- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
spider23
aktív tag
válasz Degeczi #53998 üzenetére
Én erre ezt használom: Ai on the edge már kb 2 éve és hibátlan. Vízórán és gázórán is ezt használom és tökéletes.
-
ViZion
félisten
-
-
vkp
aktív tag
Beadod az igényt, x nap múlva kapsz egy számlát, kifizeted, y nap múlva jön két sanyika, felpattintják a vízórára a jeladót, ami kvázi egy reed relé, ami literenként záródik. Ezt tetszőleges eszközzel tudod nézni. Nálam egy esp32-poe-ra van kötve, ami sima counterként jelenik meg a HA-ban. 3 éve literre pontos a fogyasztás mérés. Extraként van egy automatizálás, hogy ha riasztó armed állapotában megmozdul a vízóra, akkor sikít.
-
LouiS22
veterán
válasz Degeczi #53998 üzenetére
Való igaz, ezek nekem most rendelkezésre állnak már, hozzáteszem: csak ettől nem lett több vagy kevesebb a fogyasztásunk, sőt, ugyanúgy ki kell mennem (szerencsére csak a lakáson kívülre) az óraállás diktálásakor fotózni (mert valamiért fotós óraállást kell leadni...).
Talán majd 2143-ban tényleg eljutunk oda, hogy ezt a meglévő űrtechnológiát érdemben is arra használjuk, amire kellene (jelesül: automatizált óraállás-leolvasás hónap elején).Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
ViZion
félisten
válasz LouiS22 #54008 üzenetére
"Talán majd 2143-ban..."
Nagyon optimista vagy
Nem várhatod el, hogy a 800 Ft-os HW-t beépítsék a mérőkbe, majd kiszámlázzák
+5-15000 Ft-al drágábban okosmérőként.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ojb
tag
Érdekes, hogy lassan a vízmérő órák jeladózása is olyanná válik, mint a gázóráké DÉGÁZ területen.
Ellenpéldaként szeretném megemlíteni, hogy AlföldVíz területen anno jelezték az esedékes óracserét már kettő ingatlan esetében is.
Mindkét alkalommal megkérdeztem, hogy lehetne-e távleolvasásra előkészített vízórát kérnem a csere során.
Lehetett...
Mindkét esetben olyat hozott ki és szerelt fel a szaki.
Igaz az órában csak egy kis fém biz-basz van, de ez bőven elég ahhoz, hogy egy induktív érzékelővel könnyedén lehessen figyelni a literenkénti fordulatát.
Szóval vannak még csodák...
Kíváncsi leszek a következő óracserénél is működik-e még ez a lehetőség. -
Degeczi
nagyúr
Szintén Alföldvíz, pont egy éve ezzel pattintottak le, amikor kérdeztem tőlük, lehetne-e impulzus-jeladósra cserélni a saját órájukat (lévén a műanyag aknába másodikat nem engednek szerelni, meg hely sincs igazán rá, szóval a "szolgáltatási pont utáni saját beépítés" nem játszik)
-
LouiS22
veterán
Nem, félreértettél vagy én nem fogalmaztam egyértelműen.
A vízórák döntő többsége indukív módon lesz jeladásra képes. A gyakorlatban ez egy fém félhold, ami forog és az így keletkező mágneses eltérést olvassa le a leolvasó egység. Ahogy valaki írtra is, reed szenzor (azt mindenki ismeri ).
A rádiós jeladók döntő többsége működik wmbus-on keresztül. Természetesen nem kötelező azt használni, ha ott a kis fémhold, akkor próbálkozhatsz DIY megoldásokkal is, ha eltalálod a megfelelő pontot és távolságot, akkor tudod "olvasni" a jelet.A gyártók sem hülyék amúgy, modulárisan fejleszt a legtöbb, az általam használt Bmeters órában ott a "félhold" és arra pattintható rá a wmbus rádió.
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
-
zsamiatt
őstag
Sziasztok egy tasmotas RF bridgeben kérnék segítséget. Szeretném rátenni ezt a távirányító jelét de valamiért nem látja. Pedig a freki stimmel. (dc313)
[link]Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Speederer
senior tag
Ha már (ismét) a fogyasztásmérés van napirenden, bedobnám megint a saját esetemet egy kis okfejtésre. Bocsi, hosszú lesz.
Jelenlegi helyzet: víz ás gáz mérése impulzusadós módszerrel (a víz esetén almérővel), mindkét kábel vége a ház hátsó felében, ahova minden egyéb kábel is befut. Mindkettő egy Denkovi eszközbe digitális bemenetére kötve. Ez jól is működik egészen addig amíg nincs áramszünet vagy a HA-t nem éppen a víz vagy gázfogyasztás közben indítom újra vagy éppen nincs áramszünet, mert akkor azokat az impulzusokat nem érzékeli, tehát lemaradok róla. Mondjuk ennek a problémának a megoldása önmagában nem élvez nálam túl nagy prioritást, de...
Az áramfogyasztás mérése továbbra sem tökéletes. Egyrészt van egy Shelly 3EM, másrészt pedig egy SlimmeLezer+ a villanyóra P1 portjára dugva. Ha nincs áram, akkor nincs mit mérjenek, tehát a szünetmentes csatlakozás hiánya nem gond. A probléma a SlimmeLezer-rel van, mert hogy nem működik stabilan, néha megáll és csak a kábel kihúzás-visszadugás segít megint életre kelteni. Van hogy hetekig jól működik, van hogy pár nap alatt megadja magát, de nincs kedvem azzal játszani, hogy figyelgessem mikor kell újraindítani. (Bár már állítottam be rá értesítés küldést a telefonra, de akkor is igényel beavatkozást, amit nem szeretnék.)
A másik probléma, hogy ezek nincsenek pariban, vagyis 4,6% környékén mozog a 2 eszköz közti különbség. Bár ez csak így offként, ezzel úgyse nagyon tudok mit kezdeni.Korábban már felvetettem, hogy megcsinálnám kábelesre a SlimmeLezer-t, ami azt jelentené, hogy ki kell fúrnom a mérőszekrényt. Erről viszont itt próbáltatok lebeszélni, vagy legalábbis hogy gondoljam át biztos szeretném-e a kb aranyáron mért szekrényt szétfúrni. Ezt megfogadva nem is nyúltam hozzá... még.
Van a hagyományos wifi-s SlimmeLezer-em, de vettem vele egyidőben egy Ethernet-es verziósat is. Gondoltam biztos ami tuti, valamelyik biztos jó lesz. Mivel ilyen szarul működik a wifi-s verzió (bár nem a wifi miatt), gondoltam átállnék a vezetékes verzióra. Sikerült is egy UTP (Cat6) kábelt eljuttatnom a mérőszekrény aljáig, de aztán még időben kiderült, hogy csak én gondoltam úgy, hogy a SlimmeLezer ethernet-es verziója tud PoE-n is működni, de sajnos mégsem.
Arra viszont rájöttem, hogy hogy tudnám különösebb rombolás nélkül bevinni a SlimmeLezer-hez a kábelt... [kép] Ahogy a szekrény jobb oldali (H tarifás) oldalán látszik, a kismegszakítók vonalában van egy vízszintes kb 10 cm-es rés. Na ebbe simán bele tudtam játszani a kábelt alulról, vagyis az a terv, hogy fúrok a bal oldalra is egy 8-10mm körüli lyukat és abban húzom el a kábelt. A kérdés az, hogy milyen kábelt?Opciók:
1. Megpróbálom a P1 portból jövő jelet bevinni a házba a szekrényig elhúzott Cat6-os UTP kábelen. Ez problémás lehet, mert a neten található infók szerint ezt 3 méternél hosszabb kábelen utaztatni nem szerencsés, nálam viszont kb 30 méterről van szó. Pedig ha működne, akkor bármelyik SlimmeLezer működhetne, sőt még valszeg a víz- és gázórából jövő kábeleket is lehetne itt végződtetni és akkor egy ESP kezelné a ház fogyasztását (kivéve H tarifa, de az nem okosmérő), megoldva a posztom elején említett problémát. Itt megemlíteném, hogy a gáz és a villanyóra között kb 4 méter a távolság és van köztük egy KPE cső a földben. A gázórához pedig jön egy zöld 4*0,8-as KNX kábel, tehát mondjuk úgy, hogy ez a 2 kábel van a mérőkig, ezekből lehet mindenféle felállásban gazdálkodni. Így akár több vezetéket is egybe lehetne vonni, ha az segítene.
2. A villanyszekrény alján lévő bal oldali kis dobozba berakok valamilyen tápot, ami az ott lévő 230V-ból csinálna nekem 5V-ot USB-C véggel, ezáltal az ESP32-t megtáplálni külső táppal. Bár nem teszteltem, úgyhogy ez lehet nem oldaná meg a néha-néha elérhetetlenné váló olvasó problémáját. Viszont nem tudom, hogy ezt a hely szűke miatt hogy tudnám ügyesen megoldani. Mondanám, hogy egy dugalj és egy telefontöltő, de nem túl sok a hely. [kép] Erre ötlet esetleg?
3. Ha az 1. opció nem működne a nagy távolság miatt és a 2. pontban felsorolt dolog se oldaná meg a dolgot, akkor használhatnám az Ethernet-es SlimmeLezer-t a mérőszekrényben. Ehhez vagy az RJ12-es kábelt kell fentről levinnem a leendő lyukon át a SlimmLezer-ig, vagy az eszköz a mostani wifi-s helyén lenne és akkor az UTP-t viszem fel. Mondjuk ez már kb részletkérdés, viszont 5V ennek is kellene (lásd 2-es pont problémája), de legalább kábelen menne az adat és egy másik eszköz lenne használva, kizárva hogy esetleg a wifi-ssel vannak alapvető bajok.
4. Szereznék egy PoE-s ESP32-t, bár ilyet ha jól tudom csak az Olimex gyárt 25 eurótól, és akkor még a szállítás és egyéb költségek nincsenek is benne. Közben pedig itt van már 2 SlimmeLezer... De nem tudom erre rámenne-e az RJ12-es adapter a SlimmeLezer-ről.Mit gondoltok?
A képek még év elején készültek, azért nem látszik most ott a frissen behúzott UTP kábel.A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
4D4M
aktív tag
válasz Speederer #54020 üzenetére
Szerintem az ethernet slimmelezer is a P1 porton kapja az áramot, ahogy a wifi-s is. Persze emlékszem, hogy neked ezzel kapcsolatban vannak kételyeid. Úgy rémlik mintha tesztelni akartad volna külső táppal is...nem tudom mi lett a vége.
Ahogy a szekrény jobb oldali (H tarifás) oldalán látszik, a kismegszakítók vonalában van egy vízszintes kb 10 cm-es rés. Na ebbe simán bele tudtam játszani a kábelt alulról...
~
Hát ezt szerintem felejtsd el. A kommunikációs kábelek alapból nincsenek 450/750V-okra hitelesítve és fogalmad sincs, hogy mihez fog hozzáérni a szerelőlap alatt.
Bár én mondtam az ellenkezőjét, de akkor már inkább fúrd ki a plexit és tegyél bele egy tömszelencét.bár nem a wifi miatt
~
Ez hogy derült ki? Tettél oda valami AP-t a környékére?[ Szerkesztve ]
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
balint730
csendes tag
válasz vampire17 #53957 üzenetére
Hogyan tudom egy alább linkelt villanykapcsolót hozzáadni a HA-hoz? Ha van ilyen villanykapcsolóbol kb 10db nem fogja leterhelni a hálózatot?
Illetve ha z-wave vagy shelly terméket is szeretnék használni, akkor kell egy Skyconnect-hez hasonlo stick a PC-be és már menni is fog?https://okosotthon.bolt.hu/webaruhaz/termek/sonoff-tx-ultimate-t5-eu-2c-wifi-ewelink-remote-bluetooth-teljes-feluleten-erintokapcsolos-ket-aramkoros-okos-villanykapcsolo-csillarkapcsolo/
-
Speederer
senior tag
Szerintem az ethernet slimmelezer is a P1 porton kapja az áramot, ahogy a wifi-s is.
Igen, én is így gondolom. Csak valamiért azt hittem korábban (vagy legalábbis azt akartam hinni), hogy UTP-ről veszi az áramot magának (PoE), de onnan nem. Tehát vagy a P1 portról vagy USB-ről. Ha az a gyanú, hogy a P1 porton nem megfelelő az áramellátás, mert mondjuk a mérő nem ad neki eleget, akkor ezt ki lehetne szűrni külső táppal.
Ki akartam próbálni külső táppal is a mostani felállást, van a szekrény külső oldalán 230V-os aljzat, onnan be is tudnám vinni a szekrény alatt, de azzal még mindig ott vagyok, hogy a mérőhöz/SlimmeLezer-hez nem ér oda. Persze ideiglenesen nyitva hagyhatnám a kis belső ajtaját a szekrénynek, de a múltkor is mikor ránéztem folyt belül a víz/pára a szekrény belsején. Valszeg nem lenne túl jó ötlet huzamosabb ideig úgy használni, főleg az őszi/téli időszakban. Ráadásul nehezítő körülmény, hogy mikor mondanám rá azt, hogy oké, így működik?! Pár hetet most is kibír.Szóval ezért lenne jó valahogy mégis bejutni a szekrényen belüli zárt részbe, a mérőhöz. És el is fogadom az érvelésed, hogy a kis mezei RJ12-es kábelt ne akarjam a több száz volt mellett elhúzni, de erre ott lehetne a KNX kábel, ami elvileg mehet ilyen környezetben.
Azért fúrnám inkább ezt a hátlapot, mert ha netán jön valami Eon-os ember a mérőhöz, és le akarja venni a plexit, akkor ne legyen ahhoz kvázi hozzárögzítve valamilyen vezeték. Persze nem tudom, hogy a hátlapból felbukkanó kábelhez mit szólnának. De mondom, a másik oldalon látott kifúrt rész ihletett meg. És nem is kell akkora, elég lenne egy darab lyuk. Mindezt persze ésszel csinálva, nagyon lassan, hogy fúrás közben ne vigyen el semmi vezetéket a háttérben.
Az, hogy a wifi lenne a probléma, az nem derült ki. Úgy gondolod, hogy okozhatja a problémát az esetleges gyenge wifi jel? Ha netán megszakad, akkor nem tudna újracsatlakozni?
Úgy emlékszem SlimmeLezer oldalán a kommentek között volt olyan, hogy valaki szintén arra panaszkodott, hogy időnként elérhetetlenné vált és hogy lehetne benne egy automatikos "power cycle" lehetőség. Erre írt valami olyasmit Marcel, hogy a hardverek kb 1%-a problémás lehet, de nem jött rá, hogy tudná orvosolni. Ezt a részt most nem találom, de ennyi erővel lehet, hogy belefutottam egy hibás darabba.Opció lehetne még rendelni egy külső antennásat, mert látom már van olyan is vagy előtte csak simán kipróbálni egy AP-t közelebb rakni, ahogy Te is javaslod. Na utóbbival még futok egy kört, az viszonylag könnyen kivitelezhető. Bár továbbra is problémás, hogy mikor fogok jónak jelenteni egy felállást?! 6-8 hét múlva? Az nem kevés.
Azért ígérem, hogy néhány hónap múlva nem fogom felhozni újra a problémát.
Degeczi:
Tudsz esetleg mutatni ilyen eszközt?
Számomra azért furcsa ez a különbség, mert múlt decemberben volt mérőcsere, előtte 1% alatti volt a különbség a Shelly és a korábbi Eon-os mérő között. Így mondanám, hogy valami szar van a palacsintában.A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
spst
csendes tag
válasz LouiS22 #54013 üzenetére
Valóban félreértettelek, sőt a megvalósításra vonatkozó elképzelésem is valószínűleg tévedés.
Arra gondoltam, hogy egy reed-el és egy Tuya Water Leak Sensor-al (Zigbee) megoldom, de ezek szerint ez nem lesz jó megoldás...
Milyen megoldás lehet működőképes, mert a vízóraakna kb. 9 m-re van az épülettől? -
4D4M
aktív tag
válasz Speederer #54026 üzenetére
Azért fúrnám inkább ezt a hátlapot, mert ha netán jön valami Eon-os ember a mérőhöz, és le akarja venni a plexit, akkor ne legyen ahhoz kvázi hozzárögzítve valamilyen vezeték.
~
Értem és valahol jogos, de a P1 portot is egy mozdulat kihúzni a dobozzal együtt, meg kivezethetsz egy aljzatot is lyukon keresztül, bár az már ahogy rámutattál időszakosan nedves környezet és illene valami ehhez illeszkedő megoldás. Például.Persze nem tudom, hogy a hátlapból felbukkanó kábelhez mit szólnának
~
Nekem lenne pár tippem (: Egy állásfoglalás nélkül biztosan nem közlekednék ott semmivel.Úgy gondolod, hogy okozhatja a problémát az esetleges gyenge wifi jel
~
Kizárni nagyon nehéz lenne a potenciális lehetőségek közül. Sok múlik a routeren is.Most amúgy én is dilemmázom, mert van egy hely ahol a távolság miatt már inkább választanám az ethernetes verziót és lehet, hogy a fúrásra fanyalodom én is (:
[ Szerkesztve ]
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
Degeczi
nagyúr
Háromféle közbeiktatott mérőt használtam eddig (sima egyfázisú, aztán háromfázisú, végül kétirányú háromfázisú) és mind várakozás fölötti pontossággal követte a szolgáltatói mérőt, havonta 2x ha kell 1 kWh vagy kisebb értékkel korrigálnom. Egy lakatfogós mérés az elvéből adódóan nem tud ilyen pontos lenni kis teljesítménynél, az nem meglepő. Viszont ha rendbe tudod tenni a P1-es kiolvasódat, akkor nálad is nem túl fontos, hiszen úgyis azok az adatok a mérvadóak (nálam nincs P1 port a szolgáltatói órán, így hasznos, hogy meg tudok bízni a saját mérésben)
-
Degeczi
nagyúr
válasz Degeczi #54030 üzenetére
Eh, rossz az első link (azt olyan rég használtam, h már nincs a bolt kínálatában, hiába volt elmentve a link), ilyesféle "Hiking" volt
-
BlackJack21
tag
Most gondolkodtam a problémádon, igaz én saját magam építettem a DSMR readert, nem vettem, de rémlett valami a kondival kapcsolatban.
Van a boardon egy 1000uF-os elektolit kondenzátor, az előtt meg egy jumper, ami a dsmr4 és dsmr 5 között vált. Ha ez nem megfelelő (gyk MO.-n DSMR5 van ) és a kondi "be van kapcsolva" akkor képes újraindulást kiváltani.Using the capacitor on a v5 version can trigger a reboot loop. (brownout situation during setup).
Ez a kondi a "gyári" verzióban is ott van a képek alapján, de jumpert nem látok, lehet, hogy ezt az ESP valamelyik lábára tette és onnan van kapcsolva.
Az újraindulás okát pedig a logokból ki lehet deríteni, ha nincs benne, akkor be lehet kapcsolni és a szintjét is lehet állítani.
Ez csak okoskodás részemről, de lehet csak ennyi a probléma. -
Jolida
tag
Némelyik óra kevés áramot (Minimum voltage allowed U L_MIN >= 4,9 V at I L = I L_CONT = 250 mA) ad ki a P1 port +5V tápfeszültség (1-es) lábán (nálam szerencsére az SX631 eleget, úgyhogy megy gond nélkül), ezért külső (USB-C) tápról kell járatni a Slimmelezert.
Ez okozhat random újraindulást.[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
Csak elméleti síkon, de: próbáltad, hogy nem az esphome saját adatküldőjén, hanem mqtt-n keresztül kommunikálsz? Hátránya annyi lesz, hogy nem tudod, csak manuálisan frissíteni a boardot.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
szente
addikt
Sziasztok!
Home Assistant alatt van minden helyiséghez egy Generic Thermostatom, amit szeretnék automatizálni, hogy melyik napokon, melyik napszakban melyik fűtőtest fűtsön.
Ehhez nem tudtok esetleg egy jó kis tutorialt?
Valami ilyesmi lenne a cél: [link]
Csak ez nem annyira szájbarágós és az angolom se annyira acélos, hogy világos legyen, hogy mit miért csinált. Jobb lenne egy olyan, ahol nem utólag magyaráz, hanem vele együtt tudom csinálni.
Próbáltam saját kútfőből, de az annyira nem működik jól. -
Fecogame
veterán
válasz szente #54036 üzenetére
Elítélendő vagy sem, én ChatGPT-vel szoktam megíratni a szabályokat (yaml formátumban), 90%-ban hibátlan eredményt ad, a többi esetben is csak kicsit kell rajta faragni. Persze pontosan meg kell neki adni mit szeretnél, és akkor jól működik.
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
ViZion
félisten
Tuya cuccaim egy részét eladnám. Elég, ha az appból törlöm, vagy kell más is, h a kollégám tudja az övével használni?
Local tuya volt, onnan töröltem.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
szente
addikt
Köszi srácok, átnyálazom őket.
-
S-eye
senior tag
válasz vampire17 #53843 üzenetére
Szia. Már majdnem egy hete működik ez a rendszer a Computherm E280FC és 3db Shelly Plus i4-gyel a Sabiana fan-coilok (2 csöves) vezérléséhez. A 7 eres vezetékre szükség a fan-coilhoz. Utólag talán már 10 ereset választottam volna (bejövő L, N, PE miatt).
Ami bosszúságot okozott az az volt, hogyha a SW bemenetet a vezérelt szelephez kötöm, akkor 140 Voltot mérek, még kikapcsolt állapotban is! Így az nem volt használható, azaz az input mindig true volt.
Szerencsére a másik szelepkimenetre (Valve 2 L) semmi nem volt kötve, így onnan tudtam levenni a 240V/0V jelet.Itt pedig a Scene beállítás, ami kikapcsolja a Shelly Plus 1PM-et, ha mindhárom szelep (sw input: false) ki van kapcsolva.
Úgy tudom, hogy ez a Computherm valamilyen kínai Floureon terméknek a másolata, így később Home Assistanthez is hozzákapcsolható. Azt majd akkor, amikor lesz egy stabil szerverem hozzá.
-
vampire17
addikt
-
vampire17
addikt
Sziasztok,
van egy ilyen kijelzom: Guition ESP32-S3-4848S040
Sajnos regota fennall vele egy olyan bajom, hogy random feleled a kijelzo, ha 230-rol uzemel. Mint kiderult, ez a rossz zajszures miatt lehet. Szedszedve kiderult a turpissag, sajna alkatreszeket "sporoltak ki" a cuccbol....
A legtobb embernek a C1 és az R4 hiányzik, de nálam az L4 is. Ha valakinek van ilyen kijelzoje ki tudna esetleg merni, hogy a tekercs, ami az L4 helyen van, pontosan milyen parameterekkel rendelkezik? Koszi! (a tobbi alkatreszt mar potoltam)
[ Szerkesztve ]
-
fap333
aktív tag
Szervusztok!
A Home Assistant Nissan Leaf integrációját használja valaki?
Próbálom működésre bírni, de valahogy nem jön össze...
Logban ennyi van:2024-10-18 14:01:00.379 ERROR (SyncWorker_0) [homeassistant.components.nissan_leaf] An unknown error occurred while connecting to Nissan: <class 'pycarwings2.pycarwings2.CarwingsError'>
10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
BlackJack21
tag
-
wik_406
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest