Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jaja1981
addikt
válasz dawncomputer #8250 üzenetére
Akkor alaplap.
Mint írtad is hang és VGA sem jó rajta.
Valszeg más is sérülhetett. -
jaja1981
addikt
válasz dawncomputer #8253 üzenetére
Mivel a ramot cserélted írtad, vagy lap, vagy táp.
A hibajelenség alapján inkább lap.
Bármitől tönkre mehetett.
Javítása nem gazdaságos, szerintem.Egy próbatáppal kipróbálhatod, hogy változik-e valami, meg futtass memtest-et.
-
Csirke2012
csendes tag
Heló!
Adott egy gép :Processzor :Amd Athlon 64 3000+
Memória: 2x Kingston DDR 400mhz 512MB
Videókártya: SAPPHIRE HD 3650 512MB DDR2 AGP
Alaplap : MSI K8T Neo2-F v2.0
Tápegység: Ms Industrial KY400 ATX P4 400 WattA problémám az lenne,hogy ha a Sapphire Hd 3650 van a gépben elég furán viselkedik,nem bootol be elsőre,lefagy bootolás közben,ha pedig véletlen elindulna akkor egy ideig müködik.De ha például játszani próbálok rajta 3-4 perc után lefagy a kép,a hang megy egy ideig aztán az is beakad,és utánna már csak az újraindítás segíthet.
A tápegység nemrég lett véve,mert az előzővel is ilyen problémák voltak,egy hétig kb jó volt aztán ez is ugyanolyan problémákat produkált.
Mi lehet a baj? -
toldy
őstag
Nos olyan problémám van hogy nem indul a gép.
A tünetek, bekapcsolás után a ventilátorok ép hogy pörögnek, kábelek átmozgatása és újra indítás után a ventik maxon pörögnek. Közben a tápventi vagy forog vagy leáll. Kiszerelve az asztalon is produkálja. Néztem a feszültségeket a periféria gon 5,14-5,3v mértem a vga és kicsi +4 tűs ágon ~11,8v körül a fő kábelen 1,2 és 5,5v között attól füg mely vezetékkel néztem nem néztem végig az összeset.
Az élet nem habostorta.
-
Osibaa
senior tag
Jövök ötletelni.
Ezzel a megmozgatod a csatlakozókat és másképp (nem) működik dologgal nem igazán tudok mit kezdeni. Mikor a másik alaplapoddal volt ilyen gond, az is ebben a házban volt?
BIOS resetet próbáltad? Úgy próbálod az indítást, hogy minden felesleges hardver ki van szedve (VGA, több RAM, perifériák)?"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
toldy
őstag
Jelentem működik, úgyan az van mint múltkor. tápkábel ki ramok kimajd tápkebel és ramok vissza és működik, fordított sorrendben nem működik! A tápra kitérve, semmi baja amíg nem szükséges addig nem megy a venti , illetve miután elindult 2 lépcsőt vélek felfedezni 50 illetve 100% ventifordulat ( lehet van egy75% is). segítséget köszi
Az élet nem habostorta.
-
rigo88
aktív tag
üdv
k9n neo nem indul. próbáltam/jelenségek/stb:
csak lap+proc+mem+vidkari van a gépen.
2 tápot próbáltam az egyik 100% hogy jó.
geil black dragonról van szó tehát valszeg műxik, próbáltam több slotba
nem pittyen az elején, eddig állítólag pittyent
csak a déli híd melegszik fel kicsit más nem igazán.
pupos kondik nincsenek
procventi, black dragon szemek világítanak.5let?
Dirr
-
Kecsege1
csendes tag
Hali!
A segítségeteket kérném egy probléma megoldásában. A gépem le szokott fagyogatni, és ilyenkor a hangszóró megőrül, ilyen recsegő-ropogó, fülsüketítő hangot ad ki. Megfigyeltem, hogy pl a GuitarPro vagy msn+windows media player alatt sokkal gyakrabban fagy, míg filmnézés vagy játék közben eddig egyszer sem tapasztaltam (egyszer egy játékot leraktam a tálcára, és amíg a windows felületen babráltam, kb 5 másodperc alatt kifagyott). Nemrég bluescreen is jött, de nem tudtam elolvasni, mert csak 1-2 másodpercre villant fel, viszont után a windows az alábbi hibaüzenettel várt:
"Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 1000008e
BCP1: C0000005
BCP2: 93D1F1AB
BCP3: 9675AB1C
BCP4: 00000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\092910-13306-01.dmp
C:\Users\Goat Po\AppData\Local\Temp\WER-21621-0.sysdata.xml"Már kétszer is újraraktam a windowst, 1-2 hétig futott is rendesen a gép, de utána megint elkezdte a fagyogatást.
A konfigom:
CPU: AMD Phenom II 720 AM3
TÁP: CHICONY Hipro+430W
LAP: GIGABYTE GA-MA770T-UD3P
VGA: SAPPHIRE HD5750 1GB HDMI PCIE
RAM: KINGMAX 2GB DDR3 1333Remélem tudtok segíteni. Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Kecsege1
csendes tag
válasz kenguroo #8268 üzenetére
Tavaly decemberben vettem. Januárban lett összerakva, 1 szűk hónap múlva már jöttek a problémák, először csak pár naponta fagyott, majd egyre gyakrabban. Újraraktam a windowst, 1 ideig ment, utána megint elkezdte. Aztán most, hogy szeptemberben visszaköltöztem Pestre, 1 másik win7et raktam fel, hiába...
-
Fornax
tag
Sziasztok!
Van egy régi configom: amd athlon xp 64 3200+, msi k8n neo4-f, ati x1700 pro
A gond az, hogy amikor indítani akarnám csippan kettőt, egy hosszút meg két rövidet és annyi. Se bios se semmi, fekete képernyő. Megnéztem ezt a hibaüzenetet, 1 hosszú 2 rövid kombinációra mindenhol videókártya problémát írtak, viszont más kártyával se ment, ráadásul más gépbe meg működött a videókártyám. Akkor valószínű hogy a PCI-e foglalattal lehet probléma?
LG 42LF652V
-
rigo88
aktív tag
válasz rumkola #8264 üzenetére
mindent kipróbáltam más gépben, minden jó. proct nem. de az meg nem mehet tönkre szerintem.. tehát 100x előbb romlik el egy lap mint egy proc.
igen geil vagy jó vagy nem. de ha jó akkor örökre jó
az van, hogy bedugom beindítom, leszedtem a hűtőt, de a proc jéghideg.
minden más ic is.
ahogy rádugom a 24pinest, lan felvillan kb 1mp-re.Fornax szerintem igen. próbálhatnád egy pci-s vid.kártyával. 2nd ötlet: üsd ki a biost.
[ Szerkesztve ]
Dirr
-
dawncomputer
tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni: adott egy alaplap, Medion MD8088 Ver. 1.0.
Korábban volt olyan, hogy 4-5 indítás után épült csak fel a Windows, addig nem volt hajlandó elindulni.
Valaki azt tanácsolta, hogy cseréljek benne tápot, ez megtörtént, egy vadiúj 350-es táp került bele, de a hiba ugyanaz volt.
Egy ideig hanyagolva volt a téma, nem foglalkoztam vele, azóta nem történik semmi. Megnyomom a bekapcsoló gombot, megmozdul a venti, de nem történik semmi más.
Táp, RAM volt cserélve.
Mi lehet a baj? -
AMD Power
titán
Sziasztok!
Van egy ős régi gépem. Netezni még jó. Azt szokta csinálni ,hogy kikapcsol... be nem lehet kapcsolni után. De ha kihúzom hátul a tápból a kábelt és visszadugom utána elindul néha de van ,hogy 5 ms után de van ,hogy 4 óra után megint kikapcsol.
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek, mert végleg tanácstalan vagyok:
Adott volt a következő konfig:
-ASUS A7N8X
-AMD Athlon XP 2500+
-Sapphire 9600XT
-512MB RAM
-Codegen 350W tápA probléma, hogy a rendszer újraindul véletlen időközönként. Az eredeti rendszer(XP) mindig elszállt a boot ugyanazon pontjánál. A win7 betölt, de idővel elszáll: max 1-2 perc.
Első lépésként tápcsere volt, nem segített. Jött a memóriacsere, majd VGA csere.
Utólag alaplapcsere volt. Nagy nehézségek árán sikerült feltelepíteni rá a win7-et, de ugyanúgy reset... Jópár délutánom ráment, mivel az alaplap Silicon gyártmányű sata vezérlője végett floppiről kell bootolni, és nem könnyű manapság olyan gépet találni, ahol tudok floppival dolgozni.
Kérem segítsen valaki, mert én már feladom
Minden ötletet szívesen fogadok. -
pela64
csendes tag
Sziasztok!
Van egy problémám.
Adott a következő konfig:Asus P5k pro alaplap
Intel 3.00 GHz dual proci
2x Gb ram
Asus geforoce 8800 GTX vid kari.A jelenség:
1; Kép becsikozódott.
2; 3D- s játék fagy.
3; Kék halál.
4; A gép meg se nyekken (A ventik se pörögnek fel-- Táp jó ki lett próbálva!).A Ram Jó, másik gépbe azóta is megy.
Az lenne a kérdésem, hogy lehet kiszűrni, hogy az alaplap, vagy a proci a hibás?
Hisz vidkari nélkül is el kéne indulni a gépnek, csak csipogva.
Nem merem beletenni a gépemből a procit, mert félek ha az alaplap a hibás, akkor esetleg kilőheti azt is.
Az alaplapon a led világit, de a ventik nem pörögnek fel.
Szerintetek mi lehet?
A videókártya kilőtte az alaplapot is?Vagy ha a proci szált el, az blokkol mindent?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv mindenkinek.
-
hogolyo
csendes tag
Sziasztok
Vettem egy új gépet:
i3-530
Gigabyte P55-USB3
Gainward GTX 460
Kingston 2x2 Gb RAM
FSP SAGA II 400W
Seagate B 500 GbÖsszeraktam a gépet, de vmiért nem jön be a POST screen sem egy hosszú vagy talán 3 rövid szinte szünet nélküli sípolás jön a gépből, de a monitor meg sem mozdul
Van vkinek tippje miért lehet?? :S
Memóriát kiszedtem és újra visszatettem, próbáltam csak 1 darabbal és össze vissza cserélgetve is, de semmi eredmény. Mi lehet ilyenkor a hiba?
Előre is köszi a segítséget -
hogolyo
csendes tag
-
dfdfdf
őstag
válasz eroltetett #8287 üzenetére
Huhh 6 éves postra válaszoltál
-
jasszer
őstag
Sziasztok,
Ha VGA nelkul is elindul a gep csipogas nelkul, akkor a lappal van gond? (ha bent van a VGA akkor is ezt csinalja, sotet kepernyo, vinyo felporog, stb)
Elore is koszi a segitseget.
(NF7-Barton2500-Corsair ramok-Radeon9600Pro-Super flower tap)Apokalipszis? Ezeknek?!
-
Anapolon
csendes tag
válasz jasszer #8290 üzenetére
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy van otthon egy asrock p45xe-r lapom, a polcon állt már 2éve, még egy teszt miatt lett vásárolva, 1x volt akkor használva és porosodott mígnem tegnap úgydöntöttem beüzemelem mert CF támogató.
Egy régebbi működő configomból emeltem át az alkatrészeket bele, kapott egy e7300-ast és 2 hd3870-et és 2gb kingmax 1066 cl6 ddr2-t., valamint egy coolermaster hyper 212-t.
A lap tuningpotenciálját szerettem volna megnézni.Mivel 2.x bontottam ki 2év után, gondoltam működni fog. Ám nem így lett.Többféle táppal is akartam indítani(300-500w), (persze csak egy vidikari maradt az első hibás indítás után) de hiába. Speaker meg sem nyikkan, 2másodpercig felpörögnek a ventik, majd leállnak és ujraindulnak. néha 4másodpercig forgatja őket, lényegében folyamatosan restartol a lap.Ha kiveszek mindent és csak proci+cooler marad, akkor is ezt csinálja.
Első kérdésem hogy a proci tápcsatija 8pines de az én tápjaim mind 4pinesek voltak, tudom hogy 4pin ugyanugy jo hozzá, de lehet köze ennek a problémához eseleg?
2. Kérdésem az hogy egy lényegében új, 1x használt, anno működő lap miért romolhatott el?
A szerelésre mindig odavolt figyelve, coolertartó keretet nem tépkedtem rajta, nemvvolt feszegetve.
Esetleg tud valaki valami tanácsot adni, vagy hogy javítható e ez a lap, mert nem dobnám ki, mégha eddig állt is ,most tudnám hasznát venni, mert jo kis lap.Lekötelez aki elolvasta a mesémet!
Előre is köszönöm a segítséget.
Hy.[ Szerkesztve ]
-
Effe88
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni.
Adott az alábbi gép, most lett összerakatva!
msi 760gm-e51 lap
amd x2 245 proci
2giga kingmax ddr3 1333mhz ram
1gigás msi radeon 4670 vga
500 gigás sata 2 seagate hdd
lg odd
400w chieftec ctg 400-80p táp
A gép bekapcsol felpörögnek a ventik is de nem jelenit meg semmit a monitoron illetve a reset gomb se működik rajta nem is csipog és a dvd-iro tálcát gombnyomásra kinyomja majd vehúzza.kikapcsolni csak a tápnál tudom! -
SZIGI01
csendes tag
Sziasztok!
Hatalmas nagy sz@rban vagyok.
Van egy Asus M2N-E SLI alaplap benne 4gb ram, Dual 2,26 proci.
Gyári hűtőventik 530W -os táp.A következő történik: Bekapcsolnám a gépet, DE csak a vinyó, a táp indul el, a procc hűtő venti felpörög aztán leáll. Se kép, se hang. a többi cucc meg pörög, megy tovább rendesen.
A monitor még be sem kapcsol. Ramokat egyenként kiszedtem, semmi nem változik.
Videokari: 8600GTBIOS reset megvolt csipogó meg sem mukkan.
Sajnos semmit nem tudok tesztelni másik gépben.
Mi a szent Sz@rt csináljak? Tud valaki valami S.O.S megoldást? PLS
NAGYON SÜRGŐS LENNE!!!!! THX!!!Skype: szigethy-csaba
Email: szigi kukac lajt.hu -
leyo76
senior tag
válasz SZIGI01 #8294 üzenetére
Nos ez azért nem akkor tragédia szerintem. Ha nincs csere alkatrész a közelben, akkor én a következőket tenném a helyedben:
Csavarokra szedném a gépet, letakarítanám az alkatrészeket.
Érintkezős részeket (vga csati, memó csati) át radíroznám, procit újra pasztáznám.
Tápot szétszedném, kifújnám a port belőle, megnézném hogyan állnak a dolgok benne.
Majd mindezt szépen összeraknám odafigyelve a kábelekre.Ha mindent jól csináltál, akkor működnie kell. Ha nem megy akkor csere alkatrészek nélkül nem fog menni.
-
tototos
őstag
Sziasztok.
Most hoztak hozzám egy gépet. Megnyomom a bekapcsoló gombot bekapcsol a gép de teljesen sötét aképernyő és még csipogás sincs. Van post diag kártyám, beleraktam de azon sem látszik semmi, 00 van rajta. Szerintetek alaplap csere? Vagy talán processzor?
-
demichelis
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy 8800GT videokartyat pci expressen csatlakoztattam termeszetesen beindul minden csak eppen kep nincs meg bios sem csak bug a gep? elötte egy 8600 GT volt benne az megy hibatlanul. Valaki esetleg tud valamit ezzel kapcsolatban? Elöre is köszönöm
-
UnSkilleD
senior tag
hi
nálam csak úgy indul a gép ha előtte áramtalanítom az egészet és utána indítom
ha nem így csinálom akkor is elindul de se kép se hang csak pörögnek a ventik és semmi sem történik, nem postol, nincs kép, semmi
én az alaplapra tippelnék esetleg táp lehetne, de másik táppal is ezt csinálja[ Szerkesztve ]
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
Telegdy
aktív tag
Üdv!
Nem tudtam hova írjak a problémámmal, de úgy tűnik sajnos ez a legmegfelelőbb hely..
Szóval adott egy gép, amelynek alkatrészei nagyrészt zsírújak, garisak.
Specifikáció:AMD Athlon II X2 260@3.2Ghz
Team XTreem Kit 2GB 800 CL4
Gigabyte MA78GM-UD2H
Samsung DVD-író
Maxtor és WD WinchesterekSzóval, összeraktam a gépet, és szokás szerint telepíteném rá a Windows 7-et, de azt veszem észre, hogy iszonyú lassan csinál mindent. A telepítés leakad itt-ott, sehogyse akar felmenni. Próbáltam kicserélni:
- Winchestert
- Windows 7 telepítőt
- DVD olvasót
- BIOS-t frissítettem, reseteltem, állítgattamEgyikkel sem jártam sikerrel. Nagy nehezen feleröltettem rá egy Windows XP-t, és most jön az érdekes rész: működik rendesen, gyorsan, teljesen használható!
De DVD-ről telepíteni valamiért lehetetlenség...Nagyon kérlek segítsetek!Nem tudom mihez kezdjek, ötletem sincsen!
MacBook Air - i7 - 128GB - 4GB
-
P3TR!CK
senior tag
Sziasztok,
Volna egy elég nagy problémám.
A gép a következő
- Athlon II X4 620 2,6Ghz (+L3)
- ASRock N68C-S UCC Alaplap
- ASUS Radeon 5770 Videó kártya
- 2x2GB DDR2 1066Mhz Zeppelin Memória
- Samsung 250GB Sata HDD
- Samsung 500GB Sata HDD
- Nec DVD-RW meghajtó
- 550W-os tápA probléma az alábbi: A gép random összeomlik, néha simán Windows-ban (Win 7), néha játékokban. Az utóbbi gyakrabban fordul elő. Az esetek 90%-ban kék halál, de van amikor csak beáll a kép és a hang is. Egy két üzenet amiket már kaptam kék halálban:
- BAD_POOL_HEADER
- APC_INDEX_MISMATCH
- MEMORY_MANAGEMENTAz utóbbi memória hibára engedne következtetni, ám ez kizárt, ugyan is 24 órás memória teszten estek át a memóriák (Memtest86-tal), és egyetlen hibát sem dobtak. A processzor 12 órás teszten ment át Prime95-tel, Blend és In-Place Large FFT-vel egyaránt. Az sem dobott hibát. VGA-t FurMark-kal teszteltem, semmi hibát nem adott. A Windows-t tegnap tettem újra. A másik fura dolog az egészben, hogy miután kék halál van a gép nem hajlandó, csak kb. harmadszorra elindulni. Van, hogy kikapcsolom, megnyomom a Power On gombot, és csak világít a gomb, el sem indul. Van hogy világít, aztán elalszik. Aztán gondol egyet, és elindul, majd Windows-ban egyszer csak kék halál. Most már fogalmam sincs, hogy ez mitől lehet, de várom az ötleteket!
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest