- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
olyan gondom lenne, hogy az üzleti fiókomhoz (egyéni vállalkozó) hozzá volt rendelve a saját bankszámlám, de mivel bankot váltottam, szerettem volna hozzáadni az újat, viszont valamiért nem engedi.
"Ezt a bankszámláját jelenleg nem tudjuk csatolni."Gránit Bankos számla, próbáltam ékezetek nélkül beírni a bank nevét, meg folyamatosan a 16 jegyű (121...) számlaszámot, de nem engedi. Sem akkor, ha "üzleti"-t, sem, ha "személyes"-t választok a számla nevénél. (Az üzletinél a e.v.-s nevem van ékezetekkel, a személyesnél csak a nevem ékezet nélkül.)
Mi lehet a gond?
-
Veron
addikt
just to doublecheck:
ha ezt latom a Paypal felületen, akkor tudok EUR-t fogadni, ugye? [kép]"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Topikgazda
válasz scott_free #40607 üzenetére
Ha üzleti fiók és üzleti számla akkor minek kevernéd a személyeshez?
Kézileg engedélyezik a másik számla hozzáadást, így megy már 1,5 éve, az értelmét én nem látom. Itt még nem jöttek azzal hogy a Gránit bank online bank és nem lehet hozzáadni, de ki tudja.
Ugye forintos számla és magyar fiók?A megoldás az hogy felvenni a kapcsolatot velük, hogy szeretnéd az xxxxxx......számú bankszámlát hozzáadni de nem tudod, segítsenek. (Lényegében oldják fel a hozzáadás blokkolását).
A telefonos ügyfélszolgálat szokott a gyorsabb lenni, de az még a járvány miatt nem működik.
A Contact-nál a segédnek add meg hogy add bank account és kérj további segítséget ha megjelenik a help leírás, azért hogy emberhez továbbítsa, most munkaidőben lehet hogy pár perc múlva jelentkezik valaki, ha nem tudja megoldani akkor kérj tőlük visszahívást, aki hív annak már lesz jogosultsága rendezni. -
Veron
addikt
oké, köszi ez a része világos.
és vissza tudom váltani HUF-ra a banki konverzióval, vagy azt csak akkor lehet kiválasztani, ha egyből váltják és nem parkoltatom EUR-ként? nem szeretném, hogy a PP váltson.
(sorry a láma kérdésért)[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Veron
addikt
láma kérdés #2:
beérkezett az összeg, de azt írja a PP, hogy x HUF összeget visszatartanak.
de a függő tranzakcióknál EUR-ban van kiírva az összeg. a HUF az elsődleges pénznemem.
ugye EUR-ban kaptam meg a HUF csak pillanatnyi értéket mutat?"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Topikgazda
Igen, állítsd át €-ra az elsődlegest és nem konvertálja forintra, ha a forinton is lenne azt meg €-ra konvertálva írja ki. Ez csak tájékoztat kiírás, nem vált semmit.
Itt nincs banki árfolyam, csak a PayPal árfolyama azzal tudsz oda-vissza konvertálni akár más devizára is ha még venné fel mondjuk $-t is.
Azért volt lényeges hogy legyen € egyenleg hogy te dönts el mikor konvertálod ha egyáltalán akarod ne pedig már ma a megérkezéskor forint legyen belőle. Ha romlik a forint és miért ne tenné, akkor azon a napon több forintos lesz belőle. Ha vásárolni akarsz és €-ban kell fizetni, akkor meg ezt elsődlegesnek téve konvertálás nélkül fizethetsz €-ban. Ekkor még a bankodnál is jobb árfolyamod lesz.
Ha esetleg valamikor a bankszámládon akarod látni akkor a PayPal az akkori árfolyamon forintra váltva -automatikus- utalja a bankszámládra. -
-
Topikgazda
Nem biztos hogy ilyen sok, mennyi lenne a bankod devizavételi árfolyama amellyel érkezéskor átváltana és mennyit kérne az €-ról Forintra váltásért? Ha ezt a költséget is hozzáadod akkor nem is olyan sokkal jársz rosszabbul. Kivéve ha a bankodban nem kérmek pénzt a forintra váltásért.
Nekem az Erste banknál van számlám és úgy két hete néztem, aznap jobb lett volna a PayPal árfolyama, mint az övék a konverziós díj miatt, de persze ez változó, de nem kiugróan. Pénzváltók árfolyamához nem lehet hasonlítani, hiszen ott készpénzről van szó, nem számlák közti konverzióról. -
Topikgazda
Az Összefoglalóban ott a díjszabás linkje.Van a A3.3. Visszaterhelések rész és ott említik, van ilyen díj (4325 HUF) amit akkor elengednek ha: A díjat nem számítjuk fel, ha a tranzakcióra érvényes a PayPal értékesítői védelmi programja.
Valamint a A3.4. A kereskedelmi tranzakciók visszatérítései, ez vonatkozna rád, ha az elsőnél leírt feltétel a szabálynál, hogy miért történt nem teljesül.
Itt meg ennyi van:
A3.4.2.Más ország lakosaként regisztrált PayPal-felhasználók
Ha Ön visszatérít egy kereskedelmi tranzakciónak minősülő kifizetést, a visszatérítésért nem számítunk fel díjat, de a kifizetés fogadásáért eredetileg kifizetett díjakat nem kapja vissza.[ Szerkesztve ]
-
Dani_kp
addikt
Sziasztok.
Ma utaltam pénzt paypal-on belül, amire írt az eladó, hogy nem tudja mi történt, de nem az a paypal címe és vonjam vissza az utalást (e-mail címére ment). Ezt meg is tettem, viszont mikor fizettem a kártyáról levette a pénzt, nyilván utána vontam vissza.
A kérdésem az lenne, hogy ez mikor fog visszakerülni a főszámlához tartozó bankkártyára.https://ingatlan.com/33821564
-
Topikgazda
válasz scott_free #40623 üzenetére
Azt tudtuk hogy blokkolva van, de ezt náluk egy embernek kell feloldani, mert ez kézi vezérlésű.
[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
visszatérítettem az összeget, a megfelelő opció kiválasztásával. a függőben a számlámon lévő pénz, amit a termékért kaptam, eltűnt. remélem, a vevőhöz is megérkezett az összeg.
van más teendőm ezek után?"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
törölt tag
Sziasztok.
Kis segítséget szeretnék kérni.
Egy görög illetőnek szeretnék 89 euro-t küldeni. Azt szeretném, ha ennyit kapna meg.
Nekem forint számla (bankkártya) van társítva a paypal-hoz. Hogyan működne akkor a dolog?
Fel kell töltenem az egyenlegem és átváltani euro-ba? Rá kell számolnom gondolom valami tranzakciós díjat is, igaz?
Vagy mik lennének a lépések?Első küldési kisérletem
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz #68216320 #40628 üzenetére
Segítség az Összefoglaló 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés.
Ha adtál hozzá bankkártyát akkor az a fizetési forrás, ilyenkor az egyenleget elfelejtheted.
A számla az nem pénzforrás.
Semmit nem kell feltölteni, semmit nem számolnak fel
Egy dologra figyelj, ha be van állítva a bankkártyához a banki váltás az a pénzküldésre nem vonatkozik, csak vásárlás esetén automatikus, neked kell kézileg átállítani, a leírás végén látod hogy miként kell.
Ha kereskedelmi tranzakcióként küldöd akkor jutalékot vonnak attól aki kapja, tehát nem 89 €-t fog kapni, ez az ő költsége nem a tied. (92,49 € bruttóból lesz 89 €)
Ha személyes tranzakcióként küldöd és neki, akkor nincs díja, EU-n belül € küldése díjtalan.[ Szerkesztve ]
-
sgabor
csendes tag
Vásároltam egy pólót 30 USD értékben, Paypal fizetéssel.
Meg is jött, csak épp a rendelt L méret helyett S méretben.
Paypalon ügyet indítottam. Az eladó 2 opciót kínált fel:
1. opció: Ad 20%-os visszatérítést. Ha ezt választom, akkor email válaszomat megelőzően le kell zárnom a Paypal ügyet. Ami utána nem nyitható már meg, akkor sem, ha nem küld egy fillért sem ha jól gondolom.
2. opció: Küldjem vissza a terméket, és visszatérítik a teljes összeget.
Mivel a 20% nem sok, és az S-es pólóval nem tudok mit kezdeni, a visszaküldést és a 100% visszatérítést választanám.
Jól tudom, hogy a visszapostázási költséget megtéríti nekem a Paypal?
Milyen védelmet ad a Paypal arra az esetre, ha visszaküldöm a csomagot, de nem kapom meg a visszatérítést mégsem? Pláne, hogy közben letelik az ügy határideje, és automatikusan le is záródik, így nem tudnám újranyitni. -
Topikgazda
válasz sgabor #40631 üzenetére
Az ügy határideje nem telik csak úgy, amíg nem igazolja vissza az eladó hogy megérkezett addig élő, a 2n nap csak arra érvényes ha nem történik semmi a dispute-al, ha visszaküldés van, akkor már történt valami és neked 5 munkanapon belül nyomkövetéssel vissza kell küldened.
Ha nem kapod meg a pénzt akkor lehet kérni a PayPal segítségét, nem egészen úgy van hogy feladod és már be is fejezve a dolog.
A visszapostázás költségtérítését jól tudod, bővebben az Összefoglalóban és a dispute téma is.[ Szerkesztve ]
-
Chereiose
addikt
Sziasztok!
Ma délelőtt arra keltem fel, hogy hevesen zizegett a telefonom, tranzakciós sms-ektől mint kiderült...Szóval az történt, hogy valami féreg bejutott a paypal accountomba (sajnos nem védte 2 lépcsős azonosítás), és ilyen gamecard ajánddékártyát vásárolt vele, 3x próbálta, ebből 2 sztornó lett, egyet viszont le tudott vonni, 28 dollárt és ez meg is jelent az OTP-s számlámon, a paypal accomon tárolt bankkártyámat használta. Fogalmam nincs, hogy a féregje hogyan szerezte meg a jelszavam...Jelentettük a paypalon, elvileg holnapig válaszolnak valamit. Valamint írtam az oldalnak is, ahol vette ezt a kulcsot, majd elküldte magának giftként...Szerintetek van esély, hogy visszakapom a pénzt, lehetne még bármi egyebet tenni? Rendőrségen érdemes feljelentést tenni?
-
Topikgazda
válasz Chereiose #40633 üzenetére
A banknál is be szoktuk jelenteni, mert ők ilyen esetben visszaadják a pénzt. Ha a megszokott IP cím tartományból vagy a fiókhoz eddig valamikor használt eszközről történt a vásárlás, akkor a PayPal nem fogja jogtalannak tekinteni. A jelentés ugye az volt hogy a nem engedélyezett tranzakció dispute lett elindítva? És az sms védelem minimum (DIGI 50-es SZÁMRA sajnos nem) be lett állítva?
Sajnos az OTP nem kerülhető i, a kártyákra vonatkozó szerződés értelmében a kártyabirtokosnak köteles jelezni feléjük, uitt az az elsődleges gond hogy a kártyaletiltásról nehéz őket lebeszélni -
akosright
tag
Sziasztok.
Amikor a bankszámlámat szeretném csatolni a paypalhoz, beírom a bankot, majd a számlaszámot és ez az üzenet fogad:
"nem tudtuk megerositeni hogy valoban Ön az"
Ez miért van? -
Topikgazda
Mit használsz app vagy böngésző? Böngészős felülten próbáld.
A név mezőhöz nem kell írni semmit ha feladná amit felajánl annak kell lenni, a bank névben nem lehet & jel és ékezetes karakter, a bankszámla szám folyamatosan a számsor és nem IBAN szám, magyar fiók esetén forintos bankszámla. Lásd Összefoglaló 5.b leírás
VPN nem jó, a privát ablak (inkognitó üzemmód) csak nyilvános Internet elérésnél. Reklámblokkoló kikapcsolva és harmadik fél sütik engedélyezve. -
Topikgazda
válasz laleeee #40636 üzenetére
Ez honnan, melyik kereskedési oldalról van?
De nem tudom kiszámolni a napokat, de a PayPa-on március 10-től van 180 napod, benne az Összefoglalóban.
Ha eBay-ről van a kép, akkor meg május 25-től 30 nap, június 25-ig és ott kell kezdeni a reklamációt, mert a PayPal-on addig nem lehet amíg ott él a vásárlói védelem. -
sgabor
csendes tag
Köszi! Most ott tart az ügy, hogy reklamációra emeltem, és ma jött mail a Paypaltól. Teljes visszatérítést kapok, csak küldjem vissza a terméket Kínába a megadott címre, és csatoljam a nyomkövetési infot. 2 kérdésem van:
Milyen módon kell feladni a postán? Nemzetközi ajánlott, vagy van valami speciális neve?
A másik: a visszapostázásra vonatkozóan ezt írta a Paypal: "A visszatérített árucikknek ugyanolyan állapotban kell lennie, mint amikor megkapta, és Ön felelős a visszaszállítással kapcsolatos költségekért." A utolsó tagmondat azt jelenti, hogy a Paypal mégsem téríti nekem a visszaküldés költségét? -
Topikgazda
válasz sgabor #40641 üzenetére
Ha nem garanciás visszaküldés és aktiváltad a visszaküldési költség visszatérítést akkor fizetik ettől a szövegtől függetlenül.
Külföldre elsőbbségi ajánlott és célszerű a tértivevény 2 kg-i levélküldemény de 500 g felett drága lesz addig 4110 Ft, 501-től meg 9485 Ft, bár 9900-ig fizetik.[ Szerkesztve ]
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Lecseréltem a telefonom (iphoneról iphonera) és az appok átszinkronizálása után minden működik tökéletesen, kivéve a PayPal applikáció. Touch id-val belépek, megadom a kétfaktoros authentikációs kódot, majd egy "call us to confirm your information" képernyőt kapok, amin csak egy kék "call us" gomb van.
Nem is lenne ezzel baj, ha a gomb megnyomása után valóban tudnék indítani egy telefonhívást és meg tudnám erősíteni azokat az adatokat, amikre ők kíváncsiak. Más lehetőséget nem kínál fel az app, csak telefonos hívást, ami már alapból elég vicces...
Találkozott már valaki hasonló jelenséggel?
Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
Topikgazda
válasz lordjancso #40643 üzenetére
Igen, mielőtt ilyen költöztetést csinálsz ki kell kapcsolni arra az időre ezt a hitelesítést. A Google javított a migrációs módszeren így náluk ez már nem gond, két héttel ezelőtt még náluk is gond volt, az Apple az meg nem foglakozott ilyennel.
Eleve beírtam ezt az Összefoglalós leírás elejére, mert sokszor merült ez a gond fel.
Telefonon kell felhívni őket hogy kikapcsolják. Mivel most még nem működik a telefonos ügyfélszolgálat valahogy írásban kérni kell tőlük visszahívást és akkor lerendezhető. -
lordjancso
senior tag
Tehát ha jól értem, a költözés előtt ki kellett volna kapcsolni a hitelesítést (két faktoros authentikációt), átköltözni, majd visszakapcsolni?
Ha igen, akkor ezt valóban jól bebuktam, mert nem gondoltam volna, hogy ilyen probléma felmerülhet. Weben tökéletesen be tudok lépni, szóval annyira nem hiányzik a paypal app, de néha azért jól jönne, ha nincs kéznél az asztali gép.
Köszönöm a segítséget, írni fogok a supportnak egy emailt!
Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
Topikgazda
válasz lordjancso #40645 üzenetére
Ha ott be tudsz lépni akkor ki tudod kapcsolni, valahol olvastam hogy így helyreállítható a Neten, van aki egyáltalán nem tud belépni azoknál van gond
-
lordjancso
senior tag
Én azért nem gyanakodtam a két faktoros authentikációra eddig, mert a touch id-val beléptem, utána megadtam a két faktoros jelszót, amit szintén elfogadott (nem kaptam hibaüzenetet) és csak ezután jelezte, hogy confirmáljam magam.
-
balinlin
senior tag
válasz lordjancso #40647 üzenetére
Nem vagyok jártas alma vonalon, de az app gyalulása és újra beállítása nem működhet? Lehet megjegxez valamilyen hardver azonosítót és azért csinálja.
Ha böngészőben be tudsz lépni gond nélkül, akkor lehet csak az appal van baj. -
M0RGI
őstag
Szia, megadtam az e-mail címet, de nem jött utalás.
Ráírtam a kínaira, de azt mondja, hogy "I just checked with it, the fiance did transfer the payment, but the payment could not enter into your account, it shows unclamied"
Én viszont sem megerősítés kérést, sem e-mail címes problémát nem látok a Paypal fiókomban.
Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest