-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisz1000
tag
sziasztok, valaki segítsen légyszi, mi történik ezzel a szolgáltatással??
pár hónapja vettem észre hogy semmilyen előfizetéses szolgáltatást nem tudok venni ha azt jelölöm hogy 1 hónap, akkor sem.de most egy egyszeri, 2100 forintos vásárlást sem enged bonyolítani bankkártya hozzáadása nélkül! (calzedonia, egy pár zokni...)
2 095 HUFNincs finanszírozási forrás hozzáadva a PayPal-számlájához. A folytatáshoz adjon hozzá egy kártyát.Fizetés a következővel:Fizetési mód hozzáadása
mi történik itt? 30e forint van a számlámon akkor hogy tudom elkölteni?
thx
-
Topikgazda
válasz Krisz1000 #48151 üzenetére
Van ahol bankkártya lehet a fizetési forrás még a PayPal fizetés esetén is. Meg kell nézni hogy az adott hely mit határoz meg.
Másik az hogy az a 30e forint az melyik egyenlegen van HUF vagy más deviza egyenleg? Mert előfordulhat hogy EUR-ban kell fizetned és ehhez a arra az egyenlegre kell rátenned annyi devizát ami szükséges.
Ha van pénz az egyenlegeden és az van megadva pénzforrásnak a fizetéshez akkor ilyen üzenet nem kellene hogy jöjjön: Nincs finanszírozási forrás hozzáadva a PayPal-számlájához -
Krisz1000
tag
köszönöm a válaszod! calzedonia pont hu, fehérnemű hálózat. az ár forintban van, és pénzem is.
sem eleve belépve, sem a popupból belépve nem irja, hogy miért, vagy ki igényli hogy kártya legyen hozzákapcsolva.
ha a pp engedi egy cégnek hogy ez kikösse úgy hogy nem ismétlődő, hanem egyszeri fizetésről van szó az nagyon nagy baj.én ezt már az előfizetésesnél sem értettem, hisz pont az lenne a pp lényege hogy a kereskedőnek semmi máshoz nincs köze csak ahhoz hogy az adott összeget adott időben kifizeted e vagy sem. (bár még a patreon és hasonlók miatt el tudom fogadni)
soha nem volt bankkártya hozzákapcsolva, haveroktól kaptam párszor rá pénzt, az ő ppjükről. nem tudom hogy lehetne másra állítva a fizetési forrás de megyek és megnézem
-
Krisz1000
tag
gyors checkoutról addig nyomogattam, többször visszaküldött a megrendelésre hogy calzedonia hungary kft számlázási cimet kér
mignem bezárt a pp ablak
és kaptam egy emailt hogy a rrendelésem rögzatve és értesítenek ha megjött a boltba.a PP pénztárcám változatlan, nem látom nyomát levonásnak.
fizetésre nem is tudtam kattintani a popup ablakban, mert folyamatosan vmi érthetetlen hülyeség takarta ki hogy ha fizetés közben pénz érkezik a számlámra akkor valami történik és az egész eltakarta a fél popup oldalt de hiába nyomogattam hogy elfogadom, nem tűnt el.
teljesen rekonstruálhatatlan számomra h mi történt, pedig 40 éve használok számítógépet... 18ban amikor pp-en regisztálram, pár kattintással tudtam vásárolni és minden flottul működött.
ui ja bocs, még annyi hogy nem volt kiválasztva a PP számla a beállításokban, egy üres karika volt mellette, de más opció sem volt (nem is lehetett).
[ Szerkesztve ]
-
Krisz1000
tag
ja, bocs, közben levonta de ez több percbe telt (???)
Calzedonia Hungary Kft.−2 095 HUFMa, szept. 8. . Engedélyezés
Ez egy átmeneti hitelesítési zárolás, melynek segítségével ellenőrizzük, hogy a fizetési módhoz tartozó számlán biztosan rendelkezésre áll-e a kifizetés teljesítéséhez szükséges összeg. A fizetési módhoz tartozó számlát akkor fogjuk megterhelni, ha Calzedonia Hungary Kft. teljesíti a megrendelést.
viszont az biztos h én semmilyen oké, kifizetés stb gombra nem nyomtam rá a popup ablakban, mert ott meg se jelent.
az is kizárt h szállítani fognak úgy hogy nincs náluk a pénz.
az üzenetet se értem. mit ellenőríznek? a PP nem látja hogy a PP számlámon van e elég pénz? -
Topikgazda
válasz Krisz1000 #48155 üzenetére
A Calcedonián regisztráltál, illetve a számlázási, szállítási címet megadtad a fizetés előtt? Ha vendégként vásárolsz ezek fizetés előtt is kellenek.
Ha ezzel volt gond ez akár a Calcedonia hibája is lehet, ha nincs elvárt cím információ akkor nem lehet náluk fizetni.
A pop-up akármi is náluk indul egyébként, nem a PP-nél, szóval az is igaz hogy a kereskedő oldalai is néha nem működnek az elvárások szerint és te csak azt érzékeld hjogy a PP.vel nem lehet fizetni.
A lényeg az hogy több cég csak akkor fogadja el a PayPal fizetést ha a náluk megadott cím és a PayPal cím megegyezik.
Az is működik hogy ha gyors fizetés van beállítva a szolgáltatónál akkor nincs még egy fizetés jóváhagyás, ezzel azért eddig is találkoznod kellett volna, van ahol ez az alapértelmezett és a jóváhagyásos fizetés azt külön gomb.
Az szolgáltatás hogy a fizetési klienst paraméterezheti az aki a PayPal fizetési fogadási szolgáltatását használja.
A Net elérhetőség szolgáltatással is gond lehet, Neten vásárolsz miért kellene azonnal megtörténni a fizetés könyvelésének, ha valahol bankkártyával fizetsz valójában az is több nap után teljesül, egy dolog hogy nem kell az üzletben megvárnod, mert a technológia biztosíttja azt hogy a kereskedő úgy vegye hogy te rögtön átadtad a pénzt.
-
Krisz1000
tag
ne haragudj igazából vihar egy pohár vízben, nem akartalak leterhelni ezzel
csak felcseszte az agyam h ritkán vásárolok pp-lel de minden 1es alkalommal amikor visszatérek rá, akkor rosszabb mint legutóbb -
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek a PayPal-hoz kéne fordulnom akkor, ha egy vásárlásomat a rendszerük xy forintnak mutat, de a bankom mégis nagyobb összeggel terhelte le a kártyám, mint amit a PayPal jelez?
Mercury
-
Topikgazda
válasz Mr.Mercury #48159 üzenetére
A tranzakció történetben nézed ugye a lekönyvelt összeget?
A PayPal-on forintban fizettél? Ha igen akkor a bankodnál reklamálj hogy miért vontak többet.
Ha devizában történt a fizetés akkor pedig meg kell nézni hogy miként számolja el a bankod a kártyás fizetést ha a PayPal a deviza összeget küldte át, nem a PP váltotta a devizát. -
Mr.Mercury
aktív tag
Igen, ott néztem. Forintban fizettem, a bankomnál már reklamáltam, de azt mondták, hogy a kereskedővel egyeztessek, mert az ő rendszerük ezt az emelet összeget kapta és ők ennyit vontak ezért le. A kereskedő meg köti az ebet, hogy a PayPal-on az alacsonyabb összeg lett kifizetve és ők is azt látják, hiába küldtem el nekik a banki kivonatomat, hogy azon meg magasabb terhelés van...
Mercury
-
Topikgazda
válasz Mr.Mercury #48161 üzenetére
Nem egészen világos így, mert egyezni kell.
Van egy ilyen könyvelésed a PP-n, a PP ( a kereskedő) ennyi pénzt igényel (11833 Ft) és bank ennyit kell hogy levonjon, nem többet. Ez a kártya a példában forintos kártya. Ha nálad a banki könyvelésben több van akkor ők a hunyók, bármit is állítanak.PP tétel:
és a bankodnál nem egyezik az összeg, úgy mint itt a képeken? Nálam ingyenes a kártyás fizetés a banknál, máshol létezhet olyan hogy nem.Banki tétel:
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Mercury
aktív tag
Igen, én is így gondolom, nem is értem... A PayPal-on egyértelműen ott az alacsony összegű tranzakció, a banki kivonaton meg ott az emelt... Hétvégén becsatolom én is a két képernyőképet, hátha van rajta valami, amit én nem veszek észre és megmagyarázza a különbséget. A kártyás fizetés az én bankomnál is ingyenes.
Mercury
-
Topikgazda
válasz Mr.Mercury #48163 üzenetére
A bank felé a Total sornál lévő összeg megy el
egész pontosan ez írja a bankkártya irányába menő terhelést ("Erste Visa Virtual HUF" ez a nevet én adtam, ez nem számít a VISA Debit...-től a lényeges)
ezzel kell a banknak terhelni a számlát, ez jött a kereskedőtől a PayPal-on keresztül így náluk semmi hiba nincs, hiába küldözgetnek hozzájuk.
[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
Ha fizetéskor USD-ot ír ki a weboldal és PP-vel fizetek, akkor a bank fogja átváltani a pénzt, ugye?
Illetve a kártyám pénzenemét is USD-ra állítottam PP beállításokban
Ez így a megfelelő?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Topikgazda
válasz enginev3.0 #48165 üzenetére
Az első kérdésre válaszul nem egészen lehet ezt állítani hogy mindig a bank vált.
Úgy jó a sorrend, hogy ha USD-ben kell fizetni és a PP-n a bankkártya alapértelmezett devizája USD, akkor a PayPal az USD összegű terhelést küldi a bankkártya felé, így azt akkor majd a kártyakibocsájtó fogja átváltani ha a kártya bankszámlája nem USD-s.[ Szerkesztve ]
-
-
enginev3.0
félisten
válasz enginev3.0 #48167 üzenetére
Usdban írja az OTP a levonást
Csak nem emlékszem mennyi volt előtte a kártyámon, így nem tudom hufban mennyit vont leA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Topikgazda
válasz enginev3.0 #48168 üzenetére
Majd hétfőn vagy kedden számolnak el, most csak az aktuális árfolyammal zárolt valamennyit, de ezt látod a zárolt tételeknél a Netbankon, amikor elszámolnak akkor ezzel a módszerrel (64) lesz majd a tényleges.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz enginev3.0 #48170 üzenetére
Nem vontak le semmit, a zárolás csak befoglalás a kereskedő részére, majd ha lekéri és elutalják a bankjának akkor lesz rendezve, de ez csak ahogy írtam hétfő vagy kedd lesz a legkorábbi.
Most a zárolásnál az EUR 400,26 Ft, az USD 361,04 Ft úgy gondolom hogy más lesz majd az árfolyam amikor könyvelik. Most a MC árfolyam meg ennyi 1 united states dollar = 0.9105775 euro -
jas39
tag
Hello! Amatőr használóként két kérdésem lenne.
Hosszú évek alatt gyűjtöttem össze egy kisebb, talán nagyobb összeget, amivel kezdenék valamit. Viszont elképzelésem sincs , hogyan tudnám hazautalni a bankszámlámra, hogy ne a 382 es € val váltson, épp nézem a PP árfolyamot - Revolut és Wise om nincs, hazai banknál van számlám.
Illetve ha szeretnék vásárolni belőle valamit, hol a fenébe kell beállítani, hogy a saját bankom váltson, ugyanis sehol nem találom - ha jobban járok úgy , de gondolom igen.Köszönöm szépen, üdv J
-
Topikgazda
Illetve ha szeretnék vásárolni belőle valamit, hol a fenébe kell beállítani, hogy a saját bankom váltson,
Az egyenlegen lévő pénznek semmi köze a bankodhoz, az a PayPal pénze, így azt csak velük lehet váltani.
A bank és a váltása csak az tőlük kapott bankkártya hozzárendelése után jöhet szóba, de akkor sem lesz semmiköze az egyenlegen tárolttal. AZ Összefoglalóban ezekről is van szó.
Csak forintos saját bankszámlára és a PP árfolyammal váltva lehet kiutaltatni az egyenlegen lévő devizákat.
Legkedvezőbb megoldás hogy ha €-ban fizetve elvásárolod.
Legpraktikusabb pedig Wise regisztráció ahol lesz saját néven futó EUR bankszámlád és arra a Xoom-al EUR-ként átküldeni. Van némi díja, de nem számottevő az PP kiutalás devizaváltás veszteséghez viszonyítva, mert a Wise piaci árfolyama ha átakarnád forintosítani az mindig kedvezőbb. Xoom szóra keresve a topikba feladja a példákat. -
jas39
tag
Köszönöm a választ, el kell gondolkodnom, hogy mi legyen.
Már nem nagyon fog gyarapodni a PP számlám. így a meglévőt kell ügyesen kihasználni.
Egy utalás miatt érdemes a Wise zal foglakozni? Neten ha lehet reggelni gyorsan az okés, aztán meg is szüntetem, jobban vált valóban a hogy nézem -
Topikgazda
Gondolkozz távlatokban a Wise-al. A deviza számlák és a forintos számla saját neveden van, a forintos benne a magyar azonnali utalási rendben, a bankkártya csak egyszeri előállítási díjas (nem kell évente fizetni) van ingyenes pénzfelvétel, a fizikai kártya mellé aktiválhatsz digitális kártyákat amelyekkel biztonságosabb az online fizetés. Piaci árfolyamon váltják a devizát.
Küldök egy privát üzenetet a témáról.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
Az a meghívói program nem igazán változott, a jóváírás továbbra is élő, 3 ember és 22500 Ft jutalom és a meghívott barátok 150 000 Ft-ig ingyen utalhatnak.
Viszont ez egyáltalán nem szempont, változtak a bankolási dolgok és ilyen program nélkül is érdemes csatlakozni, de azért 5 évvel ezelőtthöz viszonyítva volt mindenhol némi drágulás.
A kártya előállítási díja és postázási költsége sem igazán magas, főleg ha a bankod kártyaköltségéhez viszonyítod azzal hogy ott évente fizetsz annyit mint amiért biztosítják a kártyát Ez 2420 Ft 5 évre, a bankoknál meg 5*6000 Ft (vagy több) az 5 év. -
ACE-
addikt
-
Topikgazda
Oké, de nekem jóváírás ha elengednek valami díjat amit fel kellene számolni. Technikailag meg kell állapítani és sztornózni.
200 Font volt szerintem mindig, aztán hogy átváltják az felhasználó országának alap devizájára és arról írnak az egy másik dolog.
Nem minden utalás ingyenes, de teljesen mindegy, nem kapcsolódik az eredeti kérdéshez, témához.[ Szerkesztve ]
-
bsh
addikt
üdv!
megrendeltem egy webshopból 2 tételt, paypallal kifizettem (fizetőeszköznek csak bankkártya van), majd hívtak a webshoptól, hogy az egyik tétel még sincs raktáron. azt mondták, hogy annak a már kifizetett árát visszautalják vagy mi a szösz.
ezt vissza tudják utalni a bankkártyára és az az mögött lévő számlára? vagy a paypal egyenlegre megy ez, amihez be kéne állítanom egy számlaszámot is? vagy mi ilyenkor a teendőm? -
donbig
tag
Üdv! Paypal dispute megindításánál kell valamilyen határidőre figyelnem? Szeptember 8.-án jeleztem a Banggood felé egy hibás rollert, a feltöltött videót válaszuk szerint néhány nappal később továbbították a szállító felé, azóta néma csend. Nem türelmetlenkedem, csak nem akarok kifutni semmilyen határidőből, főleg, hogy tegnap kiderült, egy másik kínai shop teljes visszatérítést ad ezekre a rollerekre az akksi megsemmisítése után, mert tűzveszélyesek.
"Ember, most jövök ki a templomból!"
-
Topikgazda
válasz donbig #48189 üzenetére
Öf-ból
8. PayPal Dispute és Claim indítás leírása
A legfontosabb jogvesztő határidő: a Dispute indítás dátumától számított 20 napon belül kell a PayPal felé követelésre (claim) emelni, ha nem tudunk megegyezni az eladóval.És a dátumot írják is miután elindítottad, a dispute oldalán.
-
donbig
tag
Jól értem, hogy a Banggoddnál 09.08.-án indított ticket megindításától számítva 20 napon belül kell Paypal vitát és követelést megindítanom? Ez elég rövid időnek tűnik. Nem védve őket, de egy feltöltött videóból kell megállapítani, hogy adott esetben küldenek-e egy 45.000 ft-os akksit, vagy más hiba miatt nem indul a roller.
"Ember, most jövök ki a templomból!"
-
Topikgazda
válasz donbig #48191 üzenetére
A kérdésed félreértettem, azt gondoltam hogy már indítottad a PP-n és arra írtam a 20 napot. Az hogy a BG-n mikor indítod az a PayPal szempontjából nem számít, hiszen nem náluk csináltál valamit.
A PP csak akkor kell indulni ha a kereskedővel nem jutottál dűlőre, hiszen 150 nap az indítási határidő a vásárlástól.
Ha elindítasz egy reklamációt a PayPal-on akkor úgy vedd hogy 19 napig húzhatja az időt a kereskedő. Elméletben a 19 nap elegendő még a BG-nek is, nekem ami gond volt hibás termék 1 héten belül visszakaptam a pénzem és nem is kellett a PayPal-on indítanom semmit. -
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Nekem is hasonló van, mint #48184-nél bshnak. Rendeltem valamit, nem teljesült, a kereskedő visszaküldte a pénzt Paypalra még pénteken, ott látom is, de a banki folyószámlámon még nem lett jóváírva. Van valami teendőm, vagy csak várjak?
Köszönöm szépen!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Topikgazda
válasz Hegyirabló #48194 üzenetére
A bank 2-5 munkanapon belül könyveli, hétvégén semmit nem csinálnak.
-
-
veterán
Sziasztok
Mitől lehet az hogy bármikor mikor bejelentkezek a Paypal oldalára akkor ez a szöveg jön fel.
"Ellenőrizzük a személyazonosságát"
És akkor van hívás, vagy sms-ben küldött kóddal tudok belépni? Személyim fel van töltve, minden meg van erősítve, ennek ellenére mégis.Köszönöm a segítséget!
iPhone 13 Pro Max
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Dűlőre jutottam egy eladóval, hogy 80%-ot visszatérít a kifizetett összegből. Nem PayPalon keresztül fizettem, hanem utánvéttel.
Azért, van bennem némi félelem, hogy az egész visszatérítés vakítás és a bankszámlám kell neki.
Hogyan tudom neki megadni a PayPal számlámat, hogy csak utalni tudjon rá, s véletlen se érje el a hozzá kapcsolt kártyát?Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Topikgazda
válasz HoTaZo #48198 üzenetére
A Paypal lényege hogy alapból pénzfogadáshoz az e-mail cím az azonosító, semmi más. Ahogy bankoknál is már lehet nem csak bankszámla számra utalni. Itt ez már kezdetektől így megy.
Amikor fizetsz akkor sem megy információ arról hogy mivel fizettél, "házon belül" rendezi a Paypal értelemszerűen külső fél nem fér hozzá. Az hogy ismeri az e-mail címedet nem igazán elegendő semmihez.[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Politika
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 4
- BestBuy topik
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Farming Simulator 25
- További aktív témák...
Állásajánlatok