- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A szennyezés biztosan nem érintette az elkészült hardvereket. A szennyezett waferek felhasználhatatlanok voltak. Nem működtek volna, ha gyártanak rájuk valamit. Ezeket sajnos kellett dobni. Emiatt nyilván a gyártókapacitásban probléma volt, hiszen a kidobott wafereket pótolni kellett. Ez önmagában azért nem katasztrófa, mert a TSMC vállalta a veszteséget, és természetesen minden érintett partnerének biztosítottak a szennyezett mennyiség helyett jókat, de időbe került az egész.
Valójában egészen sokat tudni már a problémáról. A gond az, hogy hivatalosan nem ismerték el, így az egész adat pletykaszintű, még akkor is, ha nekem egy VGA-gyártó korábbi alkalmazottja mondta. Állítólag a PCI Express csatoló és a GPU közötti memóriák hőterhelése volt a gond, és ezek a használat során úgy túlhevültek, illetve hűltek vissza jóval alacsonyabb hőmérsékletre, hogy a kötések elfáradtak és lassan elengedtek. Ezért érintette leginkább a gond a Founders Edition modelleket, mert ott az NVIDIA a hűtést a specifikáció határára helyezte. Ugyan a többi gyártó is erre a specifikációra tervezte a hűtést, de sokan túltervezték azt. Ettől még lehetett gond, csak ritkábban. A hiba felmérése után született számos olyan kártya, ahol az alsó memóriacsoport és a mellettük lévő NYÁK-rész le volt kenve valamilyen anyaggal, amire állítólag azért volt szükség, mert ez az anyag jelentősen késlelteti a meghibásodás előjöttét. Viszont később már másképp lett tervezve a hűtés, eltérő hűtőpadok is kerültek a főleg a PCI Express fölötti memóriacsoportra. Az RTX 2080-on ugyanez volt a baj csak ott ritkább volt, és a hátsó memóriapárost érintette. Ezeket kenték le azzal az anyaggal, illetve más padokat kaptak később.
Na most arra van esély, hogy az első szériás modelleknél a garanciaidőn belül előjön a gond, így aki gariztatja most a kártyáját már olyat kap, ami kihúzza a garanciaidőt. Ha olyat akar, ami többet is tud, akkor érdemes egyedi NYÁK-ost venni. A Zotac biztosan teljesen megoldotta a problémát, mert róluk tudom, hogy áttervezték a hűtést, nem csak kenegettek és padoztak. Ezt egyébként esélyes, hogy más is megtette már, csak mivel hírzárlat van erről, így nem tudni semmi biztosat.
Az sem tudni, hogy kinek a hibája volt. Lehet, hogy a memóriagyártó mérte fel rosszul, hogy mit bír a memóriája, és akkor meg az NVIDIA specifikációja is eleve egy rosszul megadott paraméterre épült.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
félisten
Köszi a részletes infót, ezt jó tudni. Memóriára hivatkoztak anno reddit fórumán ,megvolt adva szériaszám szerint melyik típusok kevésbé hajlandóak elszállni, de nem lehetett ezt általános megoldásnak venni, mert MSI től jöttek aztán olyan hibás példányok is, amik elszálltak a javallott szériaszámmal is.Mondjuk ez alapján amit leírtál jobban érthető,lehetséges hogy azok a példányok túlmentek a megadott specifikáción nagyobb volt az energiaszivárgásuk.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
PeTeR_33
tag
Szia!
A megreformált rtx kártyákról főleg a modell frissített RTX 2060ról van bármilyen információd?
Érdemes várni a 2060vásárlással pár hetet?Tudsz erről mondani valamit?
, GIGABYTE Z390 AORUS ELITE,I5 8600K,PALIT RTX 3070 GAMING PROBE QUIET STRAIGHT POWER 10 700,CORSAIR VEGENANCE LPX 3200 16GIGA,SAMSUNG EVO SSD 500G
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz PeTeR_33 #24805 üzenetére
Ezek régebbi változások. Szerintem már nincs olyan VGA kereskedelmi forgalomban, ami érintett. Kivéve talán az NVIDIA saját modelljeit, de azok eleve nagyon gányolt dzsunkamegoldások, ráadásul drágák is. Érdemesebb valamelyik gyártó egyedi modelljét venni.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Jaaa. Igazából sehol sem hallok ilyen Superről. És ezt most nem azért mondom, mert kiherélnének, ha beszélnék.
Egyébként ha jön is valami új, akkor az új lapkát nem kap, leginkább steppingváltás lesz. De kritikus hibája a mostani steppingnek sincs. Tényleg nem azért döglöttek eleinte a hardverek, mert rossz lenne a lapka. Szóval igazából maximum órajeleket kapsz pluszban, de mást nem igazán. Ilyen formában nem tudom, hogy mennyire van értelme ezekre várni. Azon kívül persze, hogy várni mindig jó, de ilyen alapon meg sose vennénk hardvert.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
félisten
Új infó, redditről:
Nvidia állítólag az AMD után jelenti be az új Super szériát.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-
TTomax
félisten
Attól még hogy nem hallottál róla azért csak jön valami "Something super" .... [link]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
félisten
Elég mély hallgatás van, szóval még a végén ja, az lesz, hogy nem lesz semmi..
Amúgy nem lett annyira rossz a navi, persze nem világmegváltó 2080Ti verő csoda 200 dollárért...[ Szerkesztve ]
-
félisten
2020 egyenlőre ennyit tudni. Van pletyka arról, hogy idén bemutat valami demo kártyát NV ősszel vagy télen a Samsunggal karöltve a professzionális piacnak. Amolyan demózni a 7nm-t hogy képzelik el.Gondolom az lesz a próbagyártás ahol nem gond a selejt arány,a kártya ára kitermeli.
[ Szerkesztve ]
-
gV
őstag
Jensen most a 2070/5700XT-vel kapcsolatban is előveszi amit a 2080/VII-el már elmondott (DLSS/RT) a 2060-nál, h drágább az 5700 még ezt sem kell. áhh hogy nem 7nm-en jött a Turing mekkorát szólt volna
am az 5700 és a 2070 nagyon közel van egymáshoz Tex leszámítva mind részegység/órajel/fogyi kíváncsi vagyok mi a valóság teljesítményben
mondjuk h nálam van a 2080, Amperig nekem már úgyis mindegy. Te ha még kártya vásárlás előtt állsz.. na igen akkor így ez gáz.. de gondolj arra több pénz lesz az új termékek fejlesztésére így végülis a magas ár is a vásárlókért van
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz schwartz #24822 üzenetére
A Witcher a mai napig használják tesztelni VGA-t éppen a 2080 TI-t is teszteli vele a legtöbb oldal.
Az E3 bemutatott demó is már shitworkkel készült, csak éppen bedemózták egy fejlesztői géppel amilyen egy hétköznapi halandó asztalán még közel sincs, nem hogy az Xbox one és a PS4 15 FPS-t se tudna elérni vele.
Itt van róla cikk:[link]Remélem azért jól alszol, de nem az Nvidia hibája, hogy az Xbox one és a PS4 egy kávéföző hardverével jött ki.
RDNA 2 jön majd fix funkciós harverrel RT re a hírek szerint majd onnantól tapsolni fogtok ennek a 10 misinek amiket most Nv kiad és gondolom tetszeni fog majd nektek is és ez lesz a jövő.Addig meg shitwork...[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz schwartz #24822 üzenetére
Doki mutass már az elmúlt 5évböl olyan játékot ami úgy nézett ki final mint a trailereken?Nincs több kérésem.. shitwork ide vagy oda...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
schwartz
addikt
válasz TTomax #24824 üzenetére
Nem tudom, nem igazan erdekelnek mar a jatekok (gamer PC, konzol is csak azert van, hogy legyen ) Na jo, neha jatszom is egy keveset, de az utobbi evekben a Witcher3-on kivul PC-n csak a Senua kotott le, (meg egy par exkluziv cim konzolon) De talan a Minecraft? Na az gondolom ugy nezett ki... (nem jatszottam, de majd kiprobalom ha lesz rejtreszes valtozata )
[ Szerkesztve ]
If he dies, he dies.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Witcher 3 egy kellemetlen sztori volt. Eleve nem azzal a leképezővel készült, mint amivel végül jött. Az E3-on még az A-tervvel demózták, ami tele volt rakva NV-től kapott eljárásokkal. Viszont a megjelenéshez közeledve ezeket elkezdték kivenni, mert nem hozták azt a sebességet, amit az NV ígért. Egyedül a HairWorks maradt meg, míg a többi helyére egy másik eljárás került. Ezért lett végül rosszabb az összhatás. Nem sokat tehetett róla a CDPR. Nem rajtuk múlott, hogy a kód, amit kaptak az nem hozta az eredetileg ígért sebességet, így viszont be se rakták.
Bár ilyen szintű félretervezés ritka, de például az Ubisoft is járt már így. Az AC Unity volt, aminek az egész dizájnját feltették a GeometryWorks-re. Még reklámozták is vele, hogy jön majd egy grafikát jelentősen javító patch, de végül sose jött meg, mert nagyon messze volt az effekt sebessége az eredetileg beígérttől, így bele se rakták a játékba.
Ezek azok a dolgok, amik miatt azt látod, hogy egyre több fejlesztő inkább saját rendszereket tervez magának, mert így a saját fejlesztésük urai, tudnak rajta módosítani, stb. Nem a megjelenés előtt derül ki, hogy "hubaszki, hát ez háromszor lassabb az beígértnél"...
Néha ez nem a fejlesztő hibája. Maximum annyiban, hogy hittek egy teljesítményszintben, amit a partnerük nem tudott biztosítani.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz imi123 #24830 üzenetére
Nem beszéltem az NV-ről. Itt igazából a middleware a probléma úgy általánosságban. Van két cég. Az egyik fejleszt egy játékot, míg a másik egy middleware-t. Ezek párhuzamosan történnek. Ez a két cég szerződést köt, hogy egy adott middleware-re, hogy jó lenne beépíteni. Aztán amikor a projekt eljut arra szintre, hogy beépítsék, hirtelen kiderül, hogy ez az élesben nem igazán működik. Pedig a két kód külön-külön jó (fogjuk rá ), csak hát együtt... És ilyenkor nem nagyon tudsz mit csinálni. A licenc nem engedi a middleware módosítását, tehát még a játékhoz se tudod szabni, vagyis végül úgy döntesz, hogy sztornó.
Ez a vezető oka annak, amiért azt látod, hogy a fejlesztők egyre inkább a saját R&D-re helyezik a hangsúlyt, mert szerződni valamire, ami papíron jól hangzik, aztán végül lehet, hogy nem is működik, eléggé kockázatos. Bizonyos licenc mellett pedig csak az időd pazaroltad rá, mert ha úgy nézed az AC: Unity nem kapta meg a GeometryWorks-öt.
Egyébként az elmúlt években pont az Ubisoft szopott a legnagyobbat azzal, hogy másra hallgatott. Talán még emlékeztek az AC3-ra, amikor megérkeztetett Bostonba. Az azért volt, mert az Ubisoftot hitegette a Microsoft és az NVIDIA, hogy jó lesz, amit kitaláltak, miközben az Intel és az AMD már mondta nekik, hogy nem fog működni. De az Ubi nem nekik hitt. Ugyanezzel hitegették egyébként a DICE-ot is, csak ott az volt a különbség, hogy az ex DICE-os Johan Andersson, írt egy próbamotort rá, és hát nem működött.
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
-
Firestormhun
senior tag
Wccftech már írja is át az egész feljebb nyomunk mindent egy tier-rel hülyeségét. Csávónak fogalma sincs az egészről .
...
-
Segal
veterán
1080Ti-től nekem nem érte meg 2080Ti-re váltani de a super verziós Ti pletyka már érdekesebben hangzik
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
KillerKollar
őstag
Ha ez igaz, akkor a mostani kártyám az utolsó amit ebben az életben a zöldektől vettem. Már jópár éve high-end videókártyákat használok játékra, a HD 5970-el kezdtem, utána volt GTX 590,GTX 690, 2db R9 290X Crossfire-ben, GTX 980 Ti, GTX 1080 Ti és most pedig GTX 2080 Ti-om van. A 2080 Ti 2018 szeptember 20.-án jelent meg, azaz még 1 éves sincs. Brutálisan felvitték az árakat az előző generációhoz képest, a teljesítményugrás ugyanakkor ezt nem indokolta, jó indulattal is a megszokott generációk közötti átlagot hozta, az új funkciókat pedig egy játék se támogatta megjelenéskor, és azóta se sok, az RTX továbbra is felezi a teljesítményt,stb... De 4K-ban játszok kellett a kakaó, kiköhögtem a 2080 Ti árát. Viszont ennyi pénzért ELVÁROM egy cégtől, hogy legalább a megjelenésétől fogva 1-1,5 évig ez a kártya legyen a LEGGYORSABB gaming kártya a piacon, legalábbis az Ő részükről. A Titan RTX-et még meg tudom bocsátani, mert elvileg azt nem gamereknek szánták, meg olyat akkor se vettem volna 2500$-ért ha lehetett volna kapni a 2080 Ti megjelenésekor. Ezt viszont nem fogom tudni megbocsátani nekik, főleg úgy, hogy semmi indokuk nincs rá, hogy kibasszanak a 2080 Ti tulajokkal: A 2080 Ti-nek jelenleg nincsen ellenfele, a Radeon VII a 2080assal tud csak versenyezni, megjelenésekor még attól is kikapott pár %-al, de majd az évek során behozza ahogy a Radeon kártyák szokták. A Navik idén csak középkategóriába versenyeznek, ez meg is lett erősítve. Az Intel első asztali kártyái csak 2020-ban jönnek, akkor pedig már elvileg az Nvidia is szállítani fogja az Amperét. Ráadásul ha kiadnak egy ilyen új sorozatot akkor mindenki ehhez fogja hasonlítani majd az Amperét és ha ennél nem lesz sokkal gyorsabb akkor csalódásnak fogják megérni... Ha a jelenlegi felhozatal marad és az Ampere ahhoz képest hozza majd a 25-30%-os átlag generációk közötti teljesítményugrást akkor azt fogja mondani mindenki, hogy ok. Nem csalódás de nem is dobom tőle el az agyam, ennyi különbség szokott lenni két generáció között. Viszont ha mondjuk a SUPER kártyák csak 10-15%-ot vernek rá a jelenlegi felhozatalra akkor jövőre már ehhez fogják hasonlítani az Amperét és ehhez mérik majd a 25-30%-ot... És még ha ehhez képest is sikerül majd hozni a szintet akkor sem értem miért szívatják meg így magukat, mert ha meg nem adnák frissítenék a jelenlegi felhozatalt és a jelenlegi kártyákhoz mérik majd az Amperét akkor sokkal brutálisabbnak tűnik majd a teljesítményugrás mint ha a frissített kártyákhoz mérnék és mindenki el fogja dobni az agyát, hogy atya-gatya mekkora ugrás ez és könnyebben elnéznék nekik a pofátlan árazást is... Jelenleg az egyetlen kártya aminek veszélyben van a pozíciója valamelyest az a 2070, erre egy 2070 Ti választ jelenthet, a sima felhozatalnak meg elég ha 50 dodóval csökkentik az árát és kész... A non-XT 5700-as alapban drágább mint egy RTX 2060, ha annak leviszik picit az árát már jobb vétel és akkor még hivatkozhatnak rá, hogy ez tudja az RTX-et, amaz meg nem. Ráadásul egyenlőre csak az AMD belső méréseit láthattuk, és nyilván úgy választották meg a játékokat, hogy az összkép nekik kedvezzen, lehet, hogy ha majd kijönnek a független tesztek akkor kiderül, hogy nem is annyival gyorsabbak a Navi-k mint amennyire az AMD állítja... Na mindegy, most kirageeltem magamat, lehet, hogy full kamu ez a pletyka (remélem az), a WCCFTech-nek amúgy is elég rossz a híre ilyen szempontból, hogy minden szedett-vedett bullshitből cikket csinálnak... De ha mégis igaz, akkor biztos, hogy még egyszer egy ilyen céget nem fogok támogatni aki így kibaszott velem... Mert mi a garancia ha ezt meglépik, hogy jövőre ha MEGJELENÉSKOR veszek mondjuk egy 3080 Ti-t gondolom még drágábban akkor fél év múlva nem fogják megint lecserélni? Márpedig fél évente nem fogok 1000$+ dollárokért videókártyát vásárolgatni és igenis ha ennyi pénzt elköltök egy termékre akkor ebben a brutális prémium árképzésben ELVÁROM, hogy legyen az is beleszámolva, hogy ez presztízs termék és minimum a megjelenéstől fogva 1 évig ez A CSÚCS kártya...
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz KillerKollar #24837 üzenetére
Először is mondtuk,hogy nem szabad megvenni,nem ér ennyi pénzt de dübörgött a KELL KELL KELL ...másodszor a te általad vásárolt kártya nem lesz lassabb amit akkor kifizettél megmaradt,ha most 3080Ti lenne a neve akkor nyugodtabb lennél? Ha egy évvel később történik akkor valami más lenne?Nem értem,a saját döntésed volt.
-
félisten
válasz KillerKollar #24837 üzenetére
Semmi más nem történik csak kap a kártyád egy árvágást.Nem helyette jön a 2080 ( TI) super, hanem mellé. Minden generációnál ez lezajlott.A pascalt is kb félúton lejjebb vitték.
Aki vett 1080 TI-t annak utána kijött az Xp majd kijött a Titan Volta.Pontosan 2 kártya érkezett a z 1080 Ti fölé legutóbb is. Ez a super TI lesz az XP helyett.
Az hogy neked mik lennének az elvárásadi azt nem tudja senki sem, nem kaptál garanciát ilyen lehetetlen dolgora, hogy elvárod, hogy a 2080 Ti legyen másfél évig a leggyorsabb kártya a piacon. DE arra igen hogy Nvidiánál az egyik leggyorsabb lesz a következő genig és ez így is marad.
Ráadásul ezek még csak pletykák.Az RTX gen nem fog 2 évig a piacon maradni ez szerintem 100 %, bár csak az én véleményem mert átviszik a gyártást Samsunghoz, akinek érdekük, hogy minél előbb kihozza NV a 7 nm gyártáson a köv gent.
Hát nyugodtan vehetsz a konkurenciától csúcs kártyát legközelebb meglátjuk ki jár jobban
Nézzük a legutolsó 2 csúcs kártyát.Szeptemberben a Vega 64 450 $ most meg 300 környékén kever. Fél év alatt ennyit romlott a piaci értéke.
A radeon 7 ellen( 699$) most nvidia kiállítja a 2070 supert ami hozni fogja a teljesítményét 500 $ áron....A te 2080 Ti-dnek nem lesz ilyen problémája szerintem az ampere kijöveteléig.[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
A titán más kategória, a Titán XP jóval drágább volt mint a 1080 Ti (700 vs 1200$ majdnem kétszer annyi és alig volt gyorsabb). Az Amperével nincs bajom, az 1,5-2 évvel jön majd a Turingok után, attól függ, hogy 2020 melyik szakaszában dobják majd piacra. A 1080 Ti 2017. március 10.-én jelent meg, a Turingok 2018. szeptember 20.-án tehát ~ másfél évvel később. Megvettem megjelenés után a 1080 Ti-t és másfél évig ez volt a csúcs a Titánokat leszámítva, de mint írtam azokat nem sorolnám ide az áruk miatt. Viszont nem Titán kártyáról szól pletyka, hogy ez a kártya annyiba fog kerülni mint most a 2080 Ti, ezen húztam fel magam... Ha ez is Titán kártya lesz, vagy olyan árba lesz (2000$ vagy fölötte), akkor oké, nem érdekel de kétlem hiszen 2500$-ért ott van az RTX Titán, minek pozicionálnának oda még egy kártyát? És hangsúlyozom nem a neve érdekel, nem azt mondom, hogy ha 2080 Ti SUPER-nek hívják az zavar, ha Titánnak akkor ok, az zavarna, ha ugyanannyiért vagy alig több pénzért adnák ki mint amibe most kerül a 2080 Ti. Ez egy presztízs termék, itt igenis had legyen már elvárás, hogy aki ennyit kifizet érte az minimum 1-1,5 évig elmondhassa, hogy a leggyorsabb videókártya van a gépébe. Szerintem ez nem pofátlan elvárás egy céggel szemben egy 1200$-os túlárazott termékénél...
-
félisten
válasz KillerKollar #24840 üzenetére
Az elvárásaidat megugrotta mert megvetted, mert azt mondtad neked megér ennyit a teljesítménye. Ami továbbra sem romlik, maximum javul.
Azt hogy státusz szimbólumként tekintesz rá már rosszabb dolog, mert Nvidia azt mindig a Titanokra mondja/ gondolja évek óta. EZ egy TI kártya amint anno a 980 Ti vagy az 1080 TI. Gyors gamer kártya legfelső házból.[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
Az a baj, hogy a Titánokkal se bánnak kegyesebben, ha jól emlékszem az előző generációban a 1080 után egy fél évvel jött ki a Titán Xp 1200 dodóért, aztán kiadták rá fél évre a 1080 Ti-t 700$-ért ami játékok alatt még GYORSABB is volt a Titánnál, ezért gyorsan a 1080 Ti után kiadtak egy másik Titánt aminek szintén Titán Xp volt a neve... Amúgy meg ha RTX Titán tulaj lennék még dühösebb lennék... az a kártya később jött ki mint a 2080 Ti és 2500$... És alig gyorsabb nála, csak sokkal több rajta a memória. Szóval ha ez a "Super" Ti tényleg odaveri majd a sima Ti-t akkor legalább annyira gyors lesz mint az RTX Titán, ráadásul azt pletykálják, hogy 16 Gb memória lesz rajta... És olyan árban lesz mint jelenleg a Ti (1200$ az FE vagy 1000$ az MSRP)... Megveszed 2500$-ért az RTX Titánt és kb fél évvel később kiadnak egy kártyát kevesebb mint fele annyiért ami ugyanolyan gyors/gyorsabb... Utána meg gondolom lecserélik az RTX Titánt is egy gyorsabbra, hogy ne így legyen... És az Nvidia a Titánt kezeli státuszszimbólumként? Gratulálok nekik hozzá... Amúgy meg, hogy mondjak egy példát: Tegyük fel, most jött ki nemrég az új 7-es BMW, te pedig megteheted azt, hogy vegyél egyet, de azért az ára téged is odavág de mindegy mert szereted a szép autókat, kifizeted. Előrendeled még a megjelenés előtt, összekonfigurálod, brutális motor, full extra,stb... Kiperkálsz érte mondjuk 40 millát és azt mondod, hogy most 6-7 évig legalább a legfaszántosabb BMW-ben fogok ülni, a legújabb modellben, én leszek a fasza jancsi és ezért én 40 millát pergettem ki... Majd 1 év múlva kiadna a BMW egy teljesen új 7-es BMW-t, full új generáció,stb... A tiednek levinné az árát 25 millára aztán lassan már nem is lehetne kapni... Most mondd, hogy te nem lennél mérges... Azt mondanád, hogy kapja be a BMW, legközelebb mercit veszek. Vagy Audit.Lehet, hogy rossz példa volt mert az autókat tudom, hogy generációk között is szokták frissítgetni, de nem is 1-2 évente jön új generáció... Márpedig a 2080 Ti a videókártyák 7-es BMW-je, és a vásárló szerintem joggal várhatja el, hogy egy jó ideig ne csak gyors legyen a kártya, hanem A LEGGYORSABB... De lehet ez csak nálam szempont... Ha végtelen pénzem lenne leszarnám, megvenném félévente az újat, de nem vagyok milliárdos, azért van ilyen drága gépem mert ez a hobbim és aránytalanul sokat költök rá, de mellette nem palotában élek és nincs 7-es BMW-m se csak, hogy a példánál maradjunk... Nem mintha bárkinek köze lenne hozzá, csak az szokott lenni a magyar mentalitás, hogy ja neked drága videókártyád van akkor hol nem szarod le ha jön egy új, neked ez úgyis aprópénz,stb...
-
félisten
jah akkor benéztem , csak átfutottam. Akkor valószínűleg marad a ram.
KillerKollar:
Autoknál pontosan ez történik. És a 2080 TI egy drága gamer kártya nem státusszimbólum, maximum neked.
Azt javaslom inkább magadban rakj rendet,mert ez szerintem nem egészséges gondolkodás és ezt tényleg nem személyeskedésnek szánom.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz KillerKollar #24843 üzenetére
Nem mester, az a baj hogy nem hasznalni veszed a kartyat hanem mint statusz szimbolumot. Ez itt a problema, vagyis inkabb a te problemad forrasa.
Egy kartyat arra veszel hogy hasznald es kell bizonyos teljesitmeny. Kellett X teljesitmeny anno es ezt Y penzert megvetted es megkaptad. Az hogy utanna 9-10 honappal mi tortenik teljesen lenyegtelen. Senki nem tolt ki veled, nem kopott az arcodba es foleg ami igazan a lenyeg - nem lett tole a kartyad lassabb. Az egyetlen kerdes itt az hogy eleg meg az X teljesitmeny? Ha igen akkor hasznald. Ha nem akkor nezz korul mi van a piacon ami az elvart sebesseget nyujtani tudja. Van ra penz? Akkor vedd meg. Nincs ra penz? Akkor nezz utanna hogyan hasznalhatod tovabbra is a jelenlegi kartyad.
Ennyi es nem tobb.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
KillerKollar
őstag
Amúgy annyit hozzátennék még (csak már nem engedi szerkeszteni), hogy ez nem csak a prémium termékekre igaz... Az RTX 2060 még fél éves sincs, azt hiszem most februárba jött ki de lehet, hogy tévedek. Ha most kiadnak egy RTX 2060 Supert ami ugyan annyiba kerül mint a mostani 2060 került megjelenéskor és RTX 2070 teljesítményt hozna, a sima 2060 árát meg levinnék a francba akkor most a 2060 tulajok helyében is rohadt mérges lennék... meg minden RTX tulaj helyében... Mert ha megjelenéskor veszel egy kártyát, akkor azt gondolod, hogy ez most jó vétel mert legalább 1 évig nem fog lemenni az ár/nem lesz ebben az árkategóriában ennél szignifikánsan gyorsabb kártya... Legalábbis attól a cégtől nem akitől a kártyát vetted.
-
TTomax
félisten
válasz KillerKollar #24846 üzenetére
De miért is?Mert olcsóbb lett mint amikor vette?Egyikre sincs ráírva,hogy 2évig akkor most nem jön jobb termék...amit kifezettek megkapták,nem értem a problémát,lehet velem van a baj...
-
félisten
válasz KillerKollar #24846 üzenetére
és ha most RTx 2065 nek hívnák jobb lenne? hónapokig használtak egy kártyát ami 350 dollárért hozta az 500 dolláros 1080 teljesítményét szinte vagy a 450 dolláros vega 64 kártyát. A legjobb vételnek számított a kijövetelekor szerintem a középkategóriában FHD re , egyetlen problémája a levéske ram amit orvosolnak és azok akinek eddig nem volt pénze rá majd megvehetik olcsóbban ugyan azt, akiket meg a ram tartott vissza most válthatnak ugyan annyiért..
Még egyszer leírom, hogy évek óta van árcsökkentés megjelenéskori MSRP árhoz képest. EZ nem új keletű dolog, csak ezek szerint neked.
Annyi a változás, hogy elméletileg most a csökkentett ár helyére jön ugyan azon az áron egy kicsit feltupírozott verzió.Elméletileg még az is hogy jön és az is hogy feltupírozott.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz csabi0805 #24849 üzenetére
igen csak szerintem a 2060 már alkalmas1440P re is elég sok játékban. FHD -n szerintem sincs vele semmi gond1440P-n se jellemző, de sokakat visszatart.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs