Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy Watch - időtálló
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Radnix
senior tag
Ellenőriztem minden egyes kábelt, minden a helyén van. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy máskor is csinált ilyet, de akkor 3-4. próbálkozásra sikerült beindítani. Sőt használat közben is volt többször hogy újraindult... felzúgnak a ventik, kivéve a cpu hűtő, megy megy, de nem történik semmi, várom a finom kis pittyenést, de helyette csak a ventik monoton zúgását hallom
mod: az alaplapnak mi baja lehet ezek alapján?
[ Szerkesztve ]
-
Blaze71
őstag
Ha nincs pittyenés, akkor valószínüleg az alaplap halt meg. Ellenkező esetben pittyennie kellene, méghozzá a hiba szerinti kódot. Ha nincs hiba, akkor meg minimum bekapcsolja a monitort, mégha nem is indul el. Érdemes egy BIOS resetet csinálni. Vagy kiveszed az elemet és vársz pár percet, vagy összeérinted a ClearCMOS tüskéket. Ha van jumper kéznél, akkor dugd rá. Ha ezután sem indul el, nem kapcsolja be a monitort, akkor valószínüleg elhalt az alaplap.
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
Joe fiú
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám,hogy nem indul el a gépem(milyen meglepő,hogy azért írok,ugye ?)
Szóval a tünetek.Este leállítom,minden jó,semmi nem szaroskodik.
Másnap este indítanám el->kékhalál bevillan 1s-ra majd újraindul.Indítanám csökkentett módban úgyis ugyanez történik.Valamiért a Win7 összeszarta magát.win7 javítási akármije azt írta hibaforrásként,hogy gond van a rendszerfájlok integritásával.
Megoldás az újratelepítésen kívül?Köszi
-
Radnix
senior tag
válasz Blaze71 #7303 üzenetére
Helyzetjelentés
Kivettem az elemet, majd visszaraktam (hála az égnek ki kellet venni a videókártyát, mert nem fértem hozzá). Gondolkodtam hogy egy fémdarabbal zárom rövidre a clearCMOS cuccost, de nem mertem Nem hiába van hozzá célszerszám, biztos azzal kell csinálni
Bekapcsolás után: tádáááám: elkezdett pörögni a cpu venti is mint a búgócsiga, és a rendszerspeaker elkezdett fennhangon csipogni kiabálni sikítozni
Még 2 újraindítás: ekkor már nem csipogott, de legalább a cpu hűtő végzi a dolgát szorgalmasan (haladok )
Következő újraindítás: csodák-csodájára a monitoron megjelentek fehér karakterek (majd meghaltam a gyönyörűségtől)
Most az van, hogy jó 15 perce megy és ezt írja ki:Award BootBlock BIOS v1.0
Copyright (c) 2000, Award Software, Inc.Scanning BIOS Image in Hard Drive ...
Lehet hogy megszállta az ördög?
[ Szerkesztve ]
-
Radnix
senior tag
azóta sok sok újraindítás történt, eredmények:
2ször bejött az alaplap "üdvözlőképernyője" és ott fagyott le, sokszor pedig az előző postban látható cucc, azzal a különbséggel, hogy azt is kiírja utána, hogy BIOS Auto-Recovering.....
Ezek alapján, már biztos lehetek benne, hogy a BIOS-szal van a probléma
Mit tudok vele csinálni, azon kívül, hogy szerviz? -
9Petya2
tag
Sziasztok
Az a gondom,hogy a gépem nem hajlandó elindulni, a ventik felpörögnek ,de 2-3 mp múlva ki is kapcsol.Már próbáltam az elemet is kiszedni és a cmos-t is de nemcsinál semmit.
Ez amiatt van h tegnap a procit( core i3) bclk emeléssel(máshoz nem nyúltam) tuningoltam 3.4 ghz -re?
Az alaplap asrock h55m pro.Prime 95 tesztet is futtattam de minden rendben volt.
Nem tudom mit csináljak:S
Az alaplap tönkrement?[ Szerkesztve ]
-
leyo76
senior tag
ahogyan ezt fentebb írtuk lap hiba lesz
A következőt teheted:
szedj le egy biost a lapodhoz, helyezd floppyra majd gépbe és próbáld meg leflashelni, ahogyan a lap gyártó oldalán le van írva.
ha semmi kép nem hagyja magát akkor próbálkozhatsz szervizzel is bár kétlem hogy, meg tudják oldani
és maradt az utolsó lehetőség, szerezz egy új lapot a géped alá...
-
Radnix
senior tag
Sajnos nem tudtam flashelni, mert nem jut el a POST screenig sem. Megtaláltam a garancialevelet, 36 hónap, még benne vagyok, megy vissza...
Ajánlom, hogy azonnal cseréljék ki, vagy legalább kapjak egy cserelapot, amíg "dolgoznak rajta" Köszi a segítséget, legalább megtaláltam, mit kell vinni gariztatni, nem kell az egész 20 kilós szart bevinnem -
BigG.(nnnnn)
tag
Hali!
Adott egy konfig:
Alaplap: Gigabyte ga-p35-ds3 rev 1.1
Proci: Q6600 rajta egy AC Freezer Xtreme
RAM: 4X2 Gb Kingmax 1066Mhz
VGA: Sapphire 4870 512mb
Táp: FSP 400-60HLN (80+)nos ma összeraktam és bootolna be a win7 dvd, de a bootolás feliratnál nem megy tovább:S
nem az ODD és a HDD a hibás mert többel is kipróbáltam és ugyanez...
Az eladó aszonta h a gombelem merülőben, lehet hogy ettől van?
Ha nem akkor mitől lehet ez???
PLÍÍÍÍÍZ HELP valaki sürgős lenne -
Blaze71
őstag
válasz BigG.(nnnnn) #7316 üzenetére
Nemá, hogy az összes totyikba beírtad öt perc alatt.... Válaszok az alaplapos totyikba várnak, de ott meg Te nem vagy....
-
Blaze71
őstag
válasz BigG.(nnnnn) #7320 üzenetére
VGA-tól nem fagy meg telepítés közben. Egyébként sokmindenhez értünk egy kicsit, de nagyon meg semmihez. De ha valamelyik totyikban kérdezel valamit, akkor illik visszalesni is oda, ne válaszolgassunk hiába. Jobb oldalon van egy "itt szóltam hozzá" rész, így keresgélni sem kell a totyikokat.
De visszatérve a témához, most hol tartasz?
-
lewi83
csendes tag
Sziasztok!
nálam is hasonló helyzet alakult ki mint a fennt irtak, de mégis más...
amd k6 450 jó régi cucc, kivettem a vinyót (40 GB samsung) raktam rá xpsp2-t egy másik gépen, aztán vinyó vissza, bios betölt alkezd bootolni a vinyóról és aztán annyi, megáll, ser előre se hátra, kikapcsolom akkor meg csak a bootmenüig jut (csökkentett mód,stb.)nem volt billenytűzetem hozzá de sztem elindulna csökkentett módban, már egyszer csináltam csökk. módban ujraíndít de akkor sem állt fel a win rendesen.
ráadásul még csinált olyat is hogy majdnem felállt az xp de egyszer csak kék halál szerűség elkezdett számolni "fizikai címkiterjesztés" meg "fizikai memória" ilyesmiket írt ki aztán újraindult és kezdte előről.
alaplapi elemet kivettem igaz csak pár pillanatra, kivettem minden alkatrészt visszatettem, sztem a ram is műxik, mert megszámlálja meg nem is sipol (2x64MB SD)
lap nem büdös úgyhogy sztem nem égett
egyenlőre nem tudom mi a gond
légyszi help ha valakinek ötlete van
köszi -
-
GNorbi
tag
Sziasztok.
Fura dolgot művelt ma a laptopom. Egyszer csak eltűnt a kép róla. Majd mikor újra akartam indítani nem igazán akart elindulni, mert betöltés közben vagy újraindult vagy lefagyott a kép rajta. Most jelenleg bekapcsoltam és képet sem ad vagy ha bekapcsol, akkor lefagy v. újraindul. Mi lehet a problémája?
Köszi a választ.
-
GNorbi
tag
válasz jaja1981 #7329 üzenetére
Hát volt amikor pont win7 töltése alatt fagyott le/indult újra, volt amikor már a fujitsu felirat kiírásánál, de volt amikor már betöltött az egész win és utána. Zárlatos volt am most javították meg, tegnap hoztam haza. Az lehet probléma, hogy a gyári 20V-os töltő helyett, csak 19V-ost használok? Remélem valami egyszerű itthon orvosolható problémája van, mert nem szeretnék milliókat fizetni megint.
-
Blaze71
őstag
Hopp, nem ebbe a totyikba szántam.....
[ Szerkesztve ]
-
GNorbi
tag
válasz jaja1981 #7335 üzenetére
Leírná valaki pontosan mit hogy merre? Mert addig ok, hogy megvan a ram, de csak simán ki kell húzni? vagy valamit kell szórakozni vele? (tudom láma kérdés, de nem szeretnék még nagyobb problémát csinálni) és mivel takarítsam ki?
mondjuk az előbb már megfújtam, de hát sztem az kb a nullával egyenlő. és nem vettem ki a ramot.
köszi a válaszokat. -
GrooveHero
addikt
Sziasztok, haver gépével elég nagy gond lenne. múlt héten xp telepítés után, semmi gond, de xp-be való bejelentkezés után 2-3 perccel már kék halálok jönnek. aztán ezen a héten már odáig sem jut el, egyszerűen kirakja a memóriát, meg a vinyókat, és csak áll...nem csinál semmit egy jó darabig, csak kb egy 2 perc után. mitől ilyen tetű lassú? ha levannak róla húzva a vinyók, akkor továbblép, mint ahogy kellene neki.
sőt a gond valahol ott lehet szerintünk, hogy a vinyók nem mennek ide módban, ott válik tetűlassúvá a gép. állítottuk AHCI módra, meg RAID módra, de akkor meg xp telepítő nem talál merevlemezt, szóval így sem jó. BIOS reboot megvolt, elem volt kivéve, még jumper is volt használva, de semmi. érdekes, éjszaka nekem sem volt bent elem, reggel beraktam, és az én gépem pöccre indul, alap bios beállításokkal. az övének is kéne, de nem megy.
ha vki találkozott hasonló gondokkal, vagy esetleg tudna segíteni a problámánkban, az kérem mihamarabb írjon, nagy fontos lenne.a gép.:
Giga p35 dq6 rev 1.0
C2D E8400
Crucial Ballistix Tracer 2X1GB 1066
MSi 8800GT OC
Chieftec 450W
Samsung 320GB SATA2
Samsung 750GB SATA2naggyából ennyi. előre is köszönöm a segítséget.
hali.Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
leyo76
senior tag
válasz BigG.(nnnnn) #7340 üzenetére
nem lát winchestert, vagy rosszul van bekötve, vagy meghót
-
leyo76
senior tag
válasz GrooveHero #7341 üzenetére
elsőként én úgy csinálnám hogy:
-biost vissza állít alapra (jumperrel 4-5mp kell csak)
-memó órajel visszavesz (tudom hogy mi van ráírva, de próbáld meg a kedvemért)
-egy vinyóval (előbb egyikkel, majd másikkal)
-egy memóval (szintén variálva)
-
GrooveHero
addikt
-bios visszaállítva <---megvolt, elemmel,és jumperral is.
-memó órajel alapon, illetve auto-n (1066)
-egy vinyóval, két vinyóval, vinyó nélkül külön-külön mindenhogy megvolt, semmi.
-egy memóval, két memóval, másik fajta memóval(Corsair 2gb 1066-os modul) megvolt és semmi.tehát a lényeg, hogy a BIOS-ban ide módra állítva(alapon BIOS visszaállításnál is így van) nem megy a gép, mert mikor kirakja a memót és a vinyókat, akkor csak áll.
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
leyo76
senior tag
válasz BigG.(nnnnn) #7345 üzenetére
oké hogy külső ként, de ez a vinyó biosból választható egy elsődleges vinyó ként? nálam pl biosban úgy kell beállítanom hogy a rendszer vinyó elsődleges és boot legyen tehát gyakorlatilag két helyen kell megadnom ezt és csak akkor hajlandó a gép telepíteni rá, illetve bootolni róla...
cdnek a bootmgr-hez nem sok köze így ezáltal az odd-nek sem, valami a vinyó beállítás körül nem stimmel szerintem..
berakod a cd-t újra indítod a gépet, nyomod az F12-t kiválasztod a megfelelő odd-t és el kell indulnia, persze előtte jó lenne leformázni + particionálni a vinyót
ha így nem megy akkor passz...
-
leyo76
senior tag
-
BigG.(nnnnn)
tag
na vinyó le formázva, újra patricionálva (kb 3X megcsináltam)
a cd már biztos jó, az optikai meghajtót is érzékeli, de még mindig ezt írja ki:S
ha szét szedném és újra összeraknám az segítene talán??:S
jah meg egy torrentes oldalról (b*load) letöltöttem a patrition managert és amikor raktam vna fel kék halál, és ugan ez a tetves kiírás bootmgr is missing...
ott végülis nem érzékelte a hdd-t, nagynehezen ujratelepítettem, de minden adatom elveszeett
vki segítsen hogy az b1. esetbe mi lehet a baaj
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Apple notebookok
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OLED TV topic
- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10100F / GTX 1660S / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ASUS Chromebox CN60 i7-4600U 8 GB
- HP EliteDesk 705 Mini PC
- Dell Optiplex 3010 MT,i3-3240,8GB Ram,500GB Samsung Evo SSD,Eredeti Win 10 Pro,számla,garancia!
- Garanciális AM4 gamer PC - Ryzen 5 5600 / 32GB DDR4 / RTX 4060 8GB / 2TB NVMe SSD / 750W Gold
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest