- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
smkb
őstag
válasz Atom_Anti #7750 üzenetére
Itt van pár kép amit leszedtek a tpu-ról míg ment, de fene tudja mennyire véglegesek, mert éjjel olvasva a tesztet még nem volt végleges érzésem. Főleg a GTX580 SLI ahol a képek sem voltak mind aktuálisak, valami korábbi HD6850 teszt lehetett a sablon....
Ha jól emlékszem az összesített minden felbontásos képen ami itt hiányzik 100% volt mind a HD5970 mind a GTX580 teljesítménye.
Egyébként szórakoztatóak az FPS eredmények... 150 vs 180 meg 230 vs 240 ... egy két játéknál van csak, hogy nagyfelbontásban max részletességen 60 alá esik a két nagy kártya...
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
1 év alatt. Ennek kellett volna tavasszal...akarom mondani tavaly ilyenkor kijönni és akkor nem lenne majd ciki, hogy a másik oldalon pár héten belül itt a válasz.
Az meg még mindig vicces kissé, hogy többet eszik mint a 2 GPUs 5970. Jó persze tudom, aki ilyet vesz az már direkt vonalon és negyed áron kapja a villamosáramot.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
smkb
őstag
válasz Oliverda #7753 üzenetére
AVG-ben 20 wattal eszik többet, a gtx480-nál 26 al kevesebbet, idlében meg kevesebbet mint a HD5970 (33w vs 39w). Neked melyik módban megy többet a géped? Nekem pl böngészgetéses semmittevéssel
Másrészt meg, ha nyomatod a játékokat orrba szájba 1 hónapban kb 1 doboz sör a fogyasztásbeli különbség... messze van ez a "ki ilyet vesz az már direkt vonalon és negyed áron kapja a villamosáramot." -tól
A Caymán hónapok óta hype tágya.. NV meg csöndben piacra dobta ezt a HPC kártyát ami mem mellékesen VGA-ként hozza egy 2 gpu-s direkt vga szegmensbe gyártott célhardver sebességét... nem olyan rossz mérnöki teljesítmény ez...
-
Atom_Anti
senior tag
Nagyon szuper vagy hogy ilyen előre látó voltál és lementetted a tesztek nagy részét, köszönöm . Hát mit is mondjak, azért nem egészen éri el a HD5970 szintet, szóval sztem nem egy nagy durranás. Bár hiányolom a ''relative performance all resolution összesítést'' és ''3DMark03'' tesztet. Általában ezekre szoktam alapozni...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Atom_Anti
senior tag
Meg csak 13% teljesítmény növekedés a GTX480hoz képest . Valami 15-30% ról beszéltek az Nvidiáék... . Inkább kapott volna egy GTX490 nevet .
-
nagyúr
Ebből a szempontból nem lehet már clock-to-clock összehasonlítást csinálni, mert kérdés, hogy mi legyen az NV-n a 850 MHz a shader vagy a core
A második elég nagy hülyeség, már ne haragudj Tudom, hogy szándékosan mondtál extrémet, de ez így nagyon mellément. Az elsőben elvi síkon igazad van, viszont mivel mind a 460-ak, mind a 6800-asok 1GHz körül tudnak feszemeléssel és léghűtéssel, szerintem pont összevethető a két GPU.
A memóriavezérlőnél az a kérdés, hogy az órajel mennyire a design korlátja, és mennyire megvalósítási fuckup. Az első esetben valóban tekintetbe kell venni, és akkor fair úgy összevetni, hogy pl. 950MHz-en megy a GF104 és 1200-on a Cypress. A GF104 és a Barts esetében már közel sincs ekkora differencia."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
veterán
Én már csak itthoni árára vagyok kíváncsi... A kérdés az hogy sli-ben hogyan fog skálázódni, mert ha az nv ebben látja a jövőt akkor itt az ideje belehúzni.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Oliverda
félisten
AVG? Nem láttam vírusvizsgálatos tesztet a TPU-n. A GTX480-nál meg nem nehezebb kevesebbet disszipálni.
"A Caymán hónapok óta hype tágya.. NV meg csöndben piacra dobta ezt a HPC kártyát ami mem mellékesen VGA-ként hozza egy 2 gpu-s direkt vga szegmensbe gyártott célhardver sebességét... nem olyan rossz mérnöki teljesítmény ez..."
Kihozták annak a GPU-nak a teljes értékű verzióját ami már több mint fél éve a piacon van és amit mellesleg 1 éve kellett volna kiadniuk. Baromi nagy mérnöki teljesítmény mit ne mondjak.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Elvi síkon érdemes erről beszélni, mert a Barts 900 MHz-re van a gyártó által specifikálva, míg a GF104 675-re. Hiába megy a két chip feszemeléssel 1 GHz-et, ha esetlegesen a specifikálási folyamaton megbuknak instabil működés következtében. Az NV-nek sokkal jobb lenne egy 800 MHz fölötti GF104, de egyszerűen gyárilag még sincs, mert valami megakadályozza őket az órajel elérésében. Annyi dolgon megbukhat egy kártya specifikálása, és helyenként igen extrém esetekben történik instabil működés, de ezek pont elegek ahhoz, hogy az OEM-ek ajtót mutassanak. Ezért kell úgy belőni az órajelet, hogy átmenjen a termék a tesztelésen. A dobozos termékek esetében sokkal könnyebb a helyzet, mert a partnereknek nem kell megfelelni, ők bátran dönthetnek úgy, hogy egy-egy nem stabil körülményt figyelmen kívül hagynak, és máris kész a gyári tuning. Ha esetleg évente egyszer befagy a kártya, akkor majd a júzer ráfogja a Windowsra.
A GPU dizájn annyira eltérő, hogy nincs értékelhető összehasonlítási alap azonos órajel mellett. Nem mellesleg az elérhető maximális órajel része a dizájnnak, tehát ha a Radeont a GeForce-hoz igazítjuk, vagy a GeForce-ot a Radeonhoz, akkor az egyik termék esetében eldobtuk a dizájn lehetőségeit.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
smkb
őstag
válasz Oliverda #7763 üzenetére
... addig is várjuk szeretettel a hónapok óta hype tárgyát képező HD6970 teljesítményét és terhelés alatt mért fogyasztási eredményeit ...
NV meg foglalkozhat mostantól az új termékeivel, mert ez kipipálva, letudva, piacra dobva... viheti, veheti aki akarja...aki nem, nem veszi. De bevételt csak az tud termelni, ami kapható. Tudja ezt jól ez NVidia is.... saját bőrén érezhette a GTX460-ig... a termékskálája hiányosságait...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
látod, pont ez a bajom, hogy túl elméleti a sík. ha egy kártya hatékonyságát nézem, akkor a teljesítményét hasonlítom össze, és nem pl. azt, hogy mekkora az nVidia SP-inek a kihasználtsága VS az 5-széles VLIW-eké. innentől kezdve nem érdekel, mennyire térnek el az architektúrák, az érdekel, hogy melyik hány fps-t tud kipréselni pl. a METRO-ban bekapcsolt dof mellett .)
a referencia-órajelek mentén a termékeket tudod összehasonlítani, az architektúrák összevetéséhez szerintem célszerű azonos órajeleket használni - hacsak nincs olyan komolyabb különbség az elérhető órajelekben, ami a designból fakad. a memóriás mondás az jogos, a Cypress vezérlője azért kövérebb, hogy tudjon több MHz-et, de a core órajel kapcsán ilyet nem látok."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
cszn
őstag
Ennek azért nem kellene ennyire örülni. Inkább szurkolnál nekik, hogy kiélezett verseny legyen.
Meg ezen a két héten itt lovagolni nem nagyon érdemes amikor az Nv 1 év körül késett.(#7768) gbors Akkor az architektúra összehasonlítására ott van a clock2clock, a designra meg a ref. órajel.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Nem tudom, hogy hogy jött ide az AMD pénzügyi helyzete, de gondolom tisztes trollként ezt már szinte kötelességed felhozni ha kifogysz az amúgy is elég satnya és erőltetett érvekből. A GPU üzletág amúgy nem volt veszteséges.
Mondjuk az már egyenesen szégyen, hogy nem tudták megdönteni az nV Q2-ben elért 141 millás veszteségét.
Az 1 milliárd pedig már régen "elfogyott".
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezért nem csinálnak már architektúra tesztet, mert nem tudod, hogy hol működik a két rendszer ugyanúgy. Az órajeleket kétféleképpen lehet állítani. A Radeon magját állítod az NV magjához, vagy az NV shaderét állítod a Radeon magjához. Egyikkel sem kapsz értékelhető eredményt, mert mind a két esetben elveszed a dizájn előnyeit a konkurenssel szemben. Hol a GeForce-nak, hol pedig a Radeonnak kedvezel.
Tekintve, hogy mára a dizájn szerves része a GPU-ból kifacsarható órajel, így a gyári adatok beállításával kapod a legjobb eredményt.
Ez hasonló dolog, mint a Pentium 4 és az Athlon 64 esete. Ha a Pentium 4 órajelét levitted az Athlon 64 szintjére, akkor az AMD szó szerint szarrá verte az Intelt, mert a processzor dizájnja úgy volt kialakítva, hogy egy órajelen belül a lehető legjobb teljesítményt adja le. A Pentium 4 helyzete pontosan ellentétes volt, de ezt kompenzálta, hogy sokkal magasabb órajelen volt képes működni, olyan magasan, amire az Athlon 64 akkor nem volt képes. Ezért nincs értelme már a clock-to-clock mérésnek, mert egyéni mérnöki döntés, hogy ki mit tart fontosnak. Már a tervezés fázisában alapvető kérdés, hogy a rendszer az órajelek szempontjából milyen utat járjon be.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
MaUser
addikt
Elég jó eredmények: gyorsabb, mint a 480 miközben kevesebbet fogyaszt, ugyanannyiba fog kerülni, hangja pedig csak mint egy 4850-nak. 22-ig várakozás, utána pedig győzzön a jobbik és feltöröm a malacperselyt.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
MaUser
addikt
Jaja, és amit még leírni is furcsa: ez alapján a vx450-em is lazán el fogja vinni tuning nélkül. Mindenesetre már csak bő két hetet kell várni, hogy AMD is terítsen (mert ezzel most fel van adva a lecke azért rendesen) és utána halál a malacperselyre.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
MaUser
addikt
válasz Oliverda #7777 üzenetére
Ezt olvastam, csak az a kérdés, milyen fogyasztás mellett. Mert ha 10-15% difi lesz csak két kártya között és hasonló áron lesznek, akkor én biztosan a fogyasztás alapján fogok dönteni, hogy ne kellejen tápot cserélnem egyelőre. Szóval Let's get ready to rumble!!!
Félreértések elkerülése végett nem fillérb*szás forog fenn, csak a vx450 egy nagyon jó és főleg halk táp (víz van egyébként a gépen a hang miatt), emiatt semmi értelmét nem látom egy erősebb tép beszerzésének, hogy aztán az 4-5db-lel hangosabb legyen, ha egyszer nincs szükség a nagyobb teljesítményére.
-
priti
addikt
az NV-nek rá kell állnia az SLI-re. Az nem téma ha egy GeForce kártyán jól fog futni a Crysis 2, mert attól nem fognak több VGA-t eladni
Ez ott falsul be, hogy sztereóban is tudni kell megenni a szoftvert, különben bukják a vizsönt. Az SLI optimalizálás az stimmel, csak a nézőpontod rossz szerintem, nem a 30-40FPS a cél, hanem a duplája.
Egy rakat 1156 lap elkelt mostanáig amik mind a már egyébként is igen szűk piacon vannak és ezek közül alig tudja egy-egy elvétve ilyen NF200 chip-es megoldásokkal a 16x PCI-E sávszélességet.
Nagy marhaság lenne az 1156-os foglalatú rendszerek tulajdonosait egyben elbukva arra számítani, hogy az SLI, mint rendszerkövetelmény növeli az eladásokat 2GPU-s VGA nélkül...Hardverlesen
-
MaUser
addikt
válasz Oliverda #7780 üzenetére
A TPU-sok valamit elcsesztek a linkelt grafikonban. Más teszteket megnézve a GTX480/HD5970 csúcs fogyasztása 270w körül kellene, hogy legyen, náluk ez a GTX-nél kb. megvan, de a HD5970-nél nincs (csak 211w-ot mértek peak-re). Valami bekavart náluk, talán a crossfire miatt. Ha a GTX580 peak 226w-ja stimmel (bár ezután a fene se tudja), akkor ennyi játéktere van az ATI-nak is, ami ennek függvényében hozhatónak tűnik az 5870 kb. 150w-jából kiindulva. Ahh, de messze van 22.
-
Oliverda
félisten
-
MaUser
addikt
válasz Oliverda #7784 üzenetére
Értem én, de én a viszonyukat hasonlítom oldalakon belül és nem oldalak között. Más oldalaknál közel wattra egyezik a 480 és az 5970 fogyasztása, vagy az 5970-é egy picivel több, a TPU-nál pedig 45w-tal kisebbnek mérték az 580-as tesztben az 5970-et, mint a 480-at. Egész pontosan 211w-nak, ami az össze többi teszt tükrében elég érdekes (mindenütt, beleértve a ph-t is 280-290w-ot mértek 5970-re peak-nek). Délutánra okosabbak leszünk, lehet addigra ezt javítják.
-
priti
addikt
Egy 460, vagy 470 SLI árát is nézed? ...azért akinek megvan a 2x16x PCI-E sávszél annak nem árt meggondolni. Ár-teljesítmény arányban szerintem az SLI, CF megoldások manapság már jobban megérik az árukat, mint a csúcskarik amik rendre magas gyártási költséggel és/vagy extraprofittal szállnak el árképzésben, működésben meg gyakran instabilak, eladásaik gyérek, így a driverek optimalizálása is rendre késik. A buzgó szoftveres támogatása a több GPU-s rendszereknek mindkét oldalon kihúzta a csúcskarik alól a talajt. Inkább a marketing érték miatt van csak létjogosultságuk ezeknek a kártyáknak.
Hardverlesen
-
MaUser
addikt
SLI és CF esetén az a baj, hogy grafika igényes és nem mainstream játék esetén sokszor a hajára kenheti az ember. Nagy kedvencem a Starship Troopers játékban (is), de ezt még egy kártyán is nehéz sokszor működésre bírni, nem hogy kettőn. Aztán ott van a mikroshutter, amit vagy észreveszel vagy nem (én sajnos igen), a driver várakozás a nem AAA játékok esetén, stb.. Szóval jó a kétkártyás megoldás, de sajnos nem mindenkinek és nem mindig.
-
TTomax
félisten
NVIDIA GeForce GTX 580 Video Card Fan Noise Comparison Linus Tech Tips [link]
engem igencsak meggyőzött... ha 400 font alatt lesz akkor megvan az uj karim...
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az az, csak a Furmarkra hívtam fel a figyelmet. [link] Itt van már egy kémfotó a Furmark sebességéről. Hasonlítsd össze a GTX 480-nal. Ebből kiderül, hogy miért nem volt zajos a termék. De konkrétan leírom, amint lehet.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
adamkaa777
senior tag
El. Psy. Congroo.
-
nagyúr
we can agree to disagree, azt hiszem a Pentium4 VS Athlon példa marhára nem releváns, pont azért, mert a Pentiumba qrva sok tranyó ment csak a magasabb órajel eléréséhez.
MaUser: szinte minden tesztoldal a teljes gép fogyasztását adja meg, az idézett TPU tesztben viszont a kártya fogyasztását mérték. ettől persze ekkora különbségnek nem kellene lenni, de az sem mellékes, hogy milyen szoftvert használsz a méréshez, stb.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
mghltm
addikt
a linkelt youtube videon is szerepel. nv megint trukkozik
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
biggamer
veterán
Vapor Chamber Heatsink & Thermal Compound Replacement Guide for GeForce GTX 580 Linus Tech Tips : [link]
NVIDIA GeForce GTX 580 Measurement & Length Comparison Linus Tech Tips : [link]
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ugyanúgy a GeForce architektúrájához is kellenek speedbumpok. Ezek a dizájn részei. Költheted másra is a tranyókat csak, akkor a magas órajelnek annyi. Kérdés, hogy mivel jársz jobban.
(#7796) tiborandras: Ez nem trükközés. A Furmark eleve egy értelmetlen alkalmazás. NEm is értem, hogy miért tulajdonítanak neki ekkora szerepet. Az meg világos, hogy egy cég védi a hardverét a meghibásodástól.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
"...mert a Pentiumba qrva sok tranyó ment csak a magasabb órajel eléréséhez."
Northwood - 127 mm2 (55m trans.) , Newcastle - 144mm2 (68m trans.). A gyártástechnológia hasonló volt mindkettőnél (130nm). A Netburst jóval hosszabb piplene-t kapott, alapvetően egy "high frequency" design volt ami jórészt a gyártástechnológia miatt bukott el. A K8 ennek pont az ellentettje. Lényeg a lényeg a Netburst a K8-hoz képest egy kevésbé komplex design.
-
nagyúr
nem ugyanaz a szitu. a GeF esetében adott tranzisztor-budgetből próbálták kihozni a nagyobb ALU teljesítményt, és gondolom jobb döntésnek bizonyult az x SP 2y órajelen, mint a 2x SP y órajelen. a Pentium / Athlon esetben az egész chip designja más volt ettől.
Oliverda: igenigen, tudom (na jó, a konkrét számokat nem vágtam volna fejből), csak lusta voltam kisregényt írni
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- BestBuy topik
- World of Tanks - MMO
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest