- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Luissimo #2150 üzenetére
Nem szar a netem (500-zas) és eddig tévén néztem (QN82Q8FN), de most úgy alakult, hogy pc-én néztem volna. Azért érdekes, hogy párom macbook pro-ján a safari teljesen f@sza, csak win alatt gáz.
Asul rog laposomon sem jó, pedig az is erőgép, nem értem, de mindegy... Holnap már tévén nézem. -
headhunter
addikt
"...Ja, hogy ez ARM. Akkor az a baj, a Netflix csak 720p-re van korlátozva...
.
.
Netflixhez van ugyan plugin, ami kikényszeríti a 1080p-t, de bugos, nem a pluginszerző hibája, hanem a Netflix variál mindig valamin, hogy az ilyen csodapluginek ne működjenek, és ne tudd megkerülni velük a Netflix szándékos korlátozásait. ..."Ezek szerint nem is érdemes erőlködnöm, marad a 720p az S905X-en.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Netflix...
1. Sony KDL-55W829B + Netflix app : 1080p
2.Sony KDL-43W807C + Netflix app : 1080p
Sony KDL-43W807C + KODI 18 + Netflix 0.13.21 plugin : 1080p3. Zidoo X6 Pro (Android 5.1.1) + Netflix app : SD
Zidoo X6 Pro (Android 5.1.1) + KODI 18 + Netflix 0.13.21 plugin : ---4. X9 (S905X) (CE) + KODI 18 + Netflix 0.13.21 plugin : 720p
-
Kroni1
veterán
válasz headhunter #2154 üzenetére
Irigyellek, hogy neked legalább a 720p megy 905X-en.. Nekem sajna a 912-vel sehogy sem megy SD felett!
a cache-t állítottad valahova, vagy csak azokat amiket átküldtél pü-ben?!
-
azbest
félisten
akadozás alatt gondolom nem arról van szó, hogy valójában akadozna. Csak 24 képkockasebességű film 60Hz kijelzőn való lejátszásánál, főleg oldalsó kamera panningnál nem egyenletes a mozgás.
A mac-en meg a win10 appban lehet, hogy valami más trükköt használnak, jobb a képfrissítés konverzió, mint a többiben.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz #20749568 #2159 üzenetére
Persze, hogy megvolt. Elsőre én is azt hittem, hogy a chrome 1080p plugin a ludas, le is töröltem, utána sem volt jó, utána át ff, ott is, aztán edge, ott is, végül felrakom az opera-t és ott is akadozott. De most nem ilyen durva szaggatásra gondoljatok, főleg akkor volt észrevehető, ha mozgott a kamera.
De most ha az áruházból letöltött alkalmazás meg ilyen frankó (amit eddig nem tudtam), akkor meg nem akarok ezzel bajlódni.
Holnaptól már úgy is tévén nézem megint. Nekem a PC videóvágás és hangszerkesztéshez kell. Másra nem igazán használom... -
headhunter
addikt
Nálad kábeles a kapcsolat vagy WiFi?
----------------------------------------------------------------------Kimaradt az előző hozzászólásból...
Internet: UPC 500/22Mbps
Hálózat...
1. Sony KDL-55W829B : LAN: 100Mbps
2. Sony KDL-43W807C : Wi-Fi: 120-180Mbps
3. Zidoo X6 Pro (Android 5.1.1) : LAN: 1000Mbps
4. X9 (S905X) (CE) : LAN: 100Mbps
-
Kroni1
veterán
válasz headhunter #2163 üzenetére
Természetesen Gbit LAN-on próbálkozom, digi1000-es nettel.. tehát biztos nem ott van a gond.
-
Frawly
veterán
válasz headhunter #2154 üzenetére
Egyes androidos eszközökön megy a Netflix 1080p-ben, de ahhoz olyan chipset is kell, ami hitelesítve van 1080p-s DRM-re, meg olyan Android verzió. De ha csak random ARM-es eszközre felteszel random Linuxot/KODI-s Linux disztrót (pl. LibreELEC), és úgy próbálkozol a Netflixszel, vagy Windows/MacOS-en próbálod, de nem gyári böngészővel, akkor bizony ott nem fog menni 1080p-ben. Szándékos kicseszése ez a Netflixnek, nem lehet ellene mit tenni. Már évek óta ez van, és nem is terveznek rajta változtatni.
Ezeket az eszközöket nem ismerem, amiket felsoroltál. De ha a gyári Netflix app nem viszi az 1080p-t, akkor az eszközön nem engedélyezett az 1080p-s DRM.
(#2149) ΞΔGLΞ: ez a konfig sajnos gyenge Netflixhez. Igaz mi itt a topikban sokkal gyengébb gépeken nézzük akadásmentesen, de ebből nem lehet kiindulni, mert a kormány ügynökei vagyunk.
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
Topikgazda
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Jó az iróniád, de bármennyire is hihetetlen ez már "elavult" gép nekünk (nem egy van belőle), a proci mindjárt két éves lesz és 24/24-et megy konvertál, vág, dolgozik etc... Hamarosan le is lesz cserélve. Hogy pont a netflix-nél jeleztem ezt, az az előbbi kommentben Azbest Fórumtárs meg rendesen leírta.
----------A kérdés újra, hogy a win applikáció valóban tud 4k HDR-t? Mert még nem tudtam kipróbálni...
-
headhunter
addikt
Magyar hangsávos sorozat, nem elérhető hazai netflix előfizetésel? [link]
-
Luissimo
veterán
válasz headhunter #2181 üzenetére
háááát
ez valami diszkrepancia lehet
annális érdekesebb viszont, hogy a trailert engedi lejátszani
igazhogy angolul[ Szerkesztve ]
-
Luissimo
veterán
bocs, kezdek szétcsuszni
[ Szerkesztve ]
-
headhunter
addikt
válasz csabi63 #2186 üzenetére
Szinkron nem is lenne annyira fontos, de a felirat hiány az már bosszantó.
Románoknál, mikortól elérhető a Netflix?
Mennyi Román felirat fordító lehet és mennyi Magyar?Indítottam pár sorozatot és filmet, szinte mindegyiknél ez volt a felirat választék:
English (CC)
German
RomanianEgy év alatt, több magyar feliratnak kellene lennie. pl.: Stand-up Comedy-ből az összes kaphatott volna magyar feliratot.
-
BornToBePuli
aktív tag
Üdv!
Szerintem lépjünk már túl ezen a felirat témán. Havonta vagy éppen hetente előkerülő téma volt régebben. Akit ez zavar, az inkább ne akarjon előfizetni rá.
Read only felhasználó
-
Frawly
veterán
válasz headhunter #2187 üzenetére
Nem, nem lesz több felirat. Sem magyar, sem román. Nem várható érdemi bővülés sem, sem felirat, sem szinkron terén. Kis piac vagyunk a nagy streamszolgáltatóknak. Ha filmeket, sorikat akarsz nézni, és nem akarsz kulturális bubborékban rekedni, ami ebben meggátol, akkor szoktatnod kell magad az angol felirathoz, vagy átmenned egy olyan streamszolgáltatóhoz, amin több a szinkronos vagy magyar-román feliratos anyag.
Egyébként én sok netflixes anyagnál látok spanyol, portugál, lengyel feliratot, hangsávot is. De magyarral még nem is találkoztam, románnal sem.
-
Kroni1
veterán
Ez furcsa... Én szinte mindegyiknél eng, ger és román feliratot látok, spanyolt elvétve és lengyelt nem emlékszem h láttam volna egyet is. Csodálkoztam is először, hogy miért van ennyi román, holott az is csak elenyésző piac a maga 20milliós lakosságával, szemben mondjuk lengyellel.
Amugy örülök, hogy tudok betenni a gyerekeknek angolul meséket, én is szivesen fejlesztem angolomat, bár most pl. a buster scruggs legendáját inkább chrome alatt néztem magyar felirattal, voltak benne olyan választékos mondatok (főleg az első történetben) ami az én angolomnak sok volt. Amúgy a filmet ajánlom mindenkinek, Cohen testvérek fanyar humora megint igencsak rendben van!
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Super Netflix plugint használ valaki Chrome-al?! Én telepitettem, és azóta nálam is akadozik néha a kép, sokszor frame drop van 60Hz-es monitoron.. egyértelműen az okozza, leszedtem és nézhető lett a kép.
[ Szerkesztve ]
-
headhunter
addikt
Making a Murderer 2. évadnál, "hiba csúszott a gépezetbe"?!
Ez egyből magyar felirattal jelent meg a Netflixen.
Meglepő is volt egy teljes évados sorozatnál, egyben töltöttek fel (tették elérhetővé) az összes részt magyar felirattal.Naivan azt hittem, most indultak be a fordítással és ezek után az összes új évadnál, ott lesz a magyar felirat...
-
Kroni1
veterán
válasz Luissimo #2195 üzenetére
Én a magyar felirat miatt néztem chrome-al az említett filmet, mert az kizárólag chrome pluginnel megy tudtommal. Amugy alapvetően én is az appot használom, jobb a képminőség stb. Viszont a weboldalas felület bizonyos szempontokból jobb szerintem, belenézni egy-egy műsorba az app-al pl. körülményesebb.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
mert az kizárólag chrome pluginnel megy tudtommal.
Subtitles for netflix applikációt is telepítsd a fő app mellé, majd CTRL+ALT+SHIFT+T és csak betallózod és tádámm. Egyrészt teljesen frankó a lejátszás, másrészt 4K HDR, ha arra vagy előfizetve és persze a külső feliratot is kezeli.
Egyszerűen minden szempontból jobb, ráadásul, ha a tv tudja A DOLBY DIGITAL PLUS-t, akkor ez is simán választható, böngészőben ez is csak gagyi stereo.Talán nem ártana a leírásba is kitenni, hogy chrome a win app-hoz képest már rég elavult kategória.
Nekem ugyan nincs szükségem rá, de a kislányaim a franciát is tanulják és az angol szinkron mellett, ha találok ilyet, akkor ez fut alatta.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban nem kerülhetnek említésre:
* A havidíj csökkentése érdekében történő lokalizációs csalások (Regisztrálok Törökországból mert olcsóbb lesz stb.)
* Családalapításhoz partnerek keresése.
Az ilyen hozzászólások azonnal törlésre kerülnek, többszöri törlés után a felhasználó a modkerben jelentésre kerül.
- Házimozi belépő szinten
- Eredeti játékok OFF topik
- Robotporszívók
- Minden ami hőszivattyú
- Politika
- Gumi és felni topik
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest