Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz trassher #79071 üzenetére

    Nem hinném, ahogyan én látom:
    Épp egy forradalmi helyzet közepén vagyunk ahol az elektromos autók érkeznek a szívó benzines motorok kihalnak ellenben egyre kisebbek és turbósabbak. És a dízel a sok botrány fő hőse amit a jó világ vagy szereti vagy nem.
    Így természetesen az emberiség nézőpontját nem kicsit szét válassza.
    Főleg amikor autó vásárlás elé kerül. Mérlegeli gazdasági és felhasználási feltételeit majd az alapján dönt.
    És szerintem ez nagyon egyszerű csak szeretik az emberek túl bonyolítani.

    Mire gondolok itt? Első sorban van aki olyant választ ami tudja hogy a fentebbi lehetőségeinek kiaknázására teljes mértékben nem fog megfelelni de akkor is azt választja, majd mikor oda ér az idő szidja a technikát alaptalanul.

    Erre egy jó példa, "kedves munkatársam" egy nagy dízel motorral felvértezett Volkswagen Golfot vásárolt , de ő 95%-ban városban használja 4-5 Km hatótávolságú utakra.
    Majd panaszkodik az első szerviz időszakban hogy a motor nem úgy viselkedik ahogyan azt kellene. :(

    Pedig a képlet egyszerű. Dízel drága mulatság, drága alkatrészekkel, de annak megéri aki sok,hosszú utakra használja, gyors után töltési idővel. Lásd leginkább céges gépek.

    Aztán a benzines kortársak akik kisebb vagy hosszabb távon szívesen használják vadkacsáit. Szintén rövid után töltési idővel párosítva.
    Ide sorolnám a hibrideket is.

    És az elektromos autók ami igaz hogy drága mulatság új autóként, de majd jövőben ez emberi áron elérhető legjobb alternatíva lesz, főleg fenntartási költségek miatt mert nincs benne olyan drága kütyü mint a dizliben, vagy a turbós benzinest csigákban.
    De itt a töltési rendszer fejlődését kell kivárni.

    Szerintem jelenlegi állapotban a benzines autók éri meg a legtöbb embernek , mert ezekben van már olyan megbízhatóak és egy turbóval megközelítőleg nyomatékos és takarékos mint egy dizli. Persze itt lehet támadni hogy de nem stb. Én ezt elfogadom.
    De nincs akkora különbség fogyasztásban vagy meglévő nyomatékosság ami ahhoz kell hogy több fővel klímával előzni lehessen.

    Egy szó mint száz így is több írtam mint szerettem volna ehhez a témához.
    Mindenki azt vezet amit szeretne, legyen a üzemanyag felhasználástól függetlenül. :)

    A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

Új hozzászólás Aktív témák