- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
félisten
válasz Vhiktor #70143 üzenetére
A múltkor is erre írtam, [link] hogy tudja a 4 K 120 Hz-t .A VRR és a 4K bekapcsolásával csökken le 60 Hz -ra, erre jön a patch valamikor .
Mondjuk nálam PS5 -tel sajnos egyelőre ez mindegy.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
ziggi_zug
aktív tag
válasz kovsol #69899 üzenetére
A kettőből inkább az LG. Habár az sem neo paneles, de házon belül...
TV adásra majdnem mindegy, még a kábeles HD is SDR a legjobb esetben is. (Altalában amúgy 1080i vagy 720i)
PS5 - egyértelműen az LG - bár az új FW-el a Sony A sorozat is jó már játékhoz, csak az egy nagyságrenddel drágább. Amúgy a PS5 nem tudja a VRR-t, így akár mindegy is.Ahol a minőségbeli különbség előjön az a 4K HDR, IMAX, Netflix HDR/IMAX, Bravia Core és társai. Ha ilyet nem nézel és nem is tervezed, akkor a C1 bőven elég. A HBO szolgáltatási minőségét nem ismerem.
(A YouTube kb. 18-21 Mbps, Netflix 4K/IMAX az akár 50-60 Mbps is lehet, a Bravia Core - Ami csak a SONY-n van az 80-120Mbps - utóbbi azért is érdekes fejlemény, mert a TV beépített LAN csatlakozója csak 100 Mbps-os. )[ Szerkesztve ]
Még fejlődöm... csak azt nem tudom, hogy előre vagy vissza
-
Ren Hoek
veterán
Kezdek becsavarodni ettől a HDR/SDR témától. Szerintetek az agyammal van gond, vagy a B7-el?
Elkezdtem összevetni a 4K HDR-t az 1080p SDR-el és mindig ugyan oda jutok. Nappali jeleneteknél egyszerűen szürkén megdöglenek a részletek a legtöbb HDR anyagnál...de a sötétebb sem mindig jobb...bár ott azért jó szokott lenni. Itt most a WB is máshol van, de egyszerűen rossz nézni a HDR-t. Már 51-es brightness, 85 OLED fény. (Westworld) vs 1080p SDR... ugyan azzal az expo idővel... szemre talán mégjobban kijön:
A C1-en jobban beállítható ez? Vagy MadVR-ben esetleg? Vagy csak az agyam képtelen bevenni a HDR-t? Szinte minden anyagnál ez volt eddig.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Ren Hoek #70159 üzenetére
Kalibralva van? Sdrben mekkora az oled fény?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Ren Hoek
veterán
válasz Vhiktor #70162 üzenetére
75-ös SDR (de volt amit 65-el néztem)
95 kontraszt
50 brightness
2.4 gammaKalibrálva nincs, és nem is lesz most már... legfeljebb a C1.
Persze a TV-nek semmi baja... csak a beállításokra gondolok - és hogy a HDR eddig nekem abban nyilvánult meg általában hogy lényegesen sötétebb a teljes kép a sötét árnyalatokban. Kivétel természetesen a fényes felületek. Dynamic contrast: low mindenhol. Anélkül mégrosszabb.Lehet 5 év alatt azért fejlődött a C1-en a megjelenítés.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A B7-en szerintem amúgy érdemes a dynamic contrast-ot low-ban használni. Igen tudom lehet nem lesz a készítők szándékához mindenhol igazodón "hű", de tapasztalataim szerint sokkal kevesebb HDR gond van így.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Ren Hoek
veterán
válasz FollowTheORI #70164 üzenetére
Utólag szerkesztettem... abban van, (Low)
Persze tudom, meg kéne szokni a sötétebb képet. Ha majd kalibrálva lesz a C1... de eddig leginkább azt hittem azért tűnik sötétebbnek, mert összeszűkül a pupilla a peak HDR fényektől... de nem. 'Belső lejátszóval is ilyen általában.
Lehet csak megszokás kérdése, de ha felváltva néz SDR/HDR dolgokat az ember, akkor nehéz megszokni.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Strezi #70161 üzenetére
Westworld-öt celluloidra vették fel és úgy szkennelték be 4K-ban. Itt azt írják jó a forrás.
Bár most hirtelen nem tudom mit tudnak ezek az új digitális kamerák dinamikatartományban a filmhez képest... eleve filmen/vetítésnél nem is tudom hogy lehet értelmezni a HDR-t.
-
alaves
addikt
C1-en a 2. kép HDR-ben is nagyjából elérhető ezzel: 'Automatikus dinamikus kontraszt: magas képvezérlés'; 'HDR tónusáthelyezés: be'; 'Maximális fényerő: magas képvezérlés'
1. kép: 'Automatikus dinamikus kontraszt: ki'; 'HDR tónusáthelyezés: ki'; 'Maximális fényerő: ki'
A HDR lineáris (belenyúlás nélküli) képe az olyan, mint az 1. képen, egyébként nem kell ezt a HDR/DV dolgot ennyire erőltetni, gyönyörű az SDR kép is.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Toth_Jani #70167 üzenetére
Erre próbálok rájönni "mit gondolt a rendező"..., ami nyilván kalibráció nélkül felejtős. Csak valahogy a HDR-től azt vártam, hogy minden részlet ugyan úgy látszik, csak a csúcsfények élethűbbek.
Jelenleg kb amúgy 50-55-ös SDR OLED fénynek felel meg a 85-ös HDR OLED fény. Valóban drogként hat, ha megszokja az ember a magas fényerőbeállítást.
Kíváncsi leszek a C1-nél milyen ez.
Szerk:
Valíszínűleg tényleg az agyammal van gond ... most néztem 55-ös OLED fénnyel az SDR-t jóideig.. és utána most a (lineáris) HDR sokkal élőbbnek tűnik.Igazatok van, iszok egy sört és élvezem ami van.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Ren Hoek #70170 üzenetére
Azért tünik sötétnek a HDR az SDR-hez képest, mer magas az OLED fénybeállítás az esetedben SDR-nél.
HDR-nél az 50% fehér fényereje kőbe vésetten 94 nit, ha SDR-ben feltolod az OLED fényerőt, akkor SDR-ben az 50% fényereje akár 150-200 nit is lehet.Ezért látod világosabbnak az SDR-t.SDR filmeket 100 nitre masterelik, persze ez sötét szobába való és sokaknak még ott is kevés ez a fényerő.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
so_ha
senior tag
2022-es LG oled német árak, és megjelenés (pdf)
-
wyll358
tag
válasz Vhiktor #70171 üzenetére
De itt ezen kívül, hogy fényerő, valami más sem tűnik nekem kereknek a képek alapján. A színek is teljesen el vannak mászva, konkrétan nekem úgy néz ki, mintha az egészre egy zöld szűrőt rátoltak volna az első képnél. A második meg talán valóbban kissé világít, de azt kevésbé látom ettől független rossznak.
@Ren Hoek Nálam az biztos, hogy nincs ilyen eltérés az sdr vs hdr/dv között pláne világos jelenetnél, mondjuk azt nem tudom itt a képeknél mennyire visz félre a rögzítés módja és hogy nem eredetiben látom a dolgot. Vagy lehet tényleg a forrás is szar, bár ha ennél a tv-nél mindig ehhez hasonló akkor arra elég kis esélyt látok, hogy minden forrásod béna legyen... TV-n lejátszva valami rendes lejátszóval is pont ilyen?
Meg hdr-t miért nem max. oled fényerőn tolod, azt csak most nézem? Az 100%-ra van tervezve, ha lentebb veszed rontasz vele az eredetinek szánt képen.[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz wyll358 #70174 üzenetére
Ez csak egy telefonos kép Pro módban fix expoval...de élőben pont ilyen vagy még feltűnőbb. A zöldes árnyalat is stinmel. Amúgy nem minden forrás volt rossz. A Tenetnél is sötétebb volt, de pont nem zavaróan. A Dune és az Ex Machina is oké volt.
Az egész rögeszmém innen indult, mert tökéletesen ezt látom. Az LG C7 Tone mapping görbéje ilyen HDR-ben. A Sony és a Pana teljesen más megközelítést alkalmaz.
Középső az LG C7 - cserébe a csúcsfényekben megmaradnak a részletek.
Itt a video [link]
...de ez egy 5 éves tech, szóval a C1-ben már sokkal részletesebb a tone mapping beállítás. A 100-as OLED fényt már fáj nézni, sajna azt nem bírom este még ledsorral sem. Bár lehet ha az energia gazdálkodást minimálisra rakom Offról. a segítene. Holnap tesztelem.
Köszi! Már csak pár hét és C1, de addig azért még van mit nézni. Eddig alig használtam ezt a TVt és anyáméknak adom, ne a 10 éves LCD-vel pusztítsák a szemüket
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Tehát a Sonynál azt csinálták hogy a fényerőre mentek rá, amíg van kraft addig követi a standard görbéjét (sárga) aztán levágja a tetejét. Vagyis a fehér ingen és a villámon elvesznek a részletek, fehér az egész.
Az LG meg azt csinálta, hogy a teljes fényerőt beáldozza... ami 100 nit volt, az akár 80 nit is lehet (a fekete görbén). Így megmaradnak a részletek mindenhol.
A Panáé volt a legjobb, az követi amíg tudja a referenciát, és lassan kezdi csökkenteni
Mindez azért (ha jól értem) hogy az APL - Average Picture Level egy adott szinten maradjon.
Persze ezek az algoritmusok biztos sokat változtak az évek alatt a TVkben.
-
Strezi
őstag
válasz Ren Hoek #70176 üzenetére
Kb ez az egy film, egy jelenet van 4000(?) nitre masterelve...
Weestworld meg elég korai HDR történet, kétlem higy ma, digitális alapon ugyan úgy jönne ki.Sebaj, sör meg jó film
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz wyll358 #70174 üzenetére
Zoldesseg a rossz feheegyemsuly beallitas miatt lehet vagy levsesztek annak a folmnek a hdr valtozatat. Ezt innen nem tudom megallapitani, de a fenyerot azt igen.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Ren Hoek #70175 üzenetére
Ezért lesz csak akkor igazan jó a HDR ha már nem kell tone mappel szórakozni.
-
Moretimer
aktív tag
Sziasztok,
Jó választás egy Sony XR 55A83J 460e -ért?
Egy 55XF7596-ot cserélnék le.
Köszi a válaszokat.Moretimer
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Pro Koryak #70181 üzenetére
Automata javítás .
Tehát a zöldesség a rossz fehéregyensúly miatt lehet vagy elcseszték annak a filmnek a HDR változatát.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
salapp
addikt
válasz Moretimer #70180 üzenetére
Képminőségre hatalmas ugrás. Ez az ár nem túl jó még, és ki tudja, merre tartunk...400ezerért, mint a korábbi 55A8-asok futottak ki az előző években, már okés lenne.
Ha esetleg az ár is számít, akkor még figyelmedbe ajánlanám Philips 55OLED706-ot pl. MM-ben 360ezerért, vagy - még mindig alacsonyabb árszintet képviselve - a Telekom webáruházából a Philips 55OLED806-ot 414ezerért.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Toth_Jani
őstag
válasz salapp #70184 üzenetére
Hát igen a héten volt a Sony KE55A8PBAEP végkiárusításban 300 ezerért, és el is fogyott, igaz az csak X1 Ultimate, de az a proci is hatalmasat dolgozik még a rossz minőségű SD TV csatornákat is nézhetővé teszi. Jó minőségű anyagok esetében meg eleve adott a minőség.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz cujo69 #70186 üzenetére
Nem tudok dönteni 65/ 806 vagy 55 /936 (vincent videóját is többször megnéztem nem ajánlja PChez pedig én ott használnám főleg.
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
T560i
tag
Sziasztok! Na, hát ma reggel volt kinnt a szervîz a nincs egy hónapos, c1 nél ,3. Panelt hozta de ez is hibás volt! Îgy egy csere utalványt kaptam! A tvt pedig elvitte!☹️ Azért elég gáz,hogy 3 panelból egy sem jó!🤔😤 Na de akkor most mit is vegyünk?🤔
Philips 65 oled806& Lg 55b7v Nad T758v3i Kef q950&q350&q650c 5.0,Klipsch R120sw 2db!
-
alaves
addikt
válasz DamianB #70187 üzenetére
Azért nem ajánlja a Philips-et PC-re, mert jelenleg 4k/120 Hz-en a függőleges felbontás feleződik (pl. a betűk nem olyan szépek így). A TPVision ígérete szerint legkésőbb a 2022-es modellek megjelenése környékén rendezik a 4k/120Hz/teljes felbontás/VRR dolgát.
Ha főleg közelről nézed (~70 cm, filmek esetén 1,5-2 m) akkor elég az 55" PC monitornak.
...vagy 65C1 - 55G1Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
Nálam tegnap volt C1 WBE kijelzőcsere (2 db zöld alpixel hiba), 1 db kék + 1 db másik zöld alpixelhibát a pixelfrissítőnek sikerült javítania, de 2 fixen hibás maradt. WBC-t kaptam.
Az új kijelző egyenlőre pixelhiba mentes, foltosodásos inhomogenitás van, de nem zavaró (használat során amúgy is kiegyenlítődik).
Szerintem Sony vagy Philips.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
őstag
válasz alaves #70193 üzenetére
A phillipsnek volt egy közlése hogy az ikerchipset miatt ezt nem tudják megoldani már . Akkor ezek szerint mégis ?
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
ricsip
addikt
-
DVlad
őstag
Urak!
A JZ2000 árának kb. hol és mikor lesz az alja? Lehet saccolni az előző évek tapasztalatai alapján? Most 860k (65") körül van, egy árban a HZ2000-rel.[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
válasz DamianB #70196 üzenetére
nekem az rémlik, hogy nem minden modellnél lehet megoldani, de amelyikbe olyan a chip az megkapja
Más
Csak hangosan gondolkodok és szövőm a teóriám
Sok Lg-be kel panelt cserélni, de miért? Ők gyártják és az övéké a legrosszabb???? Lehet maguknak tarták meg a gyengébb paneleket hisz a sajátba cserélni ha kel gazdaságosabb mint mondjuk egy Sonynak Philipsnek állni a csere költségét....ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
félisten
válasz alaves #70193 üzenetére
De tényleg mondjátok meg hol van erről valami infó,harmadszor irjatok le ezt Vhiktorral.
Mert a 4K 120 Hz megy most is.A VRR bekapcsolásával feleződik a függőleges felbontás,erre jön javítás.itt a cikk [link]
Nem minden tv kapja meg a 9xx sorozat nem.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest