- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fo_di
őstag
valaki látott már itthon olyan falidobozt, amibe belemegy a kínai standard aqara falikapcsoló?
alin látok ilyeneket, de ha van itthon is, akkor nem feltétlen várnék 2 hetet, vagy ha legalább kiemelő keret van, az is jó lenne (első körben a garázsba tennék egy ilyet, ott végülis lehet kevésbé szép is)[ Szerkesztve ]
-
sambenez
addikt
Kiemelőkeret van. De fali szerelő dobozt nem fogsz szerintem találni.
-
veterán
Tiao opensprinkerPi-hez milyen tápegység az ajánlott? Valami Din színesre gondoltam, de nem nagyon találok megfelelőt...
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Wemos D1 mini Battery shield-hez (hőmérséklet, 1-2 szenzor) van ajánlott akksi ebay vagy banggood-ról?
Alvóban használom, lapos kivitelt keresnék, ami akkora vagy kb. akkora méretben, mint a wemos.
A megbízhatóbb kínai tökéletes, gondolom olyan 700mah körül már használható.
Van 18650-em, de az nagyon nagy.Köszi!
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, sonoff-al kapcsolatban lenne pár kérdésem:
Sonoff basic esetén mennyire veszélyes a műanyagháza nélkül beépíteni a falba?
A falban nincs műanyag doboz, csak úgy be van vésve a jelenlegi kapcsoló (már ilyen volt, amikor beköltöztem) és csak a lámpa 2x vezetéke van belül.Illetve lenne egy olyan is, hogy két sonoff-ot raknék be egy kapcsoló mögé, egymásnak háttal és a házukból csak az alsó részt tartanám meg, úgy lennének bent, egymásnak háttal.
A lehető legkevesebb utólag vésés miatt kérdezem.Illetve nézegetem a sonoff touch kapcsolókat, viszont mindenhol csak bemeneti nullás van, kimeneti nem, tehát akkor gondolom a meglévő két nullás ágat kéne összekötnöm ezeknél, ez így mennyire okés?
Megbízható kapcsoló?
Ha tasmotát rakok rá, akkor csak a rákötött vezetéket tudok vele irányítani, vagy esetleg más hálózati kapcsolót is?
Fürdőbe kellene pl ebből egy dupla kapcsolós, ahol az egyik kapcsoló rendesen a villanyt vezérelné, viszont a másik nem lenne fizikailag bekötve és a bent lévő sonoff basic-et kellene kapcsolnia.
Ez megoldható velük?Jelenleg a sonoff basic-et egy xiaomi switch-el irányítom domoticz alatt.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
tboy72
aktív tag
válasz Zirowe #10459 üzenetére
"Fürdőbe kellene pl ebből egy dupla kapcsolós, ahol az egyik kapcsoló rendesen a villanyt vezérelné, viszont a másik nem lenne fizikailag bekötve és a bent lévő sonoff basic-et kellene kapcsolnia.
Ez megoldható velük?"Ha a 2. kapcsolónak nem kötsz be vezérelt vezetéket, de áram alatt van, akkor ugyanúgy vált az állapota, ha megnyomod. Ergo domoticz-al tudod kapcsoltatni vele a basic-et. (Vagy node-red-del mqtt-t monitorozva)
-
Zirowe
nagyúr
válasz Degeczi #10460 üzenetére
Kb 6 éve volt felújítva a lakás, de nagyon kontár munka, viszont legalább az eddig "felderített" két kapcsolónál van bejövő és kimenő L+N.
De akkor gondolom annyi, hogy ilyen esetben közösítem a két N vezetéket és azt kötöm be a sonoff touch-ba.tboy72: köszi, ez jó hír. Eddig az összes villany kapcsolót úgy akartam megoldani, hogy sonoff basic bevésve, rá fedő, kívülre pedig xiaomi duplakapcsoló ragasztva, de ha a sonoff touch-al megoldható másnak a vezérlése is, akkor így egyszerűbb lesz.
Másik kérdés, hogy a touch-nak gombonként csak 1 funkciót lehet megadni, vagy itt is több fajta érintés van, mint a xiaomi switch-eknél? (sima nyomás, dupla nyomás, hosszú nyomás, együttes nyomás, stb)
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
tboy72
aktív tag
válasz Zirowe #10463 üzenetére
Rendes nyomásra kapcsol, hosszú nyomásra 2-szer sípol, az elsőre azt hiszem rögzíti az Rf távirányítót, a másodikra meg törli... Ha jól emlékszem.
De ha basic-et raksz mindenhova, akkor szerintem olcsóbb, ha ragasztható RF távirányítókat raksz kapcsolónak és domoticzból vezérled a basic-et. Van ugyanúgy kinéző, mint a touch. -
Zirowe
nagyúr
válasz tboy72 #10464 üzenetére
RF-et hanyagolnám, mindenhova wifiset raknék.
Az a baj, hogy van összesen 9 kapcsoló, amit le kéne cserélni, ebből 3at leszámítva mindegyik dupla, ezért a sonoff basic-ek beszerelése elég sok véséssel járna.
De most berendeltem pár 3-as és 2-es touch-ot, kíváncsi vagyok milyen.
-
malnabokor
senior tag
Sziasztok!
Redőny vezérlésre mit ajánlotok, van valami bevált megoldás, márka? Még tervezés alatt van, a jelenlegi kézi, "buta" redőnyt váltana, de olyat szeretnék, amit nem utólag kellene okosítani[ Szerkesztve ]
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
Chal
addikt
válasz GZoli7 #10466 üzenetére
Zirowe : +1a fentire, éppen akartam én is írni. Nálam is így van, és én is a fürdőben kezdtem a feltérképezést, aztán gyorsan elmúlt az öröm, mert sehol máshol nincs így Ez tudtommal amúgy nem kötelező, csak vizes helyiségeknél egy ajánlás. Szóval nézd meg a többi kapcsolót is azért, mert esélyes hogy ott nem lesz nulla (már ha a végső cél az, hogy nem csak a fürdőt akarod okosítani).
Én a múgy az említett kétpólusú kapcsolót úgy oldottam meg, hogy a bejövő és az elmenő nullát fixre kötöttem, és ebből a kötésből kapott a Shelly is nullát (egy 3-as wagoval), a fázist pedig vezérli normál módon. Szóval úgy csináltam, ahogy te is írtad.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz layerke #10462 üzenetére
van feszszabályzott van anélküli nem tudom melyik kell illetve nem tudom, hogy mekkora teljesítményű ajánlott (ha több mint 1 szelepet (max szerintem 2) akarok egy időben nyitni)...
Azért mertem itt megkérdezni hátha valakinek van és van tapasztalata...Amúgy én ezek közül néztem ki az 50W-osat, mert félek, hogy a 20W-os nem lesz elég)
[link] -
Chal
addikt
válasz malnabokor #10467 üzenetére
Buta motor + valamilyen vezérlés a meglevő fali kapcsoló mögé. Wifi esetén Shelly2-őt (illetve már Shelly 2.5-öt) ajánlanék, Z-Wave-re asszem Fibarot írt valaki nemrég.
Shelly-vel van tapasztalatom: nagyon jól teszi a dolgát, van benne kifejezetten "roller" mode, ha átkapcsolod, akkor a saját webes gui-ja is ennek megfelelően változik, illetve az mqtt-s commandok és státuszok is a roller shutter módhoz megfelelően idomulnak. Tud pozicionálni, kalibrálni, van benne elakadás érzékelés, stb.. Persze ez utóbbi dolgokat teljesítménymérés alapon csinálja, viszont nálam jól működik minden funkció.
Integrált "okos" motort nem ajánlok, hozzáláncol csak a gyártó saját (jellemzően valamilyen szar RF-es) megoldásához, és túrhatod a netet, hogy ezen a héten éppen milyen eszközökkel és varázslásokkal tudod majd vezérelni a gyártó zárt megoldásán kívül.
-
Chal
addikt
válasz GZoli7 #10471 üzenetére
Aham, köszi, akkor lehet hogy érdemes lenne inkább dupla relés megoldást ajánlani.
Amúgy valahol olvastam, hogy több baleset is volt már abból, hogy meghibásodott a kapcsoló, vagy rosszul volt bekötve, és egy mezei izzócsere/foglalatszerelés nyírta ki az usert, ugyanis előállt az a szitu, hogy a nulla le volt bontva, de a fázis nem, az izzó pedig nem világított, de közben a fázis rajta volt. Mondjuk hülyeség ellen nincs orvosság általában
-
layerke
aktív tag
Túlbonyolítod ezt a kérdést szerintem. 24 v ac kell, ez eddig meg van. Egy szelep áramfelvétele behúzás pillanatában 0,3 A, tartásban pedig 0,1 A. Nem valószínű, hogy 3-nál több lenne egy időben bármikor is indítva, akkor max 1 A kell. A vezérlő fogyasztása elhanyagolhatóan kicsi.
Én egy tök sima csengőtrafót használok, ami teljesen jó erre a célra. 11 kör van plusz a szivattyú, amit egy mágneskapcsoló indít, amit szintén a tiao smart sprinkler kapcsol. Egy időben így nyilván egy öntüző kör és a szivattyú megy, amit elbír gond nélkül. -
veterán
válasz layerke #10473 üzenetére
akkor lehet elég a 35W-os is, mert ami nekem van szepelem azokra ezek az adatok vannak:
- behúzóáram: 475 mA,
- tartóáram: 230 mAszóval ez alapján egyszerre 3-at is tudnék nyitni míg nyítva tartani - akár mindet kis túlzással.
köszi az infót...
Elképzelhető, hogy egyesével megyek majd végig a körökön... de ha a szivattyú bírja akkor legalább párban szeretnék haladni... Mivel MP Rotator fúvókák lesznek így elég kevés vízzel de időben tovább kell locsolni...
-
kgymac
őstag
Max. kettő szeleppel számolj egyszerre: 1 master + 1 szelep az öntöző körhöz. A "nem okos" öntözésvezérlők is így működnek (Hunter, Rainbird). Az MP Rotátor így elég tág fogalom, van óránkét 3m3-t öntöző típus is, egy körön 6-9 3000-es mp rotátorral örülhetsz, ha egy körhöz lesz elég vized. Ugyan elég régen (4 éve) szereltem már, de 3-4 bar körüli nyomás rémlik, annyi kell a működéshez.
-
veterán
válasz kgymac #10475 üzenetére
5 kör van nincs master (ott nyomás kapcsoló van mert a locsolórendszerben van olyan kör ami állandó nyomás alatt kell lennie (vízvételi pontok a kertben). Később a szivattyú áramát is kapcsolni fogom tehát végülis 1 hónap múlva lesz master is ....
5 kör van:
- csepegtető (cirka 200 csepegtető gombával) 10 méter izzadó csővel
- 4 db MP1000-es (kb 3 liter / perc)
- 6 db MP2000-es (kb 12 liter / perc)
- 7 db MP800-as (kb 8,5 liter / perc)
- 4 db MP2000-es (kb 6 liter / perc)
liter / perc inkább kevesebb 10-15%-kal mert sok helyen minimumra van tekerve a szórástávolság...
Azért gondoltam 2-2 körrel locsolni, mert akkor kevesebb ideig megy a szivattyú és 20 liter körül tud a szükséges nyomáson.... Maximum majd nyáron kell körönként mert a tartályt (1m3-es tartály van) akkor lassabban tudjuk tölteni mert a kút alacsony dunai vízállásnál nem tud csak 3 liter / perc körüli vízmennyiséget -
vampire17
addikt
Sziasztok!
Sonoff DIY cuccokat vett mar valaki?
Mennyire hasznalhato ujraflasheles nelkul LAN-on? Az API-hoz van mar valami plugin a "nagyok" kozott? (Domo, HA, OpenHAB)
Mas tema:
(#10470) Chal:
Redonyvezerlessel kapcsba. Olyan megoldast szerinted erdemes lenne kivitelezni, hogy redony+butamotor+Shelly es nincs belso kapcsolo, a Shellyt a redony tokjaba, a motorhoz tennem? Nem akarok mar vesni, az RF cucc, ahogy irtad csak szivas, ezert gondoltam erre.
Jelenleg meg nem aktualis a dolog, de iden mar valszeg le lesz cserelve a regi muanyag redony aluminiumra es akkor mar olyan tengelyt tetetek fol, amihez lehet motort is tenni. Elv azt mondtak, azt a fajtat is be lehet kotni kezire es kesobb lehet ra motort tenni tengelycsere nelkul.
[ Szerkesztve ]
-
enesbcs
tag
válasz vampire17 #10477 üzenetére
Nem mondanám, hogy tökéletes, de Domoticz-hoz itt egy python szkript (nem plugin) ami MQTT-re fordítja a Sonoff LAN websocket kapcsolatokat: (eredeti firmware, eszközök blokkolva az interneteléréstől)
https://github.com/enesbcs/sonofflan2mqtt
Itt meg Home Assistant-hoz hasonló:
https://github.com/beveradb/sonoff-lan-mode-homeassistant[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz vampire17 #10477 üzenetére
Semmi akadálya, a Shelly switch bemenete opcionális, az csak egy külső jelforrás neki, ha nem akarod, nem kötöd be. Szóval szerintem teljesen jó úgy, ahogy írtad, ha nem lett volna nálam régi fali kapcsoló, én se szívtam volna vele, betettem volna a Shellyket a tokokba, és jónapot.
A redőnypalást és tengelycsere nem egy nagy varázslat amúgy, én 1-2 árajánlat bekérése után fogtam magam és beletanultam. Lego az egész, itt van hozzá minden is. Esetemben amúgy kb. 400kHUF-ot spórolok azzal, hogy eltökölök vele én magam, így bőven belefér a műanyag helyett az alu (extra színezéssel és arriterekkel), és még úgy is marad a zsebben
Palást szélesség és magasság függvényében dől el, hogy mekkora motor kell, de nem igazán kell túlgondolni, nálam pl. egy 180x250-es alu palástot mozgat egy ilyen. Ehhez teljesen mezei 40-es fém tengely kell, a tengelyek között megtalálod, annyira default, hogy szerintem motor nélkül redőnyöket is ilyennel szerelnek már mindenhol. Szóval szerintem ezért mondták neked is, de sanszos, hogy eleve ilyet tettek volna be akkor is, ha nem szólsz[ Szerkesztve ]
-
kgymac
őstag
Ugyanez a bajom, tavaly nyáron max fél óráig volt víz a kútban a locsolás kezdetétől, ezért szét kellett dobni a locsolást napi két időpontról körönként kettőre, két kör között 20p szünet, hogy újratöltődhessen a kút. 8 köröm van, 3 MP rotátorokkal (5-4-5, két 3000-es, a többi 2000-es. Egy-egy kör 5-7 percet kap, 4 kör a nejem veteményese, virágos kertje, csepegtető gombákkal és 8 sugaras locsolófejekkel (ebay, mert itthon 500 fölött van egy db, kínából meg 100db 4000 volt 3-4 éve), 1 kör izzadócső tujákhoz (kb 10m), 2x30 perces időzítéssel. Elpumps házi vízmű, 4 bar nyomás alatt van az egész rendszer, így nem kell a szivattyú tápot vezérelni. Van még 3 db sűlyesztett "vízkonnektor", csappal, ha megnyitják, a szivattyú automatikusan elindul. Szvsz így egyszerűbb volt megoldani, mint a master szeleppel együtt vezérelni a szivattyút plusz kézzel kapcsolgatni a szivattyút, ha használni kell a konnektorokat.
-
Immy
őstag
Szisztok,
Virágágyás és virág felügyeletére állítottatok fel már okos rendszert?Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
enesbcs
tag
válasz vampire17 #10480 üzenetére
Még meg sem jelent eszközre, aminek ráadásul a megjelenés után fél hónappal ígérik a "DIY Mode" elérhetőségét, igazából te sem gondoltad, hogy van támogatása?
"This is a pre-sale product. It will be delivered on May 5th and the DIY mode will be available in middle May." -
Zirowe
nagyúr
Hétvégén fogom szétszedni a többi kapcsolót, de ha esetleg azokban nincs nulla, akkor sehogy se lehet megoldani a touch bekötését ezeknél?
Mondjuk vicces, mert mintha az új szabványok szerint már minden kapcsolóhoz kellene nullát vinni, mindenesetre én most húzom újra a vezetékeket a másik lakásban, és ott minden kapcsolóhoz viszem a nullát+a lámpához a földelést (ez se nagyon volt alap eddig).
-
LouiS22
veterán
válasz sambenez #10488 üzenetére
mert az kínai belpiacos és a tisztességes társításhoz kínai IP-ről kell az elején párosítani De ne csüggedj: keress egy olyan VPN szolgáltatást, amiben van kínai szerver, telefonon azon keresztül csatlakozz fel és állítsd a telefon fejlesztői beállításai segítségével fake GPS lokációt (rengeteg ilyen app van) mondjuk Pekingre. Futtasd a szenzor társítást, minden faszán fog működni, utána már soha nem lesz szükséged erre, megkajálja, hogy csájnában vagy. Nekem az összes kínai belpiacos, de faszán működnek, a firmware is frissült (talán 3.18 az utolsó, amik nekem fent vannak). Ja, én egy python scripttel olvastatom ki az értékeket és az megy be domoticzba.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
Chal
addikt
HA-ban van ez a triggerem:
- alias: elszivo off
trigger:
platform: numeric_state
entity_id: sensor.humidity_furdo
below: 56
action:
- service: switch.turn_off
entity_id: switch.elszivoHosszú ideje tök jól működött, de ma reggel nem kapcsolt ki, arra értem haza, hogy 7-8 órája működik. Egy Sonoff Basic kapcsolja, HA logokban semmi, minden eszköz (Sonoff, switch, wifi AP, HA, Mqtt broker, stb..) uptime-ja az egekben, monitoring szerint szakadás nem volt. Sajna az mqtt topicot nem monitorozom, pedig abból kiderülhetett volna, hogy ki volt a hunyú.
Szóval azt hiszem, hogy ezt már nem fogom tudni megfejteni, de érdekelne a következő:
Mikor is aktiválódik a fenti trigger? Minden state eventre? Gondolom nem...., hiszen pl. egy hálózati szakadás esetén (ami nem volt, de tételezzük fel) bármennyi idő múlva is kikapcsolná a Sonoffot a HA, amikor az utoljára kapott "state" kisebb mint 56. Így inkább egy from.state -> to.state váltás húzza be, amikor átlépi a küszöböt, utána pedig inaktív marad.
Az lenne a best practice ezekre az esetekre, hogy time alapú triggert csinálok (platform: time_pattern minutes: '/5' stb....), és a condition-ben adom meg azt, amire most amúgy "behúzna"? Tartok tőle hogy "igen" a válasz, és ez kicsit szomorú, de azért kíváncsi lennék, hogy ti hogy szoktátok csinálni
[ Szerkesztve ]
-
-
Chal
addikt
válasz Degeczi #10494 üzenetére
True-n van a retain a switchen, és semmi baja nem volt. Úgy értem, hogy hazaértem, HA-ban a státusza 2x napja online, tudom ki/be kapcsolni, semmit nem csináltam vele igazából, azóta se indítottam újra, és teszi a dolgát mqtt-n és http-n kiadott commandokkal is. A szenzorral dettó ez volt a helyzet, 3 perce küldött értéket hazaérkezéskor (48% páratartalom, és amúgy reggel 8 után ment 56 alá, akkor kellett volna kikapcsolnia). Szerintem nem ment ki a HA-ból az mqtt parancs, vagy nem indult el a trigger valamiért, sajnos ezt már nem tudom kideríteni. Főleg hogy elfelejtettem benézni a topicba, ahol látható lett volna a retain miatt az utolsó command értéke, azóta pedig már kapcsolgattam
Amúgy úgy érted, hogy a trigger minden egyes szenzor eventnél (tehát amikor friss értéket kap), megnézi hogy 56 alatt van e, és ha igen, akkor lefut?
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Upsz: "On state change of a specified entity, attempts to parse the state as a number and triggers once if value is changing from above to below or from below to above the given threshold"
Ezek szerint a küszöb átlépésekor hívja meg. Nem tudom elképzelni, h a HA ne adná ki a parancsot, sokkal valószínűbb lenne vagy a Sonoff pillanatnyi hardveres, vagy szoftveres nyűgje, vagy esetleg másik vezérlési paranccsal ütközés, ami mégis visszakapcsolja.[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz Degeczi #10496 üzenetére
triggers once if value is changing from above to below
Igen-igen, ellenkező esetben mqtt-n lehetne látni, hogy folyamatosan küldi az off parancsokat, amikor küszöb alatt van a szenzor által küldött érték.
Nem tudom elképzelni, h a HA ne adná ki a parancsot
Pedig másra nem tudok gondolni, a retain miatt ott kellett volna hogy legyen az off parancs, és amit azóta felfedeztem: mqtt-ről leszakad néha, de nem csak ő, hanem minden más is a házban, szinte minden eszköz döccen egyet átlag napi kétszer (eszközönként random időpontokban). Ez nem jó, majd kinyomozom hogy mi okozhatja, viszont ez a szakadás dél körül volt ma a Sonoff esetén, amikor is meg kellett volna hogy kapja az off parancsot reconnectnél.
Amúgy nem nagy dolog, csak config tisztogatás/refaktorálásban vagyok, és minden apróság zavar, mindent meg akarok fejteni
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Akarok venni egy uj napelemes kamerat, az alabbit neztem ki: [link]
Ilyen napelemmel: [link]
Most van egy Reolink Argus 2-om, amivel amugy nagyon meg vagyok elegedve (kepminoseg, etc... ) viszont sajnos irto "zart" a rendszere, nincs semmi lehetoseg integralni kulso rendszerbe.
A Blink XT -hez viszont van gyarilag IFTTT, illetve van ilyen is, ami meg fontosabb:
https://github.com/fronzbot/blinkpy
Alapbol nekem egy dologra lenne nagyon fontos a kulso integracio. Szeretnem arra hasznalni, hogy kulso PIR el is tudjam triggerelni a kamerat, illetve, tudjak x idokozonkent allokepet kuldeni pl Domoticzba.
Mit gondoltok a folnti Python scriptel ez lehetseges lesz? (Nem akarok megint befurodni a kameraval, ugy mint a Reolink-el....)
-
LouiS22
veterán
válasz vampire17 #10498 üzenetére
Az IFTTT-t felejtsd el, ilyesmit biztosan nem bíznék rá: ingyenes megoldás és nincs garantálva, hogy az üzenet (ami a te esetedben vélhetően fontos lenne, hogy a történés pillanatában megérkezzen) valóban meg fog érkezni 1-2 másodpercen belül.
A napelemes cuccok értelemszerűen csak akkor kapcsolódnak bármihez, ha lekérés/történés van, hiszen spórolni kell az energiával. A Blinkél is az lesz a szűk keresztmeteszet, hogy ha te bizonyos időközönként kényszeríted a kapcsolódásra, az zabálni fog az akkumulátorból.
Teljesen esélytelen a telepítés helyére kábelt húzni és poe kamerával kiváltani a figyelt helyet? Akkor real time kapcsolódva lehetnél és nem kellene kompromisszumot sem kötni.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
szjoci
őstag
Halihó!
Domoticz-cal szeretnék egy RF kapcsolót Sonoff RF Bridge-en (tasmota van rajta) kapcsoltatni. Eddig úgy működik a dolog, hogy megtaníttatom pl. RfKey7-re a jelet, és azt elküldöm így:
http://RfBridgeIP/cm?cmnd=RfKey7
Mivel a tárolható kulcsok száma véges (16db), jó lenne ugyanígy vezérelni a kapcsolókat, csak magával a kóddal. Ennek nem találom a formuláját, tudnátok segíteni?
Pl egy ilyen jelet hogy küldök el:RFbridge/stat/RESULT = {"RfKey7":{"Sync":8500,"Low":300,"High":840,"Data":"1C7B0E"}}
Köszönettel,
Joci[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest