- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez a mondat úgy pontos, hogy adott tranzisztor-budgetből próbálták kihozni a legnagyobb ALU teljesítményt, amennyiben a kódban meglehetősen sok a függőség. GPGPU esetében ez számottevő szempont. A grafikánál ilyen kevés van, amire az AMD egy másik, grafikai számításokhoz jobban illeszkedő dizájnnal válaszolt.
Minden ettől függ, hogy mi volt a cél a chip tervezésénél.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
toldy
őstag
válasz Atom_Anti #7750 üzenetére
Ez van kiírva TPU-n.
Article will be up at 3 PM CET, when the NDA expires. Én úgy értelmezem hogy 3kor, még fél óra.Nem tudom mi vonz engem ezen a kártyán hiszen erősen valószínű hogy nem lesz ilyenem ( anyagi okokból, nem mert hogy...)
Nem hiszem el, ma valami nagyon nem stimmel.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
TTomax
félisten
válasz schwartz #7803 üzenetére
Hát szerintem meg inkább az ár számít amit ki kell hogy csöngessek...az sem érdekel ha négyzetkilométeres szilícium lapkát használnak,vagy éppen nem keresik zsírosra magukat...az viszont hogy mennyire mélyre kell a zsebembe nyúlnom és hogy,miért az jobban mozgat...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
SzlobiG
félisten
válasz adamkaa777 #7794 üzenetére
Azért eléggé bikának tűnik pár gémbe, kérdés hogy melyik ati driverrel vannak a mérések, de kétség se fér hozzá szerintem hozza az elvártakat az 580 viszont az árára kíváncsi leszek...
-
-
TTomax
félisten
Ahhh.... GTX580 induló ár 399font... 410-ért van azonnal... lehet hozok egyet... [link]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
XoZ
aktív tag
válasz SzlobiG #7805 üzenetére
Az MSRP ár elvileg 499$, és a neweggen már rendelhető is kb. ennyiért: [link] (a kiírt ár magasabb, de promo kóddal lejön 10%).
Szerk.: Ez nagyjából 5970 ár, és a GTX 480 is csak egy kicsivel olcsóbb.
Szerk. 2: Computerbase teszt[ Szerkesztve ]
-
-
MaUser
addikt
Eddigi review-ok gyűjteménye az anandtech fórumán: [link]
Gyorsan átfutva őket a 480-nal szemben az 580: jóval gyorsabb, hangyányit kisebb a fogyasztás, jóval halkabb. Mindenütt ajánlott.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
-
9950es
aktív tag
Ismét kiderült mekkora bohóc charlie demerijan.
120 fps or GTFO :D
-
Oliverda
félisten
Ne félj meg fognak érkezni. Egy ilyen egy éves öreg sz@rt meg nem lesz nehéz elkalapálni, ahogy mondod.
Már kezdhetsz gondolkozni azon, hogy éppen mit fogsz fikázni rajtuk. Javaslom a színét és a hűtés formáját.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
smkb
őstag
válasz Oliverda #7819 üzenetére
? Melyik AMD VGA-t fikáztam eddig? Linkelj egy olyan hozzászólásom, ahol valamely AMD vga-ra olyat írtam volna, hogy sz@r, vacak, stb...(az AMD, mint cégre viszont annál inkább mondom, hogy elbaltázott jópár piaci lépésük és mozzanatuk) sosem tettem ilyet, főképp mert az egyik notimban egy HD4570 rotyog, párom asztali gépében meg egy Athlon X2 társaságában egy HD3200. Igaz másik notimban meg asztali gépemben meg Zotac Zboxomban meg NV
-
Oliverda
félisten
Nem VGA-t hanem úgy mindent. Szépen, finoman, konkrét sz@r, vacak, stb. jelzők nélkül. Néha erősen megjátszva a nagy értetlent és pár elmaradhatatlan mosolygó szmájlival megspékelve.
Az meg hogy milyen cuccaid vannak éppen nem számít. Erről esetleg érdemes lenne eszmecserét folytatnod zso2 és ottoka kollégákkal. Szerintem remekül megértenétek egymást.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Átlag 3-4 sp az ötből. Ennél jobb nem lesz. A Bats azért jobb, mert a Dispatch processzor van megduplázva, plusz kevesebb sebességet vesz igénybe az interpoláció.
A GPGPU-ban ennél rosszabb a Radeon kihasználása. De ezt már áttárgyaltuk. Az AMD-nek elsősorban játék-GPU kellett, míg az NV-nek ez a rész csak másodlagos. Erre jó példa a dizájn eltérése. Ha az NV-nek kellene játék-GPU nem ilyenre tervezték volna a Fermit. El sem vesztették volna a leggyorsabb VGA címet.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
9950es
aktív tag
Nekem innentől Radeonjaim lesznek a hd3d miatt, de előre félek, félek a 4850es tapasztalataim miatt, félek az iz3d miatt, a DDD miatt, hogy nem fogok tudni a punkbuster miatt 3d-ben multizni, attól is félek hogy az AMD féle megoldások leginkább azért "nyitottak" mert úgy telivan lukakkal az egész mint valami sajt.
120 fps or GTFO :D
-
smkb
őstag
válasz Oliverda #7822 üzenetére
... jaaaa hogy mindent fikázok éééértem ... mondjuk ami hype szagú marketing cikk, vagy erős marketing ámokfutású komment, azon általában van is mit... azért van, amit nem szoktam ám... pl Nintendo-t (bár van, hogy megérdemelné az is, mert amit Wii third party fejlesztőinek fejére szarásával művelt az botrány, de meg is kapta a 7 éve első negyedéves vesztesége képében érte a méltó jutalmat), Google-t, Apple-t, Samsungot, notebookgyártókat... meg biztosan van még pár... ja meg NV-t, ha épp nem ámokfut, mint a GTX480-al hypejával... de legalább tanultak... a GTX460 óta csendben, semmi előzetes hónapokig tartó hype nélkül jelentik be a cumóikat... most az AMD esett át a ló túloldalára kissé ...
-
Oliverda
félisten
Látom nem volt egyértelmű. Nem csak VGA-t hanem mindent ami a brand-hez tartozik.
A hype pedig nem tudom, hogy miért fáj neked annyira. Főleg, hogy ezt jelen esetben sem a gyártó generálja hanem akiket érdekel a téma és linkelgetnek, kommentezgetnek ezzel kapcsolatban. Ahogy azt te is tetted. Ezzel ugyanúgy generáltad/generálod a hype-ot mint bárki más. Ergo pont az nem tetszik amiben te is nyakig benne vagy.
rumkola: Jó, az mondjuk nem lep meg, hogy neked sokszor nem tetszik az (főleg negatív dolgok) amit mostanában az nV-ről ír és be is jön hisz te nV fan vagy.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
smkb
őstag
válasz Oliverda #7828 üzenetére
"Ezzel ugyanúgy generáltad/generálod a hype-ot mint bárki más. Ergo pont az nem tetszik amiben te is nyakig benne vagy. "
Van ez így más szemében a szálkát is, sajátjában meg a gerendát se... csak ki vall ilyet be?
Egyébként, ha valami nagyon jó, ami megérdemelné a hypeolást, de ez meg nem igényli, mert megy így is rendesen az a DSi-m... hűvös, kicsi, halk netezni is lehet vele szűlösen és budin jobb, mint a kertesztrejtvény, csak az a baj, hogy elzsibbad az ember lába mire végig ér egy pályán és kijöhet... vicces de többet játszok rajta, mint bármely eszközömön... lehet sokat budizok?
[ Szerkesztve ]
-
rumkola
veterán
válasz Oliverda #7828 üzenetére
nézd, az utóbbi 3 évben kb. 10 féle nv-re 7féle amd vga jutott nálam, ha ez fanság akkor legyen az
engem igazából csak abu az nv-hez rettentően negatív és az amd-hez rettentően pozitív hozzáállása zavar, mindezt nagyon hozzáértőnek tűnő és jövőbelátó kommentekben palástoltan kinyilatkoztatva
ráadásul nagyon sokan úgy mennek utána, hogy életükben nem volt a gépükben 2 vga-nál több
pont tegnap volt egy komment egy sráctól, abunak címezte, az volt a lényege, hogy nem mer nvidiát venni (azt hiszem gtx460), mert abu írta hogy elavult) -
caizzz
senior tag
marakujás kőbányai
-
Oliverda
félisten
Én generálom de engem nem zavar, nem nyafogok és duzzogok miatta és nem köpködök egyik gyártóra sem a hype miatt. Furcsa mód nem látok mindenfele nagy neon órákat amelyek a 6900es sorozat indulásáig számolnának vissza, se bannereket, sőt hivatalosan még azt sem lehet tudni, hogy mikor jár le az NDA. Ami téged annyira zavar, a hype, az a már innen-onnan kiszivárgott és általad is linkelgetett anyagokból keletkezett.
rumkola: Szvsz ennek a nagy részét csak beképzeled, paranoia. Mostanában az nV-ről (okkal) több negatív cikk és hír született mint az AMDről és nem csak itt. Amúgy az elmúlt pát hónapban jó néhány topikban láttam, hogy GTX 460-at ajánlott embereknek.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mutass valakit, aki ablakban játszik?
(#7831) rumkola: Ha a te szemedben pozitív az NV hozzáállása, akkor lelked rajta. Azzal csak nyersz, hogy a GPU-s cloth modul csak CPU-n fut a Mafia 2-ben. Mi lehet ennél jobb a júzernek. Nem megy egy GPU-val a PhysX, így elmegy és vesz mellé egy dedikált társkártyát. Ez annyira egyértelmű, hogy a júzer érdeke, hogy még az NV is meghozza az áldozatot, és lehetővé teszi a physx külön kártyán történű gyorsítását.
És mindezért ki a hibás. Természetesen én, hogy védem a júzer érdekét. Én kérek elnézést, hogy azt mertem gondolni, hogy az alacsony gépigény előny a felhasználónak.
Linkeld be, hogy hol írtam, hogy a GTX 460 elavult.(#7837) rumkola: És az AMD-nek van a leggyorsabb VGA-ja illetve ők vezetik a VGA-piacot. Ennyit arról, hogy nem jött be.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
cwn
tag
nemtom hogy ki jatszik ablakban lehet nem sokan,
de amikor programozom az enginet akkor ablakban fut a teszt, mert lassu a full valtas
a 3d-s programokrol nem is beszelve, maya, houdini , modo 3dsmax stb...
a cf-el csak a oboa van, tapasztalatbol beszelek, soha nem kellett volna 4850cf-et vennem -
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerinted az összes eladást figyelembe véve, a comsumer rétegből hányan vásárolnak fejlesztésre VGA-t? Elég, ha százalékot mondasz. Javaslom, hogy nullával kezdődjön a tizedestört, akkor van esélyed eltalálni.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz rumkola #7841 üzenetére
Én nem gyártok VGA-t, tehát nekem mindegy, hogy kinek van igaza, de kicsi a valószínűsége, hogy a 200 dollár fölötti GeForce és Radeon eladások 99%-a nem a játék miatt történik. Persze jogod van nem egyetérteni.
-
smkb
őstag
Na akkor egy kis On, egy kis hype :
Ontják az OC GTX580-akat is :
"he Calibre X580 Graphics Card is overclocked out of box, it boosts the core, shader and memory clocks significantly to 810MHz, 1620MHz and 2016MHz"
"Palit Sonic model goes all the way up to 832/1670/4200 MHz"
"The GeForce GTX 580 from Colorful features out of the box clock speeds of 800 MHz core, 4200 MHz"
"For EVGA's SuperClocked variant it's upped to 797/1594/4050 MHz, and for the FTW Hydro Copper 2 Edition it's all the way up at 850/1700/4196 MHz."
-
MaUser
addikt
válasz SSJPeter #7814 üzenetére
Ajánlottat simán meg fogja kapni (kb. ugyanazt tudja mint az 5970 ugyanolyan fogyasztással, cserébe nincs szívás a duplamagos üzemmel, olcsóbb (bár most mindenütt hirtelen beesett a hd5970 ára), kisebb méret, van CUDA és Physx, halk még terhelve is), különösen ajánlottat csak azért nem fog szvsz kapni, mert egyrészt nem erősebb az 5970-nél és főleg nyakunkon a 69xx-ek.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
adamkaa777
senior tag
amugy ha a gtx580 készült a 6990 ellen. viszont még az 5970 se jobb ... kicsit gáz (persze csak 2 tesztet néztem eddig )
El. Psy. Congroo.
-
nagyúr
szerintem ahol megvan az átlag 3, ott már lehet tapsikolni az örömtől (és irgum-burgum, azok nem SP-k! ). nemtom, ezen mennyit tud segíteni a duplázott UTDP (érzésre ez inkább azon segít, hogy kevesebb ciklust üljen üresen a teljes SIMD, de lehet, hogy tévedek), viszont az érdekelne, hogy miért jobb a Barts interpolációban
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest