- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tome.jr
addikt
válasz pszichiater #7394 üzenetére
Nagy UP az SLI-nek Azonnali tesztet kérünk.
-
pszichiater
senior tag
Na nem kapkodunk... Így első látásra, hallásra egyáltalán nem hangos. Egy zsuga már bent van, lement a vantage, meg a crysis defaultban.
"Idegeskedni annyit jelent, mint mások hülyeségét saját magunkon megtorolni....."
-
G4NXST4
tag
A PhysX-hez visszatérve, mind a kettő jó érv:
(#7343) rumkola:
"tényleg elég nagy szarban lehetnek szegények
és mennyire szar nekünk is, hogy van benne pluszban physx... a rohadékokkész vagytok "
(#7346) Abu85:
rumkola: Miért jó a felhasználónak ha nincs verseny?Szerintem, hogy mi is fog ebből megvalósulni, azt csak az idő vagyis a jövő dönti el.
Én pl. most azért fogok, több mint valószínű visszatérni az NV-hez, mert Maffia 2 nagyon csábít engem, igen csak a Maffia 2 miatt fogok venni NV-t.
De több mint valószínű, hogy nem GTX470/480-at. Inkább megvárom, hogy hátha jó lesz a 460 amiből veszek kettőt és lesz SLI-m és eladom a 5970-et. Így át kell térnem az Intelre, amihez kell új alaplap meg egy Inteles processzor, ami borsos lesz (Igaz eladom a a mostani alaplapomat meg a processzorom, de ez nagyon kevés lóvé)
Szerinted Abu85 elképzelhető lesz, hogy kiadnak GTX475/485-ös párost is, netán GTX495? Mert nekem ez jobban jönne, mint egy 460 SLI, ahol alap+proci csere is hozzá jönne.
Ja meg lenne olyan kérdésem, hogy mi a jobb megoldás, ha mégis GTX470/480 páros valamelyikét választanám, a Magyarországon beszerezhetetlen vízhűtéses EVGA GeForce GTX 480 Hydro Copper FTW, vagy ha veszek egy sima hűtésű karit és arra teszek vizet pl. [link] ?nagyonromlik
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz G4NXST4 #7404 üzenetére
Két GPU-s GeForce biztos nem lesz a GF100-ra alapozva. Igazából szerintem ez a GF100 el lesz dobva a GeForce vonalról, amint kész lesz a GF104. Abból lehet két GPU-s verzió, ráadásul megfelelő mennyiségben gyártható a chip.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz G4NXST4 #7406 üzenetére
A GTX 460 még csak tervezett modell. Gyanítható, hogy a GF100 lapkára épül. Igazából mindegy melyiket veszed mindegyik visszalépés a HD 5970-hez képest. Ha vársz, akkor jobban látod majd, hogy mi valósul meg az ígért termékekből.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
G4NXST4
tag
válasz G4NXST4 #7406 üzenetére
"Akkor azt mondod, hogy érdemes megvárni a GF104-et."
Vagyis, bocs rosszul értettem, mert látom, hogy írtad a másik topikba, hogy addigra már kijön a ATI 6xxx széria felső kategóriába és nem lesz érdemes az NV-nek fejleszteni a felső kategóriára:
"érdemesebb a felsőkategóriát beáldozni, mert az esély a győzelemre csekély, és még a gyártási problémákat sem biztos, hogy megoldják.
Már rég áttértek volna kisebb GPU-ra, ha a HPC piac nem lenne fontos. Nem tudják úgy alakítani a stratégiát, mint az AMD."Végül is igazad van
nagyonromlik
-
törölt tag
válasz LordDarkness #7411 üzenetére
jajj egyem a szíved, átjöttél fikázni? asszed érdekel hogy pár fermi szidó senki (a szemembe) most befog oltani? asszed érdekel? asszed érdekel hogy most senki vagyok az ati fanoknak? kis naív.
[ Szerkesztve ]
-
pszichiater
senior tag
Vantage topicjába feltettem egy gtx480 defaultot, ha érdekel valakit.
"Idegeskedni annyit jelent, mint mások hülyeségét saját magunkon megtorolni....."
-
danati
senior tag
válasz pszichiater #7413 üzenetére
Várjuk az SLI-s eredményt is.
-
pszichiater
senior tag
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az A4 biztos elkészül, mert az A3 fogyasztása még mindig magas. Ezt így nem lehet kiadni a Tesla piacán. A B revről még csak pletykák voltak, de mostanában az a hír, hogy nem is lesz. Egyszerűen kérdéses, hogy a helyzeten javítana-e. A HD 5970 meg befoghatatlan szint, szóval azt üldözni értelmetlen. Elsődleges cél a termékek tömeggyártása, erre a GF100 a jelenlegi állapotban alkalmatlan, de a GF104 és az A4-es rev megmentő lehet.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
-
biggamer
veterán
GTX470 vs HD 5850 OC platformteszt : [link]
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
Crytek
nagyúr
Csicsereghetnének már valami infot lesz-e javított/jobb GTX 480 !
Next PC Upgrade: 2022
-
félisten
Igen. 2013. ápr. 1.-én jön a GTX 485 512 CUDA maggal, 1,7GHz-es shader clock-kal, végre az eredeti tervek szerint. A TSMC a 20nm-es eljárásával már évi 20.000db-ot fog tudni gyártani belőle 4,2kW-os TDP-vel, és az nV demo-k alapján 2%-kal gyorsabb lesz, mint az új AMD GPU-s iPhone, viszont mellette fog szólni a Fiziksz, meg a Csuda, és az új 6 dimenziós szemüveg, amit a Metro4 nevű rendkívül erőforrásigényes játék maximálisan ki fog használni.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
válasz Iron Funeral #7429 üzenetére
Ezért tettem OFF-ba, és az ápr.1. sem véletlen.
Amúgy nem vagyok nV ellenes, sőt, valszeg nV-t fogok venni, ha kijön egy kiforrottabb széria, mert nekem a render powa számít 3d-ben. Persze, ha nem lehet majd GeForce-ból kihozni sok izmot, vagy a renderprogik AMD-n jobban fognak menni, akkor ez változhat, de kis esélyt látok ezekre.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Jocy
aktív tag
válasz Zsozsooooo #7433 üzenetére
Meglessük!
-
biggamer
veterán
NVIDIA GTX 480 (Fermi) teszt / HOC TV felvétel / : [link]
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
Hakuoro
aktív tag
Computex time for Fermi 2
"The new successor to Fermi is actually not completely based on a cut down Fermi architecture. The new GPUs, something that we know as GF104 and GF108, are based on a new architecture that has some Fermi basics, but doesn't have any cache."[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Joachim21 #7440 üzenetére
A cache-es rész a hírnek bullshit. Szokásos Fuad baromság. De való igaz, hogy a játékosoknak felesleges funkciókat kiveszik a GF104-ből, hiszen csak a helyet foglalják. Lényegében kisebb lesz a lapka, és a játékok szempontjából semmi hátrány nem ér.
-
P00By
nagyúr
Tehát (játékokban) a GTX 480/470-hez képest nem lesz gyorsabb számottevően?
Gondolom mivel kisebb lesz a chip és az új revízió jobban fogyaszt, ezért kicsit emelik az órajelét?!MOD: Kicsit naiv a kérdés, így utólag rájöttem!
#7443: No igen, több GPU. A hangsúly a tömeggyártáson van + a selejt szám csökkentésén.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mivel ez a lapka kisebb, mint a GF100 így egyáltalán nem lesz gyorsabb. Ellenben lehetőség lesz dupla GPU-s kártyát csinálni, ami gyorsabb lehet. Sőt tömeges mennyiségben gyártható lesz!
Nem lesznek olyan fogyasztási mutatói, mint a GF100-nak, de csodára nem szabad számítani. Olyan 150 watt már elég jó lenne.
-
félisten
válasz Iron Funeral #7448 üzenetére
Ez a TSMC-n fog múlni (vagyis múlik), nem az nV jóindulatán.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
biggamer
veterán
Az első mérések az NVIDIA GTX 460-ról : [link]
Feltételezett specifikációk:
Shader egységek (ALU): 384/352
Textúrázók száma(TMU): 48/44
Raszterizálók száma (ROPS): 32
Memória: 1 GB GDDR5
Memória busz: 256-bit
Hűtés: Dual-slot modell
NYÁK: 470-/GTX GTX 480
Ár: kb 280-300 dollár (kb. 56-60 ezer forint)Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Óra topik
- Öregszem
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Építő/felújító topik
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs