- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pszichiater
senior tag
Erősen off
Utcsó próbálkozás, hátha valaki megfejti...
Játék: Soldier of fortune payback multiplayer
Nv-vel teljesen normál árnyék, atival enyhén szólva fars az egész.. atinál ezer féle drivert kipróbáltam, nem lett jó, ccc-ben minden maxra, nem ok.köszi
"Idegeskedni annyit jelent, mint mások hülyeségét saját magunkon megtorolni....."
-
theniel
aktív tag
válasz pszichiater #7101 üzenetére
Ilyenkor szokták azt mondani, hogy mielőtt az ati drivert felrakod formatálj és tedd fel újra a windows. Amit én meg is tettem és ugyanaz a fos látvány fogadott utána ati-n engem a battlefield 2-vel.
Ez a játék sem szereti az atit talán ez van.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz theniel #7102 üzenetére
Nem ezt kellett volna csinálni. A képeken látszik, hogy a PCF hiányzik az ATI-ról. A játék elején van egy feltételes elágazás, ami az NV ID-re aktiválja a DX-ben nem aktiválható eljárásokat, vagy hackokat.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Bluegene
addikt
Majd ha 1 "magos" VGA-val fog menni a Metro 2033 full HD be maxon meg a Crysis meg a Warhead és a GT4 azzal a brutál moddal na akkor arra lecsapok addig nem veszek VGA-t.
nem tudom mit izgulsz ezen, sztem már nyithatod is a pénztárcádat 1080p-be nézd
ha egy GTX 285 viszi akkor egy femi még könnyebben
elárulom a metro is röhögve elfut 1080-ba, DX9-be kábé 100 FPS-sel, most jössz azzal h az nem DX11, találd meg a képeken a különbséget[link] az utolsó két képen mereszd a szemed, elárulom ki is eshetnek, mert különbség nincs, nagy marketingrizsa ez a DX11 és szánalmasan belassít
szal többé már nem kell várnod , vegyél egy fermit
a GTA4-hez pedig inkább egy i5/i7 négymagos proci kell
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
nagyúr
-
priti
addikt
válasz DigitXT #7100 üzenetére
Persze, semmi gond nincs vele. Csak ha játékspecifikus egy probléma akkor teljesen evidens, hogy a játékmotorral van a gond. Felesleges rugózni rajta. Lehet hogy Ati karikon megtelik egy pillanatra a video memória abban a fostos GTA4-ben, NV karikon meg nem, mert azon jobban megy a játékmotornak ez a része ami a VGA memóriát kezeli, ilyenen múlhat, hogy a hot dog árús előtt 5 üresüveg van eldobálva a földön, vagy egy se amikor elrepesztesz mellette padlógázzal, nyilván fel se tűnik, hogy nincs ott, Atival meg ott van, csak az tűnik fel hogy döcög vagy nem döcög... össze-vissza dobálja be a tereptárgyakat a GTA4, abu is leírta, hogy úgy szar a motor ahogy van, nincs két egyforma graf beállítás.
Ha meg nem játékspecifikus a probléma és neki mindenhol csinálja, akkor meg ne akarja már megmagyarázni, hogy az Ati VGA-val van gond általánoságban, mert nekem is az van és nálam nincs ilyen gond. Egyébként az én hozzáállásom segítőkész volt, kultúráltan leírhatta volna hogy nem ért egyet, hagyjam békén, de tökmindegy stílusváltással is le lehet zárni egy dialógust, megtettük, mindenki örül.Hardverlesen
-
theniel
aktív tag
Itt a GTA 4 -nél én 295 GTX-en játszottam corei7-el.
Sebességgel nem volt gond, a játék egész jól ment de 2 db 295 azért elkel. A képminőséggel teljesen elégedetlen voltam, mert az élsimítás kellene bele. (Szóval ronda a kép akármit is csinál akármilyen kártya)
2 db 2 GB 285 sem oldja meg, mert akkor sem elegendő a sebesség. "db 295 -ön meg kevés a memória.
Szóval a nem látszó sörös dobozokhoz szólva:
én ugye 295 GTX-el játszottam, de nálam meg az volt, ha felmentem magas házak tetejére eltűntek az emberek. Egy sem látszott. Sem a kocsikban, sem a járdán.
Ez azért elég gáz szerintem. -
theniel
aktív tag
Szerintem a 295 GTX erősebb a 480-nál.
A 8800 asokat meg nem lehet példának felhozni, mert azok nagyságrendekkel verték az akkori konkurenseiket így árazásuk is indokoltabban volt magas.
De most, amikor a fogyasztás is sokaknak számít a melegedésről nem is beszélve most drága a 480 ha csak az 560 dolláros árat nézem ami 112e = 120 a boltban. 140-ért meg kapok egy 5970-et ami azért jóval erősebb, hűvösebb és kevesebbet eszik.
Akkor lenne jó áron, ha ugyanannyi lenne, mint az 5870-es vagy annál 5-10 ezerrel drágább.
Egy szól mellette, hogy drágább:
Mondjuk a memóriatöbblet indokolhatja, hogy drágább, mint az 5870[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
A saját hipotézisedre mondod hogy nem igaz. Olcsó vitatrükk...
Sehol nem írtam, hogy a fermi nem dadog GTA4 alatt. Honnan tudhatnám?
Ezzel ellentétben többször leírtam, hogy majd akkor veszem meg, ha ilyen írányú tulajdonságáról lesz biztos forrásom."B+, hát foglalkozzon veled az akinek 6 anyja van."
Remélem neked 6 anyád van, mert lesz még pár körünk... ezt biztosra veheted ezzel a stilussal.Talán kicsit megfeküdte a gyomrod, hogy kifiguráztam a chipset telepítési tanácsod?
Nem kel ökörségeket összehordani, akkor nem futsz bele ilyenbe. Ennyi.Amúgy részemről semmi gond, holnapra biztos lehiggadsz és megbánod az ilyen szintű hsz-eid.
-
fsb1000
nagyúr
Nyugi ATI fanok, sikerült megoldanom az 5870-el kapcsolatos problémát.
Végleges megoldást találtam. Akit érdekel annak PÜ-ben megírom!Nem kell izgulni, hogy többet masszívan előjön a téma.
De a furmárkot ne nézzétek hosszabb ideig, mert epilepsziás rohamot okozhat azzal, a másodpercenkenti reccenésével. Akkor is ha nem látjátok.Ezt meg töröltetni kéne a Youtube-ról mert közveszélyes: [link] és már okafogyott.
-
gainwardgs
veterán
Sof patch
-
gainwardgs
veterán
Már a Mafia2-t is megvette az NV a physixével.
Video előtt meg gtx400 logóhttp://www.gamestar.hu/mafia-2-physx-video-es-elso-velemenyek.html
[ Szerkesztve ]
-
vhunor
őstag
válasz gainwardgs #7122 üzenetére
Nem feltétlenül kell az összes topikot telehányni ezért két tucat faltörőkos szmájlival.
-
priti
addikt
válasz fsb1000 #7115 üzenetére
Én ott bactam el, hogy feltételeztem, hogy valós problémád van. Elkezdtünk beszélgetni róla, szóbakerült, hogy kipróbálhatnád másik lappal, de nyugodtan, nem rohanva, szépen feltelepíteni a chipsetet is nem csak betéve a második lapot gyorsan win aztán egyből próba erre te szövegértési problémákat színlelve olcsó stílusban képpel illusztrálva nekiállsz fikázni, azt, aki segíteni akar. Most meg elkezdesz stílusról beszélni előadva hogy olyan hülye vagy, mint egy növény és még mindig nem sikerült felfogni amit írtam. Az is téged minősít, hogy beírod százszor hogy akad a fórumba, aztán amikor megoldást találsz az állítólagos problémádra azt nem írod be a 101. hsz-edbe ami ezzel foglalkozik, nem, azt csak priviben. Öregem, no comment, ami a köreinket illeti én veled egy életre befejetzem, az full akadásmentes biztos, tuti.
Hardverlesen
-
rocket
nagyúr
válasz gainwardgs #7122 üzenetére
Ezt mar ezer eve lehet tudni
Osztol nagy valoszinuseggel bedaraljak az AMD-t szoftverekkel, aztan majd az AMD ugyeletes szo zsonglorei megint magyarazhatjak a bizonyitvanyt, ahelyett hogy lemasolnak azt ami tokeletesen mukodik az NV-nel.Lesz meg nehany egyelore publikusan be nem jelentett TWIMTBP jatek ami a Fermi architekturara malmara hajtja majd a vizet, az egyik az ev egyik legjobban vart (boritekolhato hogy vagy 18 honapig a tesztek 99%-ban benchmark jatek lesz) jateka, szoval mar lehet keszulni a magyarazatokkal, hogy csunya NV megvesz mindenkit kilora, mig az AMD elmeseli szoban a banatat
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Med1on
aktív tag
Ismerős probléma egyszerű megoldással:
Soldier of Fortune: Payback v1.1 PatchA semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Hallottunk már GTX 470 és 480-ról. Ezek a kártyák kb. 320 w-ot fognak enni.
A kérdésem az, hogy Fermiből lehetséges, hogy adnak ki kisebb változatokat is? Kisebb teljesítménnyel és fogyasztással.Live poor, die rich.
-
zuchy
őstag
válasz gyáliSanyi #7128 üzenetére
Igen, fognak kiadni, van egy pletyi 256 SP-s, 256 bites kisebb kártyára. Órajelek 700+/1400+ és GDDR5-el olyan 4GHz szerintem. De ez inkább nyár vége felé esetleg ha megjelenik.
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
-
biggamer
veterán
Özönlenek az elméletben kész GeForce-ok : [link]
/ + még jóóó pár márka kártyái képekkel !!! /Tölthető a GPU-Z 0.4.0, Fermi támogatással ! [link]
/ gratis : közös nyereményjáték az ASUS-szal /[ Szerkesztve ]
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz tzsolesz #7129 üzenetére
De. Az AMD ugyanúgy vásárolja a játékokat. Nem véletlen, hogy idén csak a Metro 2033 és a Just Cause 2 jutott a Fermi startjára ... holott sokkal nagyobb címek vannak, amiket elorrozott az AMD. Az egyetlen különbség, hogy az AMD-nek van versenyképes hardvere és nem fűződik érdeke a piac rombolásához. Éppen ezért nem alkalmaznak kizárásokat, vagy egyéb dolgot. Nagyon sokat segít az NV azzal, hogy a GPU fejlesztéseket nem a gaming piac igényeire szabja. Az AMD ezzel egyre nagyobb teljesítményelőnyt szerez. Csak meg kell nézni hol tart a Sweet Spot. A Radeon HD 4800 felsőkategóirába készült és egy időben jött a GTX 200 szériás csúcskategóriás GeForce-okkal. Az eredmény, hogy az NV a felsőkategóriába csökkentette a drágábban előállítható GeForce-ok árát, alig két hét árusítás után. A HD 5800 szintén jött a felsőkategóriába, ám ennek a megjelenését hat hónappal követi a csúcskategóriás GeForce, aminek a teljesítménye csak a felsőkategória ellen elég. Csúcskategóriás megoldást nem tudnak előhozni, mert túl sokat fogyaszt a lapka, közép és belépőszint meg később lesz ... nyár-ősz? Ki tudja. Az egész szoftvervásárlós stratégia itt bukik el. Nincs hozzá hardver. Nem tudom ki hallott róla, de Európa alig kap GTX 400 szériás terméket. A nyugatabbi országokba 300-400, míg keletebbre 100 GeForce érkezik. Ez nyilván nekünk nem gáz, mert hazánkban azt a 100-at is nehéz lesz eladni (figyelembe véve az árazást és az emberek anyagi helyzetét), de nyugatabbra azért lehet rá igény.
A külföldi webáruházak várható telítése: [link] - összesen 54 darab GeForce GTX 400 az első körben. Persze a kisebb kártyákból lesz rengeteg, mert egy 10-es csomag GeForce GTX 400-hoz 80 darab GeForce 210-250 rendelése kötelező. A GTX 260-285 nyilván ebben nincs benne, mert már nem gyártják őket.Bici: Azzal a 36 fejlesztővel, akinek még van licensze PhysX-re már nem lehet tenni semmit. De nem is érdekes, hiszen a jelenlegi helyzet tökéletes. Jobb nem is lehetne. Csak az AMD kínál 150 dollár felett nagy mennyiségben elérhető hardvert. Innen csak azt kell megvárni, míg a zárt rendszerek bástyája összeomlik, ahogy eddig történt a történelemben.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Régebben nem volt DX10. Mióta az van, nem lehet ilyet csinálni, esetleg szándékosan pl.: Batman: AA, amihez már van nem hivatalos patch.
Ezek a játékok nem szándékos butítás eredményei. Egyszerűen a régebbi motorok így működtek. A PCF-et csak a HD 2000-es Radeon vezette be, valahogy deaktiválni kellett a nem támogató kártyákon. A DX10 alatt ez nem működik, mert az API paraméterei kőbe vannak vésve, így nem kell tökölni a problémákkal, mert minden kártya ugyanazt támogatja.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
rocket
nagyúr
"Azzal a 36 fejlesztővel, akinek még van licensze PhysX-re már nem lehet tenni semmit. De nem is érdekes, hiszen a jelenlegi helyzet tökéletes. Jobb nem is lehetne. Csak az AMD kínál 150 dollár felett nagy mennyiségben elérhető hardvert. Innen csak azt kell megvárni, míg a zárt rendszerek bástyája összeomlik, ahogy eddig történt a történelemben."
Nem biztos haggyak, hogy osszedoljon, osszedoles elott megnyithatjak (portoljak OpenCL-re), ami megha nem is lesz annyira elonyos az NV-nek mint zart rendszerkent, az NV-hez kotheto PhysX mint brand megmarad, szoval igazabol win-win szituacio a PhysX az NV szamara.
-
rocket
nagyúr
"Ezek a játékok nem szándékos butítás eredményei. Egyszerűen a régebbi motorok így működtek. A PCF-et csak a HD 2000-es Radeon vezette be, valahogy deaktiválni kellett a nem támogató kártyákon."
Ez a dolog ott dol meg, hogy a NFS: MW megjelenesekor nem volt meg olyan GPU-ja az AMD-nek ami tamogatta a PCF-et, a Rx5xx-ra epulo kartyakon meg kockas volt az arnyek, ebbol meg az derul ki, hogy nem azert tettek bele a vendor ID checket, hogy ezzel a PCF-et nem tamogato kartyakat deaktivaljak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
És ez miért win az NV-nek? Az lenne a CUDA lényege, hogy GeForce-hoz kösse az embereket. Ne feled, az NV kiszorult a chipsetpiacról. 2011-ben a Llano erősen megemeli az IGP-k teljesítményszínjét, ami a belépőszintű kártyák eladásaira negatívan hat majd. Mi a win abban az NV-nek, hogy az AMD is futtathatja a PhysX-et? Ettől a piaca zsugorodni fog. Erre kell az ellenszer, nem az API fenntartása a cél. A PhysX-et marhára leszarják, csak egy pénznyelő, ha nem hozza vissza a befektetett költségeket, akkor mi értelme van portolgatni. Egyszerű a cél a CUDA elterjesztése. Minden más másodlagos, ha ez nem sikerül, akkor nem is éri meg maradni a piacon. Stratégiát úgy sem fog váltani az NV, marad a nagy lapka fejlesztése, ami csak akkor kifizetődő, ha olyan áron adhatod, amennyiért elgondoltad. Ez a szituáció az AMD-nek win. Amivel esetleg próbálkozhatnak az a PhysX társkártya, de azt nagyon meg kell gondolni, mert ha egyszer engedélyezik, akkor onnantól kezdve már nincs visszaút.
rocket (#7142): A HD 2900 2007 májusában jelent meg, a Most Wanted meg azt hiszem 2005 novemberében. Az AMD-nek másfél év múlva lett PCF-et kezelő kártyája. Ergo könnyű volt a Vendor ID check, mert csak a GeForce 6-7 támogatta.
tzsolesz: DX mindig lesz. Az MS-nek fontos az API, mert ezzel köti a játékokat a Windows-hoz. A felépítés változhat persze.
(#7144) tzsolesz: Nem de folyamatban van. Nagyon nehéz szerezni, mert alig lesz belőle. Csak egy példa: A Best Buy 1000-et szerez. A Best Buy! Borzalmasan kevés.
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
Kaptatok már Fermit?
Vagy annyit még nem gyártottak le, hogy minden nagyobb tesztelő oldal kapjon belőle?
szerk: Abu85: De gyors voltál. Közben utána írtam még egy mondatot. Nah nagyjából erre gondoltam.
utolsó szerk: Best Buy 1000-et kap belőle? Uff.
Jah, és OFF-ba rakom most már.
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
A PhysX mint brand az NV-hez van kotve jelenleg es lesz meg jo ideig, tehat igy terjedt el, ha nyitott lesz nem lesz konnyu az AMD-nek valtoztatnia azon, hogy az atlag user az NV-hez fogja kotni a PhysX-et.
"A HD 2900 2007 májusában jelent meg, a Most Wanted meg azt hiszem 2005 novemberében. Az AMD-nek másfél év múlva lett PCF-et kezelő kártyája. Ergo könnyű volt a Vendor ID check, mert csak a GeForce 6-7 támogatta."
Te arrol beszeltel, hogy azert raktak bele a vendor ID checket, hogy deaktivaljak az akkori Radeonok altal nem tamogatott funkciot, erre irtam ugye, hogy ez nem igaz mert kockasak voltak az arnyekok a NFS: MW-ben, magyarul mukodni probalt a PCF es nem arra volt a vendor ID check, hogy az akkori nem tamogatott kartyakon deaktivaljak, viszont mint a kepen lathatod, a PCF-et tamogato ATi kartyaknal van vendor ID check, hogy ne mukodjon a PCF.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
És ez miért lesz jó az NV-nek? Az emberek többsége azt sem tudja, hogy a PhysX létezik. A DirectX amiről tudnak is annyit, hogy van és a 11-es verziót a kevésbé tájékozottak valamiért a Radeonhoz kötik, pedig baromira nem így van, de ők reklámozták mint az állat.
Az Llano felzabálja a belépőszint egy részét, az NV-nek akaratán kívül csökken a piaca, ráadásul nem tudnak versenyezni a Sweet Spot stratégia ellen. Ebbe mi a jó az NV-nek? Mi lesz abban jó nekik, hogy futni fog a Radeonon a PhysX? Szívességet tesznek ezzel az AMD-nek. Tálcán kínálják majd a piacot.Hát azért voltak kockásak, mert nem volt PCF, ami leszűrte volna őket. Működni meg még csak próba erejéig sem tudott volna, mert nem támogatja a kártya. Szépen kaptál volna egy hibaüzit.
Persze, hogy nem működik a HD 2000-en, ha az effekt aktiválását a Vendor ID-vel oldották meg.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
biggamer
veterán
PCIE GeForce 470 GTX Gainward 1280MB DDR5 mini HDMI 89 990 Ft
PCIE GeForce 480 GTX Gainward 1536MB DDR5 mini HDMI 125 990 FtFelénk ennyire árazták be a boltban.
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest