Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DAVID0000
aktív tag
válasz Rumieru #8350 üzenetére
Helo.
Szereintem ez vagy BIOS vagy proci gond lesz. Ha tudsz szerezni másik procit kipróbálni akkor először azt próbáld ki.
Utána nézd meg, hogy a kondenzátorok nincsenek-e az alaplapon felpúposodva. Ha nincs az alaplapon semmi árulkodó jel (pl égés) akkor szerintem frissítéssel meg tudod oldani a gondod ha a procicsere sem oldotta meg.[ Szerkesztve ]
-
DAVID0000
aktív tag
válasz marlboromen #8347 üzenetére
Ha nem sípol akkor viszont én a processzor környékén keresném a hibát. Próbáld ki másik procival.
[ Szerkesztve ]
-
domi007
őstag
Sziasztok,
Óriási gondom van, most raktam össze egy gépet haveromnál:
Eredeti konfig:
-Asus P5K alaplap
-Intel Core2Quad Q8200
-ATI 4850 1 GB
-2 GB RAM
-400 W tápEzzel a következő hibajelenséget produkálta: megmozdultak a ventilátorok, de ennyi, semmi több.
Akkor alaplapot cseréltünk, azóta egy Asrock P43D Twins van a gépben, illetve leteszteltük a procit az eladóval, minden működött (a BIOS szépen kiírta, hogy processor Intel Q8200 found).
Új alaplap és letesztelt proci mellett már mást csinált: elindul a gép, majd kattanás hallatszik és leáll minden...pici szünet és újra elindul, így jött az ötlet, hogy a táp rossz, kevés, ezért vettünk egy minőségi, 700 W-os tápot, amit szintén letesztelt az eladója előttünk.
A dolog nem változott, viszont videókártya nélkül úgy nézett ki, nem indulgat újra, ezért vettünk egy másik videókártyát.Ma beraktam az új kártyát, de legnagyobb megdöbbenésemre a dolog nem változott, ugyanaz a gond mint eddig. Elsőként persze a RAMra gyanakodtam, kivettem a gépből, de a probléma megmaradt.
Szépen lassan kivettem mindent, még a házra is gyanakodtam, hogy zárlatos, ezért kivettem egy antisztatikus zacskóra csak az alaplapot (procival és videókártyával) meg a tápot, a gond megmaradt.
Levettem róla mindent, csak a proci és az alaplap maradt, a hiba ugyanaz.
Kivettem a procit, és visszatettem a videókártyát, ekkor a dolog annyit változott, hogy először újraindult, majd utána ment folyamatosan, "gond" nélkül (bár képet nem adott ki).
Az alaplapot az eladója egy működő gépből szedte ki előttünk, tehát nem hinném, hogy hibás.Valakinek van bármilyen ötlete? A gépben ugyebár szinte mindent kicseréltünk, de mégis...
Még kipróbáltam, hogy csak a proci ventilátort rádugom, hátha annak valamije zárlatos, vagy nem tom, de semmi.Kösz a segítséget előre is,
DOMy"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
domi007
őstag
válasz DAVID0000 #8357 üzenetére
További tesztelés után:
Processzor nélkül működik mind a két alaplap, szóval igazad is lehet, de nem tudok BIOS-t frissíteni, hiszen el sem indul a gépAmi érdekes: az Asrockon ha bedugom a táp 12 v-os ágát, akkor megint ugyanezt csinálja....
Az Asrocknak gyárilag kéne támogatnia ezt a procit amúgy nem?
Meg elméletileg a P5K-nak is."̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
DAVID0000
aktív tag
válasz domi007 #8358 üzenetére
Hát most nézem az asus oldalon de sima P5K alaplapot nem találok csak ezek vannak:
P5K WS
P5KPL SE
P5KPL-AM SE
P5KPL EPU
P5KPL-AM EPU
P5K3 Deluxe/WiFi-AP
P5K-VM
P5K64 WS
P5KC
P5K SE
P5K3 Premium/WiFi-AP
P5K Premium/WiFi-AP
P5KPL-VM
P5KR
P5KPL
P5K-E
P5K PRO
P5KPL-C
P5KPL/1600
P5KPL-AM/PSNézd meg a pontos típusát és utána a linkelt oldalon meg lehet nézni milyen procikat támogat.
[ Szerkesztve ]
-
-
Sdi
addikt
válasz domi007 #8356 üzenetére
Nem feszül az alaplap ? Engem egy giga lap szívatott meg hasonló képpen a múlt héten, nem is jöttem rá mi lehetett a baj, de megjavult teljes szétszerelés után. Egyetlen változtatást hajtottam végre, a gyári hűtőt pakoltam fel az előzőleg felrakott CM Hyper TX3 helyére, mert ez kevésbé hajtotta meg a lap nyákját a házba berakás előtt, így működött, de nem 100%, hogy ez volt a hiba.
Elég korai bios-al támogatja már a prockót, jó lenne tudni melyik van rajta
[ Szerkesztve ]
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
domi007
őstag
válasz DAVID0000 #8361 üzenetére
Sajnos azt írja, hogy P1.10-es BIOS-tól megy, tehát amekkora szerencsém van az én lapomon régebbi a BIOS...mondjuk akkor sem értem, miért indulgat újra...
A lap meghajlása, feszülése nem játszik, mert kiszereltem a házból mindent, jelenleg antisztatikus zacskón fekszik a cucc az asztalomon,
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
domi007
őstag
Gyári hűtő van rajta, és sajnos nem tudom megnézni a BIOS verziót, hiszen nem bootol a cucc
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
domi007
őstag
válasz DAVID0000 #8366 üzenetére
Hát most már csak erre tudok gondolni...a lapra az van rányomtatva, hogy rev G/A 1.09, ha ez a BIOS verzióra utal, akkor meg vagyok lőve.
Valahonnan kéne szereznem kisebb procit....
-
domi007
őstag
válasz DAVID0000 #8368 üzenetére
Akkor kisebb proci...remélem most már jó lesz
-
Merciless
csendes tag
Sziasztok!
A kovetkezok tortentek a regi gepemmel (Gigabyte GA-K8N Ultra9 Socket 939 alaplap, Chieftec GPS-450AA-101 A tap), amit mar anyam hasznal:
2-3 hetig allt hasznalat nelkul, es amikor bekapcsoltam nem indult el, kb 3 masodpercenkent sipolt egy kozepes hosszusagut (ennek utanakerestem neten, de ahany leiras annyifelet irtak ra kb hogy mit jelenthet), monitoron nem jelent meg semmi. Atneztem osszes kabelt minden jol van-e bedugva, kihuzgaltam vinyokat, dvd-t, ramok ki-be, vidkari ki-be, semmi. Procit is kiszedtem, lekapartam a regi szilikonreteget, ujrakentem, proci vissza, semmi. Hazahoztam a gepet, hogy kiprobaljam mi tortenik ha a mostani gepem tapjat kotom ra, erre 2 nap mulva kerult sor, a kovetkezo tortent:
A gep igy sem indult, viszont semmi csipogas, visszadugtam a regi tapot, hogy most akkor azzal csipog-e, erre igy meg elindult, en meg ertetlenul bamultam ki a fejembol. Indulaskor kiirt egy CMOS checksum errort, par dolog elallitodott BIOSban, a datum se volt jo, azt az idopontot mutatta amikor meg anyamnal probaltam elinditani 2 nappal korabban.
Most eppen mukodik, de mit csinaljak ha megint elojon? Alaplapcsere? Esetleg tap? Vagy valami mas? -
DAVID0000
aktív tag
válasz Merciless #8371 üzenetére
Helo.
CMOS checksum error hibát akkor ír a lap ha pl csinálsz egy BIOS resetet és nem állítod be a proci feszültségét. De ezt akkor is csinálhatja ha mondjuk lemerül az elem és minden alkalommal mikor bekapcsolod a gépet olyan mintha BIOS resetet csinálnál. Ilyenkor van az is, hogy a dátum az elem lemerültségétől függően vagy az utolsó indítás időtartamára vagy a lap dátumával megegyező időpontra áll vissza. Cserélj egy elemet, én 350Ft-ért vettem kb, 2-3 hónapja. -
Nel
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is lefagyás problémám van,nem túl gyakran,de sajnos lefagy én memória hibára gyanakszom...
Valaki tud segíteni?Asus M3A78-CM lap
CSX DDR2-es ram -
Gabesz02
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.A köv. a problémám,nem nagy de már az agyamra megy! Szóval a gépem működik "rendesen", de netezés után ha becsukom a böngészőt(mozilla) rohadtul belassul minden! Kis idő múlva levágtam,hogy a háttérben még mindig fut és csak Ctrl+Alt+Delete-tel tudom véglegesen lelőni!Ha ezt megteszem minden ok,a gép nem lassul! Mitől lehet ez,hogy egyszerűen becsukni nem tudom a böngészőt??? Leszedtem a legújabb verzióját,de semmi változás nem történt! Esetleg a ramommal lehet bibi???Légyszi segítsetek! Remélem jó topicba írtam
-
föccer
nagyúr
válasz Gabesz02 #8376 üzenetére
Hát nem az igazi telitalálat a topik, de már mindegy
Én elsőre csinálnék egy csökkentett módú ményvizsgálatot valamelyik nevesebb vírusírtó programmal (nod32, kaspersky, esetleg avast), valamint teljes rendszerellenőrzés az ad-aware-vel. Ha ez is megvolt, akkor egy teljes regisztry tisztítás RegCleaner-rel. Ha mindez megvolt, akkor szerintem minden rendben lesz. Ha esetleg mégsem, akkor ajánlom az alábbi topikokat:
Azonnali kérdések órája
Mozzila topik
Win XP kérdések és válaszok, vagy Win 7. Nem tudom, hogy mit használsz.Jó takarítást.
üdv, föccet
mod: linkek beszurva.
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás.
-
Blase19
tag
üdv!
egy gyors kérdés:
Mi okozhat kékhalált oprendszer telepítésénél? Miután felmásolja a fájlokat a telepítőhöz dob egy kék halált. Pont azelőtt ahol le lehetne formázni a partíciót, és telepíteni opsyst. Mit lehet iylenkor csinálni? A merevlemez lenne a hibás? Másra nem tudok gondolni. Partician magic két szektort túl hosszúnak talált... -
bigdigit
addikt
lehet teljesen blődli kérdés de ha esetleg a power gomb elromlott lehet a power reset gombbal elindítani egy gépet?
fiam hívott este még ment a gép ma meg semmi.P7P55D lapon led világít szóval áramot kap de bekapcsoláskor nem történik semmi...tippek?
ha nálam lesz akkor ugye a lapon a power gomb érintkezőit rövidre lehet zárni?ez ugyanaz mintha bekapcsolnám a gépet?
[ Szerkesztve ]
-
DAVID0000
aktív tag
válasz bigdigit #8381 üzenetére
Így van. Akár egy csavarhúzóval is be lehet kapcsolni a lapot. Tapasztalatból mondom .
Amúgy ha nem kell a reset gomb egyszerűen átdugod és kész, de ha ez nem jön be akkor marad a csavarhúzós megoldás, esetleg valami más kisebb fémdarabot hozzáérintesz.
mod: De nagyon óvatosan ezzel és tényleg csak akkor ha tudod mit teszel és mit cselekszel.[ Szerkesztve ]
-
bigdigit
addikt
válasz DAVID0000 #8382 üzenetére
mondjuk nagyon rühelem az ilyen abszolut nem induló gépeket. hogy kiderítsem szinte 2 gépet kell szétzúznom mert ugye nem áll a sarokban egy komplett gép szétszedve.
jobban belegondolva azért talán mégsem mindent.vga,memória gondolom kizárva mert akkor elindulna csak sípolna itt nekem.így marad lap,táp.proci.pont a legszarabbak. -
Blase19
tag
-
kkary
csendes tag
Hello mindenkinek!
A következő probléma megoldására szeretnék ötleteket kapni:
Adott egy kb fél éve működő W XP Sp3 , semmi baja,(a gazdája szerint még nem is lassult be nagyon). Egyik reggel , bekapcsolás után a "hiba a rendszer betöltésekor" -ig jut el mindössze, bár előző este még szabályosan kiléptek belőle.
Ugy láttam más fórumokon , hogy bios kontra hardver problem miatt szokott ez a jelenség leggyakrabban előferdülni a telepítéskor , ami itt ugye nem áll fenn, mivel szépen beszélgettek már fél éve.
Még nem próbáltam ujra huzni az op. rndsz.-t, ugye ez lenne a leggyorsabb, de hátha ez is orvosolható valahogyan?
Akinek van vmi hasonló tapasztalata , kérem ossza meg velem.
Légyszi priviben is írj, ha válaszolsz rá.
Thx[ Szerkesztve ]
-
cass
aktív tag
Sziasztok!
A következő a problémám:
A gépem folyamatosan amikor belépek a Team fortress 2 c. játékba, játszok egy kicsit és bevillan egy csikos, fekete lila kockás, vagy összevissza vonalazott színes kép majd újraindul. Amikor a játékban még nem vagyok szerveren, hanem csak a menüjében akkor egy pillanatra kikapcsol a monitor, felzúg a VGA szellőztetőm majd visszajön a kép. Van amikor álló állapotbban is lefagy. Most azt hittem túl elzárt helyen tartom, ezért kitettem egy jól szellőző helységre, de előtte az összes port kiszedtem a VGA-ból, mert lehetett érezni játék közben, hogy akad, amikor zúgni kezd a ventillátor. Újra is telepítettem a gépet. Amikor magától játék közben újraindul a gép, és visszatérek az asztalhoz a következőt látom:Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 116
BCP1: 84CC3008
BCP2: 8E4188FE
BCP3: 00000000
BCP4: 00000002
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\110410-42781-01.dmp
C:\Users\Gergő\AppData\Local\Temp\WER-73640-0.sysdata.xmlOlvassa el online adatvédelmi nyilatkozatunkat:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x040eHa nem érhető el az online adatvédelmi nyilatkozat, olvassa el az offline változatot:
C:\Windows\system32\hu-HU\erofflps.txtNézzétek meg a logout blogom, ott leírom részletesebben a pc-m, ha az segít, mert benne emlÍtek egy alaplapi problémát is ami az újratelepítés óta még egyenlőre nem merült fel!
A segítséget köszi!Ha szemmel mindent el lehetne intézni, az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.
-
Lajtorja
aktív tag
Random kikapcsoló, majd utána csak áramtalanítás után bekapcsolható gép az inkább lap vagy inkább táp hiba? Nem konkrét eset, csak úgy általánosságban kérdem...
--- ---
-
P3TR!CK
senior tag
Sziasztok.
Adott egy ilyen alaplap. Mehet bele DDR2 és DDR3 is. A probléma a következő:
Volt 2x2GB DDR2 RAM-om. Ha a DDR2_1-es foglalatban memória volt, akkor már a BIOS-ban fagyott a gép (ötletem sincs, hogy mitől). A DDR2_2-es foglalat hibátlan, ha csak abban van memória megy normálisan. Gondoltam váltok DDR3-ra, hátha az a bibi. Nos, ma meg jött a 2x2GB Kingston HyperX DDR3 Memóriám, és láss csodát, ugyan azt csinálja. Ha a bal oldali DDR3_A foglalatban memória van, vagy nem indul el, vagy ha igen, akkor BIOS-ban lefagy. Ha csak a DDR3_B foglalatban van memória, akkor hibátlanul megy.
Kérdem én:
Én hibázok el valamit vagy az alaplap a hibás ? Legfrissebb 1.40-es BIOS van rajta de próbáltam régebbivel is. CMOS reset is meg volt.
Ötletek ?
Köszönöm előre is.
-
DAVID0000
aktív tag
Nálad szerintem ez a baj : Tápegység: Deer DR-C400ATX 380w
Ebben a topicban a gagyi tápok között van. Ott meg is tudod nézni milyen tápot vegyél és ha valami nem világos meg is tudod kérezni.
mod: akartam neked is írni csak valamiért mégis kimaradtál bocsi[ Szerkesztve ]
-
DAVID0000
aktív tag
válasz P3TR!CK #8394 üzenetére
Hát akkor én szerintem a lappal lesz a gond. Szerintem a memóriabusz környékén kell a hibát keresni. Ha új a lap és van garid akkor mindenképpen garanciában küldd vissza hogy szervizeljék meg.
mod: egyébként ez egy jó lap a közeljövőben én is ilyet tervezek beújítani.[ Szerkesztve ]
-
dim dim
tag
Üdv!
Win7 install probléma.
PC, BIOS-ban boot device CD ROM device.
Berak Win7 install DVD, bebootol, kiírja Win loading files.
Majd Starting Windows. És ennyi. Itt meghal a dolog. Nincs hibaüzenet, semmire nem reagál, nem dolgozik se a HDD se a DVD.
Teszt: DVDROM, HDD és telepítőlemez másik gépben. MInden hibátlan. Másik telepítőlemez kipróbál, majd harmadik. Ugyanez.
Külső USB DVD-ROM, benne gyári telepítőlemez.
Eredmény nulla-minden uaz. Ehhez szóljon hozzá vki.
BIOS-ban minden safe default.Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest