Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy Watch - időtálló
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AKHook1
tag
válasz jaja1981 #7786 üzenetére
(#7786) jaja1981: Sajnos, amikor meg gyakornok voltam rengeteg olyan cpu-t hoztak amit tulhajtottak, mert a 14 eves "cpu mogul" azt hitte, hogy a cerka proci-t gyari hutessel lehet 3GHz huzni, ugy hogy semmi baja nemlesz, es elete hatralevo ideje alatt tökeletesen fog futni.
Ezert indulok ki sajnos mindig a legrosszabbol[ Szerkesztve ]
Hisz nyakas gaz fajtánkra bitófa vár....Igyunk hát pajtás yo ho!
-
kesz_
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy pár napja elég lassan indul el a gépem. Ezelőtt kb max 10mp alatt túllépett az indító képernyőm (biosos), de most kell neki kb 45mp vagy még több is (közben a HDD led nem villog), de utána normálisan megy minden. Azonban volt egy olyan eset is, mikor hangjelzést kaptam egy hibáról (vagy a CMOS volt a gondja, vagy
az áramellátás - nem tudtam megkülönböztetni a két esetet), majd egy későbbi bekapcsolás után felülírta magát a CMOS és elindult a win is. Lefutattam, a Memtest86+-t, de nem jelezett hibát, valamint a Hard Disk Sentinel sem jelez, hogy probléma lenne. Frissítettem ma a BIOS-t is, de az se segített.
Ezek alapján mi lehet a probléma? Lefuttassak még valamiyen tesztprogramot?
A konfiguráció:
AMD Phenom II X3 710
GA-MA790XT-UD4P (F7 BIOS)
4GB RAM DDR3 (OCZ 1333MHz, Reaper Kit)
FSP Everst 500
PowerColor HD4850
WD 320GB 7200rpm, 500GB 5400rpm
Pioneer DVR-216D
Windows 7 x64
Az alkatrészek alig több mint 1 évesek.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
jaja1981
addikt
Az alaplapod leírásában keress CMOS reset nevet.
Ez egy jumper lesz, amit egyik állásból a másikba kell tenni, ott tartani kb 10sec-ig és visszatenni alap állásba.
Ekkor a BIOS visszaáll alaphelyzetbe.
Ami lényeg, hogy ezt kikapcsolt génél tedd meg és lehetőleg a konnektorból is húzd ki. -
jaja1981
addikt
-
siriq
őstag
Hali
Van egy kis problemam. Megjott az uj lapom, ami gigabyte 890fxa-ud5 2.0 hozza kingston memoria: Kingston HyperX 4GB (2x2GB) Ultra Low-Voltage DDR3 12800C9 (1600MHz) Dual Channel (KHX1600C9D3LK2/4GX) [KHX1600C9D3LK2/4GX] es PII 555 x2. Szokas szerint oszertakom minden franko, poc-rof indul. Raknam fel a win 7-t es egyszeruen iszonyat ideig varnom kell amig eljutok odaig amig beallitom a nyelvet stb(meg mindig az instalalasas alatt, lyan 1 ora varakozas amig eljutok odaig). Ezutan format etc. Majd egyszeruen le all a telepito. Miert tart ilyen sokaig az egesz folyamat. Most os nelkul van a gep, nagyon nem jo. Segitsetek pls!
1 modulal is probaltam mar
[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
siriq
őstag
frissitettem F1-rol F3-ra, ugyan az meg mindig.
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
siriq
őstag
Most probaltam egy live xp cd-t. Tokeletesen ment vele, meg a memory es a cpu test is(meg minden mas) rendben lefutott. Nagyon talacstalan vagyok. Ilyen meg sosem volt miota 386-al kezdtem.
Pendriverol is probaltam installalni, ugyan az a hatas. Xp-t szerzek aztan kiprobalom.
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
Hi,
nem lehet, h a sata vezérlő van megmakkanva? Baromi lassú a hozzáférés, azért tart ennyi ideig, míg bebutul ... formatnál vgay másolásnál meg végleg vége lesz. Találkoztam már ilyen deszkával. Esetleg próbáld meg másik sata portra dugni a hdd-t.
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Szólista
senior tag
Sziasztok!
Van 1 kis gubanc a gépemmel.Hétfő este bekapcsoltam,ment kb 10-15percet és hirtelen megállt mint a hal szeme.Se kép se hang,bekapcsolni nem lehetett.Tegnap este újra próba semmi.Ma reggel semmi,lenyomtam a tápkapcsolot,kifújtam a gépet,semmi.Pár perc múlva próba szerencse bekapcs,müködik. Visszarakom a helyére,mindent visszakötök,indit müködik.Kb 10perc múlva megint megállt,se kép se hang,se újrainditás.
Ilyenkor mi van?
Asrock G31M-S,E2180,2x1GB Kingston,40GB WD,Delta 400W.
Az igazsághoz tartozik,hogy amikor elmegyek itthonról mindig lekapcsoltam a tápkapcsolót is.[ Szerkesztve ]
Nem vagyok normális. Na és?!
-
siriq
őstag
Nem csak satara probaltam felrakni a win -t, hanem patara is. A dvd patas(eddig tokeletesen mukodott). \szoval se sata se pata vinyora nem megy fel. Megprobalok masik verziot kerni. Mas ottlet?
szerk: amikor formataltam a pata vinyot az install dvd-vel az gyorsan le ment.
[ Szerkesztve ]
-
siriq
őstag
válasz jaja1981 #7822 üzenetére
Be kenne fejezni ezt a legalis nem legalist.
Ez legalis. A win 7 enterprise trial verzio(90 napig jo, mindig ezt rakom fel tesztelesre). Egyenesen a microsoftol letoltve.[ Szerkesztve ]
-
jaja1981
addikt
Nem kell felkapni a vizet, csak szóltam.
Ami gyanús a ramjaid.
Nincs valami szimpla ramod? Nem tudsz kölcsön kérni?
Normál feszültségű 1333DDR3-at?
A tuning ramok nem mindig jó megoldások.
Sok rejtélyes hibát okozhatnak.kesz_:
Tudsz kölcsönkérni ramot?
Csak ki kéne próbálni másikkal.
Ha nem segít, akkor lehet gariba kéne vinni a lapot.[ Szerkesztve ]
-
siriq
őstag
válasz jaja1981 #7825 üzenetére
Nem tudok kolcson kerni. Rajta van a giga memo listajan. Azt irjak mennie kell vele.
El kell mennem az orvoshoz, kicsit kesobb leszek megint.
[ Szerkesztve ]
-
siriq
őstag
Egyebkent mindig a expanding windows files-nal akad el az install procedura.
-
siriq
őstag
válasz manoarc #7829 üzenetére
Patara raknam ra a rendszert nem satara(Ha satara rakom akkor is). Masik verzioval is probaltam az is ugyan ez. Satat-t le is tiltottam de teljesen mindegy mit allitok be. Mindig ugyan ez van.
[ Szerkesztve ]
-
siriq
őstag
Most mar mindenfele beallitast alkalmaztam, meg mindent ami eszembe jutott. Eljutottam kemeny 1%-ig az expanding windows files-nal. Ha!!! Nem all le talan holnap delben be is fejezi. Azert varjuk ki a veget.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok! Remélhetőleg valaki tud segíteni! Összeraktam az új gépet, de valamiért nem indul el. Bekapcsolom, proci hűtő felpörög, és le is áll. Aztán pár másodperc múlva kikapcsol a gép, és újraindul, de a hűtő továbbra sem pörög. Monitoron meg semmi nem jelenik meg. Valamit rosszul kötöttem be? Én arra gyanakszom hogy a power, reset kapcsolók csatlakozójánál lesz a bibi. De ha van valakinek konkrét megoldása, megköszönném!
-
jaja1981
addikt
Próbáltad úgy is, hogy vagy csak sata, vagy csak pata vinyó van a gépben?
Lehet összeakadnak.Szólista:
Jó a 20 pines is persze.Gabesz87:
Mindent jól dugtál be?
Memória, proci, tápcsatik, VGA tápcsati?
Átépítés volt, vagy komplett új gép?Írd le a géped pontosan, hátha segít.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gabesz87
veterán
válasz jaja1981 #7836 üzenetére
Elvileg mindent. Csak az a gáz hogy a házam kis indikátor csatlakozóinak más a neve, mint ami az alaplap könyvében van, és így elég nehéz megtalálni mi hová megy. Pl. a power switch csatinak van ugyebár egy + és egy - ága, de az enyémen nincs jelölve melyik melyik, csak egy S betű van az egyiken, de hogy az most melyik, passz:S
Egyébként átépítés volt. Új táp, lap, CPU, memória és majd lesz VGA vmkor.
Quad Q8400
Gigabyte EP43-UD3L
4x1 Gb Geil DDR2 1066 Mhz
CoolMaster Hyper TX3
Corsair VX550
ház: AeroCool AeroEngine 2
és lesz majd egy GTX275 (csak egyelőre nem találok) -
jaja1981
addikt
válasz Gabesz87 #7838 üzenetére
power és reset gomboknál nem számít a polaritás, mert csak zárják a két érintkezőt.
Ledeknél számít, de ha azokat meg fordítva dugod fel nem világít és kész.
Tönkre nem mennek.Alaplap ismeri a procid?
Lehet nem jó BIOS van rajta.
Régóta áll a raktárban és régi rajta a BIOS nem ismeri fel a procid.
Nem tudod kipróbálni valami ősibb C2D-vel?
Miről építettél át?Procit jól tetted a foglalatba?
Nem hajlott el láb, vagy tappancs amik vannak? -
Gabesz87
veterán
válasz jaja1981 #7839 üzenetére
A CPU támogatási listában benne van ez a proci, még a legelső verziósban is. SZóval sztem mennie kéne. Sajna nem nagyon tudom kipróbálni mással. Amúgy egy régi P4-esről építettem át. De ez nem számít, mert mindent cseréltem! A beszerelést meg nem én csináltam, hanem unokatesóm, de ő elég hozzáértő, nem először csinálta, szóval biztos nem történt baj.
-
jaja1981
addikt
válasz Gabesz87 #7840 üzenetére
Ha a legrégebbi BIOS is támogatja a procid, akkor valszeg ez a hiba kilőve.
Biztos minden tápcsatit a helyére dugtál?
ALaplapra, VGA-ra?
Csak ilyenre tudok gondolni.
Meg arra, hogy a porcit nem jól raktad be.
Vedd ki a procit és nézd meg, hogy nem hajlott-e el érintkező.
Ennyit tudsz otthon tenni.
Ha még eszembe jut valami írok.Ha a csatikban nem vagy biztos, húzd le mindet, csak a power-t dugd fel.
Azt csak jól tudod feldugni.
Másik.
Speaker nem csipog semmit? Csöndben van? Van egyáltalán?Ha nem jutsz előrébb szervizbe kell vinned, mert csak az egyes elemek cserélgetésével lehetne kideríteni mi a hibás.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz jaja1981 #7841 üzenetére
12V-os csatit bedugtam, a videókari most egy 8600 GT, annak nincs külön tápcsatija. A speaker meg meg sem nyikkan. De azt sem tudom van-e rajta egyáltalán, mert látom a helyét az alaplapon, az is ilyen kis tűs biszbasz, nem arra kéne rádugni? De külön nem volt hozzá azt hiszem. Mert a régi lapon amit kiszedtem, azon volt külön.
Procit meg majd lecsekkolom esetleg este ha jön unokatesóm. Majd vele. Köszi azért -
siriq
őstag
Lehet raereztem valamire?? Most megy fell a win 2003 trial szemrebbenes nelkul.
-
kirusz1
őstag
sziasztok.xp s gépre telepitenék vistát v win 7 ezzel a hibával megáll[link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Arena Breakout: Infinite
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Külpolitika
- Call of Duty: Black Ops 6 – multiplayer és Zombies
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Call of Duty: Black Ops 6
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10100F / GTX 1660S / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ASUS Chromebox CN60 i7-4600U 8 GB
- HP EliteDesk 705 Mini PC
- Dell Optiplex 3010 MT,i3-3240,8GB Ram,500GB Samsung Evo SSD,Eredeti Win 10 Pro,számla,garancia!
- Garanciális AM4 gamer PC - Ryzen 5 5600 / 32GB DDR4 / RTX 4060 8GB / 2TB NVMe SSD / 750W Gold
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest