-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
csabi63
senior tag
válasz psycroptic #2605 üzenetére
Ismerősömnek is magyar van, 2 éve Svédországban dolgozik, és megvannak neki ugyanúgy a magyar feliratok, mint nekem itthon. Tartalom is magyar, a különbség amit észrevett, hogy van svéd felirat, és nincs román.
-
csabi63
senior tag
válasz psycroptic #2607 üzenetére
Nem tudom, milyen jogon. Ha az account magyar, nem lehetne német belőle. Valaki esetleg nem is beszéli adott külföldi nyelvet, és végképp nem azért fizetett. Ráadásul forintban.
Vannak furcsaságok a nyelvek, régiók dolgában. -
seneca07
tag
válasz psycroptic #2605 üzenetére
Hát biztos nem lesz öszinte a mosolyom. Ameddig megy használom, aztán törlöm a picsába a fiókot. Csak azt nem értem, hogy 21. században, amikor bármilyen tartalom elérhetö bárhonnan, akkor ha már elöfizetsz, miért nem nézheted azt amit gyakorlatilag megvásároltál?
-
azbest
félisten
válasz #20749568 #2609 üzenetére
Egyébként lehet, hogy pont így tartják be. Mivel az egésznek része a fair use is olyan értelemben, hogy nem állandóra, hanem ideiglenesen lehet használni másik régióból a szolgáltatást. Ha valaki állandóan máshol van, akkor jogosan változtatják meg a régióját.
Ha meg akarnák nehezíteni az életét, akkor valószínűleg le is tilthatnák, ha valamennyi időn belül nem lép be sosem otthoni ip-vel. Vagy ha bekérnének igazolást a lakhelyről, az adott régióra átsorolásnál - mint ahogy némelyik szolgáltatásnál élnek is ezzel, ha az előfizetés módja alapból nem egyértelműsíti ezt.
-
idioty
tag
válasz ssgt1981 #2600 üzenetére
Amiket felteszel kérdéseket, már nagyon sokszor kibeszélésre került. És tök felesleges róla beszélni, mert sokan nem értik meg, hogy mi miért és hogy működik. Szerintem ha érdekel a téma, keress ebben a topikban vissza, mert tényleg ki lett vesézve ezzel (és korábbi kérdéseddel) kapcsolatban minden.
vót de egyelőre nincs
-
idioty
tag
válasz magicbox #2603 üzenetére
(szerintem annyira nem off a téma...)
Viszont a (zúg) feliratot készítőknek ki engedte meg, hogy lefordítson egy tartalmat? Az eredeti film szövegét is szerzői jog védi, elméletileg senkinsek sem lenne joga lefordítani és ingyenesen elérhetővé tenni.
Ugyanakkor ha nem zúg felirat gyártókra gondoltál, akkor meg megint csak nem egyszerű a dolog, mert simán lehet, hogy a cég, aki birtokolja a feliratokat egyáltalán nem akarja eladni a feliratot avagy olyan borsos árat kér érte, ami nem éri meg. Szóval nem annyira egyszerű az, hogy majd a szomszéd Janika lefordítja és jó lesz nekünk...vót de egyelőre nincs
-
magicbox
senior tag
Zúg nem zúg célszerűbb lenne azt megkeresni aki évek óta fordít egy sorozatot, megvenni a jogokat és akkor egyből legálisá válik és a felirat készítője is kap egy kis pénzt. Persze ez az én gondolatmenetem. De pld. nekem az Altered Carbon "zúg" fordítása jobban tetszett mint a nemrég kikerült hivatalos verzió. Mondjuk SergAdama kifejezetten jó fordító. Szvsz.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
kzs
tag
Amazon Prime Videorol hol lehet beszélgetni? Gondolom, itt off-topic.
Tudja valaki, hogyan lehet nyelvre szürni az Amazon Prime-on?Most fedeztem fel, hogy pl. a Mr Robot fenn van ott magyar hanggal is, ezért eltünödtem, mi minden mas talalhato még ott
-
Nayrobi
őstag
-
Luissimo
veterán
válasz headhunter #2620 üzenetére
Van-e itt még olyan egyén aki nemlátta eddig a Banshee sorozatot.
No, az sokat vesztett,én még régebben ledaráltam a TV Store-ról, de tegnap ujra kezdtem, miután befejeztem a "Foglalkozásuk Amerikai c. nagyon jó sorozatot.
A Banshee a Breaking Bad kategóriában versenyképes, ne hagyjátok ki...
-
redox007
csendes tag
Szaisztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, de valaki tapasztalt már ilyet hogy a feliratban a mondatvégi írásjelek a sorok elejére kerültek? A probléma csak az általam hozzáadott feliratoknál jelentkezik. A Netflix "gyári" feliratai tökéletesen működnek legyen az angol vagy akár magyar is. Valakinek van erre megoldása?
Előre is köszönöm!!! -
l.skywalker
Topikgazda
Egy új "mobil only" előfizetési formát tesztel a Netflix bizonyos országokban
a cikk név szerint csak Indiát említi és hogy 3-4$ körül lenne az ára...
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
azbest
félisten
válasz redox007 #2626 üzenetére
gondolom ez valami böngésző addonos felirathozzáadó.
Próbáld meg külön letölteni a feliratot, majd átkonvertálni netflixes formátumra [link] és ctrl + alt+ shift + t gombokkal a böngészőben előjön a netflix film alatt a netflix saját megoldása, ami DFXP formátumú feliratot vár. Gondolom a konvertálással lehet a baj.
-
nagyúr
láttam, hogy az elmúlt hetekben sok felirat jött, és hogy lett a Designated Survivor-hoz is. Elkezdtük nézni, eljutottunk a 12. részig, és elfogyott a felirat… Azt hittem, végig van az első évadhoz, mert láttam, hogy már a második évadhoz is van… na mindegy, várunk.
Továbbra sem értem, hogy miért nem sorrendben rakják föl őket.
De már sokadszorra sikerült belefutnom ebbe, hogy elkezdünk valamit, beleéljük magunkat, és egyszer csak nincs tovább...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
OOZsoltKOO
újonc
Üdv mindenkinek. Milyen vpn-t ajánlanátok?
-
kmarci25
Topikgazda
Delhi crime. Új megjelenés és egyből az egész évad magyar felirattal, ami ráadásul magas színvonalú fordítói munka.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Sify
senior tag
"Netflix magyar tartalom" facebook csoport. Itt elég sok infó (belsős) van a készülő filmekről/sorozatokról. Érdemes követni őket.
Iphone 14 Pro, Apple TV4K, Ipad (2018), AirPods Pro, Apple Watch Series 3
-
Sify
senior tag
válasz l.skywalker #2638 üzenetére
Az csináljon, mert facebook nélkül nincs élet. :-)
Vagy még ezt tudom javasolni: [link]
-
zseko
veterán
Nem, a konvertálás jó, belenéztem a feliratba, és pár hete/hónapja jól is működött. És ahogy írtam, ha átteszem a pontot/kérdőjelet/felkiáltójelet a mondat elejére, úgy a jó helyen, a mondat végén jelenik meg
Próbáltam úgy is, ha a konvertálás előtti srt-t, és úgy is, hogy a konvertálás utáni dfxp-t módosítottam át, mindkét esetben ugyanaz volt.HR24.hu
-
Sify
senior tag
válasz l.skywalker #2641 üzenetére
Filmekre elméletileg jó. Sajnos sorozatoknál csak azt írja. hogy van magyar felírat, de azt hogy melyik részhez azt már nem. Van olyan sorozat amelyiknek még nincs az összes részéhez felirat. Narcos S2 1-4 van magyar felirat, a többi részéhez még nincs. De már a 3 évad is folyamatban van.
-
OOZsoltKOO
újonc
válasz redox007 #2626 üzenetére
Ha Chrome böngészőből nézel Netflixet, akkor próbáld meg ezzel az addonnal:
[link]Nekem is ilyen volt a felirat, és elég zavaró tud lenni. Ezzel az addonnal próbáltam és jól jelenitette meg. Van beépített keresője is, amivel tudsz magyar nyelvű feliratokat keresni.
A böngésző címsorában jelenik meg egy kis kék ikon, azzal tudod előhívni. Fontos, hogy el legyen indítva a videó.
-
zseko
veterán
válasz OOZsoltKOO #2643 üzenetére
Ez még akár jó is lehetne, ha mondjuk normálisan stabilan működne. Pl. sorozatot néznék, első résznél a keresőben megtaláltam, másodjára be is töltötte, mondjuk a csúsztatással kellett kicsit szórakozni. Második résznél már letöltöttem az évadhoz tartozó feliratokat, és drag&drop módon belehúztam, mondjuk nem rögtön ment, de aztán igen. De most a harmadik résznél már több mint öt perce azzal szarakodok, hogy megjelenjen a felirat. Mindegy, hogy letöltetem vagy belehúzom, azt mondja oké, közben meg sehol.
Na, úgy tűnik minden rész kezdetén frissíteni kell az oldalt, utána könnyebben elfogadja a feliratot...
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
persil
nagyúr
Sziasztok
Az miert van, hogy amikor neten keresek filmet(best xy movie on netflix) es a listaban meglatok valami erdekeset, akkor olyan 80%-ban rohadtul nincs fent. Most a netflix kereso a szar, vagy mire gondoljak?
Direkt nezni szoktam, hogy mikori az adott cikk, szoval nem tobb eves posztokrol beszelek, figyelem, hogy "regiozaras" e a film, de igy is, ilyen iden marciusi cikkekbol a filmek nagy reszet az istennek nem talalom. Most ez mi?
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
persil
nagyúr
válasz #53667584 #2646 üzenetére
Green room, creep(az elso) most igy hirtelen, ezeket ma kerestem. Mindkettot ugy talaltam, hogy netflixen megnezheto, ilyen marciusi cikkek alapjan.
De pl a green inferno-t is szivesen megneznem ujra(regen lattam) azt sem talaltam ezen a vackon :/De mar egy csomoszor jartam igy, nem csak nehany filmmel.
-
PhilBrick
őstag
A kinalat orszagonkent valtozik. Reszben sugarzasi jogok, reszben a Netflix uzleti dontese miatt.
A "best xy movie on netflix"-bol gondoltam, hogy nem a magyar kinalat alapjan keszult cikkeket olvastal. Sajnos ezek kishazankban nem relevansak.
Egyebkent ha jol latom, a Green room jelenleg 7 orszagban elerheto. -
persil
nagyúr
válasz #53667584 #2649 üzenetére
Ugy ertettem, hogy figyelem, oda van e irva, hogy "csak itt es itt".
Persze, ha mondjuk 15 orszagban nezheto es speciel nalunk pont nem, akkor ugye ezt a metodust be is szoptam :/Koszi mindenkinek!
PBrick
Valoban nem szoktam ilyesmit magyarul keresni O.o Ugyis angolul nezem netflixen, meg az eredeti cimek altalaban olyan kreativitassal vannak magyarra forditva, hogy sokszor akkor sem talalnam ki melyik filmrol van szo, ha az eletem mulna rajta[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban nem kerülhetnek említésre:
* A havidíj csökkentése érdekében történő lokalizációs csalások (Regisztrálok Törökországból mert olcsóbb lesz stb.)
* Családalapításhoz partnerek keresése.
Az ilyen hozzászólások azonnal törlésre kerülnek, többszöri törlés után a felhasználó a modkerben jelentésre kerül.
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest