- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
-
félisten
válasz hahakocka #42908 üzenetére
Nem értem az értő olvasás okoz problémát pár embernek itt?
8-10 % előnye van.
BIOS problémája volt az MSI ventusnak. Már jönnek a javított tesztek.
A 7900XT konkrétan még 699$ MSRP vel sem lenne jobb vétel a szememben mint a 4070 Ti super 799$
30 -35 % RT lemaradás, Raszterben egál, nagyobb fogyasztás, Nincs DLSS és FG. simán megér a legtöbb reálisan gondolkkodó embernek ennyit. és nincs 699 dolláros áron 7900XT.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
hahakocka
senior tag
Valós àrak alapján ne MSRP. 350e lesz kb az ASRock Phantom gaming 3002 7900xt ből. +4 GB Vram . Rt Ben ha az Az NV sponsor RT tech demokat leszeded a többi RT gameben egâl az Xt. Raszterben meg jobb az XTb HWU tesztben legalábbis , mèg az NV gamekben is pl Cyberpunk. FSR3 mos tbővül èlesítő tech ott is van. Amúgyis elèg alacsony az FPS szâm RT gameknèl szerintem. Van kivètel persze de nem 60-120hz re vagy 4K 60 kivètwl 4090 . Fogyasztás 30-50W difi egy másik kateggel feljebbi VGA tól. Règebben egyik másik VGA márkánál is meg volt ez a difi sőt. Ha a mostani Amd Intel CPU fogyasztás difi lenne azt mondom szâmít.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hahakocka #42910 üzenetére
Megint kínaiul írsz.
Nincs RT szponzor techdemo.( bár mondjuk de, a CP2077 lehetne az. DE ott rédekes módon a Vram is elég....) Az Nvidia játékokban van értelme egyedül a raytracingnak ez a valóság.
Az AMD össze visza trükközik azzal, hogy a saját játékaikban 13 Giga Vramot kérnek RT nélkül,lészrevehetetlen textúra változásokkal, és a raytracingnak nevezett dolgok valójában láthatalan változást jelentenek a játékokban, light verziók.
Mindegy bekapcsolod e vagy nem.
Intel ARC érdekes módon hozza közel a 3070 szintjét RT ben.
Ezért nézz CB és Igor vagy Toms teszteket ahol pártatlan eredményeket kapsz. A 4070 Ti raszterben egál, RT ben gyorsabb és ennyi.Nincs hova ragozni. 350 ezer vagy 380 ezer teljesen mindegy az már . Mindegyik drága. De 7900XT kompomisszumos kártya a 4070Ti superhez képest.
16 GB vs 20 GB Vramnál meg aztán rohadt mindegy az a plusz 4 GB .[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
hahakocka
senior tag
https://www.youtube.com/watch?v=ePbKc6THvCM
Nvidia GeForce RTX 4070 Ti Super Review, Now With 16GB's Of VRAM!https://www.youtube.com/watch?v=QruyaA0ZrLk
NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti Super GPU Review & Benchmarks: Power Efficiency & GamingMás teszteken se jött be.
https://www.youtube.com/watch?v=PRxxc-0VfnM
How many FPS for $800?! RTX 4070 Ti Super Review + Benchmarks!https://www.youtube.com/watch?v=15vHr1QJYUM
NVIDIA RTX 4070 Ti SUPER Review Ft Gigabyte & INNO3D [Benchmarks | Power | Thermals]De igen abban a 4 RT NV sponsor gameben tényleg jó RT alatt (A többi RT gameben egál vagy 1-2fps hátrány), bár mint mondtam akinek 4K 60-75hz monitorja vagy 120-144hz monitorja van 1440p re nem fog örvendeni RT nek a kicsi fps szám miatt. Tényleg a jövő mint régen a Physix meg a Mantle amik végül engine-be kerültek bele meg Vulkan API ba a jövőben jó pár évvel később. Amikor már mindenki használhatta jól s rendesen értelmesen. Itt is ez lesz jó lesz az RT 1-2 gennel később. Szerintem azon oldalak nagyon NV oldaliak pont amiket linkeltél. Míg a régen AMD pártisággal vádolt HWU elég részletesen sokszor 50 game-el tesztel s átláthatóan és részletesen RT on OFF, fogyasztás ár érték. S minden videóban elmondják jobb RT re az NV nem értem ők ma már miért AMD sek de mindegy. Vagy a Holland csak Techtesters ő is elég jó részletes pártatlan videókat készít vagy Gamernexus csak nekem az kicsit átláthatatlan, hogy miért kell 6000 féle kártya és a sok szín nála.
Az új Intel kártyákat várom viszont. Szépen érlelődtek a driverekkel a mostaniak is. Kérdés idén lesz e közép kateg AMD és NV kártya is az új genből.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
A How many fps es videóban ott mutatják már 709-715 dolcsiért is van 7900xt tudom neked még 300 ért se kellene de azért sokaknak jó ár lesz ez ha nem 1 évre tervez. S itt e videótesztnél, jó sok gameben sokkal jobb is a 7900xt raszterben ezen tesztekben. Nem tudom hogy jött ki neked hogy jobb ott is a Super Ti.
Mindegy mindenki vegye amit akar aki RT t vegye a Super Ti-t ennyi. Ha megéri a felár megéri de a még jobb Rt élményért úgyis a kövi 1-2 gen kell majd. Ezért nem értem most ezt a hűhát.[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz hahakocka #42912 üzenetére
Azt ugye tidod h a 144 Hz monitor/TV nem azt jelenti hogy az fpsnek.is ennyinek kell lennie? Freesync és gsync teszi a dolgát és van ALLM és LFC. Plusz single player gameknek teljesen okés a 60-75 fps. Alan Wake 2 nekem 65-70 fps-el ment 4K Quality FSR-ban. Es örvendtem neki.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hahakocka #42913 üzenetére
Mutass kérlek olyan tesztet ahol SOKKAL jobb raszterben a 7900XT.
Mert még HU tesztben is ahol többek között a BIOS hibás MSI 4070 Ti supert tesztelték( ami 5 % teljesítménykülönbséget jelent minimum egy rendesen működő kártya javára, MSI is kiadta közben a frissítést ) 5 % különbséget hoz a 7900XT javára raszterben és 27 % előnyt hoz RT ben a 4070 Ti supernek .
AZ Asus TUF pedig gyorsabb. Igen tudom nálad a 749 dolláros MSRP ár is egyenlő 600 dollárral már és 280 ezer forinttal... Engedjük el a mese részét egyelőre.
Nem a 300 dolláros áron nem kellene , hanem abból van elegem, hogy futattod az AMD-t és jobbnak állítod be a Super szériánál, mikor gyakorlatilag roszabb vagy maximum ugyan azt tudja hozni árértékben nem hogy jobb...
Gyakorlatilag magadat és másokat csapsz be a fanoskodással.
Mindkét Kártya drága és elcsalt SKU .
Most kezd kicsit helyreállni az egyensúly egy normál áremelésre de gyakorlatilag egy 6800XT utód és egy 3070 Ti utód kártyáról beszélünk 7-800 dollárért... nevetséges...
AMD ugyan olyan fosketrec cég aki nem képes RT ben végre ugyan azt adni mint az Nvidia és hozzá áraz, hozzá csal nevezéket.
Még annyi, hogy szinte az érkező az összes A kategóriás címben és játékmotorban alapbeállítás már az RT, nem egy marketing eszköz hanem a játékok része lett és 30-40 % borzasztóan nagy különbség míg az 2-5 % nem az.
Az egy 20 W-os tuning a 4070 Ti.-n Nvidia meg a Vrammal trükközik és tervezett elavulásra épít. Ennyi a sztori.[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
válasz hahakocka #42912 üzenetére
nagy teszt lista ..
https://videocardz.com/171879/nvidia-geforce-rtx-4070-ti-super-graphics-cards-review-roundup
Mottó: "A verseny jó!"
-
Raymond
félisten
válasz S_x96x_S #42917 üzenetére
Csak verseny egyelore nincs igazan, majd ha az AMD-nel lesznek konkurenciakepes termekek amik megrezgetik a lecet az NV laba alatt akkor majd talan lesz verseny. Egyelore nem ez a helyzet. Van egy 7800XT ami ugyan funkciokban es nyers teljesitmenyben nincs a helyzet magaslatan, de legalabb arban OK es azert valamivel tobben veszik mint a tobbi termekuket, de ezzel nem csinalnak nyarat.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
S_x96x_S
addikt
válasz Raymond #42918 üzenetére
> (AMD) .. de legalabb arban OK
az is a verseny része.
Ha az nVidiának reagálni kell az AMD-re,
akkor valamilyen verseny van.
( ~árcsökkentés, új széria kihozatala)Az ár/teljesítmény fontos tényező
"mindenki a pénztárcájával szavaz" --> és a verseny jó !Mottó: "A verseny jó!"
-
Raymond
félisten
válasz S_x96x_S #42919 üzenetére
"Ha az nVidiának reagálni kell az AMD-re, akkor valamilyen verseny van."
De nem reagal, mert latszolag nincs miert. A 4070 arat se csokkentette, csak a hivatalos MSRP-t "levitte" az aktualis piaci arszintre, tehat nem csinaltak semmit.
-
S_x96x_S
addikt
válasz Raymond #42920 üzenetére
> De nem reagal,
valamit lehet, hogy félreértek ..
(2023 november )
AMD's top-end RDNA 3 sales blow away NVIDIA rivals - is this why new Super GPUs are coming?
https://www.tweaktown.com/news/94394/amds-top-end-rdna-3-sales-blow-away-nvidia-rivals-is-this-why-new-super-gpus-are-coming/index.html> tehat nem csinaltak semmit.
az új SUPER sorozat az "semmi"?
Az miért nem számít nálad "reagálásnak"?Mottó: "A verseny jó!"
-
veterán
Itt nalam svedben, jelen pillanatban tok ugyan annyiba kerul a ket kartya, 7900xt es a 4070 Ti Suoer. Egy helyen latom hogy jon majd honap elejen olcsobb 7900 kb. 305e.
Most a Zotac Trinity 5 ev garival 348... ennyi a kaphato osszes 7900, miert is vennem jelen pillanatban a 7900-et?Pedig aztan nekem AMD fele hajlik a kezem, de kenytelen vagyok NV-t venni
Mindenem volt a mostani genbol 7900XT/XTX is plusz par 4090...
Jatszoba szeretnek valamit, az asszem 4070Ti Super lesz. -
S_x96x_S
addikt
válasz Raymond #42918 üzenetére
> Van egy 7800XT ami ugyan funkciokban
> es nyers teljesitmenyben nincs a helyzet magaslatan,
> de legalabb arban OK eA Super RTX4070 TI ( ~ $850 ) -vel szembern
a ~$780 -os 7900 XT azért elég erős alternativa ..
árban is és teljesítményben is ..ha meg nem .. akkor az AMD hozzá igazít ...
[ Szerkesztve ]
-
yarsley
aktív tag
>és nincs 699 dolláros áron 7900XT.
Kazyban még 313k HUF amíg a készlet tart
Áfát leveszed akkor 246,5k HUF, ha azt átváltod akkor 692 USD kapsz... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
Raymond
félisten
válasz S_x96x_S #42924 üzenetére
"A Super RTX4070 TI ( ~ $850 ) -vel szembern
a ~$780 -os 7900 XT azért elég erős alternativa ..
árban is és teljesítményben is .."De nem az, erted? Eleve az hogy raszterben ugyanazt hozza nem eleg. Egyebkent ez itt nagyon a 7900XT fele hajlo eredmeny, a TPU tesztben a 1080p/1440p/2160p felbontasokon +1% / +3% / +2% csak a 7900XT elonye (Asus TUF teszt) a CB-nel pedig ugyanezeknel a felbontasoknal +2% / +2% / -1% a 7900XT.
Ezt jo eselyel egyenlonek lehet nevezni. Ennyit tud RT es PT nelkul, az upscale es a frame gen nincs ugyanazon a minosegi szinten, a fogyasztas magasabb jatekokban es a videolejatszas alattit fogyasztast meg mindig nem csokkentettek (ha valaha fogjak is) normalis szintre.
Ez nem verseny, ez az hogy a masodik helyezett bebeszeli maganak hogy egy alternativa a piacvezetohoz kepest. Az eladasoknal es a piaci reszesedesnel viszont latni hogy a vasarlok nem igy gondoljak.
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
válasz Raymond #42927 üzenetére
> Ezt jo eselyel egyenlonek lehet nevezni.
Ha MÉG olcsóbban adja az AMD
ezt az általad is "jo esélyel egyenlonek" nevezhető teljesítményt,
akkor a vásárlók egy jelentős része meggyőzhető ..de majd meglátjuk ..
> Az eladasoknal es a piaci reszesedesnel
> viszont latni hogy a vasarlok nem igy gondoljak.kell még 3-4 hónap amíg a piaci árak egyensúlyba kerülnek.
és a vásárlásokból ki tudjuk olvasni a trendet ..pl. ég nem lehet tudni,
hogy az AMD mit és hogyan reagál a SUPER-re[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
https://www.youtube.com/watch?v=PRxxc-0VfnM&t=2s
Itt van ár érték- perf- táblázat és sima performance is. 5-10% A 25-30% abban a 4 NV sponsor gameben van Cyberpunk, Alan Wake 2, Controll, s most nem tudom már mi volt a negyedik. A többiben egál vagy a közeli vagy picit jobb is pl UE5 motornál RT esetén is. Raszterben annyival jobb Super Ti-hez képest, mint kb a 7800xt a 4070 nél volt jobb 5-10%, s itt is ez a helyzet egy másodikként kiadott kártya ellen is helyt állt. 7950xt lenne az igazi hasonlítási alap ha lenne ilyen persze. RT ben szép ez az előny de a statisztikában ne mindegy minek a 25% a pl . Nem 60-100 fps hez képest van ez hanem gyakran 30-40-50 fps ekhez mérten. 1440p-4K RT sajnos ma még felejtős sokaknak mert a 60 fps sincs meg sokszor.
A 60hz-hez azért viszont jó ha van 60 fps is. Felfele DLSS-el tudsz meg FSR-el variálni de az továbra se igazi erő, nem natív hanem fake. Starfieldet és Alan Wake-t láttam igaz csak medium-highon s eléggé látszott hogy van FSR vagy DLSS. Fakóbb volt, ghostingolt, távoli részeknél főleg FPS játékokban nem lehet részletesen kivenni a dolgokat ha van FSR-DLSS ON mode pl.https://www.youtube.com/watch?v=ePbKc6THvCM
Itt is 4K ba is 10%, ár értékben sokkal jobb raszterben. Jobb és mégis olcsóbb lesz és több a vram jövőtállóbb nem fog micro statterelni, meg hirtelen lezuhanni a teljesítmény mint láthattuk idén egy csomó játéknál 8 gb os karival.
Már leírtam százszor hogy volt 3 Nvidia kártyám s akkoriban azokkal se volt semmi bajom abban az árkategben amiben be tudtam szerezni épp. (Geforce 4, 950, 1050ti). Prociban is volt már Pentium 4, I5, I7 laptopban és asztaliban is. Volt Phenomom, FX-em és most Ryzenem. Ez fanság? Meg az ár érték nézése? Nem egy évre, hanem 3-4 évre szoktam kártyát venni.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz hahakocka #42930 üzenetére
Ár / érték != ár / FPS. Különösen úgy, hogy most már FPS-ből is kétféle van (RT / non-RT).
AMD-nél jobb ár / non-RT FPS-t kapsz és több memóriát, NVIDIA-nál meg jobb ár / RT FPS-t, és előrébb járó szolgáltatásokat. Totálisan preferencia-függő, melyik éri meg jobban."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Raymond
félisten
válasz S_x96x_S #42929 üzenetére
A trend ez a Steam HWS alapjan:
RTX 4090 0.90
RTX 4080 0.73
RTX 4070Ti 1.16
RTX 4070 1.58
RX 7900XTX 0.32
RX 7900XT ----
RX 7800XT ----Tehat a "senkinek se kell" 4080-bol tobb mint 2x annyi van ott mint a "jobb ar/ertek tobb VRAM" 7900XTX-bol. A 7900XT tobb mint egy ev alatt se erte el a 0.15%-ot hogy megjelenjen kulon a listaban. A 7800XT pedig a negy honap alatt szinten nem pedig az igazan egy sikertermek minimum az MF listak alapjan, de objektiven is egy jo termek. Megis messze elmarad a konkurenciatol eladasokban. A nala dragabb konkurens 12GB-os 4070 mar 0.72%-on volt szinten negy honappal a piacrakerules utan az augusztusi listaban, tehat minimum 5x tobb fogyott el belole ugyanannyi ido alatt mint a 7800XT-bol, per pillanat pedig 11-12x tobb van belole a piacon ugy hogy a 7800XT-t epp a limit alatti 0.14%-ra becsulod. Aztan hogy annyi-e vagy annal kevesebb azt nem tudni.
-
félisten
válasz hahakocka #42930 üzenetére
A további fedítések elkerülése végett:
Átlagot szokás nézni. Az úgy jön ki, hogy több játékot összevetnek. Tehát van ahol a 4070 Ti jobb, van ahol a 7900XT.
Gondolom az ilyen f@szságok nem zavarnak hogya COD mennyit nyom a latba a radeon oldalán . A 6950 XT a 4080 nyakán van. Reális biztos. Raszterben.
Ráadásul a sima 4070 Ti gyorsabb abban, mint a Super náluk.Érdekes teszt. Mint le lett írva neked BIOS gond volt de COD elferdíti a teszteket már jó ideje a Radeon oldalán de mindegy, népszerű cím, ez van, csak aki leszarja a COD-ot az éppen pár százalákot téved a raszter teljesítményben.
A kedvedért, mivel nem vagy hajlandó más, értelmes oldalak tesztjét elfogadni, mint pl Computerbase és azt sem vagy hajlandó megérteni, hogy még ezzel a szar BIOS problémával sem volt jobb a radeon számottevően, nem hogy 8-10 % kal ezért a kedvedért tettem bele munkát és a HU 1440 P eredményeit megcsináltam excelben, COD-dal és COD nélkül is.
Coddal 95.4 % a HU tesztjébena raszter hátránya a 4070 TI Supernek
COD nélkül 97.53%tehát fedítések nélkül
nincs 8-10 % sehol raszterben. CB nél 2 % az előnye 1440P-n , HU nál 4 % az átlagos előnye. Hibás BIOS-szal.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A COD nem a raszter teljesítmény miatt ilyen. A driver az oka, nem a hardver. Egyszerűen sokkal kisebb a Radeonoknál a CPU többletterhelése. Ha a hardver lenne az oka, akkor rég kijavították volna a fejlesztők, de korábban beszéltem erről az érintettekkel, és nem tudnak mit tenni ez ügyben. Nincs ráhatásuk arra, hogy a driver többletterhelése mekkora. Ha sokkal nagyobb lenne a CPU-k órajele, akkor a GeForce-ok jobban skálázódnának.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
félisten
A tesztek szempontjából mindegy, a raszter átlagot nagyon erősen eltolja és eléggé egyedi eset a mértéke. Csak ha már a másik oldalon meg van említve a CP2077 RT mutatója. ( Amúgy ott az Alan Wake 2 inkább RT ben az Nvidiának )
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az oka nem mindegy, mert ha a raszteren van a hangsúly, akkor azt lehet hinni, hogy a COD a raszter miatt ilyen, közben pedig arról van szó, hogy AMD D3D12 drivere sokkal hatékonyabb, ha a többletterhelés minimalizálásáról van szó.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
hahakocka
senior tag
válasz Raymond #42932 üzenetére
Az Avatar majdnem 3 milliárdot hozott így egyèrtelmű hogy az a valaha legjobb film! Kb ez a lista szâmomra..... Örvendjünk ha a sikeres volt a marketing? Amúgy arànyaiban alig vâlaszolnak a Steam felhasznâlói a teljes Steam felhasznàló szâm arânyàhoz kèpest. Szóval majdnem az a helyzet mint a közvèlemènykutatások kapcsàn.
-
hahakocka
senior tag
válasz gainwardgs #42935 üzenetére
Azt ugye tudod hogy a COD ot nèpszerűsège miatt a legtöbb tesztelő belerakta? Másik hogy sokakat főleg annó a buktás start utàn 2020 ban nem igazàn èrdekelte a Cyberpunk de az RT miatt sokakat technikailag èrdekelte, mèg ha jâtèkmenetèben a fele se volt az igèreteknek. Ha ez vagy az a game nem èrdekel egyèni preferencia. De amúgy szoktak csinálni COD mínusz vagy Cyberpunk RT - összesítèst is ha egy game elhúzza nagyon az átlagot
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz gainwardgs #42945 üzenetére
Èn is utâlom szinte de attól mèg nèpszerű sajnos.
Raymond szellemileg a mennyekben van láthatóan.
b: Nem láttad hogy belinkeltem a Davidet annó, S most másik 3-4 oldalt plusz mèltattam a Techtesterst? Holland csajszi tesztjeit? Te vagy elfogult a CB irànyàba úgy látom . Èn mindenfèle tesztet nèzek nem csak CB vagy csak HWU. HWU T ti szoktàtok szidni leírtam rèszletesen mièrt nem èrtem ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
T.Peter
őstag
válasz gainwardgs #42945 üzenetére
Fejlesztik az engine-t. Jelen vannak a GDC-n es a Siggraph-on is.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A COD esetében annyi a helyzet, hogy a CPU-oldali kód nem igazán limitál. Alapvetően az a játék max grafikán mutat olyan terhelésmintát, mint egy másik játék 1080p-ben low grafikán. Ezen úgy lehetne változtatni, ha lassítanák a CPU-oldali kódot, amit nyilván nem fognak, mert akkor minden hardveren lassabb lenne, noha az olló zárulna. A másik lehetőség a grafikai szint növelése, de a COD egy tömegeket célzó játék, és valószínűleg van egyfajta elvárás, hogy hol a terheléshatár, amit még jól tudnak skálázni a gyengébb GPU-kra is, miközben jól néz ki a top GPU-kon is.
Ezért is tehetetlenek a fejlesztők, mert rontani nem fognak általánosan a sebességen, hogy a Radeonok és a GeForce-ok közelebb kerüljenek egymáshoz, javítani pedig nem tudnak a GeForce-on, mert a lassulást okozó többletterhelést az NV drivere adja hozzá, arra nincs ráhatásuk. Az NVIDIA-nak kell kivenni a CPU-oldali emulációkat, hogy felszabaduljon a processzoridőt, amit a játék utána befoghat.
Ugyanez volt a DirectX 11-ben az AMD és az NV között. Ott az NV DirextX 11 drivere sokáig jobban működött, ami látható volt a gyengébb CPU-kon. Most ez fordítva van a DirectX 12-nél. Erre egyébként immunis lenne a Turing, az Ampere és az Ada, mert már CPU-oldali emuláció nélkül is pure bindless dizájnok, csak a meghajtó kódja a legrosszabb lehetőségre van írva, és az, hogy még mindig támogatott a Maxwell és a Pascal, nagymértékben visszahúzza a sebességet az olyan játékokban, mint a COD, és kb. minden részben limites szituációban, pl. 1080p low-medium grafika. De az is gond, hogy ha a Maxwell és a Pascal támogatása kikerül, akkor egy tényleg pure bindlessre írt meghajtót az elejétől kell felépíteni, és az nagyon megfontolandó egy olyan időszakban, amikor aktívan DirectX 12-es minden játék. Egy újraírással ismét jönnek a kezdeti gyermekbetegségek, a hibák, jó másfél év, mire ezt kigyúrják, stb. Ezért nem kezdhetett ebbe még bele az NV, mert látják az előnyöket, de tisztában vannak a kockázatokkal is. És általában van olyan tapasztalat a cégeknél, hogy nulláról újraírni nem jó ötlet.
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz Raymond #42932 üzenetére
Mondjuk aki a steam hw survey-t egy reprezentatív felmérésnek tekinti az hatalmas homályban van. Sosem volt steam-em és nem is tervezem, hogy legyen pedig nincs egy rossz kártyám (RX 6800). A másik, hogy olyan eredmények jönnek ki ott ami nagyon megmosolyogtató
- Felhasználók 30%-nak még mindig 4 magos (vagy kevesebb) procija van
- Majd 60% még mindig Full HD-ban tolja -
Raymond
félisten
válasz Quadgame94 #42949 üzenetére
"Mondjuk aki a steam hw survey-t egy reprezentatív felmérésnek tekinti az hatalmas homályban van."
A valosagban pedig az van homalyban aki nem tartja reprezentativnak arrol hogy mi van a PC jatekosoknal elterjedve. Egyelore semmi ertelmes OK nem volt felhozva soha hogy miert nem az, csak pszeudoargumentumok amik alap statisztikai torvenyeknel nem alljak meg a helyuket. Ez van.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Sorozatok
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Formula-1
- OLED TV topic
- BMW topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- További aktív témák...
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs