájáról is kivehette a pénzt.Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
Slownz
senior tag
válasz albinolynx #8957 üzenetére
Attól függ, hogy küldted a pénzt. (Ha gift-ként, akkor bukó) Függetlenül attól, hogy ebay-en kívül ment az üzlet, a Paypalnál tudsz reklamálni.
Nemrég volt egy problémás ügyem, a vevő megreklamálta az üzletem és leemelték a kérdéses összeget, annak ellenére, hogy se a PP számlámon, se a bankszámlámon nem volt pénz. Úgy nézett ki a PP egyenlegem, hogy - xy Forint, szóval ez nem akadály.
-
Devil Smile
őstag
válasz Devil Smile #8941 üzenetére
MEg mindig Senki??
OTP bank v OTP Bank Nyrt. esetleg csak OTPSteam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
Attix82
addikt
Kérdés.
Amikor Paypalra akarom regisztrálni a MasterCard kártyámat, a Card Number helyre csak beírom folyamatosan a kártyán lévő 4x4 számsort?
-
dash17291
tag
Sziasztok,
még hónapokkal ezelőtt kezdődött, hogy minden belépéskor ezzel fogad a paypal:
"You have received €1,800 or more in total payments to your PayPal account in this calendar year and are therefore approaching our annual receiving limit of €2,500. PayPal is required by law to comply with European Union Anti-Money Laundering regulations by collecting information from customers when they reach this limit. Please go to the Resolution Centre for more information on what you need to do."
Ebből semmi sem igaz. Néhány dolláros dolgok ebayen keresztüli vásárlására használom a pp-t.
Ha bemegyek a Resolution Centerbe akkor végső soron azt akarja, hogy
"Provide information about your account. Why?
You have 86 days to resolve before your account becomes restricted."
"Please upload or fax your documents. Confirm identification so the account holder can move money"
A kérdés most nem az, hogy a pp bank vagy nem bank, és hogy most akkor küldjek-e nekik személyi fénymásolatot vagy sem, etc..., hanem miként jelezzem nekik: a fasz se akarja liftelni a limiteket, és különben is elszámolták magukat.
???
[ Szerkesztve ]
-
horvathd
senior tag
válasz dash17291 #8962 üzenetére
Először én megnézném a korábbi tranzakciókat, hogy ott szerepel-e ekkora beérkezett összeg.
Ha igen, akkor mások is hozzáfértek a fiókodhoz, amit jelents azonnal a PayPal-nak.Egyébként a PayPal (Europe) Luxembourgban bankként be van jegyezve.
"The Kid just rages for a while."
-
Hintalow
senior tag
válasz horvathd #8963 üzenetére
Mert ugyanazokat a tevékenységeket végzi, mint egy bank, némi korlátozással (nem gyűjthet betéteket, és nem helyezhet ki hiteleket)
dash17291: szerintem is nézd meg a korábbi tranzakciókat, ha mégsem garázdálkodott senki a paypalodon, akkor viszont simán lehet, hogy csak szúrópróba szerűen ellenőriznek, azért kerültél a képbe, csak éppen 1 db forma levelet használnak.
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
vegyszer
addikt
Szervusztok!
Lenne egy kérdésem, igazi PayPal kérdéskör, de nem triviális számomra:
Lenne egy telefon, amit a messzi kínából rendelnék. PayPal fizetés lehetséges.
DE az van kiírva, hogy május 5 körül lesz raktáron a készülék.
HA most kifizetem, de majd egyszer lesz tr szám, akkor is 45 nap után visszakérhetem a pénzem, ha pl már csak ferihegyen van a motyó? Ilyenkor honnan számolódik a 45 nap? Szintét a fizetés pillanatától?
Vagy akkor a rendszer megváratja, hogy mi van a csomagban?Valami irányelv van erre, hogy az eladó a készlethiány miatt nem tudja időben a rendelést elindítani, akkor mi van?
őt is védi a dolog?Köszi!
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Slownz
senior tag
válasz albinolynx #8960 üzenetére
PayPal-on kell megreklamálni, nem kell az ebay-t belekeverni feltétlenül.
-
spileraaa
senior tag
Vegre eljutok idaig hogy pay now
es ez fogad a paypal-nal
You cannot complete this action on the card you have selected. Please select another card.mi lehet a gond ?
nem tud a kartyamrol leveni penzt (visa)a kartyan van 337 lei
a paypalon 3 euro
most a fizetesnel enyit ir hogy van 358.87 RONes amit rendelni akarok az 103 $ (93 +6 singpost + 3 paypal kezelesi koltseg) [link]
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
spileraaa
senior tag
válasz pepe091 #8970 üzenetére
az aktivalasnal levet 1.5 eurot ( mivel ketszer kertem az aktivalast nalam 3 eurot vet le ) azt nem kellet volna 24 oran belul visszautalja a visa kartyamra ?
vagy kulon kell kerni ?
mert neztem a withdraw -nal ott 2 euro -ba kerul az utalas ( vagyis ez nem eri meg hogy igy utaljam vissza a 3 eurot mert csak 1 -el maradnek )
[ Szerkesztve ]
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
MODERÁTOR
válasz spileraaa #8971 üzenetére
Ennyi pénzt nem éri meg withdrawolni. A Kártyádra nem kerül vissza, ezt sehol nem írták, csak a PP-on írják jóvá.
Viszont szerintem ha beálíltod elsődleges pénznemnek a lei-t, mivel az vana bankszámládon is, és azt a 3 eurót átkonvertálod lei-be, akkor már ki fogod tudni úgy fizetni, hogy leszedje a PP-ról a kicsit, és pótolja a maradékot a számládról. Viszont ez csak akkor működik, ha a PP váltja a devizát, ha a bankoddal akarod váltatni, akkor nem fogja levenni a PP-ról, csak abban az esetben, ha ugyanabban a devizában van mint amiben vásárolsz is. -
-
Kernel
nagyúr
válasz Devil Smile #8941 üzenetére
Amikor regisztráltál, mi volt a sorrend? Konkrétan, amikor belépsz a fiókba, melyik verziót látod?
1. Welcome, Szabó János
2. Welcome, János SzabóNyilván a név csak példa. Bár állítólag most már nincs ebből gond (régebben voltak kavarások), de azért kíváncsi lennék.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Devil Smile
őstag
1es verzio..Stéger Balázs...
En az OTP Bank ra gondolok h ott lesz a gubanc mert regebben igy volt irva h OTP Bank Nyrt. most neztem az oldalukat es mar OTP Bank van irva..
csak ujabb 1500ert nem szivesen probalkozom.. ezert erdekelne h masnak hogy van beirva gondolom nem en vagyok az egyetlen OTPs itt Paypal accounttal..Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
lexter00
őstag
válasz Devil Smile #8975 üzenetére
Én sima OTP Bank-ot írtam be és nincs semmi baj vele.A profilomban meg így jelenik meg OTP SZABOLCS-SZATMAR-BEREG MEGYEI1., RAKOCZI UT
A nevem rendesen van írva nincs felcserélve és ékezetes[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz Devil Smile #8975 üzenetére
Állítólag az a jó, ha formailag pontosan egyezik a számlakivonaton szereplő névvel, ékezet is támogatott, eszerint ezzel nem is lenne gond.
Pedig (alkalmai vásárlóként) én is úgy szeretném csinálni, hogy nem társítok bankártyát, hanem csak feltöltögetem, átutalással. De ez elég rossz vicc, hogy pénzt visszavenni már ilyen problémás lehet. Ha nem is mindenki jár így, de azért több eset olvasható a neten.
Arra is gondoltam, mivel a PayPal hazai számlavezető partnere a Unicredit Bank, talán náluk is lehetne érdeklődni, ha biztosra akarok menni, hátha jobban ismerik ezt a problémakört.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kelvin
őstag
Sziasztok, skype kedvezményes 1 hónapos előfizut szeretnék venni paypal segítségével. Azonban mikor fizetésre kerül a sor a paypal-os ablak a kártya számomat és adatait kéri. Én azonban nem társítottam és nem is szeretnék kártyát társítani ehhez a paypal számlámhoz. Természetesen pénz van rajta, az nem lehet gond. Valaki tudja mi lehet a probléma?
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
lexter00
őstag
De miért nem akartok hozzá kártyát társitani?
-
spileraaa
senior tag
de a paypal arra kepes hogy pl a kartyamon van 350 lei es a paypalon pedig 3 euro ( ez mar 362 lei ) mindektot feltudja hasznalni vasarlasnal ?
vagy csak az egyiket vagy a kartyarol vagy a paypalrol ?
mert akkor heten tudjam menyit rakjak meg be
vagyis a 3 eurora ami a paypalon van szamoljak a vasarlasnal vagy sem
-
-
axioma
veterán
válasz spileraaa #8983 üzenetére
Szerintem (tevedhetek, de eddigi tapasztalat alapjan) ket lehetoseged van:
1. kihasznalod a bankod velhetoen kedvezobb valtasat: a 3 eurot atkonvertaltatod dollarba, es az "other conv. options"-nel azt allitod be, hogy "Bill me ..." az eredeti devizaban. Ekkor tuti hogy elobb a konvertalt dollart, majd a maradekot eszi a kartyadrol, ilyet mar parszor csinaltam.
2. lei-ben akarsz fizetni, a paypal valtja. Eros a gyanum, hogy ilyenkor a kartyaterheles zajlik csak lei-ben, tehat a 3 eurodnak itt is dollarban kene lennie! A maradekra meg eleg kell legyen persze a kartyaegyenleged. Az other-nel meg a masik opciot kell valasztani, hogy mindig a kartya devizanemeben terheljenek.
Ha tevedek, akkor a 3 eur lei-be valtasa kell, de ugyanez az opcio a kartyanal.Szoval en inkabb dollarba valtanam es dollarban vonatnam a kartyarol.
Egyedul arra figyelj, hogy nehogy a sajat bankodnal minuszba menj ettol, mert lehet, hogy a kartyatarsasag szerinti valtasnal benne leszel a kartyaegyenlegben, de a bankod valtasakor mar (az altalaban annal azert kicsit rosszabb) mar nem, es kerettullepesert akar komolyabb dijat is radverhetnek, hiaba sikerult a tranzakcio. (Ugyanez, ha van a vasarlasnak valami dija, es azzal megy minuszba.) -
ipripacs
csendes tag
Sziasztok!
Van 1 problémám, remélem aki jártas benne meg tud nyugtatni. Ugyanis úgy jártam, hogy meg akartam szünteti a paypal korlátozásaimat. A bankkártyám megerősítésével meg is történt. Viszont először azt hittem, hogy az éves pénzfogadási limitet (630.200 Ftot) csak üzleti számlánál lehet feloldani. Kiválasztottam azt de az adatokat nem töltöttem ki,mert közben találtam egy leírást, hogy a premier számlánál is meg lehet csinálni. Csak mivel én már rámentem az üzletire, a premier számlánál lévő funkciót, hogy bizonyos dokumentumokat töltsek fel,nem lehetséges. Kerestem is hol lehetne visszaállítani,de nem találtam. Írtam nekik egy levelet, hogy nem az üzleti számlát szeretném beállítani. Kérdésem, hogy jól tettem, hogy írtam nekik és várhatóan vissza fogják állítani?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
válasz pepe091 #8986 üzenetére
elolvastam de mind kezdo nem sokat ertetem belole ( vagyis ertetem de nem tudtam megvalositani a leirtakat ) ...
akinek sok ideje van keszithetne kepekel egy oktato leirast pl az eurot hogy kell atvaltani dolara meg a leirtakat hogy lehet megvalositani ... ami a neten edig kaptam a legtobb mar elvault ( vagy lehet roszul kerestem ? )[ Szerkesztve ]
-
mutyi
senior tag
Sziasztok!
Évek óta használom a Paypalt mint magánszemély.
Most cégre szeretnék számlát kérni egy Ebay-es tranzakció során.
Az eladó azt írta,hogy a Paypalon keresztülküldene egy fizetési igényt és azon keresztül a számlát is.
Szóval a kérdésem, hogy valaki csinált-e már ilyet és megoldható, hogy a magán paypal számlán keresztül oldjuk meg a számla tranzakciót vagy mindenképpen csinálni kellene egy céges paypal számlát és azzal lebonyolítani a tranzakciót? -
Remo
csendes tag
ebay-paypal-bankszámla háromszög n00boknak?
Egyszer azt hiszem, hogy értem, aztán megint nem.
Cél: "biztonságos" vásárlás ebay-en
Ami van: ebay és PayPal acc. + Raiffeisen "Okoskártya" + paranoia + kérdésekEgyszer azt hallom, csak dombormyott kártya jó a PayPal-hoz, másszor pedig, hogy sima is jó, és igazából össze sem kell rendelni őket.
Eddig azt hittem, hogy a PayPal csak egy közbenső biztonságos állomása a pénznek.
Tehát, hogy pont arra való, hogy ne a bankszámlámat terhelgessék nullára, ha éppen úgy van kedvük (és esetleg kilincseljek évekig jogorvoslatért) hanem erre a közbenső számlára annyit teszek rá, ami az aktuális pl. ebay-es vásárláshoz elegendő.De aztán meg azt olvasom, hogy KELL az összerendelés (de hogy sima, buta "Okoskáryát" hogy rendelek hozzá, azt nemtom. "Top Up" menü?) és automatikus a dolog. Ha van elég pénz a PayPal-on, akkor onnan történik a fizetés, ha nincs, akkor pedig akár vegyesen.
DE! (és itt jön még egy dolog, ha már valaki azt hiszi, hogy érti) ha a PayPal számlán forintban van összeg, de a vásárlás pl. USD-ben történt, akkor hiába van elég pénz a PayPal-on, nincs joga önállóan váltani, ezért a bankszámláról fog vonni.
Ami így azt jelenti, hogy nem a PayPal árfolyamán, hanem a bankén fog történni a váltás?
Szóval akkor mégsem csak egy közbenső állomás, mert a PayPal fiókhoz rendelt bankszámlához is hozzáférnek.
Az olyan paranoiásoknak mint én mi marad? Virtuális számla, amire valóban csak annyit teszek, amennyi szükséges?
Ha én vásárolok az ebay-en azt bárki kifizetheti? (Pl. kedves haverom bejáratott PayPal fiókjáról? Nem baj ha nem egyeznek a nevek?)
Egyszóval, nincs valami ebay/paypal szamárvezető, ahol ezek egy helyen le vannak írva?
Köszönöm!
-
mutyi
senior tag
Céges dolgokról nincs tapasztalat?
A saját ebay-es accounttal ha megveszem a terméket és nem a privát paypallal fizetem ki hanem a cégessel,akkor az teljesen jó nem? Mivel a fizetési tranzakción van a hangsúly,az meg céges. -
mutyi
senior tag
Ok, köszi!
Azt jól gondolom, hogy tök mindegy hogy ha az én privát ebay-es nevemmel vásárolok,mert nem azon van a hangsúly, hanem hogy utána nem a magán paypal számlámra lépek be és fizetek,hanem a cégessel?
-
mutyi
senior tag
válasz hidroponi #8995 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Nekem ezt a tranzakciót még ma minél előbb le kellene zongoráznom, viszont attól tartok,hogy ha csinálok egy ilyen céges ebay-es regisztrációt,akkor úgy járok vele,mint sok évvel ezelőtt a magánnal, azaz, hogy majd akkor lesz normálisan aktív, ha már kiküldték postán borítékban a verifikációs kódot.
Ezzel kapcsolatban tudsz esetleg valamit?
Vagy ha regisztráltam, venni simán tudok, csak max eladni nem? -
hidroponi
aktív tag
passz. nem volt ceges accom.
de probald megcsinalni aztan meglatod.
a sima accal az szokott lenni a gond, hogy rossz banknal vagy, ahol online nem latod rogton a tranzakciot es nem tudod a verifikacios kodot megadni. de nekem a regisztracio is 10perc volt, igaz nem mostanaban volt. most nem tudom mit csinalnak. de ha van ceges kartyad szerintem azzal gyorsabb mint levelben azonositani magad. -
mutyi
senior tag
válasz hidroponi #8997 üzenetére
Időközben megcsináltam a céges ebay accout, úgy néz ki teljesen ok a dolog. Simán regeltem, jött email nyomtam confirmot és kész.
A Paypalt meg nem állítottam be hozzá,mert a privátnál sincs elvileg, hanem mikor megveszek valamit, akkor átdob eleve a paypal főoldalára ott bejelentkezem és kifizetem a tételt és kész.
Gondolom akkor most is így lesz, csak a céges Paypalra fogok majd bejelentkezni.
Köszönöm a segítséged! -
minimumgame
tag
Üdv!
Aki szokott PP pénzt a magyar bankszámlájára átutalni, írna egy PM-et? Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple notebookok
- Sweet.tv - internetes TV
- PlayStation 5
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok