Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mohabá 007

    aktív tag

    válasz neversellit #87350 üzenetére

    Ha kérdeznek, szivesen megosztom tapasztalataimat. Akit érdekel elolvassa, akit nem továbblapoz.

    Érdekelt a lecsapató téma, olvastam róla jót, rosszat, kíváncsi voltam mi az igazság, elhatároztam, próbának csinálok egyet.10 – 15e között lehet készen venni. Ennyit nekem nem ért meg, tudok én otthoni anyagból is csinálni, ingyen van, csak molyolni kell vele.Láttam, hogy többen csináltak olcsóbban, ezt a megodást választották:Kerti szivattyúhoz vízszűrő 1
    és 2
    Ezzel nekem az volt a bajom, hogy a motortér szűk, nem fért be sehová.Találtam műanyag ovális „bedeco” kakaós dobozt, ami pont befért, és rögzíteni is tudtam.Csatlakozókat is találtam a lomosban, amit be tudtam építeni.Mivel látni akartam,hogy működik,ezért átlátszó csöveket tettem bele. Így már láttam, hogy a beindulás után már jön a [vízpára ] a lecsapatóba,még az olaj felmelegedése előtt.
    Akik rendszeresen hosszabb távon autóznak,akkor lehet, hogy nem lesz koszos deszt víz lecsapatva,ezért a bevezetett olajpárát nincs ami megfogja, ezért az megy vissza a fojtószelepházba. Ők azok, akik azt mondják, hogy nem működik a lecsapató, mert a lecsapató nem fog meg semmit, ezért ki is dobják. Ha csak annyi fáradtságot tennének, hogy a száraz lecsapatóba öntenek 1 deci deszt vizet ,lenne ami megfogja a forró olajpárát.
    Kíváncsi voltam, hogy tul képpen mi is megy vissza a fojtószelepházba, ezért bütyköltem a lecsapatónak is egy lecsapatót, folyékony szappanos flakonból, és injekciós fecskendőből [kép] A fecskendő rész a kilépő ág.Ezt megtömködtem gézzel, hogy lássam, megy e még ki valami olajos trutyi a levegőbe. A géz tiszta maradt, nem volt koszolódva.
    Így volt kiépítve az egész
    Találtam olyan lecsapatót, aminek nincs visszavezetése, csak simán kis szűrő beépítve a visszaágba.( nincs visszavezetés) [kép]

    Most találtam egy megfelelő méretű fémdobozt, abból csináltam egy [másik lecsapatót] itt van a helyén[kép]
    Ez a jelenlegi helyzetről egytotál
    Visszavezetés nincs, majd most kap a visszavezető ág egy kis szűrőt

    "..az általad használt vastagabbik fekete gumicső milyen eredeti rendeltetéssel bírt? .."

    Régen ilyenek voltak a locsolótömlők.Vászonbetétes, a kompresszoron bizonyított,a mai napig bírja a gyűrődést.Nekem a ½ colos jó minőségű locsolótömlő pont a méret,eért abból kapott.
    Szikikonos,szálerősített csöveket tudsz venni mindenféle méretben.

    Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )

Új hozzászólás Aktív témák