- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
félisten
válasz TTomax #25149 üzenetére
"hova a francba fog eltűnni a TU106 krémje ami fullos"
"Vagy nem veszik meg az egész waffert csak a gyengébbeket?"
Megveszik mindet, csak normalizalas tortenik Csinalnak vagottat abbol is ami jo Amennyi kell annyi meg megy a Quadro-ba.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
TTomax
félisten
-
veterán
Itthon lehet kapni valahol ref nv kartyat? Igazabol azoknak tetszik a legjobban a dizajnja.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
gV
őstag
és Raymond: ja, de ehhez kellett egy nap mert már tegnap eszembe volt nekem is, hogy mi a franc lesz a hibátlan TU106-ok sorsa és akkor egy gyors vizitel az NV oldalán letudtam a Quadro RTX 4000-el. ezért mikor ma felmerült a kérdés eredetileg a 4000-et linkeltem, ami viszont a TPU oldala szerint 2304CC ellenére TU104.
más: Jensen ilyen névvel mint Super igazán tarthatott volna valami sajtó eseményt amin Super! Super! Super! kiáltozta volna ha már a TIPS meg GigaRays úgy elbűvölte asszem addig lesz ilyen lendültben az nV míg Ő van a kormánynál
-
félisten
nagyrészt ővé az Nvidia részvényekben is, mert ő az alapítója, szóval ha nem ő lesz a CEO akkor se fog azt csinálni az új amit akar, ahogy ismerem a bőrjakóst
Kíváncsi leszek SIGGGRAPH -on mutatnak e be valamit. 7nm, Ampere, Chiplet ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
gV
őstag
jó lenne, mert elég megnézni ezt NVIDIA at Computex 2019 Jensen hiánya már egy ilyen előadást is savanyúvá tett
mai, szokásos negatív hangvételű NV-s cikk után azt mondom jó lenne odadurrantani egy GA100-al ami min. 6xx mm2, de nem tartom valószínűnek. chipletel meg úgy vagyok, hogy akkor mégis csak a 3Dfx a legnagyobb király (bár egyébként is ) aki már 1999-ben tudta mi végső megoldás. pedig.. amikor olvastam mekkora a GV100, akkor csak annyit mondtam: na ez az bébi jah én nem vagyok oda a chipletért Core 2 Quadom is emiatt nem volt anno.
-
félisten
A Samsung gyártásos happy cikkhez, betettem egy képet, a németek szerint ilyesmi méretekkel jön az Ampere .
Kb Pascal. Már persze a konzumer piacra.ha igaz amit Samsung állít a 7nm EUV ról,akkor kb ez a mostani tranyó sűrűséggel és fogyasztással a Turing 12 nm ( ami valójában inkább 14 nm)gyártáshoz képest kb megfelelne a GA104 egy GV100 GPUnak, de 300 mm2 -n gyártható lenne annak a méretnek minden előnyével. Azaz kb egy felsőközépkategóriás RTX 3060 kártyába bele lehetne zsugorítani a Tesla V100 at felépítéssel és tranyószámmal, kisebb fogyasztással.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
gV
őstag
Samsung ennyivel jobb lenne mint a jelenlegi 7nm-es TSMC az 41m/mm2, samu ~70m/mm2.
ez ha igaz az nagyon jó, mert ha az árak még feljebb is mennek én akkor is elégedett leszek a GA106-al, ami még mindig kiad egy mostani TU104 tranzisztor mennyiséget és talán megáll ~150e Ft-nál. mert bár a teljesítménye a 2080-nak nekem elég, de ha igaz, hogy kuka ez a 0. generációs RT mag akkor váltani lesz értelme. hozzáteszem még mindig jobban jártam már most, mint anno a HD4000-el amiben ott volt a tesszelátor, de csak példa programban működött pedig ha jól rémlik már 2001-ben ment a duma róla. -
félisten
Nem hinném, hogy jobb a Samu, mint a TSMC. a németek inkább azt boncolgattak, hogy kb mennyi tranyo mekkora helyre suritheto be ha Nvidia közvetlenül 7 nm re tervezi a GPU-t. V100 az kb 21 millió tranyo és így tippelgettek ki ezeket a méreteket.
-
TTomax
félisten
-
Segal
veterán
Titan rtx super
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
pohár
félisten
mmm, lassan befutnak a 2060S modellek készletre, árban 2070 alatt lesznek, azt már látom (ROG-nál biztos, hogy sokkal jobb áron lesz a 2060S, mint a 2070)
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz Puma K #25169 üzenetére
arra még 8 napot ír szállításra a rendszer, az szerintem olyan 180k körül lesz nettóban (hasraütésre), arról később tudok csak nyilatkozni majd
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz Puma K #25171 üzenetére
már az is itt van, de még beérkeztetnünk sem szabad, túl korán van még...
Yutani... ASUS-nál valószínűleg ott van az ASUS-adó is az árban, mindig azok a legdrágábbak
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Yutani #25172 üzenetére
Hát ez f..sza...
Mióta van már kint az 1080 Ti? Ez a szint akkor még mindig 200 felett/környékén van.
2070S/1080 Ti, 2080S, 2080 Ti
Lassan a 2070S lesz a középkategória és 200-körül indul. Ez most már tényleg kezd gyomorforgató lenni.
Egy LG OLED-ért nem fájt egy pillanatig sem kiadni majdnem félM-et, mert forradalmi újdonság volt.
Itt viszont a nulla fejlődésért kérnek egyre horrorabb árat. Valahogy a bányász árak sem csökkentek vissza drasztikusan...
[ Szerkesztve ]
-
szmörlock007
aktív tag
Ugye az Rtx 2080 lapkája 545 mm², amit ha mondjuk kétszeres sűrűséggel le tudnak hozni a Samsung 7nm-en, akkor 272.5 mm². Kérdés ugye, hogy mennyi architektúrális újdonság jön, mert az ugye tranzisztorba kerül(pl nagyobb gyorsítótár, Rt Core is fejlődhet, vagy esetleg az újításokon kívül több shader mag ugyanabba a kategóriába). Én is kb 300 mm² körülire saccolom, mert hiába olcsóbb a Samsung mint a Tsmc, így is jóval drágább lesz a wafer, az emelkedő chipdizájn költségekről nem is beszélve.
#25158 : Tudtommal 4,69% van a kezében, tehát a nagyrészt azért túlzás . De ja, ő az egyik alapító, meg hát szeretjük az öreget
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Ren Hoek #25175 üzenetére
Maradjunk abban h a kozepkategoria az meg mindig az 1060/1070 amelyek mar boven 100 alatt vannak. Akinek kell a 4k kimaxolvaaz nyuljon zsebbe. Ez van. Eljen a HC gaming.
(Btw en boldogan elvagyok az 1070-emmel fhd-ban es mindenhol csutkara huzott grafikaval 60fps-el.)
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
paprobert
senior tag
Az évek alatt megszokott, normális fejlődési ütemet feltételezve így kellett volna alakulnia az RTX nyitóáraknak:
2060 - $280
2070 - $400
2080 - $500
Tavaly megjelenéskor.Lassan egy év elteltével pedig valahogy így kellene festenie:
2060 - $250
2070 - $350
2080 - $400-450Az NV-AMD duopólium nem ilyen szabályok szerint játszik már, de belül mindannyian érezzük hogy ez lett volna a fair folytatás.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
félisten
nem annyi lesz az általános ára nem kell azért félni, ugyan annyiba fog kerülni mint a 2070.
ASus kártyák rohadt drágák, általában a StRixek ott végződnek, ahol a következő kategóriás kártyák árai olcsóbb gyártóknál kezdődnek szinte.Egyébként nagyon szépen elkezdték megvágni az árakat IPON van 2070 is már 150K alatt van ajándék játékkal. 500$ MSRP vel nem is rossz
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Jogos, milliárd
300- 350 körülre tippelik, de több kérdés van,pl hogy mennyire kockáztatják meg a maximális tranzisztorsűrűséget, azaz táncolnak a gyártás határán, vagy pedig inkább nem kockáztatnak és kihoznak 450mm2 körül kártyát. Ugye a fenti kép is csak egy találgatás, semmi több.
Egyébként én úgy tudom a TSMC jobb tranyó sűrűséggel dolgozik, de AMD sem akar kockáztatni a gamerszegmensben, mert itt nem térülne meg a túl sok selejt. Nvidia mondjuk értékesíti a TIER szinteket szépen.[ Szerkesztve ]
-
félisten
AMD árat vág állítólag[link] ABU szerint beetetés volt Nvidiának szánva minden, az eddigi teljesítmény és ár, jön a csodadriver.
azért csinálták, hogy beetessék az Nvidiát. Még véletlenül sem azért csökkent árat AMD mert kijött a Super természetesen. Erről az jut eszembe, hogy minket sem lehet kirúgni az európai néppártból, mi lépünk ki.
Supert persze nem kapnak megint mert csak Nvidia csicskáknak jár és ez egy független oldal.Természetesen.[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Ha tényleg jön a "csodadriver", azaz lesz számottevő gyorsulás, az vélhetőleg inkább azért lesz, mert elcsesztek valamit az aktuális driverben, és mostanra javítják...
Abunak politikusnak, vagy méginkább kormányszóvivőnek kellene mennie: a kékről is meg tudja magyarázni, hogy az piros..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
félisten
válasz hokuszpk #25190 üzenetére
nem tudom hogy kerül ide a VC, erről a dologról beszéltem, :[link]
"Annyit elárulok, hogy marha sunyi cég ám az AMD. Tudták, hogy jön a Super, és direkt olyan driver volt a gyártóknál is elérhető, amivel gyengébb a teljesítmény, és aszerint árazott az NV, majd last minute dobták be a gyorsabb drivert. Még ők is a lassabb eredményeket közölték az E3-on. "
Az árát sorolhatod bárhova és ebben igazad is lehet de a boltokba előrendelhetően is majd 600 dollár a Navi. Ezek szerint ők sem tudták ezt?
ne haragudj , mondhatsz akármit, hogy fanatikus NV hivő vagyok,de ezt akkor sem hiszem el ha maga Lisa mondja, mert egyszerűen szerintem szar dolog azt mondani, hogy ezekkel az árakkal nem versenyképes a Super ellen a navi, ezért 2 nappal a Super megjelenése után 2 nappal a Navi megjelenése előtt tálalok egy ilyen mesét amivel a naiv fanok előtt pozitív színben jövök ki, hogy csak egy csel volt valójában 399$ akart lenni az 5700XT és 349$ az 5700 és meg akartuk szívatni Nvidiát csak azért csináltuk. mint hogy azt mondanák, hogy azért, hogy versenyképes legyen a termék, árat csökkentünk.Még nálatok is ezt olvastam mindenhol, hogy drága és nem lesz így jó.
Mellesleg egy csomó ember ment megvenni a Vega 64 kártyát és a Vega 56 kártyát ez miatt és szinte mindenhol, ahol előrendelhető a Navi a nagy majd 600 $ és 500$ a kicsi. Gondolom a boltokat és a gyártóikat is elfelejtették értesíteni ezek szerint a cselről...A szuper driverre meg majd kíváncsi leszek...[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
"nem tudom hogy kerül ide a VC, erről a dologról beszéltem, :[link]"
ugy, hogy a Navi arcsokkenteserol csak a videocardz beszel, illetve minden link odavezet.
"Az árát sorolhatod bárhova és ebben igazad is lehet de a boltokba előrendelhetően is majd 600 dollár a Navi."
hat ez az, ha jolemlexem kb. ez lett megadva msrpnek nem ?
Abu sem beszel arrol, hogy az AMD csokkentene arat, arrol beszelt, hogy aki az uj driverig merte a Navit, az karcsubb eredmenyeket lathatott, mint amit a chip tud. Ezt latta az NV es igy oda arazta a Supert, ahova.
Egy szo nincs ott a Navi arcsokkenteserol.
a vs teljesitmenyt meg majd kilencediken meglatjuk. ( nemtom mikor jar le az NV nda, akkor allitolag mar kaphato a Super )[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
félisten
válasz hokuszpk #25192 üzenetére
lehozta a Forbs és a Guru is már önállóan forrás hivatkozás nélkül: [link]
"AMD today has sent an email to certain media and their partners indicating that they are lowering the price prior to launch. Radeon RX 5700 is to cost 349 USD and 399 USD for the XT model."
nagyon jó lenne ha levágná az árakat AMD mert nvidia is levágná akkor az övéit és lenne árverseny.
nem lenne rossz egy sima 6 GB 2060 300 dollár alatt. vagy egy Vega 64 300 alatt bár az EOL ha jól tudom.nekem csak ez a gyerekes háttérsztori sántít hogy ezt direkt így csinálták,se az árcsökkentéssel se a kártyákkal nincs semmi bajom, ezek jó dolgok.
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
szerintem a VRAM lehet a ludas,NVLINKnél se adódik össze a RAM mennyiség ha jól tudom, 8 GB már karcsú szerintem ide.DE lehet tévedek és 16 GB nak látja, passz.
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
ahhoz képest láttam, hogy mennyiért jöttek be az ASUS-tól a 5700 és 5700XT, előbbi minimum 120k nettó, utóbbi 135-140k környékén lesz vihető a nagykerből
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest