Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz gbors #7768 üzenetére

    Ezért nem csinálnak már architektúra tesztet, mert nem tudod, hogy hol működik a két rendszer ugyanúgy. Az órajeleket kétféleképpen lehet állítani. A Radeon magját állítod az NV magjához, vagy az NV shaderét állítod a Radeon magjához. Egyikkel sem kapsz értékelhető eredményt, mert mind a két esetben elveszed a dizájn előnyeit a konkurenssel szemben. Hol a GeForce-nak, hol pedig a Radeonnak kedvezel.
    Tekintve, hogy mára a dizájn szerves része a GPU-ból kifacsarható órajel, így a gyári adatok beállításával kapod a legjobb eredményt.
    Ez hasonló dolog, mint a Pentium 4 és az Athlon 64 esete. Ha a Pentium 4 órajelét levitted az Athlon 64 szintjére, akkor az AMD szó szerint szarrá verte az Intelt, mert a processzor dizájnja úgy volt kialakítva, hogy egy órajelen belül a lehető legjobb teljesítményt adja le. A Pentium 4 helyzete pontosan ellentétes volt, de ezt kompenzálta, hogy sokkal magasabb órajelen volt képes működni, olyan magasan, amire az Athlon 64 akkor nem volt képes. Ezért nincs értelme már a clock-to-clock mérésnek, mert egyéni mérnöki döntés, hogy ki mit tart fontosnak. Már a tervezés fázisában alapvető kérdés, hogy a rendszer az órajelek szempontjából milyen utat járjon be.

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák